uvijek_kontra wrote: 21 Jun 2019, 10:52
A ja mislim da vrijeme da ljudi shvate da ne zivimo kao sto su nekad zivjeli i da je svakom njegov problem najveci i najbitniji u tom nekom momentu. Pa bio to za nekog slomljen nokt, a za nekog drugog slomljena ruka.
Ne vidim razlog da Brams ovdje ne pise, jos manje da se zbog toga pravi hajka kao sto se pravi. Cura je napisala sta ima i sta sad? Netko drugi ce joj birati teme gdje da pise sta joj je na dusi? I ne vjerujem da je ocekivala sazaljenje ili razumijevanne, nije to njen fazon, mozda je samo htjela podjelit ono sto joj je na umu jer ce se, mozda, osjecati bolje. Zar je to pogresno? Hajmo sad ispravljat svaki upis na bilo koju temu jer svakako 60% postova ne pasu tamo gdje su napisani.
Spomenula je virus zapadnog Nila koji je, btw, i smrtonosan i ko god se nadovezao, nasalio na to nije bas svoj pa bila tema zasto volimo ljeto il zasto mrzimo ljeto. I nemojte mi o sali, molim vas. Cisto podjebavanje. Kao da je ona sad fina dama sto samo sjedi na terasi, ne radi nista osim kuknjave o komarcima. Bar sam ja tako shvatila obracanje njoj. Bljak. Ne volim to, niti mogu presutit. Neki ocigledno imate tvrdu kozu pa i ne primjecujete takve stvari, a mene to digne do plafona. Ne morate suosjecati, a ne morate ni dodavati ulje na vatru.
Svakome je njegov problem najveći,da.
Ne i drugima.
Sve je išlo na šalu,tema je šaljiva i zato sam rekla da ne možemo očekivati da nas svako tješi ili sažalijeva ili nešto takvo.Neko ima drugačiji način komunikacije,npr. Harlekin,drugačije pokaže emociju.Nismo nastali na traci.Ne treba se kačiti za svaku riječ niti misliti da neko mrzi,podj..je i sl. ako se našalio.Možda je i on došao sa sto svojih problema u glavi i to je njegov način da se razonodi.
Dajte malo pozitive,pa cijeli blok aktivnih tema je o žaljenju na ovo,na ono
Tek ste zagrizle u život i nemojte stvarati toliko negativnosti u sebi i oko sebe.
Zdravstveni problemi ako ih neko i ima,u to ne ulazim i nisam ništa u vezi s tim omalovažavala,ali ovo definitivno nisu teme gdje će svako pokazati razumjevanje.
Danas je prvi dan ljeta
Pustite me da se na miru radujem što ne moram ložiti ovih par mjeseci dok istovremeno razmišljam gdje i kako naručiti novu turu drva

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti