'dogovorili' smo se da u Zagrebu nije bilo zadovoljavajuci broj talentovane djece zainteresirane za nogometstorm wrote: 07 Sep 2019, 14:40Dobro, stigli smo do konsenzusa da je to bila prije svega politika.shark-attack wrote: 07 Sep 2019, 12:43 drug slovenac
Napisao sam dosta "politickih" stvari ...to je bilo vishe figurativno
Sve je bilo politicki dirigovano.Bila je "velika cetvorka", politicki.
Shto nije "shestorka"?Shto Skoplje (koliko znam veci grad od Sarajeva) nije imao stabilnog prvoligasha?
Hijerarhija je i u politici. To shto je Dinamo najslabije kotirao u "velikoj cetvorci" je isto politika,ali je Dinamo bio u "velikoj cetvorci".
.Kad se hijerhija spusti na republicki/gradski nivo, to vishe nije politika,je l'?! Mogao je Zagreb( mozda) biti ako ne jaci onda ravnopravan Dinamu. Ili u Zagrebu (gradu i okolini) nije bilo dovoljno talentovane/ambiciozne djece koja igraju nogomet pa je jedan klub bio dovoljan?
Nije mogao Dinamo biti bolji od zvezde,nije mogao Zagreb konkurisati Dinamu.Sve je to bila politika.
Hajduk nije dao Splitu,zvezda,partizan,"romanticarima"....
Ti uzimash ono shto ti odgovara, ono shto ne odgovara,e to nije bila politika
I ta zabrana je isto politika.Vec afirmisani( bolji) igraci prelazili su u klubove "velike cetvorke".Uglavnom.
Ne znam, mozda ti znash dobre/afirmisane igrace iz Dinama/partizana... koji su preshli u "manji" klub, pa onda vani?
Znam da je Daniel Piric preshao iz Dinama u Sarajevo,da je "carshija" skupila novac da Pape ne predje u Partizan, da je Sejo (Sushic) izradio sistem i prije starosne granice otishao vani ,sve je to nishta u odnosu koliko su velii pokupili "kajmak"na drugim klubovima,medju kojim je i Dinamo.
"Veliki" su prodavali igrace vani, za ona vremena lijepe novce uzimali, a kupovali ih za par lopti od 'manjih"...tacno
Ali i dalje mi nije jasno tvoje inzistiranje na pitanju o nk zg...
Identitet se izgubio stalnim fuzijama više klubova u hodu i gotova priča. A ne dinamov interes![]()
@dado,evo sad cu drugu slovencu postaviti jedno pitanje,mozda vidish,shta je interes
slovenac, shta bi ti draze bilo,da su prvenstva osvajali Vardar/Buducnost... ili Zagreb?(hehe)
"Vjerovatno' iz razloga shto je drzavna jaca od republicke politike, a fudbal/nogomet je uvijek bio 'vishe od igre".