EURO 2012

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: EURO 2012

Post by niska grana »

paparaci wrote:ja stvarno ne znam sta im bi. to nije bila ta ekipa. onaj prvi gol sam i mogao nekako svariti, ali drugi nikako. ne znam kad sam se zadnji put tako shebao :tuga

za mene najlosija utakmica koju je elf ikad odigrala. ne znam zasto nije Reus-a od pocetka pustio da igra. ne znam cemu glupi Podolski :zid

italija je dobro igrala, ali to samo zbog toga sto su njemci bili izuzetno losi :place
Aaaaa....taman kad sam pomislio da si ljudina bez ijedne mane, otkrijem da ne navijaš za Italijane :oo

Inače, Italiji je oduvijek na svim velikim takmičenjima najveći problem predstavljala grupna faza. Čim to prođu, ma koliko dobri ili loši bili, za očekivati je da dođu du finala.
Suprotno večinskom mišljenju i usprkos očiglednom uspjehu, ipak mi je pomalo žao što je Prandelli potpuno promijenio filozofiju igre i izbacio iz upotrebe hinjski ali meni vrlo drag catenaccio, po kojem su bili prepoznatljivi. Do ovog EP-a pored njih još su jedino Englezi ostali vjerni svom imidžu i istom (mahnitom) stilu igre kao i unazad 50 godina.
Sve u svemu, ne sjećam se da je neko onako pregazio Nijemce kao preksinoć....imali su sreće što crna zvijer nije ostala na ternu, inače se ne bi izvukli bez još kojeg zgoditka.

Idemo dalje, forza Italia :ok
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
france

Post by france »

Major wrote: eh,ovako zasto to naglasivanje na meni ... ajbolji?

Ma ne france, naravno da mozem sa tobom o diskutovati... :ruke
Iskren da budem, kada sam prvu utakmicu izmedju spanije i Italije vidio, vjerovao sam da ce se upravo te dvije ekipe naci u finalu.
Shwabe sam svrstao pod 3 mjesto, ali eto, zaustavili su se na nekakvom cetvrtom, Portugal je 3.(treci)

Evo upravo diskusija fudbalskih strucnjaka na EUROSPOTR i to na Francuskom jeziku, ja sam si je prebacio na Njemacki,
Francuski mi je totalno stran.
Nijemci u diskusiji su ogorceni na trenera Jogi Lüw i ijenjanje taktike...Klose i Reus su morali igrati.
slazem se da su klose i reus morali igrati,a hoce li joackim dobiti otkaz?ali moras priznati da je francuski jezik lijep,zar ne?hoces li navijati za italiju u finalu?
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

france wrote:
slazem se da su klose i reus morali igrati,a hoce li joackim dobiti otkaz?ali moras priznati da je francuski jezik lijep,zar ne?hoces li navijati za italiju u finalu?[/quote]

Otkaz dobiti sigurno nece, u koliko pod pritiskom kriticara ne dadne sam otkaz.
Nema logike da ce ici sa reprezentativne kormile.
U vjelikoj mjeri prebacuje mu se konstantna promjena sastava i time automatski i taktike..prebacuje mu se u velikoj mjeri skrivena arogantnost.
U nogometu biti arogantan je pogubno za ekipu.....ali u sustini Joachim Läw nije arogantan, ali nerazumljive su mu takticke greske.

Nisam ja stravstveni navijac jedne izvjesne ekipe u koliko volim dobar i takticki pracen dobar fudbal.
U ovom slucaju rado cu navijati za Italijane, moze se zaista dogoditi da osvoje titulu.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Major wrote:Kolega paparaci, da nebi puno polemisali i da se nebi puno ibretili, hajde navedi mi i jednu jedinu utakmici
Nijemaca protiv Italijana u posljednjih 40 godina gdje su ih (Italijane) pobijedili, sto znaci nadigrali,
pa makar i sa nadprirodnom pomoci.

Da si slusao menu u srijedu nebi se danas u tolikoj mjeri ibretio, ali ti tvrdoglav :zid i ne uvazavas razum drugih.
Rekoh' li ja, pobijedi li (a nije mogao pobijediti) Kralj je, izgubi li fukara je.

ma nema se sta polemisati, niti vrijedi. nije potrebno ista da navodim - jer sto je bilo, bilo je. ono moze sluziti za orijentaciju i neku prognozu, ali ne podrazumijeva da ce tako i doci (iako se eto ispravnim pokazalo).

uvazavam ja razum drugih. no, nasa diskusija se odnosila na nesto sasvim drugo. nemam ja problem s tim sto su njemci izgubili, nego nacin na koji se to desio. tome se ja ibretim, ne gubitku, kao gubitku.

Dust wrote:

samo da kazem, pa odo' dalje:

:ble

hani, hani. doce cica na kolica :p ;)

niska grana wrote:
Aaaaa....taman kad sam pomislio da si ljudina bez ijedne mane, otkrijem da ne navijaš za Italijane :oo
:D.

zao mi je legendo, ali ja njih bas ne volim :oo

drago mi je za tebe, ali za njih nikako :hihi
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
france

Post by france »

Major wrote:
france wrote:
slazem se da su klose i reus morali igrati,a hoce li joackim dobiti otkaz?ali moras priznati da je francuski jezik lijep,zar ne?hoces li navijati za italiju u finalu?
Otkaz dobiti sigurno nece, u koliko pod pritiskom kriticara ne dadne sam otkaz.
Nema logike da ce ici sa reprezentativne kormile.
U vjelikoj mjeri prebacuje mu se konstantna promjena sastava i time automatski i taktike..prebacuje mu se u velikoj mjeri skrivena arogantnost.
U nogometu biti arogantan je pogubno za ekipu.....ali u sustini Joachim Läw nije arogantan, ali nerazumljive su mu takticke greske.

Nisam ja stravstveni navijac jedne izvjesne ekipe u koliko volim dobar i takticki pracen dobar fudbal.
U ovom slucaju rado cu navijati za Italijane, moze se zaista dogoditi da osvoje titulu.[/quote]

eh super sto navijas za italiju,nadam se da ce pobijediti :D
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

paparaci wrote:ja stvarno ne znam sta im bi. to nije bila ta ekipa. onaj prvi gol sam i mogao nekako svariti, ali drugi nikako. ne znam kad sam se zadnji put tako shebao :tuga

za mene najlosija utakmica koju je elf ikad odigrala. ne znam zasto nije Reus-a od pocetka pustio da igra. ne znam cemu glupi Podolski :zid

italija je dobro igrala, ali to samo zbog toga sto su njemci bili izuzetno losi :place
jesi vidio one sramote, moj paparaci... :123 ko da su im drogu u actimel pogurali.....ono nije bila utakmica....11 balerina izgubljenih u prostoru i 11 temperamentnih flamenco (ovo samo radi docaravanja :oo ) plesacica :oo hebo li ga tony groß, a o podolskom da ne govorim.... dobri su italijani bili, zasluzena pobjeda....sve cestitke :cool ali sve ima i svoj kraj... posutace vas torero ko mozarrellu :oo ....viva la espana :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Heidi wrote:

jesi vidio one sramote, moj paparaci... :123 ko da su im drogu u actimel pogurali.....ono nije bila utakmica....11 balerina izgubljenih u prostoru i 11 temperamentnih flamenco (ovo samo radi docaravanja :oo ) plesacica :oo hebo li ga tony groß, a o podolskom da ne govorim.... dobri su italijani bili, zasluzena pobjeda....sve cestitke :cool ali sve ima i svoj kraj... posutace vas torero ko mozarrellu :oo ....viva la espana :oo
Shwabe kada igraju protiv mentalno jake ekipe uvjek nanovo zakazu/podbace,ali zaista Italijani su vrhunski majstori.
"Heidi",nebi htio da te plasim, ali procitaj ovaj vergleich/poredjenje izmedju Spanije i Italije

Direkter Vergleich: 8 Siege, 12 Unent-
schieden, 10 Niederlagen (30:39 Tore)

Das letzte Spiel: 1:1 am 10.Juni in
Danzig (EM-Vorrunde)

Was man wissen muss: Spanien hat bei WM
und EM sowie Olympia von 11 Duellen mit
Italien nur ein einziges für sich ent-
scheiden können: Das erste, bei Olympia
1920 (2:0). Seither gab es 5 Niederla-
gen und 5 Unentschieden.
(Sta se mora znati: Spanija je od mogucih 11 duela na svjetskom , evropskom kao i olimpijskom takmicenju
dobila jednu jedinu utakmicu protiv Italije i to 1920 (2:0) na olipmijskim igrama..(mahom amaterske ekipe),
poslije toga uslijedili su 5 poraza i 5 nerijesenih utakmica)

Was noch zu sagen wäre: "Ein Sieg wäre
die Kirsche auf der Torte." Sergio
Ramos über das mögliche Triple.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

ma dobro, ima tu nesto... u stvari mi je to sad svejedno....ita ili esp...sad idem samo radi feste :ooo

ako italijani pobjede, dijele dzaba pizzu u gradu :oo ....imam majicu sa dva lica, pa cemo vidjeti koliko cu bit gladna :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
france

Post by france »

laurent blanc je otisao,nije vise trener milih tricolora,izgubil smo najboljeg trenera na svijetu!!!sve je zavrseno,a kad se samo sjetim kako je sve divno pocelo........koga briga za sutrasnje finale,kad je laurent otisao
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

france wrote:laurent blanc je otisao,nije vise trener milih tricolora,izgubil smo najboljeg trenera na svijetu!!!sve je zavrseno,a kad se samo sjetim kako je sve divno pocelo........koga briga za sutrasnje finale,kad je laurent otisao
Laurent je iskren covjek, uvidio je on da je one egosite tesko utrenitari..... :ok
Bogami sire se glasine da i Joachim Löw napusti kormilo, prebacuju mu takticku gresku, zasto nije igrao Klose i Reus.
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

nisam ljubitelj ni jednih ali sutr navijam na italiju
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Moj komsija je Masimo iz Palerma....Italijanski fanatikos...... :zid
supruga mu Rosa, prelijepo stvorenje a povrh toga najbolja kuharica svijeta... :) sasvim razumljivo da za njih navijam...Forza Azzuri...Forza Tifozi :jupi
france

