Pa svi koji tu pišu...Lanci wrote: 23 May 2019, 12:45 Ko sad nosi fotoaparat za slikanje pred mob?ups sem storma naravno profesija
![]()
Ma nije profesija, samo ljubav.
Pa svi koji tu pišu...Lanci wrote: 23 May 2019, 12:45 Ko sad nosi fotoaparat za slikanje pred mob?ups sem storma naravno profesija
![]()
Ma salim se
storm wrote: 23 May 2019, 11:57 Bla... Ja mislim da neke stvarke ne možeš postići bez ND
Poput ovakvih. Baš da su toliko bezveze, i nisu. Sad zavisi što radiš i koliko toga, da ti opravda kupnju
vik12.jpg
Nije problem u standardnom rasponu ISO osjetljivosti od 100 do (…). ISO nize od 100 nece ti omoguciti bolju kvalitetu slike. Vec primjena EV-a, kompenzacija ekspozicije. Mozes regulirati, definirati, korigirati podekspozicije ili nadekspozicije.damir5 wrote: 23 May 2019, 11:07sta uciniti kad je iso 100 previse? moze li na aparatu nize? ozbiljno pitam. slikao sam po veneciji, puno onog bijelog kamena i vode, automatski mode (logicnostorm wrote: 23 May 2019, 07:08
Ma svi mi brijemo na taj ISO
Ali to je bitno kod street, reportažne fotografije... Ja, a i ti mislim, ogromnu većinu sa stotkom radimo, stativ, shuter speed i eventualno flash...
Meni jedan tu, neki dan, eeee imam Sony 100 i nešto kila ISO...
Wooow
Pitam ga što ćeš s tim, jesi li okidao na toj osjetljivosti, imaš bolje fotke?
Paaa ovaj
(samo je pun love)) i fotke su presvijetle. one s moba x puta bolje, gledam kod njih iso 50
![]()
Puuuu engleski mu bliži od slovenskogdamir5 wrote: 23 May 2019, 16:34 Kod mene Navodilo za uporabo na stranom jeziku
Zezam se, skin'o sam english, isprint'o, ukoricio ...![]()
![]()
Long exposure, il' mi se pricinjavaBla wrote: 16 Jun 2019, 21:06 a jesi li skontala šta im je osim autora sve četirima zajedničko?
mislim da sam prvi put u životu napisao riječ četirima![]()
Ma ne treba ti raw...ne radiš photos hop... Što se mode načina tiče ubaci u Shutter priority I paliDeliler wrote: 17 Jun 2019, 07:13 Ja imam mali Sony rx100 V. Iako je jako kompaktan, stvarno je dobar tehnicar. Pogotovo kada slika RAW. Samo ja opet najcesce njega zavalimu "auto", ili "intelligent".
Hmm..kada razmislim, cini mi se da nikad nisam slikao u tom modu. Hvala za savjet. Brzo cu pokusati. Idem danas malo u prirodu da izvrsim kontrolu populaciju nad odredjenom vrstom, i da mozda uspu koju gljivu uberem. Gljive mozda slikam kao sto si mi savjetovao. Ovaj prvi dio ne slikam nikako.storm wrote: 17 Jun 2019, 07:16Ma ne treba ti raw...ne radiš photos hop... Što se mode načina tiče ubaci u Shutter priority I paliDeliler wrote: 17 Jun 2019, 07:13 Ja imam mali Sony rx100 V. Iako je jako kompaktan, stvarno je dobar tehnicar. Pogotovo kada slika RAW. Samo ja opet najcesce njega zavalimu "auto", ili "intelligent".![]()
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests