Da li ste za ili protiv istospolnih veza?
Moderator: spacebound
- Toruk Makto
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
Re: Da li ste za ili protiv istospolnih veza?
sex izmedju muskaraca ne moze biti normalna stvar ,
nikakve veze sa normalom to nema .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
a između žena?tutnplock wrote:sex izmedju muskaraca ne moze biti normalna stvar ,
a što je uopće "normalno" i kako se to normalno definira?
somehow I manage
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
pa nije normalno, vec sam rekla... samim tim sto taj sex ne moze dovesti do produzavanja vrste.. znaci, kad bi svi, ili vecina imala takav sex, za neko vrijeme ne bi bilo cvojecanstva...tutnplock wrote:sex izmedju muskaraca ne moze biti normalna stvar ,
s druge strane, ako nam je bog dao da mozemo uzivati i u jednoj i drugoj vrsti sexa ( cisto anatomski gledajuci), nesto je valjda htio s tim
p.s. ovo za one, koji kazu da je sve sto je na svijetu bozija volja... pa i to je njegova bozija volja, da zena moze zadovoljit zenu, muskraca muskarca
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
dacina_curica
Upravo tako!Gospođa Brams wrote:
a što je uopće "normalno" i kako se to normalno definira?
Ako nije "normalno" tj. ako nije po normama vecine ne znaci da nije prirodno. Vec sam u jednom od prethodnih postova naglasila da je priroda puna primjera istospolnih veza, sto znaci da jeste prirodno. Takodjer, broj heteroseksualnih veza ne proizvodi potomke (sto samovoljno, sto silom prilika), niti je svaki ljudski specimen predodredjen za reprodukciju.
Osim svega toga, seks ne postoji samo zbog reprodukcije; kao da svijet nije dovoljno frustriran, jadna majko kakvi bi bili kad bi se ******** samo kad bi bio vakat djecu praviti
Last edited by dacina_curica on 12 Jun 2012, 13:48, edited 1 time in total.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
slažem se u potpunostidacina_curica wrote:Upravo tako!Gospođa Brams wrote:
a što je uopće "normalno" i kako se to normalno definira?Osim toga KO odredjuje sta je normalno a sta ne?
Ako nije "normalno" tj. ako nije po normama vecine ne znaci da nije prirodno. Vec sam u jednom od prethodnih postova naglasila da je priroda puna primjera istospolnih veza, sto znaci da jeste prirodno. Takodjer, broj heteroseksualnih veza ne proizvodi potomke (sto samovoljno, sto silom prilika), niti je svaki ljudski specimen predodredjen za reprodukciju.
Osim svega toga, seks ne postoji samo zbog reprodukcije; kao da svijet nije dovoljno frustriran, jadna majko kakvi bi bili kad bi se ******** samo kad bi bio vakat djecu praviti
ja razumijem da se to ljudima čini nenormalno, bolesno i strano
pa i meni kao heteroseksualki je neshvatljivo kako neke žene privlače žene
ali treba malo razmislit, seksualna orijentacija nije nekakav lifestyle, to se ne odabire
ja smatram da se takav rodiš
znači i ja sam se mogla roditi kao homoseksualka, i ako ništa drugo barem zbog toga treba imati razumijevanja za drugačije
ja mogu prihvatiti da nekoga privlači isti spol i da se između dvije osobe istog spola zaista može roditi ljubav, i u mojoj glavi to nije "nenormalno". samo je "drugačije"
nadalje, ja baš ne volim se razbacivati pojmovima "normalno" i "prirodno" i slično
jer što je normalno?
normalno je nešto sasvim relativno
rekla bi da je normalno nešto što nam nalažu trenutne društvene norme
nekad je recimo bilo normalno da muškarac ima više žena, a danas je bigamija i poligamija u cijelom civiliziranom svijetu zabranjena
mislim da se svi možemo složiti da nam seks nema isključivo reprodukcijsku svrhu
nego to radimo zbog hedonizma, da uživamo, da uživa naš partner/ica i da se još više emocionalno povežemo s partnerom/icom
tako da, po logici koja kaže da je homoseksualni seks "nenormalan" jer nije u mogućnosti rezultirati začećem, onda svi imamo nenormalne seksualne odnose kad koristimo kontracepciju ili kad prakticiramo analni seks, ili seks u neplodne dane...jer u svim nabrojenim primjerima ne postoji mogućnost začeća
tako da uvijek mislim da treba polako sa određivanjem šta je normalno a šta nije
somehow I manage
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
potpuno pogresno shvacen moj komentar, al´ mi mrsko objasnjavat´.. ocito da se niste potrudile da procitate sve komentare... bar ne moje 
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40967 times
- Been thanked: 27530 times
Sejtansa posla , ko je vidio da musko po musku
uvali mu ko vatrogasno crijevo 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40967 times
- Been thanked: 27530 times
Kada bi dosao Bog i rekao Rume dragi biraj
da budes peder ili da imas rak na jajima treceg nema ja bi izabrao rak mashala 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum wrote:Kada bi dosao Bog i rekao Rume dragi birajda budes peder ili da imas rak na jajima treceg nema ja bi izabrao rak mashala
Bog je zabranio takvu vrstu "uzivanja". a sigurno je da je s tim nesto htio - kao sto je sa svim sto nam je propisao. jer On nije stvorio nas i sve ostalo iz dosade i zabave, nego s ciljem.Luna. wrote: s druge strane, ako nam je bog dao da mozemo uzivati i u jednoj i drugoj vrsti sexa ( cisto anatomski gledajuci), nesto je valjda htio s tim
evo glava, ako sam te ista skontao.madam Bovary wrote:paparaci i mrki,ja sam igracka u rukama masona i vehabija,paralelno....nisam sigurna kako mi se to dogodilo i kako je takvo nesto moguće,ali izgleda da je tako(to je moj odgovor na vasa pitanja)![]()
ja sam rodjeni lezbejka
rokam se samo sa zenama
rokam se samo sa zenama
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
-
legoh_da_radim
- Sitna buranija

Jao bisera od ovih urbanih forumskih cenzura 
PA KAKO VAM MOŽE BITI PRIRODAN ODNOS IZ KOGA NE NASTAJE NOVA JEDINKA???
Ja ne kažem da je odnos žena - žena prirodan....ali je mmmmmmm

Ja ne kažem da je odnos žena - žena prirodan....ali je mmmmmmm
Bože hvala ti što postoji web, da i nakaze bez života mogu imati mjesto gdje su bitni.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
dacina_curica wrote:Upravo tako!Gospođa Brams wrote:
a što je uopće "normalno" i kako se to normalno definira?Osim toga KO odredjuje sta je normalno a sta ne?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Po ucenju "Ecclesia Katolika" je bas to svrha sexa.Osim svega toga, seks ne postoji samo zbog reprodukcije; kao da svijet nije dovoljno frustriran, jadna majko kakvi bi bili kad bi se ******** samo kad bi bio vakat djecu praviti
Nego jok svako hoce da nametne svoj vid sexa tj odnosa svim drugima,poznavao ili ne poznavao nacine i navedene svrhe tog odnosa drevnih i sadasnjih naroda,raznih religija i takozvanih sekti.
Homoseksualizam nije pojava novog doba,znamo da se u svetim Knjigama pominju sodom i gomora.
Znamo za Rimsko carstvo,znamo za anticku grcku,za spartu itd itd,a mozda i ne znamo.
Argument da ti ljudi postoje i samim tim imaju pravo da zive na taj nacin je meni nedovoljan,iz razloga kad bi se sve dozvolilo za sta ima pristalica gdje bi nam bio kraj.
Argument da ih je Bog takvim stvorio (naveden od vjernika triju monoteistickih religija,bili oni na baterije il solarni)isto ne uvazavam,iz razloga sto je neprecizan i u njemu bi se moglo trazit opravdanje za sva ostala nedjela i zla koja ljudi cine.
Naravno da ne ubrajam homoseksualce u pedofile tj ne stavljam ih na istu crtu.
Ovo je Islamsko vidjenje Homoseksualizma,i molim bez zaletanja protiv Islama u vezi ovog Pitanja,sve tri Monoteisticke religije se slazu po tom pitanju.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Izvini,ali ja sam pitala sta VI mislite,ne sta religija misli,to vec znamo...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
dacina_curica
Cek' malo? Je l' ti tokom svakog seksualnog odnosa sklepas dijete?legoh_da_radim wrote:Jao bisera od ovih urbanih forumskih ženetina
@Mic-Sokoli:
Potpuno mi je jasno da monoteisticke religije o seksu iskljucivo pricaju kao o cinu namjenjenom produzetku ljudske vrste. Pogotovo mi je poznato zbog silnih diskusija u medijima po pitanju stava Katolicke Crkve i kontracepcije; vjerujem da se ovakve diskusije vode i u drugim religijskim zajednicama ali iskreno nisam dovoljno informisana da bih ulazila dublje u diskusiju po tom pitanju. Osim toga nije ni tema
Kao neko ko ne "pripada" ni jednoj od monoteistickih religija, ja ovoj diskusiji prilazim sa druge tacke gledista, naime prvenstveno bioloske (pojave u prirodi i sl.) i moralne (moral neovisan o religiji naravno).
Ono sto ja zelim reci prethodnom izjavom je da (iako svete knjige nalazu drugacije) seks od pamtivijeka ne postoji (ako je ikada) iskljucivo zbog reprodukcije. Covjecanstvo i hedonizam idu jedno uz drugo, mnogo pametniji od mene su se bavili ovim pitanjem pa da ne prepricavam dzaba
Mozes li mi objasniti sta mislis ovim "neprecizan"? Hvala! Nazalost ljudi vec odavno koriste religijska ucenja da bi opravdali svoja nedjela, nije to nista novo.Mic-Sokoli wrote: Argument da ih je Bog takvim stvorio (naveden od vjernika triju monoteistickih religija,bili oni na baterije il solarni)isto ne uvazavam,iz razloga sto je neprecizan i u njemu bi se moglo trazit opravdanje za sva ostala nedjela i zla koja ljudi cine.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Nista se ne izvinjavaj,a ponavljanje je Majka znanjaIzvini,ali ja sam pitala sta VI mislite,ne sta religija misli,to vec znamo...
Ja mislim da sam vise puta napisao sta ja mislim ne pozivajuci se ovako jasno na religiju kao ovaj put.
Pa da ti i na to odgovorim,ja kao musliman mislim onako kao sto misli Islam,jer da ne prihvatam SVE sto Islam pripovijeda,odrekao bih se Islama bez da pokusam da ga reforiram,postao bih Ateista,Hindus,Budista,stoiker,deista il bih navjerovatnije izabrao Voodu.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Ja mislim da je ovo samo stav svete katolicke crkve,nisam siguran,u pravu si nije tema@Mic-Sokoli:
Potpuno mi je jasno da monoteisticke religije o seksu iskljucivo pricaju kao o cinu namjenjenom produzetku ljudske vrste. Pogotovo mi je poznato zbog silnih diskusija u medijima po pitanju stava Katolicke Crkve i kontracepcije; vjerujem da se ovakve diskusije vode i u drugim religijskim zajednicama ali iskreno nisam dovoljno informisana da bih ulazila dublje u diskusiju po tom pitanju. Osim toga nije ni tema
Bas sam na to i mislio,ti prilazis diskusiji s druge tacke gledista,sto ja prihvatam,a trebalo bi se prihvatiti i moj prilaz baziran na toj bazi,jer sve ideologije(koje bi se i religije mogle nazvat) su drugcije jer da nisu bile bi jedna(sta god).Kao neko ko ne "pripada" ni jednoj od monoteistickih religija, ja ovoj diskusiji prilazim sa druge tacke gledista, naime prvenstveno bioloske (pojave u prirodi i sl.) i moralne (moral neovisan o religiji naravno).
