Saudijska Arabija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: U S. Arabiji pogubljeni dileri droge odsjecanjem glave
Mi nismo u Bosni i Hercegovini bas za pohvaliti, ali kanite se belaja i prenosenja
pustinjskih adeta na nase prostore, mi smo puni belaja i bez njih.
I pustinjski vukovi su puni nemorala.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
carobnjak Nurudin wrote:Ovdje se moram potpuno složiti sa Sokoliem iako nisam za taktiku opravdavanja ,ono ako je kod mene loše ja se pravdam da je kod tebe lošije .
Jednostavno kazne za lažno svjedočenje ,(a to je isto što i iznuda priznanja) su isto strašne ,čini mi se 50 ili 100 udaraca bičem,javno. SA ima istina probleme sa ženskim pravima zbog svog tumačenja islama ,a vjerovatno još negdje pristupaju šerijatu bukvalistički i zbog toga jesu na crnoj listi ali ostali djelovi društva im funkcionišu odlično i nikako ne znači da je loše živjeti tamo . Trebaju taj svoj pristup islamu popraviti ali to je spor proces i ima tu raznoraznih političkih pritisaka svjestskih razmjera da Saudija ostane ovakva kakva jes iako javno pričaju da žele suprotno
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Ja ne znam ko ti sta prenosi samo ti uzivaj u svom nacinu zivota,niko te ne dira.Major wrote:Mi nismo u Bosni i Hercegovini bas za pohvaliti, ali kanite se belaja i prenosenja
Tako da ni ti ne diraj one sto sebi izaberu sta im valja,kani se nametanja i omalovazavanja,pogotovo se kani svoje mislenje nazivat Bosansko Hercegovackim govori u svoje ime a ne u ime Bosne.
Idi na sax pa vidi prave Bosnjake(njihova stajalista) koje im dvije drzave sa najmocnijim oruzjem nista ne mogase
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
I ne samo da ja zivim u svom nacinu zivota, slican ako ne i identican nacin zivota prakticira i preko 90% Bosanaca i Hercegovaca.Mic-Sokoli wrote:Ja ne znam ko ti sta prenosi samo ti uzivaj u svom nacinu zivota,niko te ne dira.Major wrote:Mi nismo u Bosni i Hercegovini bas za pohvaliti, ali kanite se belaja i prenosenja
Tako da ni ti ne diraj one sto sebi izaberu sta im valja,kani se nametanja i omalovazavanja,pogotovo se kani svoje mislenje nazivat Bosansko Hercegovackim govori u svoje ime a ne u ime Bosne.
Idi na sax pa vidi prave Bosnjake(njihova stajalista) koje im dvije drzave sa najmocnijim oruzjem nista ne mogase
Dakle, niko meni nista ne prenosi, pa nismo valjda male bebe da bilo ko moze imati uticaj na nas.
Sax nije mjerilo bosnjastva isto tako ni na jednom od foruma (DA), forumasi koji se danonocno prepucavaju sa kojekakvim mrznjama i jos i dan danas vode rat, virtualni rat.
Insani zatrovani mrznjom, fasisti prvog reda, ali ni oni nisu mjerilo....oni su nista drugo sem obicni ili jadni smrtnici.
Apropo sax....pa kada ih citam sticem dojam da je cijela Bosna i Hercegovina pod nikabom (bosnjacke zene).
Naravno da je to cista laz, jako, jako mali broj zena nose u BiH maramu, o nikabu da i ne pricamo.
Ako nevjerujes prosetaj Bosanskim carsijama i sam ces se uvjeriti u prazno mlacenje slame na sax-u.
Last edited by Major on 21 Jun 2012, 23:10, edited 1 time in total.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Ccccccccc samo provociranje pa bilo koga i izazivanje svafze,prica se samo ponavlja s foruma na forum.Mac-Sokole ne reaguj hoce gos. ban da ti namjesti

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Mi nismo u Bosni i Hercegovini bas za pohvaliti, ali kanite se belaja i prenosenja
Ja ne znam ko ti sta prenosi samo ti uzivaj u svom nacinu zivota,niko te ne dira.
Idi na sax pa vidi prave Bosnjake(njihova stajalista) koje im dvije drzave sa najmocnijim oruzjem nista ne mogase .
I ne samo da ja zivim u svom nacinu zivota, slican ako ne i identican nacin zivota prakticira i preko 90% Bosanaca i Hercegovaca.
[/i][/i]
Ti to prikupljao (sluzbene) Podatke?
Kako to sad da odjednom zivis u Bosni zar ne rece da zivis u Njemackoj ili negdje vani?
