Pa sad za stambeno pitanje ne bih se baš složio. Malo je država koje su stanove davale besplatno. I u toliko velikom obimu.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:08 1. Lose rijeseno nacionalno pitanje
2. Nestasice osamdesetih
3. Zatvoreno trziste
4. Lose rijesen ekonomski sistem
5. Suhoparno skolstvo
6. Spor tehnicki napredak u skladu s ostalim svijetom
7. Lose rijeseno stambeno pitanje
8. Djecu i rodbinu partijskih funkcionera
9. Privredni kriminal
10. Drustvenu imovinu
10 razloga zbog kojih nikada nećete žaliti za Jugoslavijom
Moderator: Krokodil Behko
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
- Status: Offline
Re: 10 razloga zbog kojih nikada nećete žaliti za Jugoslavijom
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Da nam se pomac u aorist. Ma kakvi, ni to.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times

Ostalo je cutanje.
- Konsultant
- Legenda foruma
Svoj ti pos'o, ima nas koji se plaknemo.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma
- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Pa vidi, nista nikada nije bilo besplatno otkako je svijeta i vijeka pa nisu ni ti stanovi. To je neko trebao finansirati. Za njihovu izgradnju su se odvajala sredstva iz takozvanog Fonda Solidarnosti a u njeg je dolazio novac koji se odvajao od plata svakog radnika, htio-ne htio.dadojović wrote: 19 Sep 2019, 16:12Pa sad za stambeno pitanje ne bih se baš složio. Malo je država koje su stanove davale besplatno. I u toliko velikom obimu.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:08 1. Lose rijeseno nacionalno pitanje
2. Nestasice osamdesetih
3. Zatvoreno trziste
4. Lose rijesen ekonomski sistem
5. Suhoparno skolstvo
6. Spor tehnicki napredak u skladu s ostalim svijetom
7. Lose rijeseno stambeno pitanje
8. Djecu i rodbinu partijskih funkcionera
9. Privredni kriminal
10. Drustvenu imovinu
Problem stanova je najvise bio ocit u velikim gradovima. Neki svoj stan nisu nikada ni docekali a taman je bio njihov red na spisku.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
- Ommadawn
- Osvježenje foruma
- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Sa njima kao i sa vlasnicima talijanskih auta - uzaludno je raspravljati.
Ab yul ann idyad awt
- dadojović
- Forum [Bot]
Da, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je stambeno pitanje bilo dobro riješeno. Nije baš da se živjelo po klupama i u kartonskim kutijama.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:23Pa vidi, nista nikada nije bilo besplatno otkako je svijeta i vijeka pa nisu ni ti stanovi. To je neko trebao finansirati. Za njihovu izgradnju su se odvajala sredstva iz takozvanog Fonda Solidarnosti a u njeg je dolazio novac koji se odvajao od plata svakog radnika, htio-ne htio.dadojović wrote: 19 Sep 2019, 16:12
Pa sad za stambeno pitanje ne bih se baš složio. Malo je država koje su stanove davale besplatno. I u toliko velikom obimu.
Problem stanova je najvise bio ocit u velikim gradovima. Neki svoj stan nisu nikada ni docekali a taman je bio njihov red na spisku.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Pogledajte strukturu i koja je većinom Nacionalnost dobijala stanove ,bilo je ono hvali selo a idi u grad
Ostalo je cutanje.
- Konsultant
- Legenda foruma
Stoji, samo sta fali Ferariju ili Lambuginiju? Dobro ako mora i Maserati, ali ispod nemoj.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:24 Sa njima kao i sa vlasnicima talijanskih auta - uzaludno je raspravljati.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma
Nije ali znam par slucajeva koji su zivjeli kao podstanari u vlaznim podrumima, pa cak i slucaj radnice u UPI-Zora koja je zivjela u garazi s troje djece.dadojović wrote: 19 Sep 2019, 16:26Da, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je stambeno pitanje bilo dobro riješeno. Nije baš da se živjelo po klupama i u kartonskim kutijama.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:23
Pa vidi, nista nikada nije bilo besplatno otkako je svijeta i vijeka pa nisu ni ti stanovi. To je neko trebao finansirati. Za njihovu izgradnju su se odvajala sredstva iz takozvanog Fonda Solidarnosti a u njeg je dolazio novac koji se odvajao od plata svakog radnika, htio-ne htio.
Ab yul ann idyad awt
- Ommadawn
- Osvježenje foruma
Iskreno, kako je posjedovati Ferarija i Lamba ne znam (da li se kvare, koliko cesto) ali jednom sam se provozao u Lamborghiniju i iskreno receno nisam bas ostao nesto imponiran. Usput, ne vjerujem da bih mogao ni jedan ni drugi voziti jer ne pasu ljudima moje visineKonsultant wrote: 19 Sep 2019, 16:27Stoji, samo sta fali Ferariju ili Lambuginiju? Dobro ako mora i Maserati, ali ispod nemoj.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:24 Sa njima kao i sa vlasnicima talijanskih auta - uzaludno je raspravljati.

Ab yul ann idyad awt
- Konsultant
- Legenda foruma
Istina zboris, nije 1.054.000 zaposlenih i zbrinuto vec daleko manje - 1.050.000.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:38 Nije ali znam par slucajeva koji su zivjeli kao podstanari u vlaznim podrumima, pa cak i slucaj radnice u UPI-Zora koja je zivjela u garazi s troje djece.
Napomena: Par slucajeva * 100 i nesto opscina, 4 milje nezbrinutih. Cifra je to.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma
A podatke o 1.054.000 zaposlenih i 1.050.000 stambeno zbrinutih vuces odakle?Konsultant wrote: 19 Sep 2019, 16:45Istina zboris, nije 1.054.000 zaposlenih i zbrinuto vec daleko manje - 1.050.000.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:38 Nije ali znam par slucajeva koji su zivjeli kao podstanari u vlaznim podrumima, pa cak i slucaj radnice u UPI-Zora koja je zivjela u garazi s troje djece.
Ab yul ann idyad awt
- Konsultant
- Legenda foruma
https://istinomjer.ba/bih-je-1991-godin ... aposlenih/
Mada mislim da lazu. Njena Ekselencija Ministrica je u pravu. (lejla nije'ne)
Mada mislim da lazu. Njena Ekselencija Ministrica je u pravu. (lejla nije'ne)
- dadojović
- Forum [Bot]
Aha. Populista. Hajde i to je legitimno. Dakle jednoj radnici nije bilo riješeno stambeno pitanje. Imaš li statistiku na primjer za USA koliko radnika tamo nije stambeno zbrinuto.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:38Nije ali znam par slucajeva koji su zivjeli kao podstanari u vlaznim podrumima, pa cak i slucaj radnice u UPI-Zora koja je zivjela u garazi s troje djece.dadojović wrote: 19 Sep 2019, 16:26
Da, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je stambeno pitanje bilo dobro riješeno. Nije baš da se živjelo po klupama i u kartonskim kutijama.
- Konsultant
- Legenda foruma
Pus bolan nebijo USA, ovdje je prica Yuga, da ili ne.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma
Populista? Na osnovu čega taj zaključak?dadojović wrote: 19 Sep 2019, 17:06Aha. Populista. Hajde i to je legitimno. Dakle jednoj radnici nije bilo riješeno stambeno pitanje. Imaš li statistiku na primjer za USA koliko radnika tamo nije stambeno zbrinuto.Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:38
Nije ali znam par slucajeva koji su zivjeli kao podstanari u vlaznim podrumima, pa cak i slucaj radnice u UPI-Zora koja je zivjela u garazi s troje djece.
I da je bogdom u pitanju bila jedna radnica.
Mislim, volio bih i ja da ti kažem da je Jugoslavija bila savršena država ali nije. Ona jeste bila organizovanija od država koje su nastale poslije nje na istom prostoru i imala je neke jasne ciljeve.
No daleko je od toga kako je nostalgičari prikazuju.
Ab yul ann idyad awt
Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:23Pa vidi, nista nikada nije bilo besplatno otkako je svijeta i vijeka pa nisu ni ti stanovi. To je neko trebao finansirati. Za njihovu izgradnju su se odvajala sredstva iz takozvanog Fonda Solidarnosti a u njeg je dolazio novac koji se odvajao od plata svakog radnika, htio-ne htio.dadojović wrote: 19 Sep 2019, 16:12
Pa sad za stambeno pitanje ne bih se baš složio. Malo je država koje su stanove davale besplatno. I u toliko velikom obimu.

Ovo sam se već umorio pisati, ali narod i dalje trabunja o "besplatnim" stvarima oko juge

Habibti, ya nour el - ain... 

- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Moram protestvovatistorm wrote: 19 Sep 2019, 18:28Ommadawn wrote: 19 Sep 2019, 16:23
Pa vidi, nista nikada nije bilo besplatno otkako je svijeta i vijeka pa nisu ni ti stanovi. To je neko trebao finansirati. Za njihovu izgradnju su se odvajala sredstva iz takozvanog Fonda Solidarnosti a u njeg je dolazio novac koji se odvajao od plata svakog radnika, htio-ne htio.
Problem stanova je najvise bio ocit u velikim gradovima. Neki svoj stan nisu nikada ni docekali a taman je bio njihov red na spisku.![]()
Ovo sam se već umorio pisati, ali narod i dalje trabunja o "besplatnim" stvarima oko juge![]()
Meni je bilo sve besplatno u jugi, kako prodje juga tako i ja krenuh plaćat

"ignorance is bliss"