Komunikacija i obrada informacija
Moderator: Krokodil Behko
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Komunikacija i obrada informacija
svejedno koji je primjer. način rješavanja je jednak. za neki treba više vremena, a nešto se riješi odmah.
- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
Šta vam je cilj ovog beskonačnog mljevenja? Osim mljevenja, samog po sebi?

- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
Mister No wrote: 05 Oct 2019, 11:05
Ovo je bio primjer u JNA gdje je obavjestajna sluzba pitomcima pojasnjavala snagu i brzinu sirenja glasina, plasiranje odedjenih dezinformacija i mogucnosti stvaranja panike.
Vanilla wrote: 05 Oct 2019, 11:14
![]()
Samo što imaš grupu ljudi koji ovo nesvjesno i nenamjerno rade i onu koji su itekako svjesni.
eee, sada se radi o psihologiji grupe....mnogo kompleksna tema. sinoć smo se na temi starijih žena i mlađih muškaraca dotakli jednog segmenta, konformizma.
moglo bi se i o tome naširoko.

- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
oblakov upis je primjer nastupa agresivnog stila. cilj upisa je izazvati otpor, obratio se "s visine", ironično, i sada očekuje repliku u istom stilu.
e, šipak ti.
e, šipak ti.

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ajd nemoj biti nekomunikativan i pridruzi seOblak wrote: 05 Oct 2019, 11:38 Šta vam je cilj ovog beskonačnog mljevenja? Osim mljevenja, samog po sebi?![]()

- Konsultant
- Legenda foruma
Da ne psujemo, ne kamaramo sve po spisku i da naucimo kako kauboji i indijanci interpretiraju, a i jelte ovi oko preCjednika.Oblak wrote: 05 Oct 2019, 11:38 Šta vam je cilj ovog beskonačnog mljevenja? Osim mljevenja, samog po sebi?![]()
Ma i grupa je realnost, svidjalo se nama ili ne. Jednostavno se u zivotu svudje zatecete.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
Ali ja jesam nekomunikativan. Nevjerovatno mi je da se ovoliko unosite u pokušaju da jedni drugima nešto dokažete oko najispraznije moguće teme na dunjaluku. I tačno je da se s visine prezrivo smijem na svaki ovaj studiozni post i silnu ozbiljnost s kojom pokušavate da vašom naučnošću date konačan odgovor na ovo mlaćenje prazne slame
Care

- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
pa rekoh, nedostajalo je šaljivih postova, tenk ju na doprinosu
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
eto @kons, kako sam i navela, kada ne nahraniš vampira, odustane uglavnom. ilustrovan je onaj primjer ABC osoba. C se uključila samo da zadovolji svoju potrebu za provokacijom.
pošto se radi o forumu, reakcija je lagana...u situaciji uživo, zahtjevalo bi malo više vještine i strpljivosti, ali to je to.
pošto se radi o forumu, reakcija je lagana...u situaciji uživo, zahtjevalo bi malo više vještine i strpljivosti, ali to je to.
Iskreno pokusala sam da citam neke postove ali bih u pola posta odustala. Izgubim zelju da citam do kraja kad netko od najjednostavnijih stvari pravi toliku komplikaciju. Pogotovo kada krenu naucni studiozni osvrti na ovakve teme i koristenje termina za koje moram da googlam da vidim sta je hahahahOblak wrote: 05 Oct 2019, 11:48 Ali ja jesam nekomunikativan. Nevjerovatno mi je da se ovoliko unosite u pokušaju da jedni drugima nešto dokažete oko najispraznije moguće teme na dunjaluku. I tačno je da se s visine prezrivo smijem na svaki ovaj studiozni post i silnu ozbiljnost s kojom pokušavate da vašom naučnošću date konačan odgovor na ovo mlaćenje prazne slameCare
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3313 times
- Konsultant
- Legenda foruma
Merlinka, polako naucit ce. Banalno sve, i hop...
Oblak, ima porodican zivot, zena savrsena, kupili stan ljepota, djetetu 3-4 godine. Oboje imaju posao, plate redovne solidne.
Oblakova majka cuva dijete, Sve super, idila. Dolazi snaha pokupiti dijete. Klasika.
Snaha1: Joj sto si djetetu to obukla, izgleda staromodno.
Svekrva: Pa toplijemu je, sta fali. A sto ti meni da sam starodna?
Snaha1: Nisam ti to rekla samo nek ubuce nesto normalno, (ispravlja se odmah) za igre.
Svekrva tu poprjeko pogleda i presuti.
Prodje par dana jetrva snahi1: E nek si joj se nagovorila, bas je dosadna, moje djete je isto tako po svom ali ja nisam dala.
Snaha: Ali nisam ja to rekla...
Opet prodje par dana... Nano/neno/bako/maajka/ ti nisi modeLna. Crce djete od smjeha jer mu se smiju kako izgovara. Veze nema sta to znaci.
Starijoj osobi i onako teze padaju godine.
Svekrva nesto sa snahom2 ili ti ga jetrvom, prica tamo-vamo, ovaj odbrusi svekrvi: E dobro ti je snaha rekla da si stara, pantaloe se tako nose.
E to ovoj prekipi, nazove sinove, ne mogu vam vise sinove cuvati. Njima malo cudno.
Haj vecernji skup...pricica... unucad su ok ali snehe bi mogle biti bolje.
Ova odmah skonta pa nisam nista lose mislila... Ma nema veze ali ne mogu unucad vise cuvati.
Oblak ima problem majka natakarena na snahu, valja raspraviti sa zenom, ova se pravda place, plus snalizi se za djete, gdje s njim.
E tad pocima opstenarodno veselje i teferic. U desetak dana, sta bi s Oblakom i porodicom.
Nema ovakvih primjera? Savrseni vam zivoti?
Oblak, ima porodican zivot, zena savrsena, kupili stan ljepota, djetetu 3-4 godine. Oboje imaju posao, plate redovne solidne.
Oblakova majka cuva dijete, Sve super, idila. Dolazi snaha pokupiti dijete. Klasika.
Snaha1: Joj sto si djetetu to obukla, izgleda staromodno.
Svekrva: Pa toplijemu je, sta fali. A sto ti meni da sam starodna?
Snaha1: Nisam ti to rekla samo nek ubuce nesto normalno, (ispravlja se odmah) za igre.
Svekrva tu poprjeko pogleda i presuti.
Prodje par dana jetrva snahi1: E nek si joj se nagovorila, bas je dosadna, moje djete je isto tako po svom ali ja nisam dala.
Snaha: Ali nisam ja to rekla...
Opet prodje par dana... Nano/neno/bako/maajka/ ti nisi modeLna. Crce djete od smjeha jer mu se smiju kako izgovara. Veze nema sta to znaci.
Starijoj osobi i onako teze padaju godine.
Svekrva nesto sa snahom2 ili ti ga jetrvom, prica tamo-vamo, ovaj odbrusi svekrvi: E dobro ti je snaha rekla da si stara, pantaloe se tako nose.
E to ovoj prekipi, nazove sinove, ne mogu vam vise sinove cuvati. Njima malo cudno.
Haj vecernji skup...pricica... unucad su ok ali snehe bi mogle biti bolje.
Ova odmah skonta pa nisam nista lose mislila... Ma nema veze ali ne mogu unucad vise cuvati.
Oblak ima problem majka natakarena na snahu, valja raspraviti sa zenom, ova se pravda place, plus snalizi se za djete, gdje s njim.
E tad pocima opstenarodno veselje i teferic. U desetak dana, sta bi s Oblakom i porodicom.
Nema ovakvih primjera? Savrseni vam zivoti?
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23516 times
- Been thanked: 6179 times
- Status: Online
...snahe drage, precutati nekad je zlato, posebno kad zavisis od svekrIVE
...ne skakati na prvu, osim toga, starija je osoba, pokusati razumjeti! 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Konsultant
- Legenda foruma
Pusti snahe, eskalira situacija od neceg bezze, nema mu narednih bar 7 dana, a ko zna kad ce khm... 

Tema je toliko zanimljiva ali neki postovi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Konsultant
- Legenda foruma
Identicna, na filmu smjesno. Reala?
Merlinko, ima na milione primjera. Bijelo, crno, lako. Vampira odpilis.
Merlinko, ima na milione primjera. Bijelo, crno, lako. Vampira odpilis.