Šokantno otkriće: Svinjetina se nalazi,.....................

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9249 times
Been thanked: 5922 times
Status: Online

Re: Šokantno otkriće: Svinjetina se nalazi,.................

Post by Mister No » 03 Jun 2012, 22:48

String wrote:Sokantno!!!
Sav sam se najezio. :sok
Vec pomisljam o gradnji staklenog zvona pod kojim cu boraviti jer sam skontao da svinje udisu isti vazduh kao i mi...takodje, da stvar bude jos sokantnija, mi udisemo i ono sto svinje izdisu. :sok
:oo :oo
The Dark Side Of The Forum...

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Post by STrendzer » 03 Jun 2012, 22:48

..ili ovca sa "ralom"(ralicom).. :oo :hihi

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 03 Jun 2012, 22:49

Šokantno otkriće: Svinjetina se nalazi,.................u bureku

bez uvrede samo sala
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Mister No

Post by Mister No » 03 Jun 2012, 22:51

Nema "bureka" bez mrtve glave :djed :valja

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8324 times
Been thanked: 19609 times

Post by Maja » 03 Jun 2012, 23:07

:off

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 03 Jun 2012, 23:08

vec sam se izvinuo i nemam namjeru nastaviti
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 03 Jun 2012, 23:20

Maja wrote:Nije to baš tako Majore. U našoj kući nikad nije bilo svinjetine. Ni prije, ni poslije rata. A moj tata jede sendvić od mortadele, ali kupi ga u gradu i pojede dok se vozi kući. Nikad ništa nije unio u kuću, najprije iz poštovanja prema roditeljima, a danas iz poštovanja prema djeci.
A te izjave tipa...ne ulazi grijeh u usta, nego iz usta i jesu opravdanje za one koji jedu svinjetinu. Šta je konzumiranje tj ulaženje u usta svinjetine nego grijeh?
Što se tiče filtera cigareta mogu li se baš porediti sa bananicama i gumenim bombonima?
Filtere ipak ne jedeš i nešto mi je nemoguće da uneseš u organizam tragove svinjetine kroz dim :sok
Pa i u kaladontima kažu ima tragova svinjetine, ali kaladont ne jedeš.
Druga stvar, možda će nekome zvučati smiješno, ali ni kaladont, ni filteri, ni bananice, ni gumene bombone nisu postojale u vrijeme Muhameda as tj u vrijeme objave Kurana i kako mi možemo znati bi li filteri i kaladonti bili zabranjeni? Na youtubu sam našla par clipova gdje 5hodža odgovara na pitanja gledatelja (mislim da je to bilo na Hayatu) i bilo je baš pitanje smiju li se zubi prati kaladontom za vrijeme posta, a on je rekao da smiju.
Pazi ovo Maja.
U Bosni gdje provodim odmor (tamo posjedujem i kucu) su 100% Muslimani.
Naravno, ili pak predpostavljam da si niko u posljeratnom periodu ne usudjuje konzumirati svinjetinu,
ali opijati se kao rusi i premlatiti hanumu, to je haman frajerluk, ili pomisliti da komsiji crkne krava je haman normalno.
Oni ko konzumira svinjetinu ne ovisno kako se zvao za moje komsije je insan drugog reda...drugorazredan.

Ocajno mi ide uz onu stvar ako mi u ime Boga osudjujemo.
Za nase grijehe ako ih imam nitko sem uzvisenog je zaduzen, naravno, kada tamo stignemo,
na ovom dunjaluku su drugi pravilnici.
Dali neko konzumira svinjsko meso ili ne za nas insane je drugorazredno kada je upitanju karakter i humanost insana,
prioritetan je insan i njegov ljudski karakter, sta je on danas rucao...najmanji je to problem.
Obostrani respekt za moj ukus od ogromne vaznosti je.

Jedan jedini Stvoritelj je (Allah) drugog nema, ali zato ima 1.5 milijardi Kineza.

*nebi htio da pausaliziram, nedaj Boze, bilo bi neukusno kao i neprimjerno
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8324 times
Been thanked: 19609 times

Post by Maja » 03 Jun 2012, 23:49

Sve je to tako Majore i slažem se s tobom. Jesti svinjetinu nije najveći grijeh. Ali meni samo nije jasno ovo.
Da nam je zabranjeno meso uopšte, znači sve životinje, pa hajde...ko zna bi li se i ja toga pridržavala.
Ali u pitanju je samo ta jedna vrsta mesa i to od, po meni, najogavnije životinje. Kako može biti ukusno nešto onako puno sala..onako čak i na oči ružno...
Zar je problem odreći se svinjetine? Posebno zato što većina...nemuslimana uživa kad vide da mi to jedemo. Smiju nam se... Baš nedavno na jednom forumu pročitah kako je lik, inače Hrvat, rekao uz podsmijeh kako muslimani kupuju redovno svinjetinu i kaže samo u korpi okrenu etiketu prema dolje da se ne vidi šta je. Rekla sam već da je moj tata jede i radio je s Hrvatima, ali iz principa nikad nije htio jesti s njima svinjetinu dok su ga oni masnih brada stalno nudili. I nemojte me shvatiti pogrešno. Znam da su u pitanju pojedinci. Moja jedna prijateljica je Hrvatica i za svaki Božić mi donese kolača u kojima nema svinjske masti, a ima masa takvih primjera.

