KARANTINA ZA BANOVANE ČLANOVE I ONI KOJI TO ŽELE POSTATI

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: KARANTINA ZA BANOVANE ČLANOVE I ONI KOJI TO ŽELE POSTATI

Post by carobnjak N » 20 Jun 2019, 16:14

Ma na klixu chmoljo glumi zjbnog a u stvari je zlocko.
Mene su banovali 20 puta ne zbog vrijedjanja nego jer
im je smetalo sto pisem na religiji ono sto se moderatoru
ne svidja. Najzad sam se samobanovo tako sto sam im rekao da puse k. Sad im je ostao onaj bot smrcak.

Inace je na forumima isto kao u onom eksperimentu kad
su jedni glumili zatvorenike, a drugi strazare.
Doduse ovdje su ljudi opusteniji jer se svi znamo manje vise...ono domacinska atmosfera. :oo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7327 times
Been thanked: 17031 times
Status: Online

Post by Maja » 20 Jun 2019, 16:15

Socrates wrote: 20 Jun 2019, 16:03
Maja wrote: 20 Jun 2019, 15:54

Sta ti ovo znaci?
Znaci sto sam i napisao.

Nikakav prigovor bilo kome, ali, brt, nemojmo se zezati, ovdje je kako preživis. :D.

Primjer stari, ali uvijek upotrebljiv. :valja

Kad sam ja kritikovao gradonačelnika Londona, pretrpio sam grupni napad da sam islamofob, u kojem su učestvovali i moderatori, na ovaj ili onaj nacin :cudi

Tamo bih se samo obratio moderatoru, i on bi to prekinuo.

To je samo jedan primjer. A imao bih još koliko hoćeš.

Druga stvar je konzistencija i principijelnost. Kad Vlado kaže da su Bošnjaci i Alija sami sebi krivi za genocid i rat, on dobije ban, kad neko drugi kaže skoro isto, ne desi se nista. :cudi

Znaci, ovdje pohvatati konzistenciju bilo kakve uredjivacke politike je umjetnost preživljavanja.
Znas kako ti to dodje. Mi mozemo svoje kritikovati kako hocemo, od porodice, prijatelja, partnera, do naroda kojem pripadamo i drzave.
Mi ih volimo i kritikujemo iz dobrih namjera. Ako to uradi neko "s vana", ko inace ima krajnje negativan stav prema necemu nasem, spremni smo mu glavu razbiti.
Tako i to za Vladu.

A ovi napadi, coporativni kako ti u zadnje vrijeme stalno pises...coporativni napad na tebe, na naviku, na mutu..
Nije to tako kako ti mislis.
Ako kazes nesto s cim se vecina foruma ne slaze, normalno je da ce se 5 ili 10 forumasa okomiti na tebe tj branice svoje misljenje (hoce li te pri tome vrijedjati, zavisi od toga kako se ti njima obracas).
Znaci ako si izjavio npr da su u Bosni ljudi idioti (primjer) odgovorice ti vecina forumasa na to, od kojih neki izmedju sebe cak i ne pricaju, vec samo iznose svoj stav.
Coporativan napad nema puno veze s onim sto pises. To je nastojanje grupe forumasa, koju veze netrepeljivost prema tebi, da ti zagorca boravak na forumu.
A to se tebi nije desilo.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 4 times

Post by Socrates » 20 Jun 2019, 16:17

Pa sigurno da imaju i oni nekih problema, jer ja ne vidim zašto bi bilo ko carobnjaka banovao. :cudi

Ja čovjeku sa nikom Chmoljo ne mogu nikad u potpunosti vjerovati. :valja
. . . . . . . . .

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Jun 2019, 16:18

Julia-Klara wrote: 20 Jun 2019, 16:05 Sad odoh :auf da vas ne bih sve banovala jer ste me poceli nervirat

ajzdrao
Meni tema odgovara :grana
Skrenula mi misli i prestalo me stezati u prsima i svako malo uzdisanje.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 20 Jun 2019, 16:23

Maja wrote: 20 Jun 2019, 16:15
Socrates wrote: 20 Jun 2019, 16:03

Znaci sto sam i napisao.

Nikakav prigovor bilo kome, ali, brt, nemojmo se zezati, ovdje je kako preživis. :D.

Primjer stari, ali uvijek upotrebljiv. :valja

Kad sam ja kritikovao gradonačelnika Londona, pretrpio sam grupni napad da sam islamofob, u kojem su učestvovali i moderatori, na ovaj ili onaj nacin :cudi

Tamo bih se samo obratio moderatoru, i on bi to prekinuo.

To je samo jedan primjer. A imao bih još koliko hoćeš.

Druga stvar je konzistencija i principijelnost. Kad Vlado kaže da su Bošnjaci i Alija sami sebi krivi za genocid i rat, on dobije ban, kad neko drugi kaže skoro isto, ne desi se nista. :cudi

Znaci, ovdje pohvatati konzistenciju bilo kakve uredjivacke politike je umjetnost preživljavanja.
Znas kako ti to dodje. Mi mozemo svoje kritikovati kako hocemo, od porodice, prijatelja, partnera, do naroda kojem pripadamo i drzave.
Mi ih volimo i kritikujemo iz dobrih namjera. Ako to uradi neko "s vana", ko inace ima krajnje negativan stav prema necemu nasem, spremni smo mu glavu razbiti.
Tako i to za Vladu.

