EURO 2012

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Locked
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: EURO 2012

Post by Mic-Sokoli »

Nisam neki fudbal fan,al navijam za Njemacku,i da nisu italijani na tako hinjski nacin pobjedili francusku ono sto bi izmedju luca tonija i zidana.
Otisao bih po rakete u podrumu al ce me stid bit da ih vracam ako izgube Njemci,e jesam pesimista u pm.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Deutschland - Italien ....... -:- (-:-)
Halbfinale in Warschau/Do., 20.45 h ARD

Tore:

Deutschland: Neuer 1 - Boateng 20,
Hummels 5, Badstuber 14, Lahm 16 -
Khedira 6, Schweinsteiger 7 - Kroos 18,
Özil 8, Podolski 10 - Gomez 23

Italien: Buffon 1 - Balzaretti 6,
Barzagli 15, Bonucci 19, Chiellini 3 -
Pirlo 21 - Marchisio 8, Montolivo 18,
de Rossi 16 - Balotelli 9, Cassano 10

Schiedsrichter: Lannoy (FRA)

Zuschauer: 56.070 (ausverkauft)

Medju Njemackim nogometnim strucnjacima vlada veliko iznenadjenje po pitanju danasnjeg sastava.
Tri vidne i jako neobicne izmjene uslijedile su poslije zadnje i uspjesne utakmice protiv Grka.
Novi u ekipi je Gomez, Podolski i Kroos, Kroos je apsolutno iznenadjenje.
Bude li trener Jochaihim Löv pobijedio kralj se, bude li izgubio biti ce najsiromasniji smrtnik u Njemackoj javnosti.
Sastav je za vecerasnju utakmicu jako, jako riskantan.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

svi oni vecinom hinjski bijede,najvise se gleda na rejting neke ekipe,shodno tome reaguje i sudija pa ce onima velikima uglavnom pomoci a malima zapapricit i tako u krug...sjetimo se Spanije protiv Bosne ili Francuske...
france

Post by france »

burek67 wrote:svi oni vecinom hinjski bijede,najvise se gleda na rejting neke ekipe,shodno tome reaguje i sudija pa ce onima velikima uglavnom pomoci a malima zapapricit i tako u krug...sjetimo se Spanije protiv Bosne ili Francuske...
ostavi se francuske Boga ti vrate se na stranice prije da ti ne objasnjavam opet oko francuske i bosne,znaj da nikad nece bosna biti bolja od francuske!!!!!!!!!!!!
france

Post by france »

Mic-Sokoli wrote:Nisam neki fudbal fan,al navijam za Njemacku,i da nisu italijani na tako hinjski nacin pobjedili francusku ono sto bi izmedju luca tonija i zidana.
Otisao bih po rakete u podrumu al ce me stid bit da ih vracam ako izgube Njemci,e jesam pesimista u pm.
nisam te skontala mislis zidana i materacija?a je li ti to volis francuze,to je bas fino od tebe :cool
france

Post by france »

Major wrote:Deutschland - Italien ....... -:- (-:-)
Halbfinale in Warschau/Do., 20.45 h ARD

Tore:

Deutschland: Neuer 1 - Boateng 20,
Hummels 5, Badstuber 14, Lahm 16 -
Khedira 6, Schweinsteiger 7 - Kroos 18,
Özil 8, Podolski 10 - Gomez 23

Italien: Buffon 1 - Balzaretti 6,
Barzagli 15, Bonucci 19, Chiellini 3 -
Pirlo 21 - Marchisio 8, Montolivo 18,
de Rossi 16 - Balotelli 9, Cassano 10

Schiedsrichter: Lannoy (FRA)

Zuschauer: 56.070 (ausverkauft)

Medju Njemackim nogometnim strucnjacima vlada veliko iznenadjenje po pitanju danasnjeg sastava.
Tri vidne i jako neobicne izmjene uslijedile su poslije zadnje i uspjesne utakmice protiv Grka.
Novi u ekipi je Gomez, Podolski i Kroos, Kroos je apsolutno iznenadjenje.
Bude li trener Jochaihim Löv pobijedio kralj se, bude li izgubio biti ce najsiromasniji smrtnik u Njemackoj javnosti.
Sastav je za vecerasnju utakmicu jako, jako riskantan.
nema klozeta? :sok
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

france@,nemam nista protiv francuske,naprotiv,za mene je to najljepsa zemlja koju sam do sad vidio,na jug te zemlje idem na odmor mnogo posljednjih godina,ljepota ziva,ali....francuzi su trenutno nikkavi fudbaleri...da nemaju extra "bonus" jer su velika i jaka zemlja tesko bi i sa Bosnom izasli na kraj...uostalom pitaj Majora,on je prilicno expert u fudbalu..

bon soir ;)
france

Post by france »

burek67 wrote:france@,nemam nista protiv francuske,naprotiv,za mene je to najljepsa zemlja koju sam do sad vidio,na jug te zemlje idem na odmor mnogo posljednjih godina,ljepota ziva,ali....francuzi su trenutno nikkavi fudbaleri...da nemaju extra "bonus" jer su velika i jaka zemlja tesko bi i sa Bosnom izasli na kraj...uostalom pitaj Majora,on je prilicno expert u fudbalu..

bon soir ;)
vjeruj mi i ja sam ekspert i ako mi nevjerujes,a znam ja redovno pricam sa majorom,ali imaju finu ekipu,zasto tako pricas :jok
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

"Ode mis niz Tamis bez gaca da prostis"
Italijani ako Bog da u finale a Shwabe nam' bez gaca kuci...... :bravo :jupi
france

Post by france »

Major wrote:"Ode mis niz Tamis bez gaca da prostis"
Italijani ako Bog da u finale a Shwabe nam' bez gaca kuci...... :bravo :jupi
zao mi nijemaca,ali hajd nadam se da ce italijani osvojiti euro,balloteli je ekstra :D
nemam nik
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by nemam nik »

Auf Wiedersehen Deutschland :obrve
nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna »

Wimbledon 2012|Euro 2012Objavljeno 29.06.2012.
Pohvalio svoje igrače :D. :D. :D.
Loew: Potoci suza teku u našoj svlačionici
Selektor njemačke nogometne reprezentacije, Joachim Loew, otkrio je da su u svlačionici Elfa tekli potoci suza nakon što ih je Italija s 2-1 izbacila u polufinalu Evropskog prvenstva.

Joachim Loew (Foto: AFP)
b_120629015.jpg
Ekipa koja se smatrala prvim favoritom za osvajanje naslova prvaka poražena je u Varšavi s 2-1, najviše zahvaljujući napadaču Manchester Cityja, Mariju Balotelliju, koji je postigao dva sjajna pogotka u prvih 45 minuta igre.

Loew je nakon susreta otkrio koliko je ovaj poraz pogodio njegove momke.

"U svlačionici teku potoci suza... Ne čuje se ni let muhe. Niko ne želi ni s kim progovoriti ni riječ", izjavio je Loew.

"Jako smo razočarani, ali ne bismo sada trebali napraviti grešku i početi preispitivati sve i svakoga. Ekipa je odigrala odlično na Euru", smatra selektor Njemačke.

Loew je okrivio svoju odbranu za dva pogotka, ali je nakon toga ipak pohvalio cijelu ekipu za izvedbu u drugih 45 minuta utakmice.

"Talijani su pogotke postigli iz grešaka naše odbrane. No, ekipa je pokazala veliko srce u drugom poluvremenu. Dečki nisu odustajali do posljednjeg zvižduka. Bilo je iznimno teško očekivati da ćemo okrenuti 0-2 protiv Italije", rekao je Loew koji je nakon toga tek krenuo s objašnjavanjem nekih svojih taktičkih poteza, zbog kojih će ga njemački novinari "razapeti", poput stavljanja Tonija Kroosa od prve minute ili vraćanja Lukasa Podolskog i Marija Gomeza u početni sastav.

"S Tonijem sam htio osnažiti sredinu i limitirati dominaciju Pirla i Montoliva. Gomez je postigao tri pogotka na prvenstvu i bio je sjajan na treningu, baš kao i Lukas. Uostalom, prve smo utakmice i dobili s Gomezom i Podolskim u ekipi", zaključio je strateg Elfa. :D. :D. :D. :aplauzz :aplauzz :aplauzz Placite moje balerine i treba :valja :valja :pivo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

ja stvarno ne znam sta im bi. to nije bila ta ekipa. onaj prvi gol sam i mogao nekako svariti, ali drugi nikako. ne znam kad sam se zadnji put tako shebao :tuga

za mene najlosija utakmica koju je elf ikad odigrala. ne znam zasto nije Reus-a od pocetka pustio da igra. ne znam cemu glupi Podolski :zid

italija je dobro igrala, ali to samo zbog toga sto su njemci bili izuzetno losi :place
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Kolega paparaci, da nebi puno polemisali i da se nebi puno ibretili, hajde navedi mi i jednu jedinu utakmici
Nijemaca protiv Italijana u posljednjih 40 godina gdje su ih (Italijane) pobijedili, sto znaci nadigrali,
pa makar i sa nadprirodnom pomoci.

