Socrates wrote: 20 Jun 2019, 16:03
Maja wrote: 20 Jun 2019, 15:54
Sta ti ovo znaci?
Znaci sto sam i napisao.
Nikakav prigovor bilo kome, ali, brt, nemojmo se zezati, ovdje je kako preživis.
Primjer stari, ali uvijek upotrebljiv.
Kad sam ja kritikovao gradonačelnika Londona, pretrpio sam grupni napad da sam islamofob, u kojem su učestvovali i moderatori, na ovaj ili onaj nacin
Tamo bih se samo obratio moderatoru, i on bi to prekinuo.
To je samo jedan primjer. A imao bih još koliko hoćeš.
Druga stvar je konzistencija i principijelnost. Kad Vlado kaže da su Bošnjaci i Alija sami sebi krivi za genocid i rat, on dobije ban, kad neko drugi kaže skoro isto, ne desi se nista.
Znaci, ovdje pohvatati konzistenciju bilo kakve uredjivacke politike je umjetnost preživljavanja.
Znas kako ti to dodje. Mi mozemo svoje kritikovati kako hocemo, od porodice, prijatelja, partnera, do naroda kojem pripadamo i drzave.
Mi ih volimo i kritikujemo iz dobrih namjera. Ako to uradi neko "s vana", ko inace ima krajnje negativan stav prema necemu nasem, spremni smo mu glavu razbiti.
Tako i to za Vladu.
A ovi napadi, coporativni kako ti u zadnje vrijeme stalno pises...coporativni napad na tebe, na naviku, na mutu..
Nije to tako kako ti mislis.
Ako kazes nesto s cim se vecina foruma ne slaze, normalno je da ce se 5 ili 10 forumasa okomiti na tebe tj branice svoje misljenje (hoce li te pri tome vrijedjati, zavisi od toga kako se ti njima obracas).
Znaci ako si izjavio npr da su u Bosni ljudi idioti (primjer) odgovorice ti vecina forumasa na to, od kojih neki izmedju sebe cak i ne pricaju, vec samo iznose svoj stav.
Coporativan napad nema puno veze s onim sto pises. To je nastojanje grupe forumasa, koju veze netrepeljivost prema tebi, da ti zagorca boravak na forumu.
A to se tebi nije desilo.