A ovi napadi, coporativni kako ti u zadnje vrijeme stalno pises...coporativni napad na tebe, na naviku, na mutu..
Ako kazes nesto s cim se vecina foruma ne slaze, normalno je da ce se 5 ili 10 forumasa okomiti na tebe tj branice svoje misljenje (hoce li te pri tome vrijedjati, zavisi od toga kako se ti njima obracas).
Znaci ako si izjavio npr da su u Bosni ljudi idioti (primjer) odgovorice ti vecina forumasa na to, od kojih neki izmedju sebe cak i ne pricaju, vec samo iznose svoj stav.
Coporativan napad nema puno veze s onim sto pises. To je nastojanje grupe forumasa, koju veze netrepeljivost prema tebi, da ti zagorca boravak na forumu.
Pa dobro, ima i smisla objašnjenje.

Samo, nemojmo onda sebe zavaravati. Ima na našem forumu puno više osobnog u svemu što radimo, pišemo, kako biramo strane, itd. nego tamo. :cudi

Oni zbog komercijalizacije moraju više paziti na to da osobno guraju pod tepih (manje ili više uspjesno), a da više paze na uređivačku politiku. :cudi
. . . . . . . . .

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 20 Jun 2019, 16:23

ja sam tamo jedne prilike fasovo ban samo zbog toga što sam bio na toj temi.

7 dana hladno

Meni lično je tamošnja atmosfera dozlogrdila, bez obzira šta dotični govori ovdje je atmosfera baš extra i osjećam se ugodno tu...
"ignorance is bliss"

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39732 times
Been thanked: 25729 times

Post by Rum » 20 Jun 2019, 16:26

mad_max_ba wrote: 20 Jun 2019, 16:23 ja sam tamo jedne prilike fasovo ban samo zbog toga što sam bio na toj temi.

7 dana hladno

Meni lično je tamošnja atmosfera dozlogrdila, bez obzira šta dotični govori ovdje je atmosfera baš extra i osjećam se ugodno tu...
jel zbog mojih srce lajkova :tjesi
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 20 Jun 2019, 16:27

Rum wrote: 20 Jun 2019, 16:26
mad_max_ba wrote: 20 Jun 2019, 16:23 ja sam tamo jedne prilike fasovo ban samo zbog toga što sam bio na toj temi.

7 dana hladno

jel zbog mojih srce lajkova :tjesi
zbog tvojih lajkeva mi svaki puta bude i milo i drago
:ooo
"ignorance is bliss"

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2512 times
Been thanked: 7740 times

Post by Duminjo » 20 Jun 2019, 16:27

mad_max_ba wrote: 20 Jun 2019, 16:07
Duminjo wrote: 20 Jun 2019, 16:01

Nit se zalim na forum nit na moderaciju. I tamo sam dobio Ban. Nit sam pravio drugi Profil nit sam se zalio nit sam ikome ista reko..
dobro ba šalim se ljubavi, šta si odmah krunu digo
Oprosti ako Mozes 😂

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 20 Jun 2019, 16:29

al rume
nisam ti ono još uvijek vratio

sam da znaš
"ignorance is bliss"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9432 times
Been thanked: 15783 times

Post by spacebound » 20 Jun 2019, 16:35

vila wrote: 20 Jun 2019, 15:31
Rum wrote: 20 Jun 2019, 15:28 Majo nisi me dugo banovala podrig
Ja jedan jedini put dobila ban u 10-12 godina forumanja
I to od maje
Doduse bio jednodnevni cini mi se....
Ako se ja dobro sjecam bio je 14-odnevni, i vise vas je zaginulo, zbog komentarisanja rada moderacije :ooo

Ja nisam nikad nigdje banovana :nokti
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 20 Jun 2019, 16:35

Maja wrote: 20 Jun 2019, 15:25
damir5 wrote: 20 Jun 2019, 15:08 haj dobro, nije,....
Ko ima da je trajno banovan a da trenutno pise.
Bio je Alpha sa 50 nickova al pustimo ga jedno vrijeme znajuci da ce opet biti banovan.
Bude ih koji se kloniraju, al cim skontamo ko su, opet banujemo.
Nismo strogi po tom pitanju, znamo nekad dati drugu sansu al to se jos nikad nije pokazalo ko dobar potez (ne mozes stara vlaha poturciti).

I inace, trajne banove dajemo bas rijetko, dok ih na klixu dijele zbog cistih gluposti i onda ti likovi ponovo dodju i nikom nista. Uzmu stari nick, dodaju neki broj iza i pisu ko da se nista nije desilo.

