Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
A jos pise p uslovima koji su nekad bili. Lijepo pise vec je godinama u njemackoj. Otiso sa 20 godina a po tadasnjem zakonu bio maloljetan. Kad je to bilo ima 30 godina.
I opet su uslovi sasvim normalni. Pa normalno ako radis na traci i hices u wc da te neko mora zamjenit. Hocel fabrika zaustavit proizvidnju da on ode pišat
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Kad dogovorimo izlazak kvota da cu zakasniti je, dobro, nema je uopce u ponudi. Znaci kasnim uvijek. Ali kad je posao u pitanju-nisam nikad zakasnio. Stavise, uvijek sam bio medju prvim u hali
Sheval wrote: 07 Sep 2019, 15:56
Dobra je Njemacka. Za proputovanja, i sopinga:)
Kao neko, ko je nekada zivio i radio tu, mogu povuci neku paralelu...
Bez patetike...Njemacka je danas, u odnosu na devedesete, tek blijeda preslika jedne jake Njemacke.
Sad cu ja tamo, ali samo nas odmor.
Za zivot, ne hvala.
Pa dobar dio te mase o kojoj govoris je polupismen i za nase uslove. Na osnovu cega bi trebo dobit neku vecu poziciju? Nit zna jezik, nit ima skole.
Posteno
Pravnici ne mogu sa svojim fakultetom skoro nista, sto je razumljivo. Ekonomisti ne moraju. Mada ti ni jedan nas fakultet, koji nije zavrsem po bolonji, ovde nije priznat. Za sve se mora polagat razlika. Ko je zavrsio po bolonji ima vece sanse.
A tebi svedno, ti nemas ni po bolonji ni bez nje :
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Pravnici ne mogu sa svojim fakultetom skoro nista, sto je razumljivo. Ekonomisti ne moraju. Mada ti ni jedan nas fakultet, koji nije zavrsem po bolonji, ovde nije priznat. Za sve se mora polagat razlika. Ko je zavrsio po bolonji ima vece sanse.
Ruku na srce neznam ni beknuti na njemackom ,a nemam ni potrebe..
Ruku na srce neznam ni beknuti na njemackom ,a nemam ni potrebe..
Nemas ni potrebe kad zivis kod mame i tate, fino ti, toplo ti,skuhano,oprano nema veze sto imas 40 godina
Merlin246 wrote: 07 Sep 2019, 11:06
A kako prese*avaju s ovim glupostima.. mozda negdje i jest ovako, ne znam.. al preuvelicavaju bome ko ima ista u glavi i tko hoce raditi snaci ce se, naci ce fin posao i nece zabusavati.
Znaci inteligencija + rad ne moze da propadnes i da se patis, mozes samo da napredujes
vecina populacija na Zemlji ne radi posao koj voli i ne radi fine poslove
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"