Čaj
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
Re: Evo kako čaj od brusnice liječi glupost i naivnost kod ljudi
ja skonto lijeci nevinost pa da ga odmah kupim
🐽
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4426 times
- Been thanked: 3377 times
Eh, dedera sad:
Pa taj caj nije nikakvo cudo, to ima i na truhlom zapadu i zove se "Cranberry Hibiscus", to je poznata cajna tvorevina i tu bas ide brusnica 3%. Inace cisti caj od brusnice i niceg drugog, nije li to pomalo nemoguce i za napraviti a kamo li za popiti? Ja, koliko znam, svi ti cajevi bazirani na brusnici su u principu mijesani a sama brusnica nikad tu nije zastupljena cak ni preko 50%, jednostavno jer to tako ne ide
https://www.apotea.se/yogi-tea-positive ... gJbHPD_BwE
Evo kako Kinezi prave caj od brusnice:
http://chinesegrandma.com/2012/11/cranberry-tea/
Ima tu svasta nesto, pored same brusnice.
Nego, ima tu druga strana medalje: nasi ljudi su razmazeni i kukaju big time. Kad te od malehna razmaze i nana i dido i svi ostali onda mislis da si u centru svijeta a sve okolo ti smeta pa onda stanes traziti dlaku u, ehm, balegi..
Pa taj caj nije nikakvo cudo, to ima i na truhlom zapadu i zove se "Cranberry Hibiscus", to je poznata cajna tvorevina i tu bas ide brusnica 3%. Inace cisti caj od brusnice i niceg drugog, nije li to pomalo nemoguce i za napraviti a kamo li za popiti? Ja, koliko znam, svi ti cajevi bazirani na brusnici su u principu mijesani a sama brusnica nikad tu nije zastupljena cak ni preko 50%, jednostavno jer to tako ne ide
https://www.apotea.se/yogi-tea-positive ... gJbHPD_BwE
Evo kako Kinezi prave caj od brusnice:
http://chinesegrandma.com/2012/11/cranberry-tea/
Ima tu svasta nesto, pored same brusnice.
Nego, ima tu druga strana medalje: nasi ljudi su razmazeni i kukaju big time. Kad te od malehna razmaze i nana i dido i svi ostali onda mislis da si u centru svijeta a sve okolo ti smeta pa onda stanes traziti dlaku u, ehm, balegi..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9918 times
- Been thanked: 11752 times
- Status: Online
Pa to je lik i rekao, na kraju. Najjeftinije je kupiti kilu brusnice, na pijaci 
Ako prodaješ mješavinu onda napiši mješavina...mislim da je pisac to želio reći.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10027 times
- Been thanked: 16932 times
Nije uredu da ogromnim slovima pise, brusnica, a ono tamo brusnica jedva u tragovima.O tome se radi, Melece.
I ja kad sam morala pit caj od brusnice, kupovala sam susenu brusnicu, prelijem vrelom vodom, sacekam 15 minuta, procijedim i pijem.
I ja kad sam morala pit caj od brusnice, kupovala sam susenu brusnicu, prelijem vrelom vodom, sacekam 15 minuta, procijedim i pijem.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Melek
- Deer Hunter

Ali eto: Cranberry = Brusnica.Nice try wrote: 30 Jan 2018, 08:42 Ako prodaješ mješavinu onda napiši mješavina...mislim da je pisac to želio reći.
"Cranberry Hibiscus" ima samo 3% cranberry i 17% hibiscus. A najzastupljenija komponenta u njemu je caj od "assama" (19%), onda ide lakrits (12%).
Medjutim, zove se kako se zove

svedski:
Ingredienser: Svart assamte* (19%), hibiskus* (17%), grönt mate* (12%), lakrtis*, citrongräs* (3%), citronmyrten*, torkad citronjuice*, rosenblad*, rödbeta*, tranbär* (3%), kanel*, svartpeppar*, apelsinskal*, rosmarin*, apelsinolja*, ingefära*, guarana*, ginsengrot*, kardemumma*, kryddnejlika*. * = KRAV-ekologisk: KIWA (Sverige)
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

