Samoubistvo

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Samoubistvo

Post by Ariel » 03 Oct 2019, 11:58

Krokodil Behko wrote: 03 Oct 2019, 09:58
snowie wrote: 03 Oct 2019, 08:04
Jesam.
Jesam.
Ne znam.
Ne mora.

Tebi nije toliko loše, kao što ti misliš.
Vidim, imaš fin gospodski posao, izgledaš kulturno, tako se i oblačiš, pametna si..
Ne znam šta bi te toliko moglo poremetiti i zbog čega bi trebala biti nezadovoljna :cudi
Mnogi i mnogi u ovoj zemlji, bili bi sretni, da su na tvom mjestu.
Ne mozes znati nikad kako je kome i sta osjeca. Nije samo egzistencija razlog da covjek sebi naudi.
Ne zelim da govorim svoje razloge zasto sam pokusala da se ubijem i zasto i dalje o tome razmisljam jer ima ovdje clanova kojima je ova tema zajebancija pa ne zelim da im dajem dodatnog povoda da i mene pocnu ismijavati.

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by damir5 » 03 Oct 2019, 12:09

snowie wrote: 03 Oct 2019, 11:58

Vidim, imaš fin gospodski posao, izgledaš kulturno, tako se i oblačiš, pametna si..
Ne znam šta bi te toliko moglo poremetiti i zbog čega bi trebala biti nezadovoljna :cudi
Ne mozes znati nikad kako je kome i sta osjeca. Nije samo egzistencija razlog da covjek sebi naudi.
Ne zelim da govorim svoje razloge zasto sam pokusala da se ubijem i zasto i dalje o tome razmisljam jer ima ovdje clanova kojima je ova tema zajebancija pa ne zelim da im dajem dodatnog povoda da i mene pocnu ismijavati.
iskreno se nadam i zelim da ipak pretjerujes, da nije dotle doslo, sta god i kakav god problem da je u pitanju. Glavu gore :tjesi
Porazgovaraj sa strucnim ljudima, pusti nas na forumu, sta god da pisemo i/ili mislimo. Mada ne zelim vjerovati da ovdje ima toliko zlonamjernih ljudi, da bi tebe ili bilo koga ismijavali zbog toga.
Me? Wrong? Never! Image

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15163 times
Been thanked: 26166 times

Post by Fuddo » 03 Oct 2019, 12:15

Ja morbidne teme,
Moglo bi se ovo i zakljucat.
Dozvolite da se obratimo

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Nice try » 03 Oct 2019, 12:16

Ne mogu se oteti dojmu da Snowie i ova ostala omladina na ovakvim temama, žele samo pažnju.
Draga djevojko,imaš sve.Mislim u redu je,svi ovdje želimo i tražimo pažnju na neki način,neko je usamljen,neko neshvaćen,ali jedno je zajedničko...ovdje nećeš dobiti potrebnu pomoć,ako ti je zaista potrebno stručno savjetovanje i sl.a i ako želiš samo razgovor,saosjećanje,pa odaberi vedrije teme.Ne pomažeš sebi tako što pišeš po ovim samoubilačkim i depresivnim.
To važi i za ostale,mlade depresivce.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Nice try » 03 Oct 2019, 12:17

Fuddo wrote: 03 Oct 2019, 12:15 Ja morbidne teme,
Moglo bi se ovo i zakljucat.
Šta je ovo jutros :oo
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 03 Oct 2019, 12:17

snowie wrote: 03 Oct 2019, 11:58

Što god da je bio razlog za takve misli želim ti da ih prevladaš. Uvijek postoji rješenje i način da se riješi svaki problem. Samo hrabro i bez tih crnih misli.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 03 Oct 2019, 12:20

Jestavno dodje tako da je na vrh glave svega, skupi se. Obicno se to skuplja duze vremena i onda prelomi nesto, na bolje ili na gore. Uvijek ce izroniti neka vedrija strana, ako se od toga odustane. Na pocetku moze izgledati nemoguce, trnovit put...

Imadoh prilike gledati cure koje se vracaju u inv. kolicima iz kafane. Ee... njima sav svemir u vinklu, to prica izmjedju njih, to se smiju, to osmjesi... a kotrljaju one tockove. Valja njima samo izaci po sitnicu iz kuce, pa vratiti se. Gdje ono sto te cudno gledaju, pa se zagledas u momka a znas kakva je situacija, pa vidis prijateljicu ima dijete... Ove cure zestoka pozitiva. :srce

Zivot je presladak, bas kao i ova nasa planeta. Zivot je jedan, zivi ga Fikreta.

