Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ma nije. Platit će on. Ali kontam da ide vozačka .... Čija bi išla
Aaaaaaa, štrumpfastično ih otpilim drugi puut...
pa zar ne provjerite u firmi ko je vozio i posaljetevpoliciji obavijest? ili to radi neko po automatizmu, procita u nalogu i zviz?
moj sluzbeni auto u orasju vozio moj otac, u bugojnu sestra
Ma nije. Platit će on. Ali kontam da ide vozačka .... Čija bi išla
Aaaaaaa, štrumpfastično ih otpilim drugi puut...
pa zar ne provjerite u firmi ko je vozio i posaljetevpoliciji obavijest? ili to radi neko po automatizmu, procita u nalogu i zviz?
Zadužila sam ja auto po nalogu direktora.
Jasno, ali ako je vozio drugi vozač zasto niste policiji dostavili njegove podatke?
Podaci idu od onoga na koga je izdat nalog. Mup zna traziti i kopiju naloga. Drugi put ako uzmes nalog na svoje ime ti vozi ne daj nikom drugom.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Cvrle wrote: 24 Sep 2019, 11:58
Podaci idu od onoga na koga je izdat nalog. Mup zna traziti i kopiju naloga. Drugi put ako uzmes nalog na svoje ime ti vozi ne daj nikom drugom.
nida wrote: 24 Sep 2019, 10:21
Suuupeeeer, ha je prva petica legla, sad ce on samo da ih reda.
Ne mora znaciti. Ja sam imao obicaj da dobijem peticu i onda necu nista uciti, niti odgovarati i tako naredam keceva. I na kraju jednu pozitivnu ocjenu i bude trojka na kraju
nida wrote: 24 Sep 2019, 10:21
Suuupeeeer, ha je prva petica legla, sad ce on samo da ih reda.
Ne mora znaciti. Ja sam imao obicaj da dobijem peticu i onda necu nista uciti, niti odgovarati i tako naredam keceva. I na kraju jednu pozitivnu ocjenu i bude trojka na kraju
Isti ja.Kad razredna rece jednom mami:"Ona moze, a nece, kako bih je istukla da je moja."
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Cvrle wrote: 24 Sep 2019, 11:58
ja uopste ne popunjavam nalog
Mislim da je 50 KM vozacu a od 100 do 500 KM poslodavcu kazna. Sve i da imas bjanko nalog uza se ako nije popunjen i ovjeren od strane nadleznog lica moze te kazniti.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Mislim da je 50 KM vozacu a od 100 do 500 KM poslodavcu kazna. Sve i da imas bjanko nalog uza se ako nije popunjen i ovjeren od strane nadleznog lica moze te kazniti.
od kad to, neka novina? Vozim sluzbeno auto vise od 10 godina svaki dan, nikad nemam nalog sa sobom i nikad mi nisu trazili. Zaustavili su me milion puta, imao sam i nekoliko udesa. Jel' pricamo o putnickim vozilima, ne teretnim?
Po novom Zakonu o sigurnosti saobracaja MORAS imati putni nalog. Za teretno svaki dan za putnicko moze mjesecni nalog.