Htjedoh reci samo da, ako kazemo kako je doticni lud, vrijedjamo ludjake.
[/quote]
E da ga hebesh, normalan nije. Ako kažeš da jest, onda vrijeđaš sam sebe.
Zanemari mene. Nijedan veteran nije baš posve čitav.
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Misliš predobri zatvori?Duminjo wrote: 02 Aug 2019, 20:15Problem su losi zatvori gdje bi se setko umjesto što bi trebo tucat kamen po cijeli dan. Zato gore stadoh da ne dodjem opet do države i institucija.storm wrote: 02 Aug 2019, 20:08
Pa imamo jedan problem.
Ubica je u svakom slučaju. Ali samo trpanje u zatvor ništa ne rješava... Zakoni kakvi jesu, ovaj bi bio vani sa nekih 60+ godina...
Svih tih godina, ležao, setao, družio se...
Zatvoren u mentalnu ustanovu, osamljen - doživotno.
Šta je sad veća kazna?
Naravno, za jedno ubojstvo nema adekvatne kazne, kamo li za šest, ali pravo nije pravda, nažalost..

E da ga hebesh, normalan nije. Ako kažeš da jest, onda vrijeđaš sam sebe.Laser wrote: 02 Aug 2019, 20:21 [quote=Duminjo post_id=1891004 time=1564769726 user_id=3353
Pa nijeDuminjo wrote: 02 Aug 2019, 20:28E da ga hebesh, normalan nije. Ako kažeš da jest, onda vrijeđaš sam sebe.Laser wrote: 02 Aug 2019, 20:21 [quote=Duminjo post_id=1891004 time=1564769726 user_id=3353
Zanemari mene. Nijedan veteran nije baš posve čitav.![]()

Ne slazemo se. Ne bih ja reko da je puko.. Znao je on odlicno sta radi i uradio je sta je htio.storm wrote: 02 Aug 2019, 20:28Misliš predobri zatvori?Duminjo wrote: 02 Aug 2019, 20:15
Problem su losi zatvori gdje bi se setko umjesto što bi trebo tucat kamen po cijeli dan. Zato gore stadoh da ne dodjem opet do države i institucija.
Sve više lice na hotele... Neki tip gulaga bi bio otprilike primjeren.
Ali...
Tip je puko...
Breivik je hladni ubojica, ovaj je u jednom trenutku puko. Ostalo nije u mom dometu znanja.
Neuracunljivost nije samo trenutak... Može trajati satima, neki kažu i danima. Nije to samo ugledaš nož na stolu i potegneš.
Psihopati se ne ubijaju, pa niti ne bježe...
Pisao sam gore, nema adekvatne kazne...
Ma ne govorim o izvlakusi... Ti nisi radikalan, ti si površanDuminjo wrote: 02 Aug 2019, 20:33Ne slazemo se. Ne bih ja reko da je puko.. Znao je on odlicno sta radi i uradio je sta je htio.storm wrote: 02 Aug 2019, 20:28
Misliš predobri zatvori?
Sve više lice na hotele... Neki tip gulaga bi bio otprilike primjeren.
Ali...
Tip je puko...
Breivik je hladni ubojica, ovaj je u jednom trenutku puko. Ostalo nije u mom dometu znanja.
Neuracunljivost nije samo trenutak... Može trajati satima, neki kažu i danima. Nije to samo ugledaš nož na stolu i potegneš.
Psihopati se ne ubijaju, pa niti ne bježe...
Pisao sam gore, nema adekvatne kazne...
Prije bih ga povezao sa onim Galicem koji je ubijao, onako iz razonode, nevine ljude..
Mozda sam Malo radikalen. Al stvarno ne volim izvlakuše. Ljudi moraju da odgovaraju za ucinjena djela.

Površan ti je u gacamastorm wrote: 02 Aug 2019, 20:39Ma ne govorim o izvlakusi... Ti nisi radikalan, ti si površanDuminjo wrote: 02 Aug 2019, 20:33
Ne slazemo se. Ne bih ja reko da je puko.. Znao je on odlicno sta radi i uradio je sta je htio.
Prije bih ga povezao sa onim Galicem koji je ubijao, onako iz razonode, nevine ljude..
Mozda sam Malo radikalen. Al stvarno ne volim izvlakuše. Ljudi moraju da odgovaraju za ucinjena djela.
Treba zločin razumjeti, i onda ga tretirati adekvatno.
Recimo, gore spomenuti Breivik, psihopat, boji se za svoj život, najgora kazna bi mu bio hitac u glavu, pošto sam siguran da još ima planove, sam to govori...
Ovaj monstrum... Njemu je hitac u glavu bio spas. Takvog treba pustiti da živi i pati, u ludari ga pretvoriti u biljku, proučavati...

Prešuti se puno toga iz razloga jer je zakon slovo na papiru tek...Čarobni wrote: 03 Aug 2019, 12:57 Niko me ne može ubijedit' da se ovakav čovjek ne može "nanjušit'" na 200 kilometara i da je tek tako, u sekundi, post'o monstrum.
Barem koliko ja mogu zaključit', majka je "žmirila" na previše toga kad se odlučila na to da dijete pravi sa ovakvim čovjekom.

Za razliku od nelegalnog, legalno oružje nije nikakav problem.vila wrote: 02 Aug 2019, 17:20
Razmisljam o ovome otkad sam procitala tvoj poat
I fakat se nije dogadalo...bar ne ovako cesto i u ovolikim razmjerima
I ne mogu znati uzrok niti definirati
Osim da je dostupnost oruzja velik problem (legalnog i ilegalnog jer i jednom i drugom je svrha ista) .
Zašto nevoliš sestru?alcapone wrote: 03 Aug 2019, 13:20 Cim imas oruzije uz sebe belaj je.. u ovi sa dozvolama.. jedva sam sestru odgovorio da ga nenosa sa sobom..
Volim, nagovorio sam je na suzavac
Svaka joj čast.
Meni je i jedno i drugo problemČarobni wrote: 03 Aug 2019, 13:17Za razliku od nelegalnog, legalno oružje nije nikakav problem.vila wrote: 02 Aug 2019, 17:20
Razmisljam o ovome otkad sam procitala tvoj poat
I fakat se nije dogadalo...bar ne ovako cesto i u ovolikim razmjerima
I ne mogu znati uzrok niti definirati
Osim da je dostupnost oruzja velik problem (legalnog i ilegalnog jer i jednom i drugom je svrha ista) .

Za nelegalno oružje razumijem, ali na koji način ti problem predstavlja legalno naoružanje?vila wrote: 03 Aug 2019, 14:14 Meni je i jedno i drugo problem
I ne volim i ne vidim potrebu za posjedovanjem
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests