Printer ne radi na windovs 7

Sve o kompjuterima
Post Reply
mexo
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Printer ne radi na windovs 7

Post by mexo »

Imam problem sa sistemom windovs 7. Naime radi se o tome da mi ne prepoznaje printer (Lexmark Optra E310). Inače na XP-u radi sasvim normalno , nije mu potrebna nikakva instalacija niti drajveri sam ga prepozna i fercera. Ali kad instaliram sedmicu neće ni naopako. Ima li ko kakvo rješenje? :hm
Blackhawk

Re: Printer ne radi na windovs 7

Post by Blackhawk »

Koliko vidim na stranici od lexmarka... Nemaju driveri za win 7 za taj tvoj model..
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

pa i sedmica bi ga trebala automatski prepoznati. pokusaj pokrenuti windows update nakon sto ga prikopcas. idi na "upravitelj uredjaja" i pogledaj da li ti je u inventaru.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko »

paparaci wrote:pa i sedmica bi ga trebala automatski prepoznati. pokusaj pokrenuti windows update nakon sto ga prikopcas. idi na "upravitelj uredjaja" i pogledaj da li ti je u inventaru.

Prepoznavanje i driver nije isto.Windows 7 u biti prepoznaje i mnogo starije komponente, ali to ne znaci da ce iste i raditi na njemu (kao sto je slucaj sa kablovskim modemima).Za ovaj printer Lexmark nije izdao drivere, a najvjerovatnije i da nece izdati.Ili se vrati na stari XP ili kupi novi printer :ooo.Ili ako se razumijes u PC, mozes da napravis ''virtualnu masinu'' na kojoj bi se vrtio Xp samo za printanje, ili na neku drugu particiju da instaliras samo Windows XP za te potrebe.Sve u svemu mnogo posla te ceka.
BLESAVO BLESAVIJE - JA :)
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

sto mene. pa ne radi se uopste o meni :D. :cool
hvala u svakom slucaju u ime pokretaca teme :oo
NeK pUkNu DuSmAnI...

Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko »

paparaci wrote:sto mene. pa ne radi se uopste o meni :D. :cool
hvala u svakom slucaju u ime pokretaca teme :oo
A ne govorim vezano za prepoznavanje, to sto OS prepozna neki komad hardwera neznaci da ce raditi, isti slucaj imao i sa Lexmark 1200 serije pa sam morao instalirat drajvere za 7.A jos jedna od mogucnosti je da pronadze driver za srodan printer, buduci da je ovaj moj printer bio 1200 ja sam uspio iskoristi drivere od srodnog printera. :cool

Bwt neka pokusa sa ovim driverom

http://support.lexmark.com/index?segmen ... age=null#2
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

ma nema njega nikako vise. more bit da ga je huknuo kroz pendzer i kupio novi :D
znam da prepoznati ne znaci i raditi. ali idem postepeno.
NeK pUkNu DuSmAnI...

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Sudeci po uputama...najbolje ti je da to sve spasis na USB stick i odes u neku kopirnicu i isprintas. :D.
Image
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

:plavi :aplauzz

ja sam printer vec odavno batalio. ne isplati nikako, ukoliko se redovno ne koristi.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko »

Isplatan je printer ali u formatu crno bijelo, color je malo skakljive prirode, jer se boje jako brzo trose, danas recimo imas jako povoljno kupit printer, ali su boje recimo dosta masne (orginalne boje za printer te i te marke) mada u svakom slucaju postoji reciklaza pa tako recimo refilovanje kosta cca 10 KM po patronu, ali naravno ta boja niti iz bliza nije ono sto je orginalna boja.Onom ko jal isprinta il ne isprinta 5 stranica u mjesecu printer se ne isplati, a i uradis jedno dobro dijelo, neko zaradi platu :D
mexo
Na probnom
Na probnom

Post by mexo »

Hvala na savjetima i sugestijama. Tačno je da sedmica prepozna printer kao pronađen hardver ali ne radi. Pokušao sam i sa srodnim drajverima ali ne ide.Probao i nabaciti baška virtualni XP ali i to ti je zahmet. Na kraju vratio se na xp i opet sve fwercera. A što se tiče isplatnosti slažem se da je isplatan crno bijeli laser printer.
Post Reply

Return to “Hardware & Software”