Bratstvo i Sestrinstvo

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 9 times
Status: Offline

Bratstvo i Sestrinstvo

26 Dec 2011, 21:58

Odnos s braćom ili sestrama snažno utječe na naš život. S njima dijelimo korijene - oni nas znaju oduvijek, s njima smo prihvaćali ili odbijali neke roditeljske vrijednosti, dijelili tajne, određena iskustva odrastanja i vjerojatno će imati s nama najiskreniji odnos koji ćemo ikad ostvariti.

Evo sto me navelo da otvorim bas ovu temu:

"ZAGRLJAJ SPASA"

Image

Podijeli 9
Bliznakinje Brielle i Kyrie Jackson su rođene 12 nedjelja prije termina

Kako je tadašnja praksa u američkom zdravstvu nalagala, one su odmah razdvojene i smeštene u zasebne inkubatore u različitim jedinicama porodilišta. Kao što to obično i biva kod bliznakinja, jedna je bila znatno jača sa svojih 1,3kg od druge čiji život je visio o koncu sa svega 1kg težine.

Ne znajući više šta da radi, sestra u porodilištu je, protivno svim pravilima i u odsustvu šefa , uz blagoslov roditelja, prebacila slabiju bebu u inkubator sa drugom, jačom djevojčicom. A onda se dogodila nevjerovatna stvar. Sestra skoro da nije ni zatvorila inkubator a jača beba je rukom obgrlila svoju sestricu. Podstaknuta energijom, ljubavlju i snagom seke sa kojom je mjesecima dijelila prostor u maminom stomaku, stanje slabije bebe je počelo odmah da se poboljšava i one su obe žive i zdrave izašle iz porodilišta. Tada je nastala ova fotografija a zagrljaj nazvan „zagrljaj spasa“.

Znamo da među blizancima postoji posebna veza. Ali koliko nas ima blizance i priliku da ovako pobijedi svoju prvu bitku? Mali heroji su obično sami!

:apl

Kakav je vas odnos sa vasim sestrama i bracom?
Da li je ikada postojalo rivalstvo medju vama?
Koliko brace i sestara vi imate ? :)
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9442 times
Been thanked: 11195 times

Re: Bratstvo i Sestrinstvo

26 Dec 2011, 22:42

Imam dva burazera i nikada se nismo svadjali.
Mladji je bio malo "raspusteniji" ali nista strasno.
uvijek smo imali dobre odnose i tako je ostalo i dan danas.
naravno da smo povezani i bratski i ono sto bi se reklo,
sudbinski. Razumijemo se uvijek i nema nekih neslaganja.
Cak i ako nekome nesto ne stima,uglavnom se zavrsi sa
"pravi se lud" taktikom i to bude to.

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

27 Dec 2011, 02:01

imam hvala Bogu super odnos sa bratom i sestrom. oboje su mladji. njima stvarno sve mogu reci i povjeriti se. iskreni smo jedni prema drugima. znaci, nema laganja i petljanja - bez obzira o cemu se radilo. nije uvijek harmonicno. znamo se i zakaciti da gori zemlja, ali nista strasno u biti. sestra i ja smo bili kao pas i macka u djetinjstvu. kako je tad cupa frcala :hihi a sad, ih :srce
najvise se zezamo, ali znamo se i uozbiljiti (ponekad) :D
kao najstariji trudim se im biti oslonac i uzor. posavjetujem ih, nesto im i zabranim. inace imaju svu slobodu.

zivot bih za njih dao bez razmisljanja i ne dam nikom da ih dira, osim mene naravno :p
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

02 Jan 2012, 21:13

Divna priča mery!
Ja imam samo jednu sestru,a uvijek sam željela da imam i starijeg brata,ali sam bila svjesna da mi se ta želja nikada neće ispuniti.
Voljela bih da imam još braće i sestara,ali kako je tako je.
Sa svojom sestrom imam posebno lijep odnos , vidim da se ostale sestre dosta svađaju , ne kažem sve, ali ima ih dosta.Posvađam se i ja sa svojom ponekad , ali se dobro slažemo. Mi smo i prijateljice.Posebno smo bliske.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

02 Jan 2012, 21:27

Kažu da svoje postojanje dugujem sestri koja je dosađivala roditeljima u euforičnoj želji da dobije seku jer je bracu već imala.
Mislim da u prvi mah niko nije bio pretjerano sretan: sestra je dobila još jednog bracu, mama je gadno prošla (krenuo ranije i naopako napolje, rezovi i inkubator) a otac je s cigarom u ruci nervozno obigravao oko kreveta mrmljajući "čiji li si ti?" jer sam imao riđu kosicu i oči boje kakvu niko od roditelja imao nije.
Uglavnom - ja, brat & sestra = niđe veze....niti fizički nalikujemo jedno na drugo (oni su imali više sreće :oo ), niti imamo sličan karakter a ni iste poglede na život. Naravno kada zagusti prilično smo složni i jedinstveni , što ponekad i mene više nego jako ugodno iznenadi.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

03 Jan 2012, 09:15

ja se sa mojim bratom odlicno slazem i jedina je osoba kojoj mogu sve reci... nazalost zivimo daleko jedno od drugog pa pokusavamo jedno drugo postedjeti tema koje nisu lijepe... al´ kad zagusti, tu smo jedno za drugo... kao djeca smo se marisali posteno a sad se ne svadjamo nikad...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

18 Apr 2012, 22:33

Nemam brata, imam samo sestre. Karakteri i pogledi na život nam se prilično razlikuju što je u ranoj mladosti donosilo dosta problema i nerazumijevanja. Svejedno smo emotivno jako vezane i pomažemo se međusobno bez obzira kakav je problem u pitanju i kolika nas udaljenost dijelila. Inače imam jako lijepe sestre pored kojih sam se često u pubertetu osjećala kao neko odrpano štence među plemenitim pasminama :D.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

18 Apr 2012, 22:44

imam dvije starije sestre...i jos uvijek im podmecem zamke :oo
i da, volemo se u dobrim i u teskim danima :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Obrisan profil

19 Apr 2012, 00:32

2 sestre, ja najstarija
Jako smo razlicite, ja brineta, jedna crnka, druga plavusa. To se i odnosi na karakter.

Ena19
Na probnom
Na probnom

08 Jun 2012, 00:02

Imam brata, mladjeg od mene godinu dana i mnogo ga volim iako je nekad bas kreten, ali ok.. nmvz ! :)

Harmony
Sitna buranija
Sitna buranija

08 Jun 2012, 00:03

imam sestru blizanku i brata starijeg
KIBIDABI

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

17 Jun 2012, 19:39

Oni (koji su malo duže) u braku kažu da isto to požele i za svog/svoju dragog/dragu. Da ode negdje da dahnu dušom jedno od drugog, bar na dan-2 (3,4..:) )

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

17 Jun 2012, 19:44

Imam mladju sestru... Sve mi diraj, ali sestru ne :)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

