AAa ja sam se zafrko ne treba da roditelji plaćaju alimentaciju nego građani FBIHMutevelija wrote: 27 Jan 2019, 16:01Femea wrote: 27 Jan 2019, 14:30 Ako te zakon mora tjerati na isplatu alimentacije to već dovoljno govori kakav si roditelj. Uopšte nije bitno kakav si bio ili kakav je bio tvoj bračni drug.
Nadam se da će se stati u kraj onima koji izbjegavaju obaveze.
A šta ako je ona kriva za razvod
Nema mi logike žena varala muža i razvede se sa njim i onda on njoj plaća alimentaciju dok ona živi sa ljubavnikom, niđe veze.
I da te razočaram neće se stati.
Neće jedan zakon promijeniti svijest narodu, moze samo kontra efekat proizvesti.
To se gleda kao poraz, vidi je kriva mi za razvod, jos mi odvela i dijete, i jos da joj ja placam, ili otisla je odvela dijete i da joj za to plaćam
"Osim što se na neki način osjećaju osiromašeno, izražavaju sumnju da će taj novac drugi roditelj iskoristiti za kupovinu garderobe, izlaske i tako dalje. U stvari, radi se o novcu koji je zaista potreban za normalno odgajanje djeteta”, kazao je on.
Vuksanović ističe da su iznosi izdržavanja u odnosu na stvarne potrebe djeteta najčešće simbolični i da se njima tek jednim dijelom mogu podmiriti ogromni troškovi koje ima roditelj kome su djeca povjerena na čuvanje i vaspitavanje.
“Ipak, mnogi roditelji ne mogu da se pomire s tim, pa sam često bio svjedok raznih bizarnih predloga. Jedan od davalaca izdržavanja predlagao je da on odlazi u prodavnicu i kupuje namirnice u visini alimentacije, kao da se sve potrebe djeteta svode na konzumiranje vode i hrane”, ispričao je on."
Dakle iz Budžeta.
Fino.
"Naime, Vlada FBiH je još 2014. godine zadužila Federalno ministarstvo pravde da, kao predlagač i obrađivač Porodičnog zakona FBiH, dopuni njegov član 237. s ciljem jasnijeg određivanja nadležnosti te da pristupi izradi podzakonskog akta koji će detaljnije urediti pitanje načina osiguravanja sredstava iz Budžeta FBiH namjenjenih izdržavanju djeteta.
Dakle njima nije lijepo islo u braku hajmo od poreza odbiti građanima, nista povecaj cijene namirnica ko hebe narod iaonako se nece bunit.
Svaka čast Lejla
"Udar na poslodavce i radnike: Počinje oporezivanje toplog obroka i regresa
Danas je u Federaciji BiH stupio na snagu Pravilnik o oporezivanju toplog obroka i regresa. Ovu informaciju potvrdili su za poslovni portal Akta.ba u Ministarstvu financija FBiH.
Poslodavci su razočarani jer će ovaj Pravilnik donijeti najviše štete radnicima sa plaćama do 500 KM, a kojih je oko 150.000 u FBiH.
Adnan Smailbegović, predsjedavajući Delegacije ESV i predsjednik Udruženja poslodavaca u FBiH kazao je kako će se na redovnoj sjednici ESV-a raspravljati o ovoj temi."
Evo ga jedan od primjera.
I onda se žale što nema radnika i što odlaze, a hoće svima da sadaku daju od tih radnika.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)