SRETAN ROĐENDAN
- niska grana
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: SRETAN ROĐENDAN
O Idejo, o sudbino, slamko spasa, oazo u pustinjskom moru, Uno i Sano, neočekivana silo koja se iznenada pojavljuješ i rješavaš stvar, najomiljeniji borče protiv pušenja u gostima, razlože za život, amore, dušo i radensko srce moje (čep je u međuvremenu mutirao iz limenog u dijamantni)
- najsretniji rođendan, vječnu pratnju meleka dobrih i ostvarenje svih želja tvojih želi ti jedno pomena nedostojno biće koje se nada da će jednog lijepog 27. maja lično puhanjem pridonijeti da se ugasi koja svijeća na tvojoj slavljeničkoj torti.
Uživaj i bez panike; slijedi najljepše doba, daleko je Pensilvanija, krv i suze mogu teći još mnogo, mnogo godina. A ja se nadam, naivno bezbeli, da poteći neće iako smo pomalo svi mi koji vodimo porijeklo s ovog veselog poluotoka na to pretplaćeni rođenjem.
Kako mi nešto govori da se gnušaš skupocjenih darova, poklanjam ti buket kaćuna i gomilu lokalpatriotskog Topsa u nadi da ćeš i za 50 godina kao i dosad nesmanjenom žestinom farbati ovaj forum divnim, simpatično-zamišljenim i vedrim bojama

- najsretniji rođendan, vječnu pratnju meleka dobrih i ostvarenje svih želja tvojih želi ti jedno pomena nedostojno biće koje se nada da će jednog lijepog 27. maja lično puhanjem pridonijeti da se ugasi koja svijeća na tvojoj slavljeničkoj torti.
Uživaj i bez panike; slijedi najljepše doba, daleko je Pensilvanija, krv i suze mogu teći još mnogo, mnogo godina. A ja se nadam, naivno bezbeli, da poteći neće iako smo pomalo svi mi koji vodimo porijeklo s ovog veselog poluotoka na to pretplaćeni rođenjem.
Kako mi nešto govori da se gnušaš skupocjenih darova, poklanjam ti buket kaćuna i gomilu lokalpatriotskog Topsa u nadi da ćeš i za 50 godina kao i dosad nesmanjenom žestinom farbati ovaj forum divnim, simpatično-zamišljenim i vedrim bojama

Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8856 times
- Been thanked: 5613 times
niska grana wrote:O Idejo, o sudbino, slamko spasa, oazo u pustinjskom moru, Uno i Sano, neočekivana silo koja se iznenada pojavljuješ i rješavaš stvar, najomiljeniji borče protiv pušenja u gostima, razlože za život, amore, dušo i radensko srce moje (čep je u međuvremenu mutirao iz limenog u dijamantni)![]()
![]()
![]()

Ideja sretan i od mene!
The Dark Side Of The Forum...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9634 times
- Been thanked: 11382 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40731 times
- Been thanked: 27144 times
Ideja sretan rodjendan

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
graanaaaa!
jesi legenda, kruha mi!! nema ga jaceg
Ideja, oko moje krajisko - sve najbolje od srca ti zelim! da te grana bude cuvao - kako u losim, tako i u dobrim danima -, a Boga mi i ti njega!
da ti zdravlje, sreca i grana budu vjecni saputnici

jesi legenda, kruha mi!! nema ga jaceg

Ideja, oko moje krajisko - sve najbolje od srca ti zelim! da te grana bude cuvao - kako u losim, tako i u dobrim danima -, a Boga mi i ti njega!

da ti zdravlje, sreca i grana budu vjecni saputnici

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7830 times
- Been thanked: 18476 times
- Status: Online
Sretan rodjendan Ideja 

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Ideja,,sretan ti rodzendan sve naj i mnogo srece i uspijeha od srca ti zelim
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Draga Idejo, sretan ti rođendan..ostani nam tako pozitivna osoba

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
- Jaca
- Inventar foruma
sretan rodjendan Idejo i sve naj naj od
ti zelim

bolje biti malo lud nego malo pametan
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
....i tako ja jucer na koncertu herberta grönemeyera nesto kontam....ideji je sutra rodjendan
I proleti mi ovaj post kroz glavu http://www.abload.de/img/ideja7qjor.jpg
i odlucim da joj snimim sa mobom njenu jedinstvenu verziju....univerzalnu, posvecenu samo njoj iz svih kosmickih raspora i dubina
klikni me!!!
sve najbolje generacijo

klikni me!!!