Ako stimaju procenti koje si iznio "svom nacinu zivota, slican ako ne i identican nacin zivota prakticira i preko 90% Bosanaca i Hercegovaca" onda ste vi Fenomen,to Bosansko Hercegovacko drustvo.
Takva izbornja mjenja nema ni u (najvecim) "Demokratskim zemljama tj zemljama zapada(jel tako shoku Major.) tj zemalja koje mi treba da pratimo gdje si u jednom postu rekao da idemo s njima,s onima sto idu s vremenom,znaci ti nazadni Muslimani koji tebi unose neke pustinjske adete,da se reformisu.
Znaci radi se o zemljama kao sto su Njemacka,V.Britanija Francuska,"Grcka"(zemlja porijekla Demos kratos)Amerika i da ne nabrajam dalje sto bi Bush rekao civilizovani svijet,jel tako.
Znaci u tim zemljama koje preferiras i u njih vidis Buducnost i moral i demokratiju nema nema partije koja bi mogla iznijeti podatke koje si ti iznio za Bosnu i sebe.90% posto istomisljenika ,jednog stava i ponasanja .
Doduse u svijetu koje civilizivon svijet zove necivilizovanim (al je odnos po meni skoro pa i obratno vazeci) postoje zemlje kao pPakistan Saudiska Arabija,Rusija,Belorusija,Kasachstan China prijasnji DDR itd gdje stvarno te rezultate izborne il javno mjenje za jednu partiju il jedan nacin zivote iznose sluzbeno i skroz ozbiljni su u tome.
Sad bi me interesovala sta ta tvoja citirana recenica zeli ukazati ili dokazati?
Jel Kontradiktorna?
Jel Demokratska?(Onda bi Bosna bila vodeca Damokracija,a jok dva entiteta i 40 kanton 1110 ministara itd).
Il je Mjesavina shan kai cheka marksa i lenina staljina i tite maotse tunga i arapskih socijalista JULA mire Markovic ?
Zezam se nemoj se ti meni sekirat al mi slobodno ovako opsirno odgovori.![]()
Dakle, niko meni nista ne prenosi, pa nismo valjda male bebe da bilo ko moze imati uticaj na nas.
Ovo isto neko nepuno znanje "htio bih reci al ne znam da formulisem" ono znas sta mislim.
Pa da ti kazem znam sta mislis al ne znam sta pises,ta tvoja Teza da nismo djeca pa da neko moze imati utjecaja na nas.
Hoces da ti o utjecaju pricam utjecaj nataliteta mortaliteta, ubistvu po broju stanovnika BIP,mjesanje Kultura,prezivljavanje jaceg,dolaska i odlaska naroda sa istoriske scene,darwinowu theorije,utjecaj jezika jedne na druge itd itd.
Neces sigurno dosadno ti je citat jelte Shuk(drug,genosse)?
,Sax nije mjerilo bosnjastva isto tako ni na jednom od foruma (DA)
Sax nije mjerilo Bosnjastva al vecina tamo prisutnih pravih Bosnjaka zna ko su i sta su i na cemu su,ne diraju tudje al brane svoje,ne svijete se i ne zaboravljaju.
forumasi koji se danonocno prepucavaju sa kojekakvim mrznjama i jos i dan danas vode rat, virtualni rat.
Ko vodi rat?
Ono 90% protiv ostalih deset sto na pocetku spomenu gdje ti bese od ovih 90% ?
Insani zatrovani mrznjom, fasisti prvog reda, ali ni oni nisu mjerilo....oni su nista drugo sem obicni ili jadni smrtnici.
Apropo Fasisti,zar Islamofobi i Selefije il sto bi vise rekli Vehabije koji mrze druge i drugcije nisu isti tj Fasisti?
Fasizam je kad jedna osoba ili jedna grupa (vecinom manja) hoce da vlada nad drugom i smatra ih manjim od sebe,i vrijednim genocida?
Znas za rote kmere?
Al defeniciju Fasizma ti kao ljevicar znas.
A sto bi Desnicare poredao za zid to nije fasizam,jok.
Jedna Nepravda ne pravda drugu nepravdu.
Linke i rechte se u njemackoj tretiraju od "normalnih" za Fasiste obje strane.
Vjerujem da to neces da znas,jer si ti jos na Balkanu Gdje postoje Komunisti i drugi u theoriji al su od prakse "svjetlosnim godinama" kad bih htio pretjerat,ali su par decenija itekako udaljeni.![]()
Apropo sax....pa kada ih citam sticem dojam da je cijela Bosna i Hercegovina pod nikabom (bosnjacke zene).
