@Mic-Sokoli...ti se kolega haman salis..
__________________________________________________________________________________________________________________
.........
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
zagor wrote: O tome ja i pricam Nurudine, ko je tako hrabar da kaze ja sve radim po serijatu i slijepo ga se pridrzavam, pa mogu i drugima suditi po njemu.
Izdali su drzavu cafirima (Jel tako? Amerika, Engleska... su cafirske zemlje), kud ces veci grijeh.
Najvise R-Rolsa na svijetu se proda debelim arapskim svinjama, dok muslimani okolo umiru od gladi, i za to kuran nesto nalaze.
A oni, pored svega navedenog, odsijecaju glave jer je neko dilo narkotike...e tu su nasli da sprovode serijat...
Ma daj...
Dragi moj Dzamonjadacina_curica wrote:zagor wrote: O tome ja i pricam Nurudine, ko je tako hrabar da kaze ja sve radim po serijatu i slijepo ga se pridrzavam, pa mogu i drugima suditi po njemu.
Izdali su drzavu cafirima (Jel tako? Amerika, Engleska... su cafirske zemlje), kud ces veci grijeh.
Najvise R-Rolsa na svijetu se proda debelim arapskim svinjama, dok muslimani okolo umiru od gladi, i za to kuran nesto nalaze.
A oni, pored svega navedenog, odsijecaju glave jer je neko dilo narkotike...e tu su nasli da sprovode serijat...
Ma daj...zagore
Zakone prave i sprovode kako se njima digneAko ikome treba doci glave to je njima, Saudijskoj kraljevskoj porodici.
![]()
A po pitanju ovog "sta bi vi uradili da neko ucini vasem djetetu to i to?" - ne znma kako bih reagovala ali znam za sigurno da to ne bi bilo odrubljivanjem glave.
"Nepravda se može uzvratiti istom mjerom, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi; On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine. Neće odgovarati onaj koji istom mjerom uzvrati za pretrpljenu nepravdu, a odgovaraće oni koji ljude tlače i bez ikakva osnova red na Zemlji remete; njih čeka bolna patnja. Strpljivo podnositi i praštati – tako treba svaki pametan postupiti."Dust wrote:Zar je osveta u Islamu dozvoljena??
Kako mi izvrces rijeci bolan ne bioMa ja ba, ti reci i odredi ko je cafir ili nije, i jesu li ili nisu sije cafiri.
E vidis imaju stvari koje mi Muslimani shvatamo a druge koje ne shvatamo:To sto je Sadam umro sa sehadetom na ustima roditeljima djece koju je pobio i potrovo vjerovatno ne znaci nista, a i Allahu
onakvom kakvom ga ja dozivljavam.
Ili ne citas pazljivo il namjerno izokreces rijeci,nema idealiziranja drevnih kultura bar ne kod mene,rekoh da se pozabavis sa starim perziskim carstvom,predlozio bih ti Herodota(Herodes,pola Grk pola Perzijanac) a ti meni skazes da se informisem o Iranu,na jabuke odgovaras kruskama,al nema veze upoznat sam poprilicno sa daanasnjim Iranom.Nemaju turiste zato sto su pod sankcijama, a imaju sta svijetu pokazati i to jos kako. Bice da bi se o Iranu ti trebao poprilicno informisati uz promjenu dosadasnje literature.
Nije Uslovljavala,prvo bi dala naoruzanje,to je dawa,ima i kod nas (sunija) i kod njih,onda su oni Bosnu i Bosnjake skontali sekularnim,tj Bosnje su sunije po rodjenju pa cemo ih mi sad prevest na shiizam.Takodje, po izjavi Sefera Halilovica, jedina zemlja koja nam je tokom rata slala vojnu pomoc, bez da je icim istu uslovljavala i nesto trazila zauzvrat, je Iran...cafiri dali sunitima tj. necafirima.
To stoji,I izrael je pojam napretka i slobode ljudskih prava,al zidovskih ljudi koje dovoda od svuda,pa je ameropa ipak smatra demokraticnom dok ona za sek iscera Arape iz ruta gdje su naumili nesto da naprave,i nikom nista,Sila Boga ne moliI ne mislim da je uredjenje Irana neka sreca za njegovo stanovnistvo, ali su za arapske drzave pojam slobode i uredjenja.
Svako ima pravo na svoje misljenje,samo je meni ovdje bilo malkice jok krivo mnogo jer nisam ja tu da upucujem Ljude Islamu i svojim Korijenima,sta si Arapi otfikarili glava za zadnjih sto godina to kinezi za po godine,al jok Kinu cemo hvalit a Islam ponizavat.Protiv sam odsijecanja glave nekom zato jer je prodavao narkotike i tacka..da se vratim na temu.
Volim i da se salim nisam onaj dzelat sto je odrubio ove glave ovim humanistama pa sebe pokazali nehumanim."Ko kaze da je sadam valjao(al je umro sa sehadetom a to u islamu mnogo znaci),a de mi bogati Homenija pohvali"
@Mic-Sokoli...ti se kolega haman salis..
Zakone prave i sprovode kako se njima digne
Hallo Haveru,ti udjes izvuces si neki tekst iz sireg konteksta,ko kaze da se u Islamu daje zrtvi da bude Kadija?(u njemackoj kad neko hoce nekog da tuzi kaze mu ich zerr dich zum Kadi).Tako da je vrlo glupo uopce i diskutovati o tome da li je pravno ispravno da roditelj uzme rjesavanje pravde u svoje ruke kad mu je neko npr. pijan autom ozlijedio dijete i da li bi ta kazna (roditeljska) bila puno surovija od one koju bi neki "obicni" sud donio za isti slucaj uz prisustvo svjedoka, advokata...
Ajoj tebe, pa sam si rekao u jednom od predhodnih postova da je Saudijska Kraljevska familija - familija uljeza i da svojim ponasanjem brukaju i blate Islam.Mic-Sokoli wrote:Zakone prave i sprovode kako se njima digneotkrila si gdje pravda gdje nepravda,znaci ovo drugo samo u saudiji a u ostatku svijeta Dzem i Varenka,pardon med i mlijeko
Sta da kazem a da se ne izlozim opasnosti da me sad svi napadnu,ali boli me briga ich bin ein Fels in der Brandung diesbezüglich.Pa čak i to što navodite da se nekom našem nešto desi, drugačije bi pričali. Meni lično se desilo i taj lik sada šeće slobodno. Ali svejedno, da imam mogućnost da mu okončam život, ne bih to uradila.
Ajoj tebe, pa sam si rekao u jednom od predhodnih postova da je Saudijska Kraljevska familija - familija uljeza i da svojim ponasanjem brukaju i blate Islam.
Jeste rade al zar se i oko toga ne slozismo neku noc,dokazano je da je u ESADE najvise nevinih osudjenih na smrt,i tu igraju dva faktora je dan je onaj rasisticki a drugi je da je medju Amerikancima omiljena smrtna kazna,pa svaki guverner senator predjsjednicki kandidat koji izadje na izbore pogura malo te osude i eksigucije.Takodje, ovdje imas organizacije koje se bave pitanjima ljudskih prava i koje rade dan i noc ako je kazna izrecena a postoji sumnja u vjerodostojnost iste.
Isto ko sto znamo za one u Americi ili u zimbabweu jedino bih Njemacku izdvojio donekle."Kako mi znamo da ovi ljudi nisu nevini?".
Pa objasnjeno ti je par puta da su procesi stroziji(npr cetri svjedoka moraju pojedine optuzbe da potvrde i svjedoci moraju bit vjerodostojni,jer se u suprotnom bicuje onaj koji dize optuznicu bez dovoljno dokaza) u S.A,sto naravno ne iskljucuje mogucnost greske,a postoje i pomilovanja.Ovdje nerijetko dokazu nevinost nekoga ko sjedi na "death row" (ocekuje smrtnu kaznu). Ko je S.A. zaduzen za utvrdjivanje vjerodostojnosti osude???
Nisam mislila na to da se neko "petlja" u rad suda i sudija nego na sljedece:
- Da li je optuzenima dozvoljeno pravo na advokata?
- Koliko su vjerodostojni dokazi da bi se podigla optuznica?
- Ako su optuzeni cak i priznali (usmeno/pismeno) da su pocinili krivicno djelo, da li su to ucinili pod pritiskom i slicno?
Ne ponavljaj se bogat dok ne objasnis rasnu diskriminaciju u americi dok ne objasnis silne rezime koje amerika vojno i finansisk podrzava,ne ponavljaj i dok ne objasnis zasto pobise onolike indijance.Saudijska Arabija ima jako crn "dosije" po pitanju ljudskih prava te nije nikako cudo da se vjerodostojnost njihovih odluka dovodi u pitanje.
Sad ti pretvori AI u Kadiju Drzavnog advokata i Porotu pa i u dzelata,AI samo kaze ono sto uspiju cuti ni njima nije sve dokazano.P.S. sad sam malo kopala po arhivi Amnesty International-a i evo (samo) jedan od primjera:
http://www.amnestyusa.org/news/news-ite ... executions
Dvojica od trojice u pitanju su uhapseni za "possession" (posjedovanje) a ne za "possession with intent to distribute" (posjedovanje sa namjerom za prodaju).
Ako je samo posjedovanje narkotika dovoljno za smrtnu kaznu onda neka slobodno postroje i silne princeve i princeze koji po zapadu rone u tonama kokaina pa da vidimo koliko ce se onda drzati svojih zakona.
Najvise utvrdjivanja pogresnih osuda su uspjeli pronaci oni studenti jure,jelteP.P.S. Nisam mislila na SAD advokate koji "pronalaze" nove dokaze koji ukazuju na nevinost njihovih klijenata nego na udruzenja za borbu za ljudska prava i njihove resurse koji se trose da se utvrdi vjerodostojnost presude.
Ja kad sam nevin bi vise volio da me rostiljaju u texasu nego da camim 10 g u Hottentotten,ne znam sta bi ti izabrala,brzina donosenja presude je vazan faktor za Justiciju.Takodje ovdje kaznjeni imaju pravo na apelacioni sud (u vecini slucajeva) i proces se otegne desetine godina (osim u Teksasu gdje je smrtna kazna na par sa rostiljanjem).
Ako se sudije kupuju,dzaba ta "velika" grupa koja cini sve sto je u njenoj nemociNe kazem da je ovdje sudstvo idealno, daleko od toga, i ovdje se sudije i dobri advokati kupuju, rasa i klasa itekako igra veliku ulogu, ali ipak postoji doza providnosti u procesu i veliki broj grupa koje cine sve u svojoj moci da se proces odvija legalno.
Naravno da nije najbolja taktika ustvari je najgora,al kad vidis da se cinjenice ne uvazavaju i da se koriste Stereotipi Poluistine i sta ja znam,moram na taj nacin a nista slago nisam.Ovdje se moram potpuno složiti sa Sokoliem iako nisam za taktiku opravdavanja ,ono ako je kod mene loše ja se pravdam da je kod tebe lošije .
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests