Njemacka-posao, kurs
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9630 times
- Been thanked: 11373 times
- Status: Online
Re: Njemacka-posao, kurs
auf Wiedersehen Germany.
KMo je otišao - otišao je. Već danima po portalima piše da dijele odbijenice svima.
KMo je otišao - otišao je. Već danima po portalima piše da dijele odbijenice svima.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23658 times
- Been thanked: 6217 times
...to se dalo predvidjeti! ...hvala mojoj drzavi sto je to stopirala! ...ja necu da me netko njeguje sa kupljenom diplomom!
...ovi, koji stvarno znaju svoj pos'o i to su zavrsili, dobro dosli! 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9835 times
- Been thanked: 16573 times
Ne dijele svima.Dijele onima koji su zavrsili vanredno medicinsku skolu.Kako bih je ja i slicni meni dobili kad imamo crno na bijelo da smo je zavrsili redovnoKrokodil Behko wrote: 10 Apr 2019, 16:08 auf Wiedersehen Germany.

Moram priznat i da mi je zao nekih ljudi.Znam djevojku koja je 2 godine isla u skolu, pri kraju je i dzaba joj, dzaba i trud i novac i nadanje.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Moralo se na neki način malo usporiti iseljavanje.
Poprimalo je epske razmjere
Poprimalo je epske razmjere

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2704 times
- Been thanked: 8383 times
Re: Koliko uistinu košta život u Njemačkoj?
Odmah poslije bademwurtemberga

Što Se tice stanovanja, treba bježat od grada. Sela su im prejaka i dosta jeftinija. Ko moze, bježati od poslodavaca sa balkana, Turske i grcke.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23658 times
- Been thanked: 6217 times
spacebound wrote: 11 Apr 2019, 10:35Ne dijele svima.Dijele onima koji su zavrsili vanredno medicinsku skolu.Kako bih je ja i slicni meni dobili kad imamo crno na bijelo da smo je zavrsili redovnoKrokodil Behko wrote: 10 Apr 2019, 16:08 auf Wiedersehen Germany.
Moram priznat i da mi je zao nekih ljudi.Znam djevojku koja je 2 godine isla u skolu, pri kraju je i dzaba joj, dzaba i trud i novac i nadanje.
...ja, da sam ona, ne bih tu skolu prekinula, nikad se ne zna kad ce opet zafalit

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Baš tako... Brzo to okrene, a i nije njemačka jedina država, povoljna za život.Veca wrote: 11 Apr 2019, 19:45spacebound wrote: 11 Apr 2019, 10:35
Ne dijele svima.Dijele onima koji su zavrsili vanredno medicinsku skolu.Kako bih je ja i slicni meni dobili kad imamo crno na bijelo da smo je zavrsili redovno
...ja, da sam ona, ne bih tu skolu prekinula, nikad se ne zna kad ce opet zafaliti gdje? ...mozda se i kriteriji promijene!
![]()
Slovenija je jedna lijepa zemlja.....

Habibti, ya nour el - ain... 

Ja bih u Sloveniji zivio bez problema. Uredjeno prilicno, a ne bih morao da zivim pokraj komsije snoba, koji bi me smatrao nizom rasom.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3059 times
Ja ne mogu nabrojat kolko sam put otiso u Svedsku do sad evo idem brat bratu jedno 5 godina svake godine. 
Kontam otic sa avionom na godisnjem ali nemam rajsta 6 dana ić.

Kontam otic sa avionom na godisnjem ali nemam rajsta 6 dana ić.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Radnik s Balkana opisao kako je raditi u Njemačkoj: Ako dođeš u 5.50 kasno je

Već godinama se priča o radu u Njemačkoj, prednostima i nedostacima, zaradi i uvjetima rada. Većinom se o odlasku u ovu zemlju govorilo kao o “bijegu u bolji život”, ali je li to tako?
Jedan internet korisnik s Balkana, tačnije iz Srbije, godinama već živi u Njemačkoj. On je otkrio kako zapravo izgleda realnost i vaša satnica kada ste zaposleni u njemačkoj tvornici piše Espreso.
“S nepunih 20 godina otišao sam kod roditelja u Njemačku. Po tadašnjem zakonu maloljetan, a služio sam vojsku. Punoljetstvo je bilo s 21 godinu. Za par mjeseci sredim sve papire, i pronađem posao iz oglasa. Do tada sam malo radio na crno. Teško mi je bilo ustati u 4.30 sati, ali sam se naviknuo. Radi se od 6.00 sati", prepričava radnik.
Napominje da ako se na posao dođe u 5.50 sati već je kasno.
"Ne stigneš ništa, presvlačenje, kava itd. U 06.01 već se strojevi čuju kao da je 10.00 sati. Od 8.55 do 9.00 sati peru se ruke, a od 9.00 do 9.10 je doručak. Vrijeme za doručak pada na teret poslodavca. U 11.55 sati peru se ruke. Od 12.00 do 12.30 sati je ručak. Tih pola sata odrađujemo. U tijeku rada nekada nema vremena niti vodu popiti, a ako želiš u toalet zovneš brigadira da te zamjeni (nije ograničeno koliko puta)", napominje radnik.
Ko se na takvu i sličnu disciplinu ne želi naviknuti, neka ostane u svojoj domovini.
"Uslovi rada su odlični, ista temperatura i ljeti i zimi. Prekovremeni rad se plaća i par dana prije se najavi i nije obvezan, samo ono iz ugovora. Kad se radi – radi se, a kad odeš kući – nitko te u vezi posla ne uznemirava”, ispričao je radnik.
(DEPO PORTAL)
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Re: Radnik s Balkana opisao kako je raditi u Njemačkoj: Ako dođeš u 5.50 kasno je
Pa vrati se bog te...
Inače kad su Srbi istinu pričali?
Inače kad su Srbi istinu pričali?
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2704 times
- Been thanked: 8383 times
Re: Radnik s Balkana opisao kako je raditi u Njemačkoj: Ako dođeš u 5.50 kasno je
Dokle vise.. Daj vijesti o gacicama 
A kako prese*avaju s ovim glupostima.. mozda negdje i jest ovako, ne znam.. al preuvelicavaju bome
ko ima ista u glavi i tko hoce raditi snaci ce se, naci ce fin posao i nece zabusavati.
Znaci inteligencija + rad ne moze da propadnes i da se patis, mozes samo da napredujes

Znaci inteligencija + rad ne moze da propadnes i da se patis, mozes samo da napredujes

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Nema više gaća, preselili i kinezi u njemačku.
Ponijeli sa sobom sve gaće i prvi 5G procesor.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ne bi Spejs otišla gore da je tako loše. Ha ja..
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 50223 times
- Been thanked: 8929 times
Tako je oto, i ja ako ne krenem pet des do 7 ne mogu kafu ispit, ha ja. 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
Woow... U 6:01 radi se?! ...
Koji horror za radno vrijeme od 6-14h

Koji horror za radno vrijeme od 6-14h

Habibti, ya nour el - ain...