Uprosceno bi bilo znati vs razumjeti.
Eto, haj'te sad ponovo

Moderator: Krokodil Behko
Jasta jeElTriconi wrote: 12 Sep 2019, 18:04 Meni je mama radila lektire do petog osnovne, bizi bolan nisam htio citat one uvrede za mozak. Cito enciklopedije, ha ja.
Kasnije nije htjela vise radit i pocnem citat. Sranje ih je 90%. Treba to davat na princip da se more birat a ne moras tu i tu procitat.
Izrasto sam u cojka koji ne gleda tv, serije a veoma rijetko pogledam neki film. Jel to zbog tog sto nisam cito te lektire?![]()
sto je koma ?vila wrote: 12 Sep 2019, 20:14 Ja sam procitala lejlin prvi post i uopce ne kuzim oko cega se razvila rasprava s @respo (usput..nik ti je koma)
Morebit da je i do mene zaglupljene ali nekako mi se cini da govorite isto
Bez obzira na neku urodenu sklonost (nazovimo to tako) inteligenciji ako ne "treniras" mozak..dzaba ti genetika
I uopce me ne cudi da se zaglupljujemo
Primjer:
Procitas neku obavjest,ne trudis se zapamtiti, uslikas mobom
Izracunati nesto...mob i kalkulator
Biti nacitan...kopiraj i zalijepi...volja te andrica..volja bukovskog...a mozes i đolu
Putujes...navigacija
Ma ja, što bi vjerovali u nauku. Istinu ćemo tražiti gatanjem u grah.
Remb zasto si toliko skeptican prema znanosti?
ja znam ko mi je otac
Ma kakvo skeptican...al ovo pomalo smijesno postaje; svako malo nauka ovo dokazala, nauka ono dokazala...a kad malo zagrebes oko te teme vidis da je nista ni sa cim.
Pa dobro....moras malo napraviti selekciju medu tim raznoraznim istrazivanjimaREMB wrote: 12 Sep 2019, 23:00Ma kakvo skeptican...al ovo pomalo smijesno postaje; svako malo nauka ovo dokazala, nauka ono dokazala...a kad malo zagrebes oko te teme vidis da je nista ni sa cim.vila wrote: 12 Sep 2019, 21:57
Remb zasto si toliko skeptican prema znanosti?
Ozbiljno pitam...jel se zezas ili je stvarno tako
A oko nekih krupnih tema itekako sam skeptican...evo npr. Vecina ljudi misli da zna izgled Zemlje jer kao imaju fotografije (kojima nas zasipaju putem obrazovanja i medija) a zapravo ne postoji nijedna fotografija Zemlje.
Eh upravo i pravim selekciju a neko slijepo sve prihvata jer eto "nauka je dokazala".vila wrote: 12 Sep 2019, 23:03Pa dobro....moras malo napraviti selekciju medu tim raznoraznim istrazivanjimaREMB wrote: 12 Sep 2019, 23:00
Ma kakvo skeptican...al ovo pomalo smijesno postaje; svako malo nauka ovo dokazala, nauka ono dokazala...a kad malo zagrebes oko te teme vidis da je nista ni sa cim.
A oko nekih krupnih tema itekako sam skeptican...evo npr. Vecina ljudi misli da zna izgled Zemlje jer kao imaju fotografije (kojima nas zasipaju putem obrazovanja i medija) a zapravo ne postoji nijedna fotografija Zemlje.
Ovo o izgledu zemlje necu komentirati![]()