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 03 Oct 2019, 12:20

Nice try wrote: 03 Oct 2019, 12:16 Ne mogu se oteti dojmu da Snowie i ova ostala omladina na ovakvim temama, žele samo pažnju.
Draga djevojko,imaš sve.Mislim u redu je,svi ovdje želimo i tražimo pažnju na neki način,neko je usamljen,neko neshvaćen,ali jedno je zajedničko...ovdje nećeš dobiti potrebnu pomoć,ako ti je zaista potrebno stručno savjetovanje i sl.a i ako želiš samo razgovor,saosjećanje,pa odaberi vedrije teme.Ne pomažeš sebi tako što pišeš po ovim samoubilačkim i depresivnim.
Ne. Vodis se pretpostavka a da me ni ne poznajes.
Last edited by Ariel on 03 Oct 2019, 12:22, edited 1 time in total.

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 03 Oct 2019, 12:21

Ne trazim pomocu samo sam odgovorila na postavljena pitanja.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 03 Oct 2019, 12:28

Nemojte sa pričom "imaš sve, zašto?"
Nitko ne zna sugovornika, ne zna što ga je formiralo, šta očekuje u životu, što mu se dogodilo ili događa...
Vidimo po poznatim ličnostima, koje iz naše perspektive imaju sve... Pa učine to.
Ako ste zainteresirani pomoći, pruzite slušanje toj osobi, a ne priču. Znaju oni sami sve dobro... Konstantno vagaju za i protiv.
Soljenjem pameti, samo će vam zalupiti svoja vrata.
I ne mislim da je tema prikladno mjesto za to.
Mute i ostali... Jos jedan savjet ili mogućnost "how to do"... Ide se na pauzu.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29518 times
Been thanked: 8024 times

Post by Veca » 03 Oct 2019, 12:30

...sta god da je razlog, eto probala si i hvala bogu nije uspjelo, razmisli doooobro, NITKO, AMA BAS NITKO I NISTA, NIJE VRIJEDNO TVOG ZIVOTA!!! ...te niti, koje si nekad, u glavi i zivotu izgubila, one jos uvijek postoje, samo se trebaju sa heklaricom pohvatati...I ETO TEBI LIJEPOG DZEMPERA (zivota!)

:cvijece

...izvinjavam se za svaki moj negativan post, upucen tebi ili na tvoj konto! :pusa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 7146 times

Post by Vanilla » 03 Oct 2019, 12:50

Ovako ozbiljnu temu ne bih nazvala željom za pažnjom prije da je još jedan korak u pokušaju izvlačenja iz takvog stanja koje ih navodi da, uopšte, pomišljaju na samoubistvo. Koliko god neko bio anoniman, mislim da nije jednostavno napisati da se pomišlja na ovaj čin a kamoli pokušati realizovati.
Na forumu ima ljudi kojima je struka vezana za ovaj segment, mi ostali možemo ili šutiti ili uputiti toplu riječ, ili, ono što svi, pa i oni sami znaju, predložiti da se obrate stručnim licima za pomoć.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 03 Oct 2019, 12:51

Storme, mislim da nije tako bas imas sve. Vecini nije jasno sto se desavaju takve crne pomisli. Vec nekoliko puta sam uhvatio prijatelje kako ih neko nanervira i onda oni pocnu sami sa sobom se nesto raspravljati sto je ta osoba to rekla sta su oni rekli... Obicno im kazem de prepilaj, pihni malo vode... ne dam im da o tome razmisljaju jer ne vrijedi. Ovo je samo banalan primjer.
Samoubistvo je mnogo komplexniji problem, mada ima slicnosti. Iz nekoga razloga, vrte to po mislima kao opciju svog rjesenje jer ne vide nista drugo. Ako ih neko u izbaci iz te mrtvog kruznog toga, ima im povratka,a to rade psiholozi a ne mi forumski ublehasi. Otherwise ...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 03 Oct 2019, 12:54

Konsultant wrote: 03 Oct 2019, 12:51 Storme, mislim da nije tako bas imas sve. Vecini nije jasno sto se desavaju takve crne pomisli. Vec nekoliko puta sam uhvatio prijatelje kako ih neko nanervira i onda oni pocnu sami sa sobom se nesto raspravljati sto je ta osoba to rekla sta su oni rekli... Obicno im kazem de prepilaj, pihni malo vode... ne dam im da o tome razmisljaju jer ne vrijedi. Ovo je samo banalan primjer.
Samoubistvo je mnogo komplexniji problem, mada ima slicnosti. Iz nekoga razloga, vrte to po mislima kao opciju svog rjesenje jer ne vide nista drugo. Ako ih neko u izbaci iz te mrtvog kruznog toga, ima im povratka,a to rade psiholozi a ne mi forumski ublehasi. Otherwise ...
Hajde me još jednom pročitaj...
Upravo to pišem.
Ne rješava se to ovdje, prvo smo laici, i uz najbolje namjere ne možeš, a ni grupno.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 03 Oct 2019, 12:57

E onda dodje do toga, sta ce nam tema. Jasno sta kazes, neki pretjeraju, ali se moze diskutovati. Forum i tome sluzi? Sad da cemo nekome pomoci... ne uparismo nikad nikog :pusi

