nepravilno rezonujes, ti poredis usa i nekadasnju jugustorm wrote: 17 Aug 2019, 19:54Ne znam iz prve ruke, tj nisam doživio da mogu tvrditi, ali ti tamo dobiješ bruto lovu, do tebe je koliko ćeš odvojiti i osiguranjem se pokriti....Krokodil Behko wrote: 17 Aug 2019, 19:41
Pa jeste to, ali to je samo za one koji imaju para da plate te lijekove i fakultete.
Radnici nemaju ni za plivadona, a kamo tek da se izliječe od raka. Što se studenata tiče, svi oni završavaju te fakultete na kredit, pa kad se zaposle, onda ih vraćaju u zavisnosti od ugovora. Nekad u novcu, a nekad su obavezni zaposliti se u kompaniji koja ih je stipendirala.
Istina, tamo je najogromnija količina novca, pa svi sa idejama idu tamo, ali izgleda da ga nema dovoljno i za sirotinju.
Jbg oni su shvatili, da ništa na ovom svijetu nije besplatno, kako su nama tvrdili da mora biti.
Ima tu do okolnosti, ali je moj dojam da vrijedan čovjek neće propasti, ima priliku.
A budimo iskreni, niti sam rasista, naprotiv... Ali masa onih iz geta gradskih i ne žele niti znaju biti drugo no što jesu. I to mi je pričalo dosta ljudi koji žive tamo.
Šta znam, vjerojatno je istina negdje u sredini... Niti je toliko dobro, kako oni tvrde, a ni loše kako mi vidimo neke slike.
Prosjek je uvijek sarma od kupusa do mesa![]()
postavio si samo jedan primjer sa Svajcarskom, a ja cijelo ljeto slucam kako je u masi drzava u Evropi
narvno, narod radi jedna ili dva posla, a najcesce radi drugi posao jer renoviraju kuce u BiH , ili zele kupiti immovinu za penziju u BiH
penzioner u Austriji dobija nadokanadu , a toga nema u USA
mogu esej napisati

daj malo pricaj o zlatnoj sredini , o drzavama koje stite interes nataliteta, stite radnika, i zdravlje stanovnika