Kakva je razlika izmedju onog sto hoce silom da zeni stavi nikab i onog sto hoce silom da joj skloni?
Naravno da je to cista laz, jako, jako mali broj zena nose u BiH maramu, o nikabu da i ne pricamo.
Znaci po tebi je svaka sa Maramom Muslimanka/Muminka a svaka bez Marame neMuslimanka?
Tale ode ti polako u Selefije![]()
Ako nevjerujes prosetaj Bosanskim carsijama i sam ces se uvjeriti u prazno mlacenje slame na sax-u.
Na saxu samo o tome pricaju jel?
Trebo bi da se nekad fokusiras no ono sto ispod tih marama.
Vjerujem ti sto da ne iako nekad baratas Statistikama da kazem sumljivog porijekla,al ti si moj drug pa ti zato kazem da u Hamburgu ili Londonu o Parisu da ne pricam ima vise pokrivenih nego u Sarajevu.
*Mic-Sokoli...imajuci u vidu propratne okolnosti, nadam se da si punoljetan, ukoliko NE, sa moje strane sorry
Jel ovo sad treba da bude neka uvreda
Ako racunamo dosadasnje diskusije
Sorry
Last edited by Mic-Sokoli on 22 Jun 2012, 00:58, edited 1 time in total.
odosmo van teme
Last edited by Krokodil Behko on 22 Jun 2012, 01:06, edited 1 time in total.
Reason: brisan off topic
Reason: brisan off topic
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9831 times
- Been thanked: 11575 times
- Status: Online
Eh..da..
Samo da napomenem
U S. Arabiji pogubljeni dileri droge odsjecanjem glave
Držite se teme!
Samo da napomenem
U S. Arabiji pogubljeni dileri droge odsjecanjem glave
Držite se teme!
Nešto se kuha na Bliskom istoku:
Nešto se kuha na Bliskom istoku: Saudijska vojska podigla stupanj pripravnosti na visoku razinu

SAUDIJSKI kralj Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud naredio je svojim vojnim i sigurnosnim snagama da podignu stupanj pripravnosti na visoku razinu zbog, kako kaže, turbulentne situacije u regiji.
Prema tvrdnjama Press TV-a, kralj Abdullah je naredbu izdao pismom najveće tajnosti koje je poslao na adrese ministara unutrašnjih poslova i obrane, te vojnim i obavještajnim zapovjednicima. Press TV u svom posjedu ima i kopiju pisma, koje nosi datum 27. lipnja.
U dekretu koji poziva na pripremu protiv stranih i terorističkih napada, kralj upozorava saudijske sigurnosne snage da ove naredbe moraju shvatiti ozbiljno i izvršavati ih bez oklijevanja.
Saudijsko ministarstvo obrane stoga mora podići sve jedinice na stanje visoke pripravnosti, jer u dekretu stoji kako sve snage unutar i van kraljevine moraju biti spremne za sudjelovanje u operaciji nazvanoj "al-Farouq".
Iako Press TV sugerira kako bi razlog ovakve odluke mogao biti sve veći broj antirežimskih prosvjeda u zemlji, posebno navodeći one u regiji Qatif gdje prosvjednici traže oslobađanje političkih zatvorenika, pravo na slobodu govora i okupljanja te okončanje diskriminacije, lako je moguće da ovo podizanje pripravnosti više ima veze sa situacijom u Siriji. Iako Saudijska Arabija baš i nije sklona "klasičnom ratovanju", dobro je poznato kako baš ona uvelike oružjem opskrbljuje pobunjenike u Siriji.
Osim toga, situacija je nestabilna i u Egiptu, a i Iran je svojevrsna tempirana bomba. Možda ovo podizanje pripravnosti ne mora značiti da se kuha nekakva konkretna akcija ili intervencija, ali je dobar pokazatelj rastućih napetosti u regiji.

SAUDIJSKI kralj Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud naredio je svojim vojnim i sigurnosnim snagama da podignu stupanj pripravnosti na visoku razinu zbog, kako kaže, turbulentne situacije u regiji.
Prema tvrdnjama Press TV-a, kralj Abdullah je naredbu izdao pismom najveće tajnosti koje je poslao na adrese ministara unutrašnjih poslova i obrane, te vojnim i obavještajnim zapovjednicima. Press TV u svom posjedu ima i kopiju pisma, koje nosi datum 27. lipnja.
U dekretu koji poziva na pripremu protiv stranih i terorističkih napada, kralj upozorava saudijske sigurnosne snage da ove naredbe moraju shvatiti ozbiljno i izvršavati ih bez oklijevanja.
Saudijsko ministarstvo obrane stoga mora podići sve jedinice na stanje visoke pripravnosti, jer u dekretu stoji kako sve snage unutar i van kraljevine moraju biti spremne za sudjelovanje u operaciji nazvanoj "al-Farouq".
Iako Press TV sugerira kako bi razlog ovakve odluke mogao biti sve veći broj antirežimskih prosvjeda u zemlji, posebno navodeći one u regiji Qatif gdje prosvjednici traže oslobađanje političkih zatvorenika, pravo na slobodu govora i okupljanja te okončanje diskriminacije, lako je moguće da ovo podizanje pripravnosti više ima veze sa situacijom u Siriji. Iako Saudijska Arabija baš i nije sklona "klasičnom ratovanju", dobro je poznato kako baš ona uvelike oružjem opskrbljuje pobunjenike u Siriji.
Osim toga, situacija je nestabilna i u Egiptu, a i Iran je svojevrsna tempirana bomba. Možda ovo podizanje pripravnosti ne mora značiti da se kuha nekakva konkretna akcija ili intervencija, ali je dobar pokazatelj rastućih napetosti u regiji.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Re: Saudijska Arabija: razvod na svakih pola sata
Napast ce siriju uz ,blagoslov Amerike, s jedne strane a s druge Turska sunitska koalicija,a ako se ukljuci Iran a morat ce da zastiti sije.
Eno nam nametnug sukoba.
Ja rrab cuvaj nas spletki.
[media]Hit6xkWXwTo[/media]
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Eno nam nametnug sukoba.
Ja rrab cuvaj nas spletki.
[media]Hit6xkWXwTo[/media]
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Znate li ko je ona? Nikad ne biste pogodili !

Znate li ko je ona? Iako jako podsjeća na američku starletu Kim Kardashian iz mlađih dana, ne dajte se zavarati. Ovo je saudijska princeza Reem Alwaleed bin Talal, kćerka jednog od najbogatijih saudijskih šeika. Čini se kako hidžab, konzervativna muslimanska nošnja, nije obavezan za članove kraljevske porodice.

(Vijesti.ba)
-
Ruana
Re: Znate li ko je ona? Nikad ne biste pogodili !
A sto ne bi pogodili ima i ovamo djevojaka i zena koje se ovako oblace a dolaze otamo, a i dankinja sa hidzabom.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ima. Naravno da ima. Isto tako, ima mnogo zgodnih Saudijki ali im ti licemjeri od prinčeva nedaju da se nose ovako kao ova njihova kćerka. Ponekad stvarno pomislim da šejtan živi baš u centrima svjetskih religija.
-
Ruana
Znaci po tebi samo zgodne ovo mogu nositi, ili se moze vidjeti da je zgodna samo ako se ovako obuce ili .. sta?Krokodil Behko wrote:Ima. Naravno da ima. Isto tako, ima mnogo zgodnih Saudijki ali im ti licemjeri od prinčeva nedaju da se nose ovako kao ova njihova kćerka. Ponekad stvarno pomislim da šejtan živi baš u centrima svjetskih religija.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

To je rečeno pomalo u šali ali pomalo i u zbilji. Htjedoh reći, možda i ostale Saudijke žele da se malo raskomote. Povelike su im vrućine i možda bi im prijalo.Ruana wrote:Znaci po tebi samo zgodne ovo mogu nositi, ili se moze vidjeti da je zgodna samo ako se ovako obuce ili .. sta?Krokodil Behko wrote:Ima. Naravno da ima. Isto tako, ima mnogo zgodnih Saudijki ali im ti licemjeri od prinčeva nedaju da se nose ovako kao ova njihova kćerka. Ponekad stvarno pomislim da šejtan živi baš u centrima svjetskih religija.
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Stvarno liči na Kim.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
-
Ruana
Ne znam sada je li taj iz iste "familije kraljevica" ali prije nekoliko godina ovdje u svim novinama izasla slika jednog njihovog princa sa srebrnim porseom i na njemu pise "nisam ja srebrne boje, nego sam od srebra" a pola mu nacije umire od gladi.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Uporedite princezu Kate i ovu,pa se zapitajte je li ovo p od princeze,ne treba se pokrivati ako neće,ali ni izgledati kao starleta ako je član nekakve kraljevske obitelji....neka ode malo kod Kate na instrukcije
(ili se odrekne titule,ali drage su pare
)
(ili se odrekne titule,ali drage su pare
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.