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3329 times
Been thanked: 5730 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Oct 2019, 13:02

Vanilla wrote: 03 Oct 2019, 12:50 Ovako ozbiljnu temu ne bih nazvala željom za pažnjom prije da je još jedan korak u pokušaju izvlačenja iz takvog stanja koje ih navodi da, uopšte, pomišljaju na samoubistvo. Koliko god neko bio anoniman, mislim da nije jednostavno napisati da se pomišlja na ovaj čin a kamoli pokušati realizovati.
Na forumu ima ljudi kojima je struka vezana za ovaj segment, mi ostali možemo ili šutiti ili uputiti toplu riječ, ili, ono što svi, pa i oni sami znaju, predložiti da se obrate stručnim licima za pomoć.
Tako je.

Nije to nikakva zelja za paznjom vec neka vrsta poziva upomoc.

Al jok, hajmo se sprdat, jebo to sto bi mozda par lijepih rijeci moglo nekome bar na sekund pomoci.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10610 times
Been thanked: 18177 times

Post by spacebound » 03 Oct 2019, 13:12

Ovakvu temu i vapaje upomoc ne treba uzimati olako, jos manje se sprdati ili to nazvati privlacenjem paznje.I sta to mi znamo o nekome i koga uzivo znamo, a naizgled "ima sve", psihu i dusu ne vidimo, ni sta se tamo desava, ni s kojim razlozima.Zato svaki poziv upomoc treba shvatiti ozbiljno, ne pokusati umanjivati problem, vec razgovarati, i uputiti na strucne osobe.
...take me to Golden Gate, I will assimilate :ljiljani

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 03 Oct 2019, 13:16

Sta kad ti lakse s nekim progovoriti ili imas strah otici pshilogu, iz nekog razloga? Hrpa dr iz svih oblasti radi rutinski. Odes kod nekog dr i kazes meni dosta hodanje, dr mi ne mogu pomoci. Sta onda?

PieS. Znam da ce me srce bziiiik,moram malo po dr shargijati, 'nako hipotetski

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1791 times
Been thanked: 3427 times

Post by Mutevelija » 03 Oct 2019, 13:48

snowie wrote: 03 Oct 2019, 12:20
Nice try wrote: 03 Oct 2019, 12:16 Ne mogu se oteti dojmu da Snowie i ova ostala omladina na ovakvim temama, žele samo pažnju.
Ne. Vodis se pretpostavka a da me ni ne poznajes.
Ja te razumijem :cudi

Mada pomogne kad.odes.i.psihologu bio.sam, pomogne ti.kad pricas mada js.nisam.htio.lijekove trosit za to i nekad imam tu anksioznost brigu sta li, ali.prodje.tako.da.sam.navikao.
Uglavnom bilo mi.je.lakse.prvi.put kad.sam.otisao.kasnije.sam.lagao.da.trosim.one.tablete :oo, a nisam.trosio ali.mi.se.mentalno.stanje poboljsalo kad i fizicko, ima.nekih problema sa kicmom, pa je to uticalo tad na mene kao sok, mada i dalje stoji da imam socijalnu anksioznost i.da sam introvertan.:cudi
A usamljenost moze.pojacati depresiju.
Nekad.sam.imao stanje umora.da bi mogao.cijeli dan spavati :oo a mnogi to.mijesaju.sa.ljenoscu opet imas.osoba koji nikako od depresije ne mogu spavati :cudi
Jednostavno nosi motivisan ni zasto, i.sta.god.da.zapocnes,ma. pesimistican si :oo
Ali.prodje to, opet.sa vremena na.vrijeme dodje, naucis ziviti sa tim :oo

Kako si sretna tako ces biti nesretna, kako si nesretna tako ces biti sretna, ne moze.sve biti konstantno
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1791 times
Been thanked: 3427 times

Post by Mutevelija » 03 Oct 2019, 13:55

storm wrote: 03 Oct 2019, 12:28 Nemojte sa pričom "imaš sve, zašto?"
Nitko ne zna sugovornika, ne zna što ga je formiralo, šta očekuje u životu, što mu se dogodilo ili događa...
Vidimo po poznatim ličnostima, koje iz naše perspektive imaju sve... Pa učine to.
Ako ste zainteresirani pomoći, pruzite slušanje toj osobi, a ne priču. Znaju oni sami sve dobro... Konstantno vagaju za i protiv.
Soljenjem pameti, samo će vam zalupiti svoja vrata.
I ne mislim da je tema prikladno mjesto za to.
Mute i ostali... Jos jedan savjet ili mogućnost "how to do"... Ide se na pauzu.
Moj je cilj upravo bio suprotan, tj da onaj ko procita postoji mpgucnost da pokusajem samoubojstva, sebi samo jos vise zagorca zivot i pojaca mizeriju.
Last edited by Mutevelija on 03 Oct 2019, 13:56, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”