Angela Merkel
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- damir5
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Odlazak Angele Merkel će imati velike posljedice u Njemačkoj, Evropi i svijetu
Šteta. Ali sve na svijetu ima svoj kraj. Nego, zanimljivo mi je to nezadovoljstvo naroda s vlasti u Njemackoj, koja nikad nije bila jača 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9843 times
- Been thanked: 11601 times
Re: Odlazak Angele Merkel će imati velike posljedice u Njemačkoj, Evropi i svijetu
Biće bolje za dvije godine, jer ne može gore, nego sada.
Cuj oni nezadovoljni Angelom.. Sta bi da im Bakir ili Covic vode drzavu. 
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1662 times
- Been thanked: 3135 times
Sad će biti Deus Vult protiv Allah ekber
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Well, sad ćemo vidjeti jačinu i Njemačke i EU da se odupru populizmu i prebrode krizu.
Ne može jedna osoba nikad biti jedino rješenje. Mada je Merkelica bila izuzetna politicarka.
Ne može jedna osoba nikad biti jedino rješenje. Mada je Merkelica bila izuzetna politicarka.
. . . . . . . . .
Nece se nista impresivno dogoditi.
Ja njemačku vidim, kao sustav, a ne one man band poput Putinove Rusije...
Moze to biti sa nekim odstupanjima, u neke teske zaokrete ne vjerujem.
Ja njemačku vidim, kao sustav, a ne one man band poput Putinove Rusije...
Moze to biti sa nekim odstupanjima, u neke teske zaokrete ne vjerujem.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Socrates wrote: 08 Nov 2018, 06:03 Well, sad ćemo vidjeti jačinu i Njemačke i EU da se odupru populizmu i prebrode krizu.
Njemačka i Francuska imaju utege oko nogu zvane Brexit, migranti, seljački dio EU na istoku, kao i sam sistem odlučivanja, unutar EU. Iz tog razloga se i zalažu za uvođenje savjeta sigurnosti unutar EU, gdje ne trebaju svi biti suglasni, kao i vojske EU.
Rusija im tu dođe još i kao motivirajući faktor.
U svakom slučaju, dobra je ideja o EU u više brzina, jer je notorna činjenica, kako istočne članiced dostižu te neke vrijednosti i ciljeve, samo na papiru, kroz zakone koje nikad ne provode, ili ih naknadno unakarađuju.
Najbolje bi bilo da se i fondovi razmjeste po tim različitim brzinama, pošto bi novac bio razlog zbog kojeg bi se svi kretali i trudili dostići viši nivo.
Ujedno, proklamovati i nove ciljeve. Čini mi se da je (poodavno neusvojeni) Ustav EU, u ovom trenutku potrebniji nego ikada.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Uglavnom, ovo je vjerovatna nasljednica Merkel, na čelu CDU i kako se najavljuje, neće biti nekih promjena.

Angela je bar bila ljepsa 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Merlin246 wrote: 31 Oct 2018, 09:59 Cuj oni nezadovoljni Angelom.. Sta bi da im Bakir ili Covic vode drzavu.![]()
Ma nisu svi. Uglavnom konzervativci, nacionalisti zamjeraju sto je pustila ikog s drugacijim imenom i bojom kože u državu.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Re: Angela Merkel
Devetominutni aplauz i poruke "Hvala šefice" nakon oproštajnog govora Angele Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel obilježila je 18 godina na čelu Kršćansko-demokratske unije (CDU) oproštajnim govorom u kojem je pozvala članove da pokažu jedinstvo i otvore novo poglavlje.
Tokom govora na kongresu stranke uoči izbora za novog predsjednika, Merkel se prisjetila kako je neočekivano došla na čelo CDU-a 2000. godine, kada je CDU bila u velikoj krizi.

Nakon završetka govora, članovi CDU-a su upriličili aplauz koji je trajao nevjerovatnih devet minuta, a mnogi su držali transparente s porukom "Hvala šefice".
Ovakve ovacije izazvale su suze u očima njemačke kancelarke.
Merkel je izjavila da je "CDU danas drugačija nego što je bila 2000. godine" i da je to "dobra stvar". Ona je naglasila da stranka ne smije gledati u prošlost, nego u budućnost.

Njemačka kancelarka Angela Merkel obilježila je 18 godina na čelu Kršćansko-demokratske unije (CDU) oproštajnim govorom u kojem je pozvala članove da pokažu jedinstvo i otvore novo poglavlje.
Tokom govora na kongresu stranke uoči izbora za novog predsjednika, Merkel se prisjetila kako je neočekivano došla na čelo CDU-a 2000. godine, kada je CDU bila u velikoj krizi.

Nakon završetka govora, članovi CDU-a su upriličili aplauz koji je trajao nevjerovatnih devet minuta, a mnogi su držali transparente s porukom "Hvala šefice".
Ovakve ovacije izazvale su suze u očima njemačke kancelarke.
Merkel je izjavila da je "CDU danas drugačija nego što je bila 2000. godine" i da je to "dobra stvar". Ona je naglasila da stranka ne smije gledati u prošlost, nego u budućnost.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8036 times
- Been thanked: 19013 times
Angeli Merkel pozlilo na dočeku ukrajinskog predsjednika, tresla se ko višnjab

Dok je danas u Berlinu dočekivala ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, njemačka kancelarka Angela Merkel počela se nekontrolisano tresti.
Merkelova je stajala pored Zelenskog u momentu kada je vojni bend svirao himne, te se ona počela tresti. Međutim, prema navođenjima AP-a, nakon što su himne intoriane njemačka kancelarka se oporavila i nastavila koračati crvenim tepihom prema zgradi u kojoj je njena kancelarija.
Na konferenciji za novinare kazala je kako je dobro, te kako je popila tri čaše vode i oporavila se. Dodala je i kako je na sastanku sa Zelenskim razgovarala o bilateralnim pitanjima i mirovnom procesu u Minsku.
Podsjećamo, kancelarka ove godine puni 65 godina, a do sada nije imala većih zdravstvenih problema.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41172 times
- Been thanked: 27838 times
Re: Angeli Merkel pozlilo na dočeku ukrajinskog predsjednika, tresla se ko višnjab
hebeno
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14592 times
- Been thanked: 10073 times
Re: Angeli Merkel pozlilo na dočeku ukrajinskog predsjednika, tresla se ko višnjab
Nadam se da je dobro
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ovako se isto tresu zenske kad mene vide
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
jbt i ovaj debil do nje nista 
🐽