Mister No

Post by Mister No » 04 Jun 2012, 20:41

Maja wrote:Sve je to tako Majore i slažem se s tobom. Jesti svinjetinu nije najveći grijeh. Ali meni samo nije jasno ovo.
Da nam je zabranjeno meso uopšte, znači sve životinje, pa hajde...ko zna bi li se i ja toga pridržavala.
Ali u pitanju je samo ta jedna vrsta mesa i to od, po meni, najogavnije životinje. Kako može biti ukusno nešto onako puno sala..onako čak i na oči ružno...
Zar je problem odreći se svinjetine? Posebno zato što većina...nemuslimana uživa kad vide da mi to jedemo. Smiju nam se... Baš nedavno na jednom forumu pročitah kako je lik, inače Hrvat, rekao uz podsmijeh kako muslimani kupuju redovno svinjetinu i kaže samo u korpi okrenu etiketu prema dolje da se ne vidi šta je. Rekla sam već da je moj tata jede i radio je s Hrvatima, ali iz principa nikad nije htio jesti s njima svinjetinu dok su ga oni masnih brada stalno nudili. I nemojte me shvatiti pogrešno. Znam da su u pitanju pojedinci. Moja jedna prijateljica je Hrvatica i za svaki Božić mi donese kolača u kojima nema svinjske masti, a ima masa takvih primjera.
Mislim da je zabranjeno meso i od drugih tzv. "deracih" zivotinja, odnosno od zivotinja koje se hrane mesom npr. pas, vuk, zmija i sl. dakle nije samo svinja u pitanju.

Takodje mene su ucili da je meso konja i medvjeda "mekruh", kao ako nemas drugo meso na raspolaganju mozes jesti meso ovih zivotinja. Znaci nije haram (kao svinja, pas i sl.) ali se ne preporucuje.

Neka gosp. Nurudin da cijenjeno misljenje, jer ovo moje je samo "nako", jednostavno je tradicija koje sam se pridrzavao.

Mister No

Post by Mister No » 04 Jun 2012, 20:49

Pazi ovo Maja.
U Bosni gdje provodim odmor (tamo posjedujem i kucu) su 100% Muslimani.
Naravno, ili pak predpostavljam da si niko u posljeratnom periodu ne usudjuje konzumirati svinjetinu,
ali opijati se kao rusi i premlatiti hanumu, to je haman frajerluk, ili pomisliti da komsiji crkne krava je haman normalno.

Jedan jedini Stvoritelj je (Allah) drugog nema, ali zato ima 1.5 milijardi Kineza.

*nebi htio da pausaliziram, nedaj Boze, bilo bi neukusno kao i neprimjerno[/quote]

Ne znam gdje ti je kuca ali u Tuzli a i u Sarajevu i okolnim mjestima mozes u trznim centrima pronac svinjetine i svinjskih proizvoda koliko hoces.
Ko hoce kupuje i usudjuje se konzumirat istu. Bilo bi lijepo da pojasnis to gdje se ne usudjuju, cisto onako da i mi znamo.
Ko premlati hanumu i ista ga prijavi, zavrsi u MUP-u, istina, nekada i hanuma premlati npr. Al Dina pa ona zavrsi u MUP-u.
Ko je tu frajer i frajka ne znam, ali su novine dugo pisale o tome. A da komsiji crkne krava, e pa to je usud Balkana, i nema veze sa svinjetinom.
Last edited by Mister No on 04 Jun 2012, 21:22, edited 1 time in total.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 04 Jun 2012, 21:03

po meni je ovo gledanje da li tragova svinjetine ima u lijekovima, kaladontu ili necemu slicno pravo cjepidlacenje...
ja ne jedem svinjetinu, jer je ne volim.. gadi mi se nekako... ne mogu i tacka...
a ovo gdje ja ne osjetim da je ima, ne smeta mi... po meni je ovo pretjerano. ako je svinjetina zabranjena, to sigurno ima svoj razlog, po meni je razlog vjerovatno taj, sto je svinjsko meso, ne samo najmanje zdravo, nego je i najpodloznije kvarenju salmonelom... s obzirom, da prije nije bilo mogucnosti drzati u frizideru, pretpostavljam da je zbog zaraze...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 04 Jun 2012, 21:08

Piletina i riba su jednako podlozne kvarenju Salmonelom.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 929 times

Post by carobnjak N » 04 Jun 2012, 21:22

zagor wrote:
Maja wrote:Sve je to tako Majore i slažem se s tobom. Jesti svinjetinu nije najveći grijeh. Ali meni samo nije jasno ovo.
Mislim da je zabranjeno meso i od drugih tzv. "deracih" zivotinja, odnosno od zivotinja koje se hrane mesom npr. pas, vuk, zmija i sl. dakle nije samo svinja u pitanju.