Da si slusao menu u srijedu nebi se danas u tolikoj mjeri ibretio, ali ti tvrdoglav :zid i ne uvazavas razum drugih.
Rekoh' li ja, pobijedi li (a nije mogao pobijediti) Kralj je, izgubi li fukara je.
Vec su poceli osipati batine po njemu Jogi-u. :oklagija

Sistem kolega je Jogi promijenio preko noci, usla mu sila preko noci u glavu pa je mislio da su drugi jako naivni, :jok
drugi su veci, puno veci takticki majstori.
Koji sejtan ga je zajahao da mijenja uspjesni sistem...4.2-3-1 i upusta se u sistem 4-3-2-1.....to ga je ukopalo,
i za malo nije dobio jos pakovanje....moglo je biti i 4:0...
france

Post by france »

Major wrote:Kolega paparaci, da nebi puno polemisali i da se nebi puno ibretili, hajde navedi mi i jednu jedinu utakmici
Nijemaca protiv Italijana u posljednjih 40 godina gdje su ih (Italijane) pobijedili, sto znaci nadigrali,

Da si slusao menu u srijedu nebi se danas u tolikoj mjeri ibretio, ali ti tvrdoglav :zid i ne uvazavas razum drugih.
Rekoh' li ja, pobijedi li (a nije mogao pobijediti) Kralj je, izgubi li fukara je.

Sistem kolega je Jogi promijenio preko noci, usla mu sila preko noci u glavu pa je mislio da su drugi jako naivni, :jok
Koji sejtan ga je zajahao da mijenja uspjesni sistem...4.2-3-1 i upusta se u sistem 4-3-2-1.....to ga je ukopalo,
sto jest,jest italija je bila bolja,ali iskreno moze li se reci za italiju da je jaka?da je jedna od najacih i jedna od favorita,iskreno ne moze.ali vidjecemo protiv spanaca,sve od tog zavisi
france

Post by france »

paparaci wrote:ja stvarno ne znam sta im bi. to nije bila ta ekipa. onaj prvi gol sam i mogao nekako svariti, ali drugi nikako. ne znam kad sam se zadnji put tako shebao :tuga

za mene najlosija utakmica koju je elf ikad odigrala. ne znam zasto nije Reus-a od pocetka pustio da igra. ne znam cemu glupi Podolski :zid

italija je dobro igrala, ali to samo zbog toga sto su njemci bili izuzetno losi :place
slazem se,nijemci su zeznuli,zbog toga je italija bila bolja,a isto tako nije mi jasno sto nema klozeta,nije fer da u finalu budu dvije bezveze ekipe,pored ovih ostalih koji su bili super
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

paparaci wrote:ja stvarno ne znam sta im bi. to nije bila ta ekipa. onaj prvi gol sam i mogao nekako svariti, ali drugi nikako. ne znam kad sam se zadnji put tako shebao :tuga

samo da kazem, pa odo' dalje:

:ble
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

france wrote:
Major wrote:Kolega paparaci, da nebi puno polemisali i da se nebi puno ibretili, hajde navedi mi i jednu jedinu utakmici

sto jest,jest italija je bila bolja,ali iskreno moze li se reci za italiju da je jaka?da je jedna od najacih i jedna od favorita,iskreno ne moze.ali vidjecemo protiv spanaca,sve od tog zavisi
franec, da pocnem od tvog posljednjeg posta, ti haman trazis belaj/svadju.
Ti kao poznavalac fudbala, da je neko drugi rekao nebih mu ni zamjerio, pomislio bih da gleda ali ne razumije sta je gledao,
ali upravo Ti da kazes da su finalisti oni koji su puno losijih od onih sto su na terenu rezultatski fasovali.
Nemoj mi molim te poredjenja sa Holandjanima ili pak sa onima sto ih Ibrahimovic osramoti a Spanci im poklonise dvojku.

Da se uozbiljimo, boljih nije bilo, sem da su pojedini igrali dobar fudbal, Hrvatska npr. ili Rusija, ali Rusi iz sopstvene gluposti
prokockase cetvrtfinale.
Holandjani cista katastrofa, francuzi, obicna klapa egosita koji na onakav nacin nikada i nista nece moci osvojiti.

Nijemci, kapitalna greska trenera Jogia, udarila mu slava u glavu, bio mu je pogled na dalje pomagljen.
Neobicno za jednog trenera a pogotovo za Jogia da je u vise navrata pomenuo da su najbolji i da ce osvojiti EP.
Vec danas mu se pojedini Njemacki strucnjaci posmijavaju,
i toliko su mnogi u medjuvremenu fer reci da je Spanija i Italija takticki i tehnicki bolja od Njemacke.

Istinito i nista drugo sem istina.
Italija je odigrala takticki perfektno utakmicu, postoji velika mogucnost da bi i Spaniju pobijedili, u prvoj utakmici bili su bolji od Spanije.

Eto toliko, a ti kako hoces... :kafa
france

Post by france »

Major wrote:
france wrote:

franec, da pocnem od tvog posljednjeg posta, ti haman trazis belaj/svadju.
Ti kao poznavalac fudbala, da je neko drugi rekao nebih mu ni zamjerio, pomislio bih da gleda ali ne razumije sta je gledao,
ali upravo Ti da kazes da su finalisti oni koji su puno losijih od onih sto su na terenu rezultatski fasovali.
Nemoj mi molim te poredjenja sa Holandjanima ili pak sa onima sto ih Ibrahimovic osramoti a Spanci im poklonise dvojku.

Da se uozbiljimo, boljih nije bilo, sem da su pojedini igrali dobar fudbal, Hrvatska npr. ili Rusija, ali Rusi iz sopstvene gluposti
prokockase cetvrtfinale.
Holandjani cista katastrofa, francuzi, obicna klapa egosita koji na onakav nacin nikada i nista nece moci osvojiti.

Nijemci, kapitalna greska trenera Jogia, udarila mu slava u glavu, bio mu je pogled na dalje pomagljen.
Neobicno za jednog trenera a pogotovo za Jogia da je u vise navrata pomenuo da su najbolji i da ce osvojiti EP.
Vec danas mu se pojedini Njemacki strucnjaci posmijavaju,
i toliko su mnogi u medjuvremenu fer reci da je Spanija i Italija takticki i tehnicki bolja od Njemacke.

Istinito i nista drugo sem istina.
Italija je odigrala takticki perfektno utakmicu, postoji velika mogucnost da bi i Spaniju pobijedili, u prvoj utakmici bili su bolji od Spanije.

Eto toliko, a ti kako hoces... :kafa
eh,ovako zasto to naglasivanje na meni,molim te?a ja pricam o fudbalu o igri,npr:portugal ili englezi nisu bili losi,i ne mozes reci da je italija na pocetku bila favorit?a druga stvar je zar niko na ovom svijetu ne moze fino pricati sa mnom?zasto spominjes francuze,nisam ih spomenula,ali ako vec hoces oni nisu osramoceni i nisu egoisti,oni tek prave ekipu,a o holandanima ne pricam uopste!!!!sto se tice nijemaca nisu mi dragi ali kazem da su imali boljih dana,sto se tice idiota sa pirineja i italijana meni se njihov sistem igre ne svida,i sta stim?sta zelis reci,ako iole znam o fudbalu da mi moraju biti najbolji?
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

eh,ovako zasto to naglasivanje na meni ... ajbolji?

Ma ne france, naravno da mozem sa tobom o diskutovati... :ruke
Iskren da budem, kada sam prvu utakmicu izmedju spanije i Italije vidio, vjerovao sam da ce se upravo te dvije ekipe naci u finalu.
Shwabe sam svrstao pod 3 mjesto, ali eto, zaustavili su se na nekakvom cetvrtom, Portugal je 3.(treci)

Evo upravo diskusija fudbalskih strucnjaka na EUROSPOTR i to na Francuskom jeziku, ja sam si je prebacio na Njemacki,
Francuski mi je totalno stran.
Nijemci u diskusiji su ogorceni na trenera Jogi Lüw i ijenjanje taktike...Klose i Reus su morali igrati.
Locked

Return to “Kontejner”