18 Jun 2012, 10:42

imam tri mlade sestre nemam brata,,
#kao najstarija sestra pravila sam uvjek most izmedu njih tri i mene u smislu da to opstane kao jedna dobra zajednica jer smo sve cetiri otisle u inostranstvu (sve sam ih povukla za sobom,, i neka sam):)))geografski i porodicno podjeljene smo u dvije drzave,,,ova treca i ja zivimo u Hessenu,,,druga i cetvrta u Baden Würtemmbergu ,.kad kod je se neka posvadala ili je bilo kriznih situacija dolazilo se k meni na razgovor,,izgleda da su me zamjenile sa majkom koja jos zivi u Bosni pa im to ja i nekada ironicno kazem da me ostave na miru :)))
,,dok smo bile mlade tukle smo se iz svakojakih razloga,,nebitno koja je bila jaca mlada ili slabija zensko oruzje smo znale upotrjebiti ,,grizle smo se cupale za kosu ako nije nesto na taj dan islo kako smo si zamislile ,uglavnom kratko receno prava rasna sorta divljakusa i ti atributi su se vukli sve do i iza puberteta boze danas se pitam kako je to nasa mama sve izdrzala sa nas cetiri
bilo je izmedu nas i ljubomore i zavisti i placa i srece svega pomalo,,ako su roditelji bili protiv jedne onda smo drzale jedna do druge postale smo ozbiljnije kada smo krenule sticati porodice i u odraslom dobu drzimo danas do zajednickih izleta i druzenja sa muzevima i nasom djecom,,,ako smo sve cetiri zajedno to se obavezno sastajemo kod kuce u nasim bastama ili lokalima pa zajedno plesemo ili pjevamo ili prepricavamo po cjelu noc nase ratoborno djetinjstvo i umiremo od smjeha na razlicite dogadaje od tada ili pretresamo politiku,,vjesti ,,svjet i novcane krize ili dozivljaje sa putovanja ,,uglavnom sve u svemu ta nasa mala zajednica jos uvjek postoji i ja sam jako ponosna na nju:)
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

dacina_curica

09 Apr 2013, 15:23

Luna. wrote:ja se sa mojim bratom odlicno slazem i jedina je osoba kojoj mogu sve reci... nazalost zivimo daleko jedno od drugog pa pokusavamo jedno drugo postedjeti tema koje nisu lijepe... al´ kad zagusti, tu smo jedno za drugo... kao djeca smo se marisali posteno a sad se ne svadjamo nikad...

Isto ovako...ubijali se kad smo bili djeca a sad smo raja samo takva. :srce I ne ustrucavamo se jedno drugog, sta god nam se desava fino protabirimo kao ratni drugovi. :)

Imamo samo jedno drugo i jednog zajednickog neprijatelja :oo (mamu! - zezam ba :valja) i koliko god ga je mala seka nervirala kad je bila mala (4 godine mladja) sad me toliko vise voli :oo (ja njega obozavam, ma ni to ne opisuje koliko ga volim).

Ovako kako Julie kaze - u sve mi diraj samo u buraza ne. :srce

Mastrandjelo
Na probnom
Na probnom

09 Apr 2013, 15:50

Imam dvije polusestre, najbolje u svemu sto ne zive sa mnom i rijetko se vidjamo ;)
Kazu da sam dosao loviti djevojke..a meni ljubavi ne fali..

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

09 Apr 2013, 18:43

Vrlo u dobrim odnosima sam sa svojima,imam tri brata dva straija od mene I jedan mladji I jednu mladju sestru,,nikada nisam izmedju njih pravila neku razliku pojednako ih sve volim,,sestru imati je nesto najljepse I najvece bogastvo..
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

09 Apr 2013, 20:12

nikad se nisam tukla ni svadjala sa sestrama. jedino se sjecam da me je jedna uvijek provocirala pjevajuci - nikad nisi isla na akciju.... nikad nisi skuhala supu. nikad ... nikad uzivo slusala grupu - a ja udarim u plac :place :D.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7709 times
Been thanked: 18171 times

05 May 2013, 22:56

Lanci wrote:Vrlo u dobrim odnosima sam sa svojima,imam tri brata dva straija od mene I jedan mladji I jednu mladju sestru,,nikada nisam izmedju njih pravila neku razliku pojednako ih sve volim,,sestru imati je nesto najljepse I najvece bogastvo..
Petero vas :sok

Svaka čast :respekt

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

30 May 2013, 14:33

Ja svoj odnos s bratom ne mogu ni opisati. Potpuno samo razliciti, ali potpuno... A super se slazemo. On ima svoju porodicu, ja svoju. Ja se super slazem s njegovom zenom, on s mojim muzem...

ali ipak ponekad osjetim da sam ja ta koja je spremna da se vise zrtvuje za njega nego on za mene... Kazu da je to normalno za odnos brat - sestra.. Ne znam...

Volim ga kao nikog na svijetu (ok, njegovog sina volim mrvicu vise :)).. I sve dok imam nejga, znam da imam oslonac u zivotu...
Image

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”