Takodje mene su ucili da je meso konja i medvjeda "mekruh", kao ako nemas drugo meso na raspolaganju mozes jesti meso ovih zivotinja. Znaci nije haram (kao svinja, pas i sl.) ali se ne preporucuje.

Neka gosp. Nurudin da cijenjeno misljenje, jer ovo moje je samo "nako", jednostavno je tradicija koje sam se pridrzavao.
Čuj gosp.Nurudin hehe . Evo ajet koji jasno govori o tome:
Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno; i što je strmoglavljeno - i rogom ubodeno, ili od zvijeri načeto - osim ako ste ga preklali - i što je na žrtvenicima žrtvovano, i zabranjuje vam se gatanje strelicama. To je porok! - Danas su nevjernici izgubili svaku nadu da ćete vi otpasti od svoje vjere, zato se ne bojte njih - već se bojte Mene. Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. - A onome ko bude primoran - kad hara glad, bez namjere da učini grijeh, Allah će oprostiti i samilostan biti.(Maida 3.ajet)

Što se tiče razloga zabrane on uopće ne mora biti iz zdravstvenih razloga ,jednostavno zabranjeno je i musliman to treba da shvati kao iskušenje i kao znak poštovanja svoje vjere. Pa nije toliko teško živjeti ,a da ne jedeš to.

Ne znam jesi li čuo da je prof.Ivo Komšić dekan filozofskog fakulteta tražio da se uvede svinjetina u BBI centar u Sarajevu jer je nemanje svinjetine tu udar na njegova građanska prava. :D
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Mister No

Post by Mister No » 04 Jun 2012, 21:27

carobnjak Nurudin wrote:
zagor wrote:

Čuj gosp.Nurudin hehe . Evo ajet koji jasno govori o tome:
Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno; i što je strmoglavljeno - i rogom ubodeno, ili od zvijeri načeto - osim ako ste ga preklali - i što je na žrtvenicima žrtvovano, i zabranjuje vam se gatanje strelicama. To je porok! - Danas su nevjernici izgubili svaku nadu da ćete vi otpasti od svoje vjere, zato se ne bojte njih - već se bojte Mene. Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. - A onome ko bude primoran - kad hara glad, bez namjere da učini grijeh, Allah će oprostiti i samilostan biti.(Maida 3.ajet)

Što se tiče razloga zabrane on uopće ne mora biti iz zdravstvenih razloga ,jednostavno zabranjeno je i musliman to treba da shvati kao iskušenje i kao znak poštovanja svoje vjere. Pa nije toliko teško živjeti ,a da ne jedeš to.

Ne znam jesi li čuo da je prof.Ivo Komšić dekan filozofskog fakulteta tražio da se uvede svinjetina u BBI centar u Sarajevu jer je nemanje svinjetine tu udar na njegova građanska prava. :D
Znam da nema alkohola i to mi je jako tesko palo, jer sam moro po kisi u granap :ooo

Dal je meso od psa muslimanima zabranjeno? Znamo da ga neki jedu, u Koreji npr.
Last edited by Mister No on 04 Jun 2012, 21:31, edited 1 time in total.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 04 Jun 2012, 21:30

Navalio cuku okrenut i Bog :D.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 04 Jun 2012, 21:33

Jos jedno sokantno otkrice.
Gitarista Dine Merlina koristio akusticnu gitaru na kojoj su plasticne zice koje se, znamo, prave od svinjskih crijeva.
Crk'o ko kupi njegov CD!!!
Image

Mister No

Post by Mister No » 04 Jun 2012, 21:33

Dust wrote:Navalio cuku okrenut i Bog :D.
Pravi specijalitet u Koreji je kad prije klanja psa isprebijaju na mrtvo ime. Navodno da meso tad bude mekse i ukusnije kad se spremi u loncu :cudi

Mogli bi tvoju macku isto tako :oo

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 929 times

Post by carobnjak N » 04 Jun 2012, 21:35

I u Kini jedu pse :D ...pravo da ti kažem koliko me sjećanje služi da jeste po hadisima sve što ima očnjake i kandže . Također se sjećam hadisa u kojem pitaju Muhameda a.s. da li je dozvoljeno jesti skakavce ? On je odgovorio : "da,ali ja to ipak ne bih jeo " :D
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Mister No

Post by Mister No » 04 Jun 2012, 21:35

String wrote:Jos jedno sokantno otkrice.
Gitarista Dine Merlina koristio akusticnu gitaru na kojoj su plasticne zice koje se, znamo, prave od svinjskih crijeva.
Crk'o ko kupi njegov CD!!!

Nece moc svirat na njoj za "Bajram" :plavi

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 04 Jun 2012, 21:37

zagor wrote:
Dust wrote:Navalio cuku okrenut i Bog :D.
Pravi specijalitet u Koreji je kad prije klanja psa isprebijaju na mrtvo ime. Navodno da meso tad bude mekse i ukusnije kad se spremi u loncu :cudi

Mogli bi tvoju macku isto tako :oo

No comment :valja

za macku :oklagija

Post Reply

Return to “Religija”