Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Haj valjda ne budu isli brzo sa gradivom iako sumnjam u svoj IQ jer konkurencija su mi studenti koji idu na fakultet i oni koji su ga zavrsili, neki su cak i profesori matematike itd.
Ne bi se trebao puno zamarati.
Upravu si.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Mute, sve su to jednostavne matematičke operacije. Nece svi zadaci biti takvi. Ti tu učiš kako da kazes glupom kompijuteru bukvalno šta treba raditi. U praksi ti to ne riješavaš, već dobiješ sve gotovo da prevedeš kompijuteru, uglavnom
Znaš kako se računa površina, ako ne znaš izguglaš, i onda samo njemu kodom kažeš: dajem ti te i te varijable, izračunaj tako tu varijablu.
I am not this hair, I am not this skin...I am the soul that lives within - Rumi
Prvo bi trebalo da mu zadaš int duzina =5 ; int sirina=4; pa onda definises varijablu int povrsina; pa onda povrsina = sirina * duzina, pa onda ovo
Sytem.out.printline ("Površina kvadrata je " + površina);
Ispis ce ti biti Povrsina kvadrata je 20
Println je u c#
I am not this hair, I am not this skin...I am the soul that lives within - Rumi
Amaya wrote: 11 Jul 2019, 20:40
Prvo bi trebalo da mu zadaš int duzina =5 ; int sirina=4; pa onda definises varijablu int povrsina; pa onda povrsina = sirina * duzina, pa onda ovo
Println je u c#
A vidis da je i u javi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Println je u c#
Ma mozes ti pisati i print bez tog line, to line je da bude u jednom redu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Println je u c#
Poceo nesto line govorit, meni je jasno ono ln iz cea a printf je
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio