Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?
Moderator: spacebound
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22160 times
- Been thanked: 5908 times
- Status: Offline
Re: Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?
...tema je samo muskarci, a ne i obrazovani! 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Ne bih rekla da se plase formalno obrazovanih zena.
Mislim da se plase uspjesnih i jakih zena. Ne svi, naravno. Ako je muskarac ostvaren, imponovat ce mu uspjesna i obrazovana zena.
Mislim da se plase uspjesnih i jakih zena. Ne svi, naravno. Ako je muskarac ostvaren, imponovat ce mu uspjesna i obrazovana zena.
I am not this hair, I am not this skin...I am the soul that lives within - Rumi
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
ali razlika postoji

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Sta je uspjesna i jaka zena?Amaya wrote: 05 Oct 2019, 13:06 Ne bih rekla da se plase formalno obrazovanih zena.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4905 times
- Been thanked: 6455 times
I mene zanima? 

U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...i ja bih se uplasila ako mi dodje sa visoka! ...puno zavisi kako se ta "obrazovana zena postavi! 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Merlin246 wrote: 05 Oct 2019, 13:08Sta je uspjesna i jaka zena?Amaya wrote: 05 Oct 2019, 13:06 Ne bih rekla da se plase formalno obrazovanih zena.
[/quote
Ostvarena žena, koja je riješila svoja životna pitanja, ima dobar posao, karijeru, plaću, stambeno pitanje, potpuno neovisna o bilo kome, posebno muškarcu.
Last edited by Amaya on 05 Oct 2019, 13:27, edited 1 time in total.
- Veca
- Uvijek slobodna!
...nesto kontam
...sta meni znaci u privatnom zivotu, kod kuce, svakodnevne sitnice, ta obrazovanost?! ...mozes bit doktor nauka, a u privatnom zivotu (medjusobnim odnosima, epmatiji) NULA. ...hoces li ti sa mnom, kod kuce, kad setamo itd. pricati o tvom obrazovanju, pokazivati mi npr. tvoje tehnicke crteze, voditi da gledam neke baustelle itd. ...MENI NECES! ...meni je jednostavnost privlacna i humor, npr. 

- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Amaya wrote: 05 Oct 2019, 13:26
Ostvarena žena, koja je riješila svoja životna pitanja, ima dobar posao, karijeru, plaću, stambeno pitanje, potpuno neovisna o bilo kome, posebno muškarcu.
pa zar to nije nešto što se podrazumijeva da bilo koja odrasla osoba bude?
Možda tebi ili meni, ali zapravo koliko poznaješ takvih osoba. Koliko poznaješ žena koje bi došle u situaciju da je partner npr nevjran, ali bi ostale zbog zajedničkih kredita, egzistencijalnih pitanja i slično, u takvom braku?
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
replicirala sam u kontekstu tematike......napisala si da se muškarci boje žene koja je nezavisna od drugih osoba u smislu egzistencije, sposobna da se brine za sebe. ja sam se samo upitala nakon tvoje izjave...je li to tako baš, da se muškarac boji žene koja je sposobna samostalno funkcionisati.Amaya wrote: 05 Oct 2019, 13:32Možda tebi ili meni, ali zapravo koliko poznaješ takvih osoba. Koliko poznaješ žena koje bi došle u situaciju da je partner npr nevjran, ali bi ostale zbog zajedničkih kredita, egzistencijalnih pitanja i slično, u takvom braku?lejlamo wrote: 05 Oct 2019, 13:31
pa zar to nije nešto što se podrazumijeva da bilo koja odrasla osoba bude?
tu bi se onda radilo o patologiji.
Više mislim da oni vole da su malo glavni, jači, zaštitnički, da žena na neki način ovisi o njima. Većina ne zna šta će sa takvom ženom, jakom i neovisnom. Naravno, ne bih generalizovala.
Sumnjam da im je obrazovanje problem, mada vjerujem da ima i takvih ekstremnih slučajeva.
Nekim ženama, naravno i muškarcima, diploma služi samo za ukras i ne mora ništa predstavljati.
Po meni je lijepo kada su oboje na istom nivou obrazovanja, ali nije nužno.
Sumnjam da im je obrazovanje problem, mada vjerujem da ima i takvih ekstremnih slučajeva.
Nekim ženama, naravno i muškarcima, diploma služi samo za ukras i ne mora ništa predstavljati.
Amaya wrote: 05 Oct 2019, 13:26To su sve materijalne stvari koje se lako steknu s vremenom i radom...Znaci to je neka financijaska neovisnost. Ako netko ima sve to, to mi nije dovoljno da kazem evo on/ona je ostavaren, jak i uspjesan..Merlin246 wrote: 05 Oct 2019, 13:08
Sta je uspjesna i jaka zena?
[/quote
"Ostvarenost" jedne osobe je mnogo siri pojam kao i uspjeh. Za svakoga je uspjeh i ostvarenost nesto drugo. Netko mozda misli da je ostvaren zato sto je majka dvoje djece ili otac, ali u mojim ocima i po mom misljenju to nit je uspjesnost niti ostvarenost. Netko je mozda direktor neke banke ali ga ja ne dozivljavam kao ostvarenu i jaku licnost iako ima sve to sto si ti nabrojala. Vise gledam ljude po karakteru kakvi su kao licnosti nego po tome dal je stambeno osiguran, dal sam sebe uzdrzava ili mu pomazu roditelji i sl.
-
- Seksologinja
a zasto mora biti nula u privatnm zivotuVeca wrote: 05 Oct 2019, 13:26 ...nesto kontam...sta meni znaci u privatnom zivotu, kod kuce, svakodnevne sitnice, ta obrazovanost?! ...mozes bit doktor nauka, a u privatnom zivotu (medjusobnim odnosima, epmatiji) NULA. ...hoces li ti sa mnom, kod kuce, kad setamo itd. pricati o tvom obrazovanju, pokazivati mi npr. tvoje tehnicke crteze, voditi da gledam neke baustelle itd. ...MENI NECES! ...meni je jednostavnost privlacna i humor, npr.
![]()

mozda si i ti njemu sa srednjom strukom dosadna

-
- Seksologinja
nije nuzno, ali slicnosti se najboje slazu , nema potrebe negirati necij obrazoanje i odlican bankovni racunAmaya wrote: 05 Oct 2019, 13:39 Više mislim da oni vole da su malo glavni, jači, zaštitnički, da žena na neki način ovisi o njima. Većina ne zna šta će sa takvom ženom, jakom i neovisnom. Naravno, ne bih generalizovala.

Dosadna sa srednjom strukom 
Brigo Veca je htjela da kaze da joj je karakter, osobnost na prvom mjestu, pa tek onda ostalo, a ne da su ljudi s visim skolama i fakultetima dosadni smorovi hahah
Brigo Veca je htjela da kaze da joj je karakter, osobnost na prvom mjestu, pa tek onda ostalo, a ne da su ljudi s visim skolama i fakultetima dosadni smorovi hahah
- Konsultant
- Legenda foruma
-
- Seksologinja
svi trazimo kakrater i osobnost kako nama odgovara, otkud ja znam da je Vecin izbor karktra i osobnosti jdnak mom izboru i misljnju necije osbonsotiMerlin246 wrote: 05 Oct 2019, 13:49 Dosadna sa srednjom strukom

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1585 times
- Been thanked: 2949 times
Ma ne boje se, samo se mozda osjecaju viskom.suvisnom.
Ako.je.muskarac prije zaradjivao.i.hranio.porodicu.a to.sad radi.zena,.postavlja se.pitanje sta ce zeni muskarac ako moze.provredjivati.sama.
Kakva je njegova.uloga u braku ako oni.podjednako.zarađuju i.ne nosi sve na plecima kao.sto.je nosio.
A zena ne odgaja.djecu vec neke tete.u vrticu, kojima.toliko.nije.ni.stalo.do.te.djece.
Takav je tempo zivota.danas.mozda ceto dijete.kasnije.roditelje.u staracki dom kao sto.su oni njega u vrtic
Bas.ce se.brinuti njima,.bas.ce moci jer ce i oni raditi / bili.musko ili zensko
Ako.je.muskarac prije zaradjivao.i.hranio.porodicu.a to.sad radi.zena,.postavlja se.pitanje sta ce zeni muskarac ako moze.provredjivati.sama.
Kakva je njegova.uloga u braku ako oni.podjednako.zarađuju i.ne nosi sve na plecima kao.sto.je nosio.

A zena ne odgaja.djecu vec neke tete.u vrticu, kojima.toliko.nije.ni.stalo.do.te.djece.
Takav je tempo zivota.danas.mozda ceto dijete.kasnije.roditelje.u staracki dom kao sto.su oni njega u vrtic

Bas.ce se.brinuti njima,.bas.ce moci jer ce i oni raditi / bili.musko ili zensko

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Veca
- Uvijek slobodna!
...Brigi je na prvom mjestu slajbok, a posto su oboje obrazovani, laHko ce!

@ Briga, ako bi te slucajno interesovalo, sve duze veze koje sam imala, pukle su zato sto ja vise nisam htjela i stavila tacku
....................moj problem u vezi je, stvarno, dosada ...ako mi u vezi postane dosadno, ja

@ Briga, ako bi te slucajno interesovalo, sve duze veze koje sam imala, pukle su zato sto ja vise nisam htjela i stavila tacku

....................moj problem u vezi je, stvarno, dosada ...ako mi u vezi postane dosadno, ja