I niko u Svedskoj ne vristi i ne kmeci zbog toga, ljudi naruce caj, popiju i eto ti jutarnje 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Jeste,to je uredu ako želiš samo jutarnji čaj,ali u tekstu,zbog bolova kod djevojčice,bila je potrebna baš brusnica.Zbog toga je pisac "kmečao" i malo mu se stislo pa ispao ovaj pomalo humorističan tekstMelek wrote: 30 Jan 2018, 08:48 I niko u Svedskoj ne vristi i ne kmeci zbog toga, ljudi naruce caj, popiju i eto ti jutarnje![]()
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Kod nas se,zbog kašlja,pije i čaj od luka.Pomogne
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Melek
- Deer Hunter

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nice try wrote: 30 Jan 2018, 08:54Kod nas se,zbog kašlja,pije i čaj od luka.Pomogne![]()
Nači, mogla bi i desetka sa glavicom luka, umjesto čaja?
Jučer mi kćerka priča kako u njenom razredu jedan dječak pije baš čaj od luka,jao mama to je sigurno fuj,rekoh taj čaj pomogne kod kašlja.Pa,mama i taj dječak kaže da nije loš kad se malo navikneš na njega
Tako da,ako već voliš ćevape s lukom i bez problema ih pojedeš, možeš pomalo početi i sa čajem od luka,zanemari nijanse i finese
Tako da,ako već voliš ćevape s lukom i bez problema ih pojedeš, možeš pomalo početi i sa čajem od luka,zanemari nijanse i finese
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Melek
- Deer Hunter

Pa dobro, to razumijem. Ali isto tako ne razumijem nas "bosanski approach" svemu i svacemu po kojem mi default ni zasta sami (kao individue) nismo krivi, nego je uvijek i vazda kriv neko tamo drugi. Priznajem da sam i sam bio takav dok nisam vidio malo drugacijeg svijeta. Fer i sportski bi bilo da se pisac primarno samokriticki osvrnuo na sebe i priznao da je on glavni krivac sve te drame koju je izazvao. Jer ipak, kad se stvari sagledaju do kraja, ipak je tu i ime produkta kao i sadrzaj, sve lijepo prezentirano na pakovanju. Do pisca je bilo da malo podrobnije sve to ispita i procita prije kupovine. Cak sta vise, pisac indirektno i priznaje koliko je supruga ostroumnija od njega u istom tom pogledu. Cisto zato jer je supruga direktno uradila ono sto je pisac trebao da uradi prije kupovine. Ali ne, pisac ode i iznapada jadnu prodavacicu, sistem i drzavu a jos uvijek sebe istice kao najpozitivniju licnost u svemu tome, sto je pomalo patetika do tokija..Nice try wrote: 30 Jan 2018, 08:54Jeste,to je uredu ako želiš samo jutarnji čaj,ali u tekstu,zbog bolova kod djevojčice,bila je potrebna baš brusnica.Zbog toga je pisac "kmečao" i malo mu se stislo pa ispao ovaj pomalo humorističan tekstMelek wrote: 30 Jan 2018, 08:48 I niko u Svedskoj ne vristi i ne kmeci zbog toga, ljudi naruce caj, popiju i eto ti jutarnje![]()
![]()
Da sad ne govorim o fazonima da nekog treba zatuci grabljama samo zato sto pita da li je nesto za prodaju i predlozi svoju cijenu, bez obzira kakva ta cijena bila. Ako bi nam se zaista trgovina bazirala na mlacenju potencijalnih kupaca koji daju manje s poljoprivrednim alatkama, onda sta ja znam
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Tačno,razumijem ja tebe,ali i on je to tako humoristično napisao da ga ipak više volimMelek wrote: 30 Jan 2018, 09:03Pa dobro, to razumijem. Ali isto tako ne razumijem nas "bosanski approach" svemu i svacemu po kojem mi default ni zasta sami (kao individue) nismo krivi, nego je uvijek i vazda kriv neko tamo drugi. Priznajem da sam i sam bio takav dok nisam vidio malo drugacijeg svijeta. Fer i sportski bi bilo da se pisac primarno samokriticki osvrnuo na sebe i priznao da je on glavni krivac sve te drame koju je izazvao. Jer ipak, kad se stvari sagledaju do kraja, ipak je tu i ime produkta kao i sadrzaj, sve lijepo prezentirano na pakovanju. Do pisca je bilo da malo podrobnije sve to ispita i procita prije kupovine. Cak sta vise, pisac indirektno i priznaje koliko je supruga ostroumnija od njega u istom tom pogledu. Cisto zato jer je supruga direktno uradila ono sto je pisac trebao da uradi prije kupovine. Ali ne, pisac ode i iznapada jadnu prodavacicu, sistem i drzavu a jos uvijek sebe istice kao najpozitivniju licnost u svemu tome, sto je pomalo patetika do tokija..Nice try wrote: 30 Jan 2018, 08:54Jeste,to je uredu ako želiš samo jutarnji čaj,ali u tekstu,zbog bolova kod djevojčice,bila je potrebna baš brusnica.Zbog toga je pisac "kmečao" i malo mu se stislo pa ispao ovaj pomalo humorističan tekstMelek wrote: 30 Jan 2018, 08:48 I niko u Svedskoj ne vristi i ne kmeci zbog toga, ljudi naruce caj, popiju i eto ti jutarnje![]()
![]()
Da sad ne govorim o fazonima da nekog treba zatuci grabljama samo zato sto pita da li je nesto za prodaju i predlozi svoju cijenu, bez obzira kakva ta cijena bila. Ako bi nam se zaista trgovina bazirala na mlacenju potencijalnih kupaca koji daju manje s poljoprivrednim alatkama, onda sta ja znam![]()
Na stranu smijeh,jeste,sve si u pravu i vjerujem da nikad nećemo naučiti te neke stvari,ali zato nam nikad neće nedostajati humora da to sve dočaramo.
Utjeha,šta li
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
On je u tekstu opisao i više od problema sa čajem čija je deklaracija u suprotnosti sa nazivom (jesam li ja skoro fotkala pakovanje od 500 grama šećera u prahu koji važe 300 grama - podvaljuju/kardu/lažu ...Nice try wrote: 30 Jan 2018, 08:54Jeste,to je uredu ako želiš samo jutarnji čaj,ali u tekstu,zbog bolova kod djevojčice,bila je potrebna baš brusnica.Zbog toga je pisac "kmečao" i malo mu se stislo pa ispao ovaj pomalo humorističan tekstMelek wrote: 30 Jan 2018, 08:48 I niko u Svedskoj ne vristi i ne kmeci zbog toga, ljudi naruce caj, popiju i eto ti jutarnje![]()
![]()
- Melek
- Deer Hunter