Znaci uvazavanje iznesenog misljenja koje se kod sviju zna formirati iz raznih nekih uzroka,iskustva i sta ja znam.
Slazem se u potpunosti s tobom,iako bih samo rekao da nemaju taj stav sve svete Knjige,znam ponavljam seOno sto ja zelim reci prethodnom izjavom je da (iako svete knjige nalazu drugacije) seks od pamtivijeka ne postoji (ako je ikada) iskljucivo zbog reprodukcije. Covjecanstvo i hedonizam idu jedno uz drugo, mnogo pametniji od mene su se bavili ovim pitanjem pa da ne prepricavam dzaba...
Mozda je rijec neprecizan koji sam naveo nesretno(unglücklich) izabran,a htio sam reci da je to presirok izraz(blankocheck) da bi se uzeo kao argument po ovom pitanju,jer se moze za kamaru drugih stvari upotrijebit kao npr",pedofili ,sta ce jadni Bog ih je stvorio takvim nisu oni krivi",znaci naveo sam primjer u kojem vlada konzensus(bar se nadam) medju nama diskutantima,pa nadalje Ubice silovatelji itd u koju grupu PONOVIT cu ne ubrajam Homoseksualce,jer oni po mom nekom misljenju sami sebi nepravdu cine a jok drugima.Mic-Sokoli je napisao/la:
Argument da ih je Bog takvim stvorio (naveden od vjernika triju monoteistickih religija,bili oni na baterije il solarni)isto ne uvazavam,iz razloga sto je neprecizan i u njemu bi se moglo trazit opravdanje za sva ostala nedjela i zla koja ljudi cine.
Mozes li mi objasniti sta mislis ovim "neprecizan"? Hvala! Nazalost ljudi vec odavno koriste religijska ucenja da bi opravdali svoja nedjela, nije to nista novo.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

[media]SREKcneLsKw[/media]
-
dacina_curica
Preneseno sa teme o brutalnom ubistvu homoseksualca (nadam se da se Madam B. nece ljutiti, htjedoh da nastavim daljnju raspravu ovdje)
Nego, ko ono meni ovdje postavi pitanje zasto to nema paradiranja i slavljenja homoseksualnosti na Bliskom Istoku i u Africi??? Ne moram pojasnjavati ---> http://bosanski-forum.com/viewtopic.php ... 74#p191574
ni u kom slucaju
Mene licno ovih (u podebljanom dijelu poruke) uzasno strah. Ne mogu zamisliti taj stupanj mrznje koji navede "covjeka" (izvinjavam se ljudskoj vrsti!) da uradi onako nesto nekome ko mu ne radi nista, ciji zivot nema ama 1% uticaja na njihov, ko zeli da zivi svoj zivot kao i svi ostali ljudi na svijetu...Ustvari lazem, mogu, jer nije toliko mnogo vremena proslo od '92. kad su nas klali, palili, nabijali na kolce, bacali u masovne grobnice jer nam je u licnim kartama bilo "pogresno" ime...madam Bovary wrote:Eto o ovome ja govorim,ali ljudi me ne shvataju.
Sta je on mene povrijedio ako je rodjen sa drugacijim sklonostima?![]()
Dok god ne napada,ne krade,ne ubija,ne siluje,za mene je ok gradjanin.
Pametni su ovi bas sto su mu to uradili.
Najtuznije je sto ima onih kojima je to bas
Nego, ko ono meni ovdje postavi pitanje zasto to nema paradiranja i slavljenja homoseksualnosti na Bliskom Istoku i u Africi??? Ne moram pojasnjavati ---> http://bosanski-forum.com/viewtopic.php ... 74#p191574
ni u kom slucaju