Saudijska Arabija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Obrisan profil
Status: Offline

Re: U S. Arabiji pogubljeni dileri droge odsjecanjem glave

Post by Obrisan profil »

blento59 wrote:ljudi moji ta stoka ne zavrjedjuje da zivi
Breivik je nevinasce za njih
ubio koliko je ubio i to je sve
ali ova mraka ubija svakim danom sve vise i vise

ja ne mogu da izbrisem sliku iz moje glave,,,Breivik i onaj hladan pogled..
Nevinasce je totalno neadekvatna rec za njega.

Ti dileri zasluzuju strogu kaznu. I da ih sve pobijete, opet ce nici novi dileri.
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Breivika bi trebalo osuditi na dozivotni zatvor u tamnicu. Totalni mrak.
A sto se tice dilera...pa zar vi mislite da dileri hvataju ljude i bodu ih u venu...srecu ih na ulici i trpaju ima drogu u usta??? Cega ba?? Ko to mene moze natjerati da se drogiram i kupujem drogu?
Image
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

MORENA wrote:polako ljudi,,,ja ne osudjujem pogubljene dilera, osudjen nacin pogibije, ako se tako moze nazvati.
Da, Mic ima pravo,nije ni to moje humano. Ali nekome odrubiti glavu je strasno, sta god ucinio.
pa strasno je i ono sto su dileri i ostala stoka nanijeli drugima, pa?! meni licno nikakvu ulogu ne igra na koji nacin ce jedan od njih biti pogubljen. shvatam da se ti grozis na to - to bez daljnjeg. ali niko "te" ne tjera da prisustvujes takvom cinu.
To je sustina, dok nas nesto ne dotice, svi smo mi za neka "prava",,,humaniji smo itd...
:aplauz
dacina_curica wrote:
KOME je ovo normalno??? De malo lakse sa tim pricanjem u mnozini i generalizovanjem. :)
draga daco, moram pricati u mnozini jer nas vise ucestvuje u diskusiji :oo :p

znam ja da to nije normalno, ali su nam kazne koje takvi dobiju prihvatljive tj. manje se na njih izgleda grozimo nego na pogubljenje takvih. eto, reci ti meni - kakva bi kazna po tebi bila adekvatna za takvo bolesno nedjelo?! sta je za tebe prihvatljivo?

ovdje u njemackoj je bio bas slucaj, gdje su takvog jednog retarda nakon nekoliko godina pustili iz zatvora - kako bi hajvan nakon kratkog vremena isto pocinio.

E jest' tesko "dokazati" krivicu u Saudijskoj Arabiji gdje kolo vodi jedna porodica. Demokratije i ti fazoni, jelte? :zid
meni uopste nije vazno gdje se to dogadja tj. u kojoj drzavi. a eto ova nasa demokratija je tako dobra da takvima omogucava ponavljanje istog.
MORENA wrote:Reci mi MOLIM TE,,,,gde u ovoj temi pise da je prihvatljivo ovo boldirano sto si naveo, pazite malo majka mu stara sta prebacujete ljudima

ne pise nigdje. ali ispada tako. znam da si majka ;)
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

String wrote:Breivika bi trebalo osuditi na dozivotni zatvor u tamnicu. Totalni mrak.
A sto se tice dilera...pa zar vi mislite da dileri hvataju ljude i bodu ih u venu...srecu ih na ulici i trpaju ima drogu u usta??? Cega ba?? Ko to mene moze natjerati da se drogiram i kupujem drogu?
Jok tako nego Saudijci uhvate neke smijesne tipove pa im proture drogu u gace i onda ih uhapse radi dilovanja da bih i skratili za glavu,a narod da se malo zabavi ko u starom rimu hljeba i igara.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

ajde alda spavat :)

nego, sto se tice tih kazni, poznata je nepravda pogotovo kod nas u Nemacoj. Ovde, nedotibog da im dirnes PARE, zaradis sad-pa-sad robije do 12 godina, a dirnes li necije dete, 4 godine...

ja odoh da spavam i bojim se da cu ruzne sne sniti :) Laku noc
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Ja bih se prije zabrinula da i pored toliko strogog zakona u SA, i pored meda i mlijeka koji tece svakodnevno ipak ima onih koji se drogiraju i onih koji istu prodaju. Nesto tu ne stima kako treba.

I pitam se dal' bi isto kaznili i one prostacke princeve i princeze koji secu Europom i probleme prave, ili samo vazi za raju?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String »

Nije, nije tako...onako je kako sam ja rekao...nije tako...
Image
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

E jest' tesko "dokazati" krivicu u Saudijskoj Arabiji gdje kolo vodi jedna porodica. Demokratije i ti fazoni, jelte?
Ene, jopet stereotip Saudiska Arabija nedemokratska,a zapostavljas cinjenicu da je u Demokraticnoj Americi dokazano da je najvise pogubljenja nevinih bilo bas kod njih,nemoj Krishne ti navodit Ameriku kao pozitivnu sto se ovakvih stvari tice,jer znas procenat na smrt osudjenih bjelaca i crnaca?

Malo Offtopic,da te pitam ako ti nesmeta ovo dacina curica jer znaci curica dace(oca) ili Dace(momka muza )?
Morao sam tako si mi simpaticna :cvijece

String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String »

Noga dilera iz Saudijske Arabije.
Image
Image
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

String wrote:Noga dilera iz Saudijske Arabije.
Image
Nije iz saudiske Arabije oni su crnkasti pa tako bi trebao znati da su im i dlanovi i stopala bijela,dok je gornji dio crn.
:ha

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

MORENA wrote:ajde alda spavat :)

nego, sto se tice tih kazni, poznata je nepravda pogotovo kod nas u Nemacoj. Ovde, nedotibog da im dirnes PARE, zaradis sad-pa-sad robije do 12 godina, a dirnes li necije dete, 4 godine...

ja odoh da spavam i bojim se da cu ruzne sne sniti :) Laku noc
da. to si u pravu. kad se radi o parama, nayeb'o si k'o zuti! a ljudski zivot..... nista.

laku noc alde ;)
no sikiriki. ne da tebe banda nikom :travolta :ok
dacina_curica wrote:DZABA! Niti ce ovo ikoga uplasiti niti ce ljudi prestati prodavati/kupovati narkotike. Ako znas ista o trgovini drogom znas da sitne dilove obavljaju sitne ribe...Rat protiv droge je rat bez ucinka i rjesenja sve dok oni koji vuku konce u ovoj predstavi sjede na visokim pozicijama i u zasticenim bunkerima.
licno sumnjam da je dzaba. da ce toga vazda biti, to sigurno. ali vjerovatno u manjim razmjerama nego sto je to sad slucaj. pa obicno i stradaju male ribe. to je opste poznato. nigdje ja nisam rekao da ne treba praviti lov na velikane tog biznisa. oni bi i trebali biti primarni cilj. samo sto je do njih teze doci, jer imaju para ko blata - pa podmazuju gdje god zapne. ali to je vec druga tema.....

....nego de ti meni bona posalji onog peanut butter-a. ja to uzasno volim :D
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Mic-Sokoli wrote:
E jest' tesko "dokazati" krivicu u Saudijskoj Arabiji gdje kolo vodi jedna porodica. Demokratije i ti fazoni, jelte?
Ene, jopet stereotip Saudiska Arabija nedemokratska,a zapostavljas cinjenicu da je u Demokraticnoj Americi dokazano da je najvise pogubljenja nevinih bilo bas kod njih,nemoj Krishne ti navodit Ameriku kao pozitivnu sto se ovakvih stvari tice,jer znas procenat na smrt osudjenih bjelaca i crnaca?

Malo Offtopic,da te pitam ako ti nesmeta ovo dacina curica jer znaci curica dace(oca) ili Dace(momka muza )?
Morao sam tako si mi simpaticna :cvijece
O problemima u SAD bih ti mogla 4 romana napisati i tim ni ne naceti koricu toga sta se desava. Vjeruj mi, jako sam upucena u stvari koje se desavaju oko mene. I ne navodim Ameriku kao pozitivan primjer, daleko od toga, (kontala sam se osvrnuti na to u gore navednom postu ali kontam da ne off-topic-arim)...Medjutim, Saudijsko licemjerje je ocigledno, udubi se malo u dinamiku Saudijske kraljevske familije i sve ce ti biti jasno. Spomenu ti neki dan Sodom i Gomoru, mislim da je to odlican opis ovih navedenih :zid

P.S. Dacina nije ni od Dace tate, niti od Dace muza, nego od Dace Dzamonje - omiljenog pisca :) A imam i ja svog malog Dacu, evo ga gleda "Despicable Me" i pada od smijeha dok ja kucam :)
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

udubi se malo u dinamiku Saudijske kraljevske familije i sve ce ti biti jasno.
Ne da se udubim nego bih nekad tacno mogao zaplakat proklinjem ih svim kletvama,molim Allaha da nas se njih rijesi i da ih ponizi.

P.S. Dacina nije ni od Dace tate, niti od Dace muza, nego od Dace Dzamonje - omiljenog pisca :) A imam i ja svog malog Dacu, evo ga gleda "Despicable Me" i pada od smijeha dok ja kucam :)
:D Zelim vam ugodno vece ili dan ne znam u kojoj si vremenskoj zoni,Laku noc i svim ostalim

dacina_curica

Post by dacina_curica »

Hvala :) Takodje :)
Mic-Sokoli wrote:
udubi se malo u dinamiku Saudijske kraljevske familije i sve ce ti biti jasno.
Ne da se udubim nego bih nekad tacno mogao zaplakat proklinjem ih svim kletvama,molim Allaha da nas se njih rijesi i da ih ponizi.
Upravo je to ono na sto sam se ja osvrnula u svojim prethodnim postovima. Sprovode zakone (i kazne) a ni u snu ne postuju iste jer su oni "iznad zakona" - fuj gadovi licemjerni :puca :puca
Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto »

Mnooogo su postigli što ih zaklaše :D.
Dilere se ne može zaustaviti na taj način ,
stavi drogu na police u trgovine , uz fiskalni račun nema problema .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

:D. pa spavate li noću uopšte ,aman aman . Haj da i ja rečem koju . Vidim da ima podijeljenih mišljenja ,jedni misle da je smrtna kazna ok ali da je odsjecanje glave previše surovo ,dok drugi misle da smrtna kazna nije uopće ok ,a vidim opet da ima i onih koji nisu vjernici ali ipak podržavaju ovu kaznu kad se radi o ovakvim prijestupima.
Pa evo jedna informacija o tome koja je smrtna kazna najvjerovatnije najmanje bolna. Kažem najvjerovatnije jer naravno niko to ne može potvrditi.
Mozak je centar svih ljudskih emocija pa tako i nervnog sistema koji se opet proteže kroz tijelo niz kičmenu moždinu. Odvajanje glave od tijela se prekida kontakt iste sekunde sa kičmom ,a mozak zbog naglog odljeva krvi ostaje bez svijesti i po tome je to najmanje bolna smrt.

Ovi što su protiv smrtne kazne su direktno onda odgovorni za slijedeći proces koji se dokazano dešava . Taj diler ode u zatvor ,zatim tamo radi jedno što zna - dila ! Onda stječe nove veze i nove kriminalne vještine pa nakon recimo 5-6 godina izađe još gori nego što je bio ,a sve su mu to isfinansirali porezni obveznici. Kad izađe velika većina njih naravno nastavlja sa poslom i ako je prije ubijao 10 osoba sa drogom sad će 50. Ovi što su protiv smrtne kazne su direktno odgvorni za te živote jer ne činjenje onoga što treba je isto kao i podupiranje .

Mnogi će reći ,pa dobro taj diler je možda imao nesretno djetinjstvo ,možda ga je ulica odgajala i tako da mi kao društvo snosimo odgovornost za takvo njegovo ponašanje . To je istina ,snosimo, da! Baš zato mu mi moramo pokzivati primjerom da kao društvo ne tolerišemo nikakav vid destruktivnog ponašanja ,nasilja ,droga i slično i da će svaki takav postupak biti rigorozno kažnjen.
Primjer iz naše okline recimo ona djevojčica njemica što su je mučili onaj par na selu i to radili deceniju . Zamislite sad svi otkrivaju da su znali i gledali takvu torturu ali niko nije htio da se mješa! Zašto ? Pa ne voli niko da se mješa kad zna kakav nam je kazneni sistem i da bi ga isti ti mogli izmlatiti ili njegovoj poroddici nanijeti zlo . Evo primjer , kriminalac ,nasilnik, trgovac ženskim robljem pred zgradom suda šamara rodicu jedne od žrtava i sad sjedi u zatvoru gdje ga dvore drugi robijaši jer je "jak" ,pa će izaći za 10godina zdrav i debeo na slobodu.To se događa sa vašim "humanim" zakonima koje i jesu izmislili naredbodavci ovakvih kriminalaca ,a glupi ljudi prihvatili
[media]u2IpXuKWP7U[/media]
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

Ehhh gdje Kanun ,ustvari evo ga kod mene al nema ko da po njemu djeluje

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Pogubljeni dileri?
Ja sam ZA.
Kao i za pogubljenja(javna):silovatelja,mučitelja,pedofila,ubica.
Sve na jednu gomilu,lagano benzinom politi i zapaliti.
Manje ce crne hronike u novinama biti.
(dok god lagano setaju pod uvjetnom,svijet nece biti bolji)
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed »

blento59 wrote:
mailed wrote:E pa ja ne podrzavam ovakve kazne,grozim se, zar ljudski zivot tako malo vrijedi?
Postoje zatvori za to a ne ovako javno odsjecanje glave, gori su nego zivotinje
a dileri ga tako olako uzimaju i to najmladjima.
sve zbog materijalne dobiti
po meni prodaja droge je gore nego ubistvo
za ubistvo ipak postoji neki razlog: ludilo, osveta , samoodbrana i mnogi drugi, a za prodaju droge samo materijalna dobit
dakle ubijati stoku bez sudjenja i na najbrutalniji moguci nacin
lagana smrt
da se razumijemo , nisam sadista ali tu stoku bih licno mogao ubijati
Nista ne moze opravdati da se na ovakav nacin nekom oduzme zivot!
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

Nista ne moze opravdati da se na ovakav nacin nekom oduzme zivot!
Na koji bi ti nacin ako bi bila zagovornik SK,ako nisi imali sta da bi se tebi il tvojim bljiznjima desi pa da bi promjenila misljenje,il je i to nemoguce ?

Post Reply

Return to “Svijet”