U raju nema seksa

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Locked
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times
Status: Offline

U raju nema seksa

Post by komsija »

Katolički tjednik "Glas Koncila" u svom najnovijem izdanju objavio je zanimljivo pismo čitatelja, piše Večernji list, u kojem je 25-godišnji student pitao redakciju: "Da li u raju, kako tvrde svi da je to jedan veliki prostor u kojem se svi vesele i raduju itd., da li i tamo ima seksa ili kakvih sličnih seksualnih zadovoljstava". Revno uredništvo nije bilo lenjo već je odgovorilo na ovo goruće pitanje

Photo: blogspot.com
Večernji list prenosi pismo studenta u kojem se mladić žali kako "nema djevojku i često sreće ženske osobe na ulici, televiziji, u kafiću i kada ih ugleda, zamišlja da su u krevetu".

"Imam seksualne maštarije, što mislim da je normalno. Radujem se što ću naći djevojku i što ću, ako Bog da, imati djecu, voljeti se i živjeti zajedno. Mene zanima sljedeće: Da li u raju, kako tvrde svi da je to jedan veliki prostor u kojem se svi vesele i raduju itd., da li i tamo ima seksa ili kakvih sličnih seksualnih zadovoljstava", zapitao se znatiželjni čitatelj. Takvo pitanje kao nimalo nije šokiralo dežurnog teologa Glasa Koncila, koji mu je odgovorio kako je sjajna činjenica da pokušava "živjeti kao istinski vjernik i što Bogu, u svojoj mladoj dobi", zahvaljuje i na tome što ga je stvorio i što ga uzdržava na životu te što planira život u kršćanskome braku. Međutim, seksualnih zadovoljstava u raju nema!

"Posve je proizvoljna vaša pretpostavka da je raj prostor jer time zemaljsko prenosite u raj koji nadilazi sve zemaljsko, a u raju se ljudi – kako je rekao Isus – niti žene niti udavaju", razočarao je čitateljstvo dežurni teolog, i upozorio mladića na problematična zamišljanja koje je opisao.

"Vi, naime, ne vodite dovoljno računa o čistoći svoga srca i svoje mašte pa na taj način povređujete i svoje dostojanstvo i samopoštovanje te ujedno ne iskazujete dovoljno poštovanja prema djevojkama o kojima govorite, koliko god neke od njih bile samo plod Vaše mašte... Ljudska spolnost, kako uči katolički moralni nauk, s jedne strane veliki dar, ali je s druge zadaća, što znači da čovjek mora ulagati puno i na tome području, kao i na drugima, kako bi postao dovoljno zreo i kako bi – unatoč svojim požudama – kontrolirao svoje maštanje".

Glas Koncila uputio je čitatelja i da ne poseže za "tzv. 'muškim' ili 'ženskim' časopisima" da ne prati "televizijske programe ili internetske stranice koje ne pridonose higijeni mašte jer one – kao i loša hrana – dovode do trovanja"

http://www.e-novine.com/entertainment/e ... seksa.html
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Re: U raju nema seksa

Post by komsija »

A nas ucili da nas "tamo" cekaju lijepe hurije cccc :plavi
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Pa u cemu je problem da je Isus rekao da se ljudi ne zene niti udaju,
sto ne znaci da se nemogu sheviti.
Cim je Isus naglasio da se ne zene niti udaju, sto znaci da smo skupa izmijesani i slobodni ko ptice na grani...uto bolje,
bez polaganja racuna bilo kome, djevojci, ljubavnici ili supruzi.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
živi
Na probnom
Na probnom

Post by živi »

ko je to dosao odozgo i rekao da nema...nezna se nikad :D
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

komsija wrote:A nas ucili da nas "tamo" cekaju lijepe hurije cccc :plavi
One koji su za Hurije, :D Allah to obecaje ,za Muslimane nema sumnje,a za druge vala slobodan izbor.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

Major wrote:Pa u cemu je problem da je Isus rekao da se ljudi ne zene niti udaju,
sto ne znaci da se nemogu sheviti.
Cim je Isus naglasio da se ne zene niti udaju, sto znaci da smo skupa izmijesani i slobodni ko ptice na grani...uto bolje,
bez polaganja racuna bilo kome, djevojci, ljubavnici ili supruzi.

Kolektivna razvaljotka jel?

:D.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Locked

Return to “Kontejner”