Zato, svi koji su trajno banovani mogu ponovo da se registruju i nastave forumasiti.
Samo sto se u zadnje vrijeme ceka na odobrenje registracije. Cekas prolaz ko na Vranduku.
Ma isto ti je kao i ovdje. Ako se provuce sa druge ip adrese ili mu se dozvoli ostane tu, ali generalno poslije trajnog napatis se da se registrujes. Neki su privatno molili Chmolju da im dozvoli da se ponovo registruju. :valja A tek o prijetnjama moderatorima. :D. I nije bas glupost ako vrijedjas sagovornika, zar ne? Ako je tebi okej da ja tebi napisem Majo nemas iq za bilo kakvu smislenu recenicu, greska evolucije ili zaostala si... Onda okej glupost je. :D.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 20 Jun 2019, 16:37

Svi se mi osjećamo ugodno tu. To uopste nije pitanje.

Samo osjećanje ugodnosti u bilo kojoj grupi je drugo pitanje.

Sasvim sam siguran da se u ljudozderskom plemenu svi clanovi plemena osjećaju prijatno. Kao i svi članovi neke udruge protiv diskriminacije.
. . . . . . . . .

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by lejlamo » 20 Jun 2019, 16:39

Mene je zumke jednom banovao, osmi mart bio, sjećam se da mi je napisao ono banned user i zaheftao ružu, haha, sutradan me odbanovao :hihi

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 20 Jun 2019, 16:40

Vrag wrote: 20 Jun 2019, 16:35
Maja wrote: 20 Jun 2019, 15:25

Ko ima da je trajno banovan a da trenutno pise.
Bio je Alpha sa 50 nickova al pustimo ga jedno vrijeme znajuci da ce opet biti banovan.
Bude ih koji se kloniraju, al cim skontamo ko su, opet banujemo.
Nismo strogi po tom pitanju, znamo nekad dati drugu sansu al to se jos nikad nije pokazalo ko dobar potez (ne mozes stara vlaha poturciti).

I inace, trajne banove dajemo bas rijetko, dok ih na klixu dijele zbog cistih gluposti i onda ti likovi ponovo dodju i nikom nista. Uzmu stari nick, dodaju neki broj iza i pisu ko da se nista nije desilo.

Zato, svi koji su trajno banovani mogu ponovo da se registruju i nastave forumasiti.
Samo sto se u zadnje vrijeme ceka na odobrenje registracije. Cekas prolaz ko na Vranduku.
Ma isto ti je kao i ovdje. Ako se provuce sa druge ip adrese ili mu se dozvoli ostane tu, ali generalno poslije trajnog napatis se da se registrujes. Neki su privatno molili Chmolju da im dozvoli da se ponovo registruju. :valja A tek o prijetnjama moderatorima. :D. I nije bas glupost ako vrijedjas sagovornika, zar ne? Ako je tebi okej da ja tebi napisem Majo nemas iq za bilo kakvu smislenu recenicu, greska evolucije ili zaostala si... Onda okej glupost je. :D.
I bas ti da se žalis. :ccc

Za onakav ulazak na bilo koji forum ti bi dobio doživotni ban. :ccc

Sad si se fol malo podobrio. :tjesi
. . . . . . . . .

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 20 Jun 2019, 16:40

Ovdje me svako malo neko banuje, dok na Klixu sam samo jedno dva tri puta bio banovan. Ali nije od Chmolja.

Pravda za Chmolja!!!

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39732 times
Been thanked: 25729 times

Post by Rum » 20 Jun 2019, 16:41

Podrinjac wrote: 20 Jun 2019, 16:40 Ovdje me svako malo neko banuje, dok na Klixu sam samo jedno dva tri puta bio banovan. Ali nije od Chmolja.

Pravda za Chmolja!!!
ja ne
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13849 times
Been thanked: 9591 times

Post by Julia-Klara » 20 Jun 2019, 16:42

Maja wrote: 20 Jun 2019, 16:18
Julia-Klara wrote: 20 Jun 2019, 16:05 Sad odoh :auf da vas ne bih sve banovala jer ste me poceli nervirat

ajzdrao
Meni tema odgovara :grana
Skrenula mi misli i prestalo me stezati u prsima i svako malo uzdisanje.
Pa dobro, oni mene svako malo iznerviraju :D.
I super ako uspijevaju(mo) malo olaksati :pusa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2512 times
Been thanked: 7740 times

Post by Duminjo » 20 Jun 2019, 16:44

Sve na goli otok. Ko pisne, batinom preko golih guzova.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Jun 2019, 16:44

Socrates wrote: 20 Jun 2019, 16:23
Maja wrote: 20 Jun 2019, 16:15

Tako i to za Vladu.

Pa dobro, ima i smisla objašnjenje.

Samo, nemojmo onda sebe zavaravati. Ima na našem forumu puno više osobnog u svemu što radimo, pišemo, kako biramo strane, itd. nego tamo. :cudi

Oni zbog komercijalizacije moraju više paziti na to da osobno guraju pod tepih (manje ili više uspjesno), a da više paze na uređivačku politiku. :cudi
Slazem se.

Post Reply

Return to “Pričaona”