Svako ima pravo da nazove svoj proizvod kako hoce, jos ako upakuje reklamno-prodajni trik u to ime i sa tim pospijesi prodaju, tim bolje. Ali s druge strane, svaki proizvod mora da ima detaljnu deklaraciju koja opisuje sta taj proizvod sve sadrzi. I to ima, s toga ja ne vidim u cemu je problem osim u kome, to jest u onom garibu 
Izgalamiti se na neke tamo radnike, koji nit' proizvode taj proizvod nit' ga pakuju i ne samo radnike nego cak i trgovce, to je jos zesca dubioza. A najzesca dubioza je kad ti je dijete bolesno da trcis u kojekakvu "zadrugu" da kupujes raznorazne carolije, umjesto u apoteku gdje dilema ne bi trebalo da bude
Izgalamiti se na neke tamo radnike, koji nit' proizvode taj proizvod nit' ga pakuju i ne samo radnike nego cak i trgovce, to je jos zesca dubioza. A najzesca dubioza je kad ti je dijete bolesno da trcis u kojekakvu "zadrugu" da kupujes raznorazne carolije, umjesto u apoteku gdje dilema ne bi trebalo da bude
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5228 times
- Been thanked: 7407 times
srculence7 wrote: 30 Jan 2018, 01:32 Navikli smo već da treba gledati oznake i da je najčešće sitnim slovima ono najbitnije napisano![]()
I ako to u nekim slucajevima preskocimo, moze skupooo kostati.
Svijest ima sidrište.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Dobro je pa kretenu žena nije šamar pukla da se ne digne.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10027 times
- Been thanked: 16932 times
Citali bismo o njemu k'o o Al dinu 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.