mad_max_ba wrote: 25 Jun 2019, 14:52
lejlamo wrote: 25 Jun 2019, 14:41
ti i misliš lokalno
ma ne znam štab ti kazo....
usljed tog raspusta (kod nas lokalno je tako) je mene panika ufatila za velkog i gluposti koje su se morale izvest da bi se ispunio fond sati.
Primjer, matura u petak (07.06.), nakon toga u školu ponedeljak i utorak gdje su nastavnici (10 i 11. 06) ocjenjivali.....
Svjedočanstva 17.06. a i to na insistiranje roditelja, jer u drugim kantonima su upisi u škole ranije
...
A i dalje stoji moja tvrdnja da je djeci teže ufatiti ritam nakon pauze...
Isti haos i nered svuda.
nekad imam osjećaj da učitelji,nastavnici i profesori uopšte i ne pričaju u zbornici niti se išta pod Bogom dogovaraju ranije.
Nekako se većina toga rješava u hodu,pa kako kome naleti...
Moje npr.,evo o svojima ću jer ne volim pretpostavljati kako je nekome ili negdje drugo,ali drago mi je da se javio bar jedan roditelj kod kojeg je isto,cijelu godinu iz par predmeta imaju ocjene ono 4,5,,5,4,stalno ni tamo,ni ovamo.taman pred kraj guraju prema petici,kad gruh,proljetni raspust,pa dalje praznici koji se naravno spoje i kad se vrate u školu,testovi,ovo,ono,naravno popuste.
Ne možeš očekivati od djeteta da odmor od dvadesetak dana ne utiče na njihovu pažnju.Niti sam ih tjerala da uče ili ponavljaju gradivo dok se svi ostali odmaraju ili putuju.
Kako god,taj proljetni odmor je suvišan.nakon par mjeseci rada,poslije zimskog raspusta,nije da se pada od umora,niti je nemoguće privesti godinu kraju bez predaha.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti