Jeste li nekad nesto ukrali?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Dr.Vejsil Hetjimitj
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: Jeste li ukrali nesto od nekoga

06 Mar 2012, 20:27

kad sam bio mali,moj Tatica me ucio da budem fino dijete.Kultura i ostale trice.Kaze postuj starije pozdravljaj komsije itd.I tako pozdravljo ja mog komsiju Radu,kako ste komsije,dobar dan komsija i ostalo proseravanje sto ide uz to.I tako godinama dok ne dodje ona prokleta 1992. godina.Idem ja ide komsija.Ja da pozdravim,a u njega subara na glavi sa kokardom,nosi smajser.U jebotee trekoh sebi,i jos pogledah u uci a ochi mu krvave :plavi ko da je Drakula :plavi ...
izbjeglicaizbezsmisla

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19308 times

08 Mar 2012, 00:01

Šta si ti zaredao postove :D

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

08 Mar 2012, 10:46

Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:Nazziji se finansiraju pljackanjem banki.I mi Balije treba da se rasirimo sirom svijeta i samo da pljackamo banke,droga i ostale kriminalne aktivnosti. :hihi Tako cemo skupiti lovu a kad imas lovu onda ti svi titraju a politicari lobiraju za tebe i tvoju stvar (tvoju zemlju)
Postenje se ne isplati a nas svakao vec i smatraju nizom rasom ,tako da nema cojk (sto se obraza tice) ni sta plaho izgubiti i kao sto rekoh i sevap je neke stvari raditi :hihi

tacno jarane,jebo ti postenje,to je za budale....

uzmi,otmi,ukradi!...samo nemoj od siromaka a ostale mlavi ako mozes i znas...

fino si ovo reko... :ok

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Jeste li nekad nesto ukrali?

16 Jun 2012, 05:24

Imali smo jednu samoposlugu blizu skole i skuzili smo da je prodavacica smotana i uvijek zauzeta ili citanjem ljubavnih romana ili slaganjem robe. Sesti- sedmi razred...svaki dan, ali bas svaki dan smo krali po jednu veliku cokoladu sa ljesnjacima, Krasovu :)
Pocetak nove skolske godine, otisli mi ponovo da probamo a tamo dvije prodavacice za pultom i baja u bijelom mantilu ne skida oci sa nas. Tu je bio i kraj cokoladnim pustolovinama.

More... vecernja setnja (kako mi samo nedostaju te setnje i onaj miris borova pomjesanog sa mirisom rostilja), ja i drugarica. Desetine onih standova sto prodaju dzindze -mindze. Dzeparac kratak a svaka bi htjela narukvicu, onu obicnu, bezveznu, ali hocemo, moramo je imati. Dok sam ja kao pitala koliko kosta ovo, pa ono, ona je uspjela ukrasti dvije. Poslije nas bilo sramota, al stvarno :(
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 11:31

Bio sam pod nalogom za Hapsenje,nikad kradja mi nije bila marifetluk,ni dan danas ne znam sta me navelo da ukradem jaknu(tj pokusam jer me uhvatise Detektivi,ajmo u biro ajmo,jesi li ukrao jesam evo je.Kad Detektivi Albanci ,gdje ste sta ima kako vam ide rabota vele kao sto vidis dobro.
Slusajte Momci jesam ukrao ako zovnete muriju nece oni mene povest rad jakne,nego rad druge stvari cu pasti,za kradju se ne ide u zatvor ovdje,rekoh nasi smo pustite me i moji dragi lojalni zemljaci me pustise,dan danas se pozdravljamo.Ima ihaha kad je to bilo,i mozes mislit radio i ja par godina ko Detektiv :D. .
Uhvatio sam jedne prilike jednog Albanca koji tu bese s ocem,i njegov stari meni veli,ne znam sta mu je bilo da je ukrao,dosije mu je cist,treba da bude primljen u Njemackoj mornarici,ako napises prijavu ode mu karijera bez da je pocela,kazem gruhni mu pljesku kad izadjete i Diten e mire.

:)
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Obrisan profil

16 Jun 2012, 11:43

nisam.
Al sam se ko cura druzila uvek sa nekim olosima, ne znam ni ja sta mi bi, ali uvek sam imala te neke kriminalce drugove koji su u meni videli nesto sto se mora zastiti. Ja sam uvek bila bezbedna, ali nazalost, niko nije smeo da mi pridje zbog njih.
Tako jednom posle diskaca meni kaze drug (zvao se TITO) odvescemo te mi kuci, al samo nesto da obavimo. Izlaze njih trojica, ulaze u neku kucu i iznose neke stvari...

ja se ne secam dal sam se ikad u zivotu vise na nekoga izderala kao tad. svasta sam im rekla, mogla sam tako ja da fasujem kao Komlpize, ne znam kako se na nasem kaze.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 11:58

Aaaaa kolega Mic-Sokoli,ne budi siguran da se zbog kradje ne zaglavi u cuzu, ite kako moze.
Poznajem u mojoj carsiji par Zenicana koji su zaglavljivali u njemacke tamnice.

Nisam tudje odstranjivao , ne to nisam, ali, bio sam dobar "kunde" musterija, dobro poznate Zenicke kolone.
Jedino sto nisu auta od drugih odstranjivali, ali najbolju garderobu i sve potrebne artikle za kucanstvo.
Steke, brave, skupocjene slavine za vodu, aparate za brijanje, i da ne nabrajam dalje, sve sto je skupocjeno,
kod njih se moglo nabaviti po cijeni od 35% ispod normalne cijene, o markiranoj robi da ne govorimo.

Zakonski gledano, tako pak pravilnik nalaze, lopv i njegov musterija stavljeni su takoreci na istu stepenicu.
Moralno mi Jugosi se tjesimo da to nije tako, kao i da nije.
Poznajem puno uglednih insana koji su bili musterije Zenicke kolone, naravno, ugledni Nijemci.

Ali, svemu dodje kraj pa je i Zenickoj koloni dosao kraj, svi su zaglavljivali u cuzi ili su se naplacali silnih kazni.
Samo je jedno interesantno, ni jedan od te Zenicke kolone nije uspio zadrzati ili dobiti sigurno i dobroplaceno radno mjesto,
mahom svi su zavrsili na ulici i rade po kojekakvim prcvarnicama.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 12:04

MORENA wrote:nisam.
Al sam se ko cura druzila uvek sa nekim olosima, ne znam ni ja sta mi bi, ali uvek sam imala te neke kriminalce drugove koji su u meni videli nesto sto se mora zastiti. Ja sam uvek bila bezbedna, ali nazalost, niko nije smeo da mi pridje zbog njih.
Tako jednom posle diskaca meni kaze drug (zvao se TITO) odvescemo te mi kuci, al samo nesto da obavimo. Izlaze njih trojica, ulaze u neku kucu i iznose neke stvari...

ja se ne secam dal sam se ikad u zivotu vise na nekoga izderala kao tad. svasta sam im rekla, mogla sam tako ja da fasujem kao Komlpize, ne znam kako se na nasem kaze.

hahahahah...*Komplize....ma to se kon nas kaze, savremena Logisticarka.
teren im obezbedjivala (obezbjedjivala).....
Sala na stranu, ima u tome istine da ti drugi nisu nista smjeli, odnosno imali hrabrosti da ti pridju, ponude se,
a i kako bi pored tih nesretnih havera.
Zato si danas slobodna i nadoknadi to, taj dio crne proslosti.... :jupi
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

tetovirane_ruke
Sitna buranija
Sitna buranija

16 Jun 2012, 12:15

jao, jao kad se sjetim u ratu...
ja i rođo smo bili specijalisti za krađu maskirnih odijela sa štrika.
ono....čovjek se vrati sa linije fronta, žena mu opere uniformu i stavi je na balkon da se osuši.
ja i rođo to snimimo i čim padne mrak eto mene i rođe krećemo u akciju.
on drži stražu ja se penjem po balkonima. znao sam i na treći sprat doći , preko drveća , gromobrana ili bilo kakve moguće varijante kojom bih mogao dosegnuti uniformu.
pa kad se sjetim onog zvuka kad se štipavice odvajaju od uniformi kada ih strgnem....hahahhaahahah, ono pucketanje...
rođo je imao lakši zadatak, čuvanje straže ali je on dolazio sa narudžbama a ja bih obavlj'o poso.
naravno....nakon obavljenog posla , isplata, pa opijanje.
bili smo se naročito nameračili na HVO uniforme (prije početka rata između Armije i HVO-a) jer su njihove uvijek bile bolje i skupocjenije.:)
toliko smo uniformi skinuli sa štrikova da bi se čitava prva proleterska mogla obuć'
a niko od mene i rođe nije bolje znao raspored gdje koji vojnik HVO-a živi, kad je otišao na liniju i kad će se vratiti (i naravno kad će žena prostirat veš na balkon a to je obično bivalo sljedećeg dana nakon povratka dragog s bojišta ) :)
Last edited by tetovirane_ruke on 16 Jun 2012, 12:58, edited 1 time in total.
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

16 Jun 2012, 12:36

Aaaaa kolega Mic-Sokoli,ne budi siguran da se zbog kradje ne zaglavi u cuzu, ite kako moze.
E drug Feldmarschall :p ,pa jesam siguran da se ide u cuzu,al ne za prvu drugu trecu nekad i cetvrtu kradju,ja rekoh ja jednom i nikad vise,Al sam imao Haftbefehl,zbog kojeg bi u cuzu sigurno,da ne bjese to ne bih ni zamolio da me puste dodju zapisu te dok cekas popijes kafu,kuzis.
Al zbog teskih kradja se ide iz prve :D

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

16 Jun 2012, 14:35

Mic-Sokoli wrote:
E drug Feldmarschall :p ,pa jesam siguran da se ide u cuzu,al ne za prvu drugu trecu nekad i cetvrtu kradju,ja rekoh ja jednom i nikad vise,Al sam imao Haftbefehl,zbog kojeg bi u cuzu sigurno,da ne bjese to ne bih ni zamolio da me puste dodju zapisu te dok cekas popijes kafu,kuzis.
Al zbog teskih kradja se ide iz prve :D
pa otkud ti bolan haftbefehl :)
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times

16 Jun 2012, 16:24

jednom sam drugarici ukrala barbiku al sam joj isti dan vratila jer sam se osjećala krivom
drugoj sam ukrala hlače za barbiku, ali joj ih nisam nikad vratila
i to bi bilo to :D
somehow I manage

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

17 Jun 2012, 03:55

pa otkud ti bolan haftbefehl :)
Pa ja sam ti sretnik :D (gewalt unter gewalttätern) nista strasno :zijeva

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

17 Jun 2012, 08:16

Jesam ,ukrala zajedno sa sestrom nasu kasicu gdje smo sparale pare za nase potrebe.Prije bi mati kupila zemljenu kasu da same sparamo svoje pare za koje mozemo da kupimo sta zelimo.Kasica je bila zemljena nije se znalo tacno koliko je para bilo u njoj ,jer kad se napuni morala se razbiti.Tada se znalo tacno i od tih para se morala druga kasa kupit.
Kasica je bila nama na dohvat ruke jer smo svakodnevno u nju ubacivale nase pare.Pare smo vecinom same dobijale sto smo isle kupovat starijim ljudima,donijeti im drva i cumura iz podruma itd.Ponekad smo dobijali i od rodbine tako da smo mogle reci da smo bile bogate ja i sestra za tadasnje vrijeme.
Jednom je dosao luna-park,i mi smo molili mamu da nas pusti i da para za 2kruga na ringispilu,nije htijela ni da cuje da idemo same i da se vozamo,mi smo ukrale kasu razbile i zagrabile sakom sicu ,jos dvije drugarice povele i uzivale dok mati nije dosla zajedno s drugaricinom majkom.
Al je bilo veselo samo da znate nikad mi vise nije na um palo da svoje ukradem a kamoli tudje :plavi :plavi
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

17 Jun 2012, 10:31

ma jasta sam,kako da nisam,kao dijete sam krao od cigana na vasarima igracke i to podosta,toliko da sam davao drugima...a treba bit dobar pa od cigana ukrast :oo :plavi
poslije tamo oko 5-8 razreda krao sam ponekad ali rijetko romane one o Bleku i Zagoru i ostalim crtanim junacima..(i ovdje imamo jednog crtanog junaka, :oo )

a kad sam bio u Francuskoj kod tetke negdje oko godinu dana sa nekih punih 18 godina onda bi me jedan nas dijasporac inace sarajlija,Rajko pozvao da idem s njim ujutro na pijacu da mu pomognem stolove postavit i prodavati raznorazno voce od cega ja do tada puno toga nisam ni vidio...meni to bilo zanimljivo svaki dan u drugom gradu/gradicu,bilo curica ko pljeve:), ali ovaj mali debeli cova nije htio ni rucak da kupi kako treba,uvijek je gundjao da je skupo a o placanju da i ne govorim...ok kazem ja u redu,na brzaka sam naucio brojeve i nesto par rijeci koje su direktno vezane za prodaju a imao je dvije kase jedna na jednoj strani stolova a druga na drugoj,pa kad je bilo guzve velim mu ja da sam naucio brojeve i pricat ponesto,on sav sretan kaze ok,vagaj i kasiraj ali nemoj da vagas u moj gubitak,velim ja ok...poceo ja radit a Rajko neda para ko neda...a burek fino uzme sebi onoliko koliko misli da je vrijedio pa kad poso malo splahne odem u bistro na drugom dijelu ulice,pojedem sta hocu,popijem sta hocu,"konsolidiram" dzepove(hocu reci ukrupnim lovu) :oo :plavi i opet kod Rajka,tamo oko 13 h se roba natovari u kamion i kuci...

ih sto smo se ja i on poslije dobro slagali,ne zna se ko je nkoga vise "volio",on mene sto je mislio da mu dzaba radim ili ja njega...
i tako sve dok ne dodje pismo iz Bosne,ne znam koje po redu da moram ici,valja ici u JNA(j.... li je),kud otidjoh...nikad necu prezalit...

inace,nisam kradljivac,zaista nisam, osim ako me se natjera ali onda sa apetitom...

ne mogu se sjetit kad i da li sam ikad vise sta poslije toga ukro,mozda neki sat vise napisao gazdi da plati jer je i tako i tako oteo ponesto ali to je sitnica...

paparaci
Hadžija
Hadžija

17 Jun 2012, 14:35

jesam kao klinac vise puta tj. redovno u jednoj trgovini. dragi slatkisi :oo
kad se sjetim koji sam hajvan bio :hihi :zid
najjace je bilo kad sam jednom prenio one tic tac bomboncice. nisam nikako disao dok sam prolazio pokraj kase. a da bi bio manje sumnjiv, kupio sam neku sitnicu :DD znao sam ja toga pofino iznijeti . s kradjom sam prestao nakon sto su me uhvatili u jednoj trgovini pri kradji autica. to nikad necu zaboraviti. bio sam sa jaranom tu. otkako smo usli u tu trgovinu jedna nam se prodavacica zalijepila za pete. mi onako razgledali razne igracke i naletimo na one autice na natezanje. bio je jedan porsche - koji mi se uzasno svidio. nisam imao dovoljno para uzase, a nije mi se dalo ici kuci po pare - pa hajd reko da ga maznem. jos mi je prijatelj govorio nemoj, uhvatice nas. ali dzaba. adze je njega strp'o u dzep i uputio se van. nismo napravili tri, cetiri koraka van trgovine - kad ce meni jaran: "eto je za nama!" nisam se uspio ni okrenuti, vec me je uhvatila za ruku i uvela unutra. joooooj, zemljo otvori se! - bolje da me ti uzmes odmah, nego da me stari sahrani! :oo hoce zena da zove policiju, ja je molim da to ne cini - inace sam rahmetli. obecavam da vise nikad necu ukrasti. ma kakvi, ne haje ona brale. bila neka zahebana. ali sva sreca, imala je milostivu kolegicu, pa je ona nekako uspjela smiriti i ubijediti u suprotno. tako da su me na kraju pustili. od tad sam prestao krasti. ne znam ni ja sta mi je bilo, jer nisam tako odgojen - niti mi je sta falilo. izgleda da je bio neki izazov.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19308 times

17 Jun 2012, 14:41

nisam nikako disao dok sam prolazio pokraj kase
:D. :D. :D.
ne znam ni ja sta mi je bilo, jer nisam tako odgojen - niti mi je sta falilo. izgleda da je bio neki izazov.
:oo

Izgleda da je tako bilo kod svakog. Nešto kao dječija igra, ali i posljedica toga što nismo mogli imati baš sve. Danas kad se slabije živi nego u doba našeg djetinjstva, djeca imaju sve i nema ni potrebe da kradu. Kako vidjeh većina vas je krala kao djeca i svi ste prestali u pubertetu. Osim Mica :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11848 times
Status: Online

17 Jun 2012, 14:49

Neki su ljudi, oduvijek isti :DD

paparaci wrote:jesam kao klinac vise puta tj. redovno u jednoj trgovini. dragi slatkisi :oo

Krokodil Behko wrote:Jesam ukrao mnostvo stripova sa trafike kad sam bio klinjo.. :D

paparaci
Hadžija
Hadžija

17 Jun 2012, 14:56

:plavi

interesantna tema skroz :oo
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

17 Jun 2012, 23:49

Jeste li nekad nesto ukrali?
ah, k'o da ima neko da nije nikad xD
danas sam klepila pedesetak privjesaka za kljuceve, koje cu podijeliti meni dragim osobama - nije neka kradja, doduse, obzirom da isti i nemaju prodajnu vrijednost, al kradja je, i ima da se pika :DD
E sad necu ni kako ja hocu

Post Reply

Return to “Pričaona”