...u startu se sam već otpilio...a đe lijepe none skrila crna nada...ajde sretno ti ko rudarima...Vertigo wrote: 02 Oct 2019, 22:54 Postajem prosac. Idem da prosim djevojku (mada sumnjam da ce prihvatit)

Moderator: spacebound
...u startu se sam već otpilio...a đe lijepe none skrila crna nada...ajde sretno ti ko rudarima...Vertigo wrote: 02 Oct 2019, 22:54 Postajem prosac. Idem da prosim djevojku (mada sumnjam da ce prihvatit)
U islamu nema.kamate.tako.da.ista cijena ostaje.da ti.olaksammad_max_ba wrote: 03 Oct 2019, 13:47jesteNora Ibsenova wrote: 03 Oct 2019, 12:54 Sta ako u toku zajendickog zivota njena primanja budu nadmasivala njegova? Sta ako ona bude glavni skrbnik porodice a on preuzme najvecu odgovornost u brizi za djecu? Da li je i tad obavezan isplatiti mehr nakon recimo .. 20 hodina takvog zivota?
evo konkretan moj slučaj, ja kada sam se vjenčao vrijednost je bila 5.000 KM, sada je 10.000 KM.
Mehr je obaveza muža, pa se ti razvodi sad![]()
Pa evo hipotetskiMutevelija wrote: 03 Oct 2019, 18:29 Vrijednost, a ne ciglu ali vrijednost.joj.moras.dat.fiksnu bez obzira skupljala.ili.jeftinila.
Ja sam trazila 3kg zlata i hodža mi je rekao da budem realnija jer su 3kg zlata oko 70.000 KM. Ja sam onda tražila uz dogovor s njim 500g zlata”, rekla je za naš portal Kadrić I. iz Sarajeva.
ne brini necu kunem se negdje ovih dana ce bitMaja wrote: 03 Oct 2019, 18:08 Mozda je prosnja 2022 a on ce sad ovu temu razvlaciti godinama. Daj datum prosnje ili cu ti je zakljucati.
A sve kazu nema u Islamu kamata...eeeerethna wrote: 03 Oct 2019, 18:43 Da vas spasim mukotrpnih textova i nedoumica. Daje se kako je dogovoreno. Mehr moze potpadati i pod kategoriju imetka. Ne nuzno kupljenog poklona ili novca.
A vrijednost imovine moze rasti ili padati jednako kao i mehra u vidu kupljenog poklona. Zato je neko nepisano pravilo da se mehr ipslati sto je prije moguce, da se ne bi dolazilo do nekih komplikacija.
Ma druga je nedoumicarethna wrote: 03 Oct 2019, 18:43 Da vas spasim mukotrpnih textova i nedoumica. Daje se kako je dogovoreno. Mehr moze potpadati i pod kategoriju imetka. Ne nuzno kupljenog poklona ili novca.
A vrijednost imovine moze rasti ili padati jednako kao i mehra u vidu kupljenog poklona. Zato je neko nepisano pravilo da se mehr ipslati sto je prije moguce, da se ne bi dolazilo do nekih komplikacija.
Mislim da ovo momenat za youtube i gospodina Bugarija.mad_max_ba wrote: 03 Oct 2019, 18:50Ma druga je nedoumicarethna wrote: 03 Oct 2019, 18:43 Da vas spasim mukotrpnih textova i nedoumica. Daje se kako je dogovoreno. Mehr moze potpadati i pod kategoriju imetka. Ne nuzno kupljenog poklona ili novca.
Vrijednost necega moze da kalira ili raste
Ja sam stajalista da se daje u momentu raskida ta vrijednost. A mute veli u momentu sklapanja da se ta vrijednost daje...
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests