Saudijska Arabija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: U S. Arabiji pogubljeni dileri droge odsjecanjem glave

16 Jun 2012, 00:35

"Ko kaze da je sadam valjao(al je umro sa sehadetom a to u islamu mnogo znaci),a de mi bogati Homenija pohvali" :aplauz
@Mic-Sokoli...ti se kolega haman salis..
__________________________________________________________________________________________________________________

.........
Last edited by Major on 16 Jun 2012, 10:37, edited 1 time in total.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

dacina_curica

16 Jun 2012, 00:38

zagor wrote: O tome ja i pricam Nurudine, ko je tako hrabar da kaze ja sve radim po serijatu i slijepo ga se pridrzavam, pa mogu i drugima suditi po njemu.
Izdali su drzavu cafirima (Jel tako? Amerika, Engleska... su cafirske zemlje), kud ces veci grijeh.
Najvise R-Rolsa na svijetu se proda debelim arapskim svinjama, dok muslimani okolo umiru od gladi, i za to kuran nesto nalaze.

A oni, pored svega navedenog, odsijecaju glave jer je neko dilo narkotike...e tu su nasli da sprovode serijat...

Ma daj...
:klanja zagore

Zakone prave i sprovode kako se njima digne :puca Ako ikome treba doci glave to je njima, Saudijskoj kraljevskoj porodici. :puca

A po pitanju ovog "sta bi vi uradili da neko ucini vasem djetetu to i to?" - ne znma kako bih reagovala ali znam za sigurno da to ne bi bilo odrubljivanjem glave. :ne

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8865 times
Been thanked: 5619 times

16 Jun 2012, 01:01

dacina_curica wrote:
zagor wrote: O tome ja i pricam Nurudine, ko je tako hrabar da kaze ja sve radim po serijatu i slijepo ga se pridrzavam, pa mogu i drugima suditi po njemu.
Izdali su drzavu cafirima (Jel tako? Amerika, Engleska... su cafirske zemlje), kud ces veci grijeh.
Najvise R-Rolsa na svijetu se proda debelim arapskim svinjama, dok muslimani okolo umiru od gladi, i za to kuran nesto nalaze.

A oni, pored svega navedenog, odsijecaju glave jer je neko dilo narkotike...e tu su nasli da sprovode serijat...

Ma daj...
:klanja zagore

Zakone prave i sprovode kako se njima digne :puca Ako ikome treba doci glave to je njima, Saudijskoj kraljevskoj porodici. :puca

A po pitanju ovog "sta bi vi uradili da neko ucini vasem djetetu to i to?" - ne znma kako bih reagovala ali znam za sigurno da to ne bi bilo odrubljivanjem glave. :ne
Dragi moj Dzamonja :) zato se i ne dozovljava da sudija bude u bilo kakvoj vezi sa osobama koje sudjeluju u procesu. Odmah se napravi njegovo izuzece, i za najmanju povezanost, jer se smatra da nece biti objektivan.

Tako da je vrlo glupo uopce i diskutovati o tome da li je pravno ispravno da roditelj uzme rjesavanje pravde u svoje ruke kad mu je neko npr. pijan autom ozlijedio dijete i da li bi ta kazna (roditeljska) bila puno surovija od one koju bi neki "obicni" sud donio za isti slucaj uz prisustvo svjedoka, advokata...
The Dark Side Of The Forum...

dacina_curica

16 Jun 2012, 01:06

To svakako :) Zato i postoje i porote i kompletan proces oko izbora iste i tako to...Samo kazem da mi neko cak i dozvoli da sama kaznu izaberem ne bih mogla biti toliko krvolocna da nekome odrbim glavu. Bar ne zbog zdravlja svoje sopstvene pameti. :)

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

16 Jun 2012, 02:26

Dust wrote:Zar je osveta u Islamu dozvoljena??
"Nepravda se može uzvratiti istom mjerom, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi; On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine. Neće odgovarati onaj koji istom mjerom uzvrati za pretrpljenu nepravdu, a odgovaraće oni koji ljude tlače i bez ikakva osnova red na Zemlji remete; njih čeka bolna patnja. Strpljivo podnositi i praštati – tako treba svaki pametan postupiti."

(Eš-Šūrā: 40-44)
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

16 Jun 2012, 02:49

Nesto razmisljam......da li cemo mi moci svojim diskusijama promijeniti bilo sta a jos se i "koljemo" :rumenko
Jos nesto....moralistima koji su protiv ovakvog nacina kaznjavanja porucujem da ih razumijem...ali im takodje zelim reci da sebe i svoje najmilije postave u tu situaciju
Dakle, ako vam neko unisti porodicu sa drogom te vam tako unisti zivot vi smatrate da ih ne treba klati?
OK, to je vase pravo ali isto takvi kao sto ste vi zelite Karadzicu, Mladicu najgoru smrt i nesto razmisljam o tome da ste vi licemjeri
Licno mislim da bi drogerasima koji prodaju drogu, pedofilima, siledzijama, ubicama djece treba odsjeci muda te im staviti u usta te ih onda tupim nozem zaklati
Surovo?
Mozda, ali mozda i nije ako znamo koliko su surovi ti zlocinci
Ko god misli drugacije neka poturi sebe i svoje najmilije pa da vidimo kako ce reagovati
U ratu sam vidio svasta i koliko ljudi mogu biti surovi tako da mislim da one koji unistavaju druge takodje trebaju biti unisteni na ovaj nacin......otfikari mu glavu mamu im j....
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

16 Jun 2012, 03:52

Vi koji ste za odrubljivanje glave, jeste li ijednog trena pomislili na to da su mozda, ali mozda, ovi ljudi nevini?

Oni koji su u USA.. Koliko je osudjenika na smrt ubijeno, a tek poslije nekog vremena se ispostavilo da su bili krivo optuzeni tj. NEVINI!

Serijat.... Ovdje bi se moglo raspravljati danima o ispostivanju serijata, danima. Da li zaista KSA postuje serijat i sprovodi ga do potpunosti ili samo onako kako to njima tj. princevima (necu da ih nazovem guzonje, mada ne zasluzuju bolji naziv) odgovara?

Protiv sam smrtne kazne... za mene je daleko gora kazna samica.. 24/7 bez kontakta sa ljudima, bez TV-a, bez posjeta. Ostavis ga/nju da zivi i da razmislja.

(Komsija, ovo vazi i za Karadzica i Mladica.. njihovim hapsenjem se nista nije postiglo, pa ne bi ni njihovom smrcu. Nevino stradale nikada niko i nista nece moci vratiti. Ja uvijek kazem, neko to odozgo vidi sve, pa...)
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 12:20

Ma ja ba, ti reci i odredi ko je cafir ili nije, i jesu li ili nisu sije cafiri.
Kako mi izvrces rijeci bolan ne bio :sok ,ne kazem ja da su kjafiri,nego ULema Sunnitska,ulema su ucenjaci.
EZAN IZMJENILI HEJJJJ,gdje ces veceg dokaza.
To sto je Sadam umro sa sehadetom na ustima roditeljima djece koju je pobio i potrovo vjerovatno ne znaci nista, a i Allahu
onakvom kakvom ga ja dozivljavam.
E vidis imaju stvari koje mi Muslimani shvatamo a druge koje ne shvatamo:
Sta imamo od cinjenica,ne branim sadama,pobio je toliko sija broj im se ne zna,kao sto sad bashar ubija sunnije,bacio je chemisko il biolosko oruzje na ono jedno selo vjerovatno se sjecas slike simbola gdje zena s djetetom u rukama ukocena i nasljonjena na zid mrtva a stoji :sok ,djelo sadamovo.

Dalje,Allah obecaje pravdu i kaze nece nikom ni trunka nepravde bit ucinjena,ja vjerujem u to a ne mogu zamislit kako ce u praksi to izgledat,siguran sam da ce nam se mnoge stvari pojasniti na Ahiretu.
Pitam se npr,ti Zagor-te-ney klanjas ne cinis haram pozivas na dobro Mumin si,ja chiko gonzales martinez manje,al recimo zagor meni ucinio nepravdu,interesuje me kako ce to Allah razrijesit,a ubjedjen sam da hoce,obecaje da hoce.
Ne ulazim dublje u to. :D
Meni je slika Homenija visila na zidu meni su Iranci najjaci bili,po razlozima sto ih ti navede a i kamaru drugih.
Zato se nemoj uvrijedit kad ti kazem potrazi znanje u vezi sija ako si Sunnija.
Na sudnjem danu ce nam se sve kazat.
Nemaju turiste zato sto su pod sankcijama, a imaju sta svijetu pokazati i to jos kako. Bice da bi se o Iranu ti trebao poprilicno informisati uz promjenu dosadasnje literature.
Ili ne citas pazljivo il namjerno izokreces rijeci,nema idealiziranja drevnih kultura bar ne kod mene,rekoh da se pozabavis sa starim perziskim carstvom,predlozio bih ti Herodota(Herodes,pola Grk pola Perzijanac) a ti meni skazes da se informisem o Iranu,na jabuke odgovaras kruskama,al nema veze upoznat sam poprilicno sa daanasnjim Iranom.
Takodje, po izjavi Sefera Halilovica, jedina zemlja koja nam je tokom rata slala vojnu pomoc, bez da je icim istu uslovljavala i nesto trazila zauzvrat, je Iran...cafiri dali sunitima tj. necafirima.
Nije Uslovljavala,prvo bi dala naoruzanje,to je dawa,ima i kod nas (sunija) i kod njih,onda su oni Bosnu i Bosnjake skontali sekularnim,tj Bosnje su sunije po rodjenju pa cemo ih mi sad prevest na shiizam.
A ovi Munafici lideri Arapskih zemalja ,koji su vecinom pripadali Baath Partiji,su po tom nekom glupom naivnom bezobraznom namjerom pokusavali srbima pomoci u Ime socializma,sta su Arapski diktatori radili ili ne radili nije krivica naroda,ustvari jest,al ih ovi nisu mogli skinut tako da obican sunija volio i voli Bosnu plakako i plakace.

I ne mislim da je uredjenje Irana neka sreca za njegovo stanovnistvo, ali su za arapske drzave pojam slobode i uredjenja.
To stoji,I izrael je pojam napretka i slobode ljudskih prava,al zidovskih ljudi koje dovoda od svuda,pa je ameropa ipak smatra demokraticnom dok ona za sek iscera Arape iz ruta gdje su naumili nesto da naprave,i nikom nista,Sila Boga ne moli :D ,iako su iran kako si ti pravilno naveo i izrael takav kakvim ga ameropa vidi ja volim bracu sunije.
Iako najvise Muslimani koji se docepaju zapada i tamo se nahrane propagandom i poluistinama,JA tvrdim da u globalnom poredjenju nas Muslimana i njih Kriscana oni nigdje ne vode,Allah je kaznio Muslimane a jok Netanjahu i HUssein Obama i Krstas Bush.
Prve operacije glave su hiljadu i neke godine izvrsili arapi dali im nulu preveli sve grcke spise,vodili su plemenite ratova,salahudin ejubi nakon zauzimanja Jerusalema,gdje su krstasi 100 godina ranije pri zauzimanju pobili sve stanovnike(ovo su ti informacije idealizovanog zapada),a Salahudin je prije bitke izlijecio Richarda lavljeg srca(a kuci mu brat karo zenu) pa kad je ovaj ozdravio su izasli na megdan gdje ih je pobjedio,kad je usao u jeruzalem,svim stanovnicim svake vjere je garantovao zivot i imetak.
Taj salahudin je vise vrijedan i plemenit neg svi nemuslimanski ratnici i vodje.
Ne bih da te ubjedjujem,al ko ne voli i ne cijeni svoje jos ako je dokazano da je bolje,ne mere ni kafiru bit vazal.
Protiv sam odsijecanja glave nekom zato jer je prodavao narkotike i tacka..da se vratim na temu.
Svako ima pravo na svoje misljenje,samo je meni ovdje bilo malkice jok krivo mnogo jer nisam ja tu da upucujem Ljude Islamu i svojim Korijenima,sta si Arapi otfikarili glava za zadnjih sto godina to kinezi za po godine,al jok Kinu cemo hvalit a Islam ponizavat.
Ziv ti meni bio
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 12:24

"Ko kaze da je sadam valjao(al je umro sa sehadetom a to u islamu mnogo znaci),a de mi bogati Homenija pohvali" :aplauz
@Mic-Sokoli...ti se kolega haman salis..
Volim i da se salim nisam onaj dzelat sto je odrubio ove glave ovim humanistama pa sebe pokazali nehumanim.

:DD

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 12:29

Zakone prave i sprovode kako se njima digne
:aplauzz otkrila si gdje pravda gdje nepravda,znaci ovo drugo samo u saudiji a u ostatku svijeta Dzem i Varenka,pardon med i mlijeko :sok

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 12:45

Tako da je vrlo glupo uopce i diskutovati o tome da li je pravno ispravno da roditelj uzme rjesavanje pravde u svoje ruke kad mu je neko npr. pijan autom ozlijedio dijete i da li bi ta kazna (roditeljska) bila puno surovija od one koju bi neki "obicni" sud donio za isti slucaj uz prisustvo svjedoka, advokata...
Hallo Haveru,ti udjes izvuces si neki tekst iz sireg konteksta,ko kaze da se u Islamu daje zrtvi da bude Kadija?(u njemackoj kad neko hoce nekog da tuzi kaze mu ich zerr dich zum Kadi).
Njihovi sudovi se baziraju i to nemalo na Serijat.
I uvodi se serijat za neka pitanja tj ima vec ,odluka njemackih i engleskih kadija (sudija)po SERIJATU.
Ovo je pretjerivanje i nije dostojno nikog a najmanje duha sa sjekirom,ako ucestvujes u temi procitj je cijelu,imas od paparacija navedeno ,da je dokazni postupak u Serijatu mnogo stroziji,pa imas citat gdje se kaze Da Allah dozvoljava,tj nece nas kaznit radi osvete,al nam nudi nagradu ako odustanemo a ne kaznjava ako ipak se osvetimo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7845 times
Been thanked: 18525 times

16 Jun 2012, 14:50

Nisam za ovakvu vrstu kazne i uopšte nisam za smrtnu kaznu. Pa čak i to što navodite da se nekom našem nešto desi, drugačije bi pričali. Meni lično se desilo i taj lik sada šeće slobodno. Ali svejedno, da imam mogućnost da mu okončam život, ne bih to uradila.
Niti valjaju smrtne kazne, niti ovako kao kod nas. Najveći mafijaši imaju sve pogodnosti u zatvorskoj ćeliji. To im dođe kao hotel, samo što iz tog hotela ne mogu izaći. Ili oni zatvori otvorenog tipa gdje zatvorenici mogu otići kući za vikende :sok
Pa glupo pravilo da te mogu pustiti kad odslužiš 2/3 kazne.
Znači takvi likovi su samo teret za državu, jer sve to treba finansirati.
Ja bih ih svaki dan vodila na rad (nešto što će koristiti državi) i uvela bih strožije kazne.

dacina_curica

16 Jun 2012, 15:38

Mic-Sokoli wrote:
Zakone prave i sprovode kako se njima digne
:aplauzz otkrila si gdje pravda gdje nepravda,znaci ovo drugo samo u saudiji a u ostatku svijeta Dzem i Varenka,pardon med i mlijeko :sok
Ajoj tebe, pa sam si rekao u jednom od predhodnih postova da je Saudijska Kraljevska familija - familija uljeza i da svojim ponasanjem brukaju i blate Islam.

Osim toga pricamo o Saudijcima, ako cemo o drugim drzavama i sprovodjenju zakona u njima de nam otvori temu pa cemo tamo diskutovati. U SAD nema svaka drzava smrtnu kaznu i dobro se zna u kojoj si drzavi *ebo zeca ako te privedu ili osude na smrtnu kaznu a u kojoj ces se naziviti i mozda cak i umrijeti (od starosti) prije nego sto "dodjes na red". Takodje, ovdje imas organizacije koje se bave pitanjima ljudskih prava i koje rade dan i noc ako je kazna izrecena a postoji sumnja u vjerodostojnost iste. I Dust je potpuno u pravu sa pitanjem "Kako mi znamo da ovi ljudi nisu nevini?". Ovdje nerijetko dokazu nevinost nekoga ko sjedi na "death row" (ocekuje smrtnu kaznu). Ko je S.A. zaduzen za utvrdjivanje vjerodostojnosti osude??? :hm

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

16 Jun 2012, 16:50

Ne može niko biti zadužen za utvrđivanje "vjerodostojnosti osude" jer to je petljanje u rad suda ,što je zabraniTO , Dacina. To što ti govoriš su možda advokati osuđenika pa imaju pravo na priziv ako se donesu neki novi dokazi.
Sudovi su svugdje isti ,nije to baš da sad u Saudiji sjede neki mahniti sudci žedni krvi :)
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

dacina_curica

16 Jun 2012, 23:08

Nurudine :) Nisam mislila na to da se neko "petlja" u rad suda i sudija nego na sljedece:

- Da li je optuzenima dozvoljeno pravo na advokata?
- Koliko su vjerodostojni dokazi da bi se podigla optuznica?
- Ako su optuzeni cak i priznali (usmeno/pismeno) da su pocinili krivicno djelo, da li su to ucinili pod pritiskom i slicno?

Saudijska Arabija ima jako crn "dosije" po pitanju ljudskih prava te nije nikako cudo da se vjerodostojnost njihovih odluka dovodi u pitanje.

P.S. sad sam malo kopala po arhivi Amnesty International-a i evo (samo) jedan od primjera:
http://www.amnestyusa.org/news/news-ite ... executions

Dvojica od trojice u pitanju su uhapseni za "possession" (posjedovanje) a ne za "possession with intent to distribute" (posjedovanje sa namjerom za prodaju). Ako je samo posjedovanje narkotika dovoljno za smrtnu kaznu onda neka slobodno postroje i silne princeve i princeze koji po zapadu rone u tonama kokaina pa da vidimo koliko ce se onda drzati svojih zakona. :mrgud

P.P.S. Nisam mislila na SAD advokate koji "pronalaze" nove dokaze koji ukazuju na nevinost njihovih klijenata nego na udruzenja za borbu za ljudska prava i njihove resurse koji se trose da se utvrdi vjerodostojnost presude. Takodje ovdje kaznjeni imaju pravo na apelacioni sud (u vecini slucajeva) i proces se otegne desetine godina (osim u Teksasu gdje je smrtna kazna na par sa rostiljanjem :ljut ). Ne kazem da je ovdje sudstvo idealno, daleko od toga, i ovdje se sudije i dobri advokati kupuju, rasa i klasa itekako igra veliku ulogu, ali ipak postoji doza providnosti u procesu i veliki broj grupa koje cine sve u svojoj moci da se proces odvija legalno.

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

17 Jun 2012, 02:39

Pa čak i to što navodite da se nekom našem nešto desi, drugačije bi pričali. Meni lično se desilo i taj lik sada šeće slobodno. Ali svejedno, da imam mogućnost da mu okončam život, ne bih to uradila.
Sta da kazem a da se ne izlozim opasnosti da me sad svi napadnu,ali boli me briga ich bin ein Fels in der Brandung diesbezüglich.
Stvar je mentaliteta,vas Bosnjacki mentalitet koji nije prisutan samo kod tebe Dzemka nego kod vecine Bosnjaka,i to smatram pridonos genocidasima nad vama Bosnjacima,koji je po redu bio ovaj zadnji?
Tvoja i vasa humanost navodna folirana ili iskrena je dovela do ubistva toliko ljudi smatram vas direktnim krivcima,saucesnicima.
Da se ne razumijemo pogresno,volim Bosnu i Bosnjake ne samo radi zajednicke vjere,ma kakvi god da ste. :respekt
Oko te humanosti se mozemo slagati ili ne slagati samo do onog momenta kad ista dovodi do novih genocida,smatram da svoju Humanost placaju vasa djeca i starci i zene i elita i Muskarci.Da sam Humanista mozda bih i ja oprastao,to je plemenito ,ako se o meni radi mozda bi dosao do te tacke da kazem vidju me mashallah,plemenit oprastam neosvjetoljubiv i snosim posljedice na svojim plecima ma kakve bile,a u trenutku kad taj stav ugrozava opstanak mog naroda ili bilo kojeg naroda,narod placa cijenu te humanosti,najkasnije tad treba promijenit misljenje jer cijenu tvoje Humanosti placaju drugi nevini a jok ti ili ja.

ovo ne morate citat
Albanski narod je poznat po Osvjetoljubosti,i to kod nas nema veze sa religijom,osvjetoljubni su i Albanski Muslimani i Albanski Katolici i Albanski Pravoslavci.
Krvna osveta je i bila na dnevnom redu,radilo se unutar nacije ili naspram drugima,hiljade familija su u krvnoj osveti.
Kad su srpska ugnjetatavanja dostigla vrhunac pocetkom osamdesetih,nakon sto ih je Rankovic poubijao na stotine i Bogzna koliko.
Albanci kao narod su osnovali Komisiju/odbor na cijem je celu bio Anton Ceta,albanski katolik i profesor,u odboru je bilo i Hodza i Svestenika izabrani su kamara uglednih ljudi sa ciljem da pomire familije koje su u krvnoj osveti,posto ne moze neko tek tako da i od familije neke zatrazi da oproste krv,jer su Albanci bili okupirani bili svana njihove Nacije,napravljen je taj Komitet koji je isao od kuce do kuce i molio i nagovarao familije da jedni drugima oproste krv prolivenu i da se ujedine protiv zajednickog neprijatelja.
Njihov se trud isplatio na ne znam koliko okupljanja kao sto se vidi na videu u ime mladosti i humanosti Muskarci jaci od stijena u ime slobode naroda izlazili bi bljiznji od ztrvi i u ime Kosova i Albanstva da bi se suprostavili neprijatelju,daju besu i oprastaju krv krvnicima.
Na skupovima izlaze Ocevi i prastaju krv svojih ubijenih pruzaju ruku pomirenja,izlazi sestra kojoj je ubijen jedini brat i oprasta krv i daje besu,takodje cerka oprasta smrt oca i daje besu da nece bit osvete u ime Naroda Albanskog.
Ubice i bliznji ubijenih se grle i daju besu da zaustavljaju krvnu osvetu.

[media]Braqs43CnmU[/media]

Svi koji su oprostili krv su visoko cijenjeni u Albanskom drustvu,Albanski Katolik Anton Ceta je albanskom narodu donio jedan od najvecih poklona u Istoriji.
I tako ujedinjeni se suprostavili Kaurima i imaju dvije drzave,u proslom ratu nisu imali ni tri Hiljade ubijenih od srba,Albance izdajice(srbi ih nazivaju postenim siptarima) su pobili ovi od UCK,vise s´je Uck pobio izdajica Albanaca nego srbi sto su pobili neduznih.

U Bosni i nakon genocida i nevidjenih ubijanja,opjevanim u Albanskim i arapskim i muslimanskim Ilahijama i pjesmama je ubijeno na najsuroviji nacin vise od 70000 Bosnjaka.
Bosnjaci se ustrucavaju da pamte i obeljezavaju njihova stradanja da ne bi uvrijedili njihove jucerasnje ubice.
Bosnjak bi Bosnjaka za srbina i Hrvata ubio pod motom ne diraj ih mi cemo zajedno zivjet,i to bih razumio da ima pozitivan feedback od navedenih al ga nema to vide i oni koji objema rukama zatvaraju oci pred istinom.
Humanost pojedinih placaju nevini,medju kojima najvise nejaci.
Budite ponosni na tu Humanost,ako mozete. :(

Rroft Poppulli Shqiptar
Lavdi Lavdi Lavdi

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

17 Jun 2012, 02:52

Ajoj tebe, pa sam si rekao u jednom od predhodnih postova da je Saudijska Kraljevska familija - familija uljeza i da svojim ponasanjem brukaju i blate Islam.

Nista ne poricem sta sam rekao sve stoji.
Takodje, ovdje imas organizacije koje se bave pitanjima ljudskih prava i koje rade dan i noc ako je kazna izrecena a postoji sumnja u vjerodostojnost iste.
Jeste rade al zar se i oko toga ne slozismo neku noc,dokazano je da je u ESADE najvise nevinih osudjenih na smrt,i tu igraju dva faktora je dan je onaj rasisticki a drugi je da je medju Amerikancima omiljena smrtna kazna,pa svaki guverner senator predjsjednicki kandidat koji izadje na izbore pogura malo te osude i eksigucije.

"Kako mi znamo da ovi ljudi nisu nevini?".
Isto ko sto znamo za one u Americi ili u zimbabweu jedino bih Njemacku izdvojio donekle.
Ovdje nerijetko dokazu nevinost nekoga ko sjedi na "death row" (ocekuje smrtnu kaznu). Ko je S.A. zaduzen za utvrdjivanje vjerodostojnosti osude???
Pa objasnjeno ti je par puta da su procesi stroziji(npr cetri svjedoka moraju pojedine optuzbe da potvrde i svjedoci moraju bit vjerodostojni,jer se u suprotnom bicuje onaj koji dize optuznicu bez dovoljno dokaza) u S.A,sto naravno ne iskljucuje mogucnost greske,a postoje i pomilovanja.
Ne pravde na svijetu

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

17 Jun 2012, 03:37

Nisam mislila na to da se neko "petlja" u rad suda i sudija nego na sljedece:
- Da li je optuzenima dozvoljeno pravo na advokata?
- Koliko su vjerodostojni dokazi da bi se podigla optuznica?
- Ako su optuzeni cak i priznali (usmeno/pismeno) da su pocinili krivicno djelo, da li su to ucinili pod pritiskom i slicno?

Kadija je advokat kao sto sam objasnio bez cetiri svjedoka nema kazne,vjerodostojni su toliko da nisu nikad bili osudjivani za la´z.
To priznavanje dal milom il silom nije predvidjeno u serijatu to su Americki vazali Kraljevska familija prihvatila jer je stavljena pod pritisak od strane esade :D. .
Svw vladare Islamskih zemalja koje "civilizovan " svijet smatra barbarima sto i jesu su postavili i podrzavaju Amerika i Europa.
Sve su to rezimi,da u ime Amerike ugnjetavaju svoj narod u zamjenu za uzivanja tri milliardi princeva koje imaju zalijevske zemlje.
Moguce da nisi cula da je Amerika osumnjicene navodne Islamiste slala na saslusanja u tim rezimskim zemljama,iako ono gornje tebi nije jasni i ne slazes se ovo donje slobodno provjeri.
Amerika i njihova vladavina prava,sta je sa guantanamo bay,sta je CIA.inim letovima po evropi gdje su ljude vodili po rumunskim poljskim arapskim makedonskim zatvorima,da bi ove barbarima prikazali svoj cilj postigli i jos se prikazali kao zemlja demokratska i humana,du machst mich lachen.
Po meni su direktni krvici al bi po tebi bar trebali bit indirektni,a rimsko kaznjivo pravo kaze i ubica i nalogodavac su isto krivi ,ovaj drugi malo vise.

Saudijska Arabija ima jako crn "dosije" po pitanju ljudskih prava te nije nikako cudo da se vjerodostojnost njihovih odluka dovodi u pitanje.
Ne ponavljaj se bogat dok ne objasnis rasnu diskriminaciju u americi dok ne objasnis silne rezime koje amerika vojno i finansisk podrzava,ne ponavljaj i dok ne objasnis zasto pobise onolike indijance.
Dok ne objasnis da se ubistvo indijanaca i interniranje japanaca pravda s tim takva su vremena bila,pa mi jos objasni zasto to ne nazivaju holokaustom,zasto svabe placaju za to a amerikanci ne,pa mi objasni zasto pobise onoliki narod u vijetnamu zasto svrnuse noriegu.

A im dosijea bijeli se ko linija mog jare turcina :aplauz
P.S. sad sam malo kopala po arhivi Amnesty International-a i evo (samo) jedan od primjera:
http://www.amnestyusa.org/news/news-ite ... executions

Dvojica od trojice u pitanju su uhapseni za "possession" (posjedovanje) a ne za "possession with intent to distribute" (posjedovanje sa namjerom za prodaju).
Sad ti pretvori AI u Kadiju Drzavnog advokata i Porotu pa i u dzelata,AI samo kaze ono sto uspiju cuti ni njima nije sve dokazano.
Ako je samo posjedovanje narkotika dovoljno za smrtnu kaznu onda neka slobodno postroje i silne princeve i princeze koji po zapadu rone u tonama kokaina pa da vidimo koliko ce se onda drzati svojih zakona. :mrgud [/quote][/quote]

I njima ce doci vrijeme :cool .
A sto se malo ne pozabavis indonezijom thailandom singapurom itd po tim pitanjima kako oni postupaju a singapur i tajland nemaju serijat a ni indonezija ili malezija al dek nek te uhvate sa malo trave il koke,ili i u kini :oklagija
P.P.S. Nisam mislila na SAD advokate koji "pronalaze" nove dokaze koji ukazuju na nevinost njihovih klijenata nego na udruzenja za borbu za ljudska prava i njihove resurse koji se trose da se utvrdi vjerodostojnost presude.
Najvise utvrdjivanja pogresnih osuda su uspjeli pronaci oni studenti jure,jelte
Takodje ovdje kaznjeni imaju pravo na apelacioni sud (u vecini slucajeva) i proces se otegne desetine godina (osim u Teksasu gdje je smrtna kazna na par sa rostiljanjem :ljut ).
Ja kad sam nevin bi vise volio da me rostiljaju u texasu nego da camim 10 g u Hottentotten,ne znam sta bi ti izabrala,brzina donosenja presude je vazan faktor za Justiciju.
Ne kazem da je ovdje sudstvo idealno, daleko od toga, i ovdje se sudije i dobri advokati kupuju, rasa i klasa itekako igra veliku ulogu, ali ipak postoji doza providnosti u procesu i veliki broj grupa koje cine sve u svojoj moci da se proces odvija legalno.
Ako se sudije kupuju,dzaba ta "velika" grupa koja cini sve sto je u njenoj nemoci

Ajjjj sestro draga da se pustimo teme :cvijece

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

17 Jun 2012, 08:29

Ovdje se moram potpuno složiti sa Sokoliem iako nisam za taktiku opravdavanja ,ono ako je kod mene loše ja se pravdam da je kod tebe lošije .
Jednostavno kazne za lažno svjedočenje ,(a to je isto što i iznuda priznanja) su isto strašne ,čini mi se 50 ili 100 udaraca bičem,javno. SA ima istina probleme sa ženskim pravima zbog svog tumačenja islama ,a vjerovatno još negdje pristupaju šerijatu bukvalistički i zbog toga jesu na crnoj listi ali ostali djelovi društva im funkcionišu odlično i nikako ne znači da je loše živjeti tamo . Trebaju taj svoj pristup islamu popraviti ali to je spor proces i ima tu raznoraznih političkih pritisaka svjestskih razmjera da Saudija ostane ovakva kakva jes iako javno pričaju da žele suprotno
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

21 Jun 2012, 11:24

Ovdje se moram potpuno složiti sa Sokoliem iako nisam za taktiku opravdavanja ,ono ako je kod mene loše ja se pravdam da je kod tebe lošije .
Naravno da nije najbolja taktika ustvari je najgora,al kad vidis da se cinjenice ne uvazavaju i da se koriste Stereotipi Poluistine i sta ja znam,moram na taj nacin a nista slago nisam.

Post Reply

Return to “Svijet”