Post by france »

Major wrote:
france wrote:laurent blanc je otisao,nije vise trener milih tricolora,izgubil smo najboljeg trenera na svijetu!!!sve je zavrseno,a kad se samo sjetim kako je sve divno pocelo........koga briga za sutrasnje finale,kad je laurent otisao
Laurent je iskren covjek, uvidio je on da je one egosite tesko utrenitari..... :ok
Bogami sire se glasine da i Joachim Löw napusti kormilo, prebacuju mu takticku gresku, zasto nije igrao Klose i Reus.
oj,Boze dragi,sta ce biti bez njega?slomi se od tuge,kunem se grozno se osjecam,ali lakse je joachimu on nije imao bezobraznike kao sto su nasri i ben arfa,a takticke greske se desavaju,a ne da ovako slamaju srca,nek se stide obojica :(
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

http://www.index.hr/euro-2012/clanak/sp ... 23387.aspx
Spanija - Italija 3:2, tako je to po njihovoj procjeni
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Guardiola: Španjolskoj ne treba napadač za Italiju

Guardiola je uvjeren u Španjolsku pobjedu

Finale je u Kijevu u 20.45

AKO netko poznaje igrače španjolske reprezentacije, onda je to Pep Guardiola. Bivši Barin trener vodio je mnoge igrače iz Del Bosquove ekipe, a one druge je proučavao prije "clasica" s Realom. Guardiola ne dvoji uoči večerašnjeg finala u Kijevu.

"Vjerujem da će Španjolska pobijediti i ispisati povijest. Tri finala u četiri godine, to postignuće ne može napraviti niti jedna druga momčad na svijetu"

Vjeruje li da ćemo Cesca Fabregasa vidjeti u prvom sastavu, ili je napadač ipak opcija za Italiju?

"S napdačem ili bez njega; isto je! Momčad je u sjajnim rukama Del Bosquea, on je najbolje moguće rješenje za Španjolsku. I drugi igrači mogu zabiti iz drugog plana"

Nije Pep propustio naglasiti:

"No, jasno je koliko Villa nedostaje Španjolskoj. Uz njega bi bili kompletnija momčad"

http://www.index.hr/sport/clanak/guardi ... 23417.aspx
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
france

Post by france »

komsija wrote:Guardiola: Španjolskoj ne treba napadač za Italiju

Guardiola je uvjeren u Španjolsku pobjedu

Finale je u Kijevu u 20.45

AKO netko poznaje igrače španjolske reprezentacije, onda je to Pep Guardiola. Bivši Barin trener vodio je mnoge igrače iz Del Bosquove ekipe, a one druge je proučavao prije "clasica" s Realom. Guardiola ne dvoji uoči večerašnjeg finala u Kijevu.

"Vjerujem da će Španjolska pobijediti i ispisati povijest. Tri finala u četiri godine, to postignuće ne može napraviti niti jedna druga momčad na svijetu"

Vjeruje li da ćemo Cesca Fabregasa vidjeti u prvom sastavu, ili je napadač ipak opcija za Italiju?

"S napdačem ili bez njega; isto je! Momčad je u sjajnim rukama Del Bosquea, on je najbolje moguće rješenje za Španjolsku. I drugi igrači mogu zabiti iz drugog plana"

Nije Pep propustio naglasiti:

"No, jasno je koliko Villa nedostaje Španjolskoj. Uz njega bi bili kompletnija momčad"

http://www.index.hr/sport/clanak/guardi ... 23417.aspx
sta zna guardiola,hoce da bude i na euru u centru paznje,ne mogu sutiti ni mjesec dana dok euro traje i on i murinho,a ovo nece biti historijska noc,vidjet ces zasigurno
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

sta zna guardiola
Voljeli ga ili ne nemozemo reci sta zna jer niko nije budala da daje milione neznalicama
uostalom trenirao je najbolji klub na svijetu i tamo ce mu vrata uvijek biti otvorena
I, obratno!
france

Post by france »

komsija wrote:
sta zna guardiola
Voljeli ga ili ne nemozemo reci sta zna jer niko nije budala da daje milione neznalicama
uostalom trenirao je najbolji klub na svijetu i tamo ce mu vrata uvijek biti otvorena
joj,brate dragi nisam misla tako,misla sam da ne gura nos gdje mu nije mjesto,kao ono sad on zna sastaviti ekipu spanije,ma kakvi spanije,zna on i italije,to nije najbolji klub na svijetu jer je chelsea osvojio ligu prvaka i izbacio ih,a mozda zeli da otjera del bosquea i on bude trener te reprezentacije,moze li se skloniti od medija makar dok nema posla,kakva dosada od covjeka na to sam mislia
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

France, normalno je da se treneri javljaju jer se njihovo misljenje uvazava a ti znas kakvi su novinari, nikoga ne ostavljaju na miru da bi uradili svoj posao
I, obratno!
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Ko je Guardiola...?
Cesare Prandonelli je aktuelna momcina... :ok
Locked