sve najbolje generacijo

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14421 times
- Been thanked: 9981 times
Idejo, sve najbolje i od mene
Sretan rodjendan 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Dobri ljudi,
hvala vam svima na lijepim željama i virtualnim poklonima od kojih su neki zaista originalni i od srca me nasmijaše.
Hvala dušo krajiška... Iz tvojih usta u Božije uši
Joooj Heidi
od oduševljenja nisam čak ni u stanju da ti pozavidim.... Irgendwann find und lieb ich dich
Polaskana sam, čuj, sad me ima na ju tjub
(tags - niska grana
ledženda si )
Majo, tvoj izbor i kvalitet slatkiša me osvojio ali je na čekanju.... ti već znaš da zaneseno sjedim pred gomilom topsa dok u rukama držim buket kaćuna koje tako mirišem da su ih nosnice počele povlačiti kao usisivač. A kako ne bi? Kako ostati imun na ovakvog insana? Čuj, pomena nedostojno biće... Od straha da komentarišem bilo šta i da ću neku glupost napisati, bolje mi je da šutim
Evo, da patetično ne bih citirala koju strofu Bajronove Danas navršavaam trideset i šest godina, dadoh se u prevodjenje jedne lijepe pjesme. Poklanjam je svima vama (nadam se da će biti razumljiva
)
Naučimo živjeti
Učimo
od sunca kako da grijemo,
od oblaka kako da lebdimo,
od vjetra kako da pokrećemo,
od ptica kako da osvajamo visine,
od drveća kako da budemo postojani.
Učimo
od cvijeća šta znači blistati,
od kamenja šta znači ostati,
od proljetnog grmlja šta znači obnavljati se,
od jesenjeg lišća šta znači padati,
od brze rijeke šta je to strast.
Učimo
od kiše da se u potpunosti predajemo,
od zemlje šta je to majčinstvo
od mjeseca da se mijenjamo ,
od zvijezda da smo tek jedni od mnogih,
od godišnjih doba – da život uvijek počinje ispočetka.
Prevod by Ideja, with a little help from my friends Duden and Klaic
hvala vam svima na lijepim željama i virtualnim poklonima od kojih su neki zaista originalni i od srca me nasmijaše.
Hvala dušo krajiška... Iz tvojih usta u Božije uši

Joooj Heidi

Polaskana sam, čuj, sad me ima na ju tjub

Majo, tvoj izbor i kvalitet slatkiša me osvojio ali je na čekanju.... ti već znaš da zaneseno sjedim pred gomilom topsa dok u rukama držim buket kaćuna koje tako mirišem da su ih nosnice počele povlačiti kao usisivač. A kako ne bi? Kako ostati imun na ovakvog insana? Čuj, pomena nedostojno biće... Od straha da komentarišem bilo šta i da ću neku glupost napisati, bolje mi je da šutim

Hvala vam svimaniska grana wrote:O Idejo, o sudbino, slamko spasa, oazo u pustinjskom moru, Uno i Sano, neočekivana silo koja se iznenada pojavljuješ i rješavaš stvar, najomiljeniji borče protiv pušenja u gostima, razlože za život, amore, dušo i radensko srce moje (čep je u međuvremenu mutirao iz limenog u dijamantni)![]()
![]()
![]()

Evo, da patetično ne bih citirala koju strofu Bajronove Danas navršavaam trideset i šest godina, dadoh se u prevodjenje jedne lijepe pjesme. Poklanjam je svima vama (nadam se da će biti razumljiva

Naučimo živjeti
Učimo
od sunca kako da grijemo,
od oblaka kako da lebdimo,
od vjetra kako da pokrećemo,
od ptica kako da osvajamo visine,
od drveća kako da budemo postojani.
Učimo
od cvijeća šta znači blistati,
od kamenja šta znači ostati,
od proljetnog grmlja šta znači obnavljati se,
od jesenjeg lišća šta znači padati,
od brze rijeke šta je to strast.
Učimo
od kiše da se u potpunosti predajemo,
od zemlje šta je to majčinstvo
od mjeseca da se mijenjamo ,
od zvijezda da smo tek jedni od mnogih,
od godišnjih doba – da život uvijek počinje ispočetka.
Prevod by Ideja, with a little help from my friends Duden and Klaic

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "