Vragolije iz mladosti

Vicevi, smiješni clipovi, biseri forumaša..
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5498 times
Been thanked: 6983 times
Status: Offline

Re: Vragolije iz mladosti

Post by Vanilla » 12 Oct 2019, 20:48

Odemo ispred neke zgrade, svima pozvonimo i bjezi :sram

Imenik u ruke pa zovi nepoznate brojeve. Ili sutimo ili mjaucemo ili pusemo :sram

U kradju jorgovana, razdelija...

U blizini je bilo groblje, uberemo jorgovan iz tudje baste i prodajemo ljudima koji su krenuli na groblje (sta prodajemo, kukamo da kupe :roll )...sve do jednog dana kad se otac vracao tim putem :oklagija

Ako sestra i ja dobijemo od gostiju jednu cokoladu, da prepolovimo, trka koja ce prije uzeti. Ona koja prije uzme oblize cijelu cokoladu da ova druga odustane od one polovice :hihi

Nastavit' ce se...

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10302 times
Been thanked: 17540 times

Post by spacebound » 12 Oct 2019, 21:01

Joj dobro me podsjeti :grana
Umro moj djed, imala sam 8 godina.Otisla sa dvije drugarice njemu na mezar, nisam ponijela cvijece, a svuda po okolnim mezarima ga je bilo i nas tri zadjemo, pokupimo cvijece i "okitimo" djedov mezar :ooo
Skontale to strina i tetka kad su otisle i pitale me za to, i ja kazem da jesam ne shvatajuci sto se uzbudjuju i sta sam lose napravila :valja
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6712 times

Post by greeneyes » 12 Oct 2019, 21:03

Dok su u jednoj sobi bili gosti, tacnije adzo i strina, ja i rodjak se dosjetili genijalne ideje da izvadimo iz budjaka kucni telefon i da ga prikopcamo. Iskrin crno-srebreni telefon, dobro se sjecam( :djed). I tako mi prikopcamo telefon i redom zovi sve simpatije, a kad nam je to dosadilo poceli lupati brojeve i zayebavati posten narod. I bilo nam super. Dok nije dosao racun.

Ali i tu sam se snasao pa kad su se moji cudili otkud prevelik racun za telefon-ja im rek'o ma to mora da je neka greska u telekomu. Sreca pa su i ostala djeca po selcetu bacala istu suplju pa je to moje usvojeno kao izglasavanje prijedloga, na sjednicama, za povecavanje plata i kojekakvih naknada vijecnicima :D.
Samo sabura

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 12 Oct 2019, 21:20

E ja sam bila fino dijete ko mala a i u tinejdzerskim danima, ali mi kazu roditelji da sam ko beba ono do neke 4. godine bila pravi sejtan. Mi zivjeli tamo u Australiji i naravno ima vode svukuda :D., a ja ko mala obozavala vodu. Pricali su mi da sam par puta sama skocila u bazen bez rukavica (nisam znala plivati), ili odem do mora sam udjem i hodam dok mi voda ne dodje do preko glave, a srecom uvijek me je neko primjecivao pa me izvade i traze cije je ovo dijete :valja. Jednom sam htjela da skocim sa balkona u bazen, tad sam imala 2 godine, i srecom samo noge prosle 😐... a sjecam se da smo ja i sestra i rodjaci kad bi bili kod nane i dede stalno bjezali kod komsinice, ona imala krave pa mi isli u stalu njenu da ih gledamo :valja
Dedo bi se uvijek nasikirao gdje smo pa nas prutem sviju isibaj dobro po nogama :valja
Last edited by Ariel on 12 Oct 2019, 21:50, edited 2 times in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 3330 times

Post by Mutevelija » 12 Oct 2019, 21:45

Krao kruške od komšije pa pobjegao na tavan, ustvari nas trojica, jedan je kroz žito pobjegao u šumu, drrugi ne znam gdje je a ja sam na tavan od štale što je djed gore znao penjat se prije pa zapamtio.
I kroz nekoliko godina kad smo krali te kruske, sa stabla i nije neka krađa kad si dijete pa krades al haj.
I mi tako razbjezimo se i kud cu ja gore na tavan a otac i komsija me trazili u sijenu, ovaj komsija ponio veliki prut da ko biva udari nekoga, a budala rovi po sijenu, kaze da se nije sakrio u sijeno.
A najveci izazov mi je bio ne zasmijati se, a gledao sam ih kroz daske se vidim sta rade :oo
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 12 Oct 2019, 21:48

Ma ko ovo 😂

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Oct 2019, 21:53

Kad sam dosta bio mali mozda nekih 5 godina vidio sam da čovjek nosi nekakvu spagu i da mu jedan kraj vuče se po podu.
Stao mu nogom na špagu :plavi

I on me zapotjerao odatle, oda sam se bojao tog čovjeka kad god je isao ja se sklanjao.
Dok kasnije nije reko neće čiko ništa, hamn mu mati rekla da ga se bojim , šta li.

A jest me bio prepao.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 12 Oct 2019, 21:56

Moji su često išli u Austriju, riža, kava i te fore... I ono što ostane šilingi sitnog, i poneku novčanicu, stavljali u kutiju...
Ono skupiti će se jednom da samo od toga ima za jednu Austriju...
Neće :ha
Stigao veliki talijanski lunapark u grad... Jbt košta balerina, koštaju autici...
Ispraznim ja kutiju i na banku :valja
Dobio ja dinara ihhh :plavi

Zadnju rečenicu iz prethodnog mi posta ne moram valjda ponavljati :valja
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Oct 2019, 22:06

Obavezno kad zavrsimo skolu i igramo stolnog nogometa stavimo knjizicu tako da ne mozemo lopticu izgubiti da padne pa opet moras platit.
Nego stalno igrali samo knjizicu postavimo i loptica ne propada.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla » 12 Oct 2019, 22:10

greeneyes wrote: 12 Oct 2019, 21:03 Dok su u jednoj sobi bili gosti, tacnije adzo i strina, ja i rodjak se dosjetili genijalne ideje da izvadimo iz budjaka kucni telefon i da ga prikopcamo. Iskrin crno-srebreni telefon, dobro se sjecam( :djed). I tako mi prikopcamo telefon i redom zovi sve simpatije, a kad nam je to dosadilo poceli lupati brojeve i zayebavati posten narod. I bilo nam super. Dok nije dosao racun.

Ali i tu sam se snasao pa kad su se moji cudili otkud prevelik racun za telefon-ja im rek'o ma to mora da je neka greska u telekomu. Sreca pa su i ostala djeca po selcetu bacala istu suplju pa je to moje usvojeno kao izglasavanje prijedloga, na sjednicama, za povecavanje plata i kojekakvih naknada vijecnicima :D.
Ih sipak mi dobili katanac na telefon. Pravi mali katanac :grana Vi mladji se ne sjecate tih telefona :)

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 12 Oct 2019, 22:12

Znam o kakvom se telefonu radi i da, imao sam ga :ha ali on je bio standardni teledon u dnevnom boravku, a ovaj Iskrin je bio penzionisan pa ga mi vratili u zivot :haha
Samo sabura

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Oct 2019, 22:14

Vanilla wrote: 12 Oct 2019, 22:10
greeneyes wrote: 12 Oct 2019, 21:03 Dok su u jednoj sobi bili gosti, tacnije adzo i strina, ja i rodjak se dosjetili genijalne ideje da izvadimo iz budjaka kucni telefon i da ga prikopcamo. Iskrin crno-srebreni telefon, dobro se sjecam( :djed). I tako mi prikopcamo telefon i redom zovi sve simpatije, a kad nam je to dosadilo poceli lupati brojeve i zayebavati posten narod. I bilo nam super. Dok nije dosao racun.

Ih sipak mi dobili katanac na telefon. Pravi mali katanac :grana Vi mladji se ne sjecate tih telefona :)
Onaj sto se okrece u krug ? :oo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 12 Oct 2019, 22:15

Vanilla wrote: 12 Oct 2019, 22:10

Tetka imala... I zaključa nulu, ne možeš van grada zvati :valja
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Oct 2019, 22:16

Kako se neće sjećati :oo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla » 12 Oct 2019, 22:17

Ovakav, i stavi se mali katanac tu izmedju 1 i 2 i slikaj se

Screenshot_20191012-221518~2.png

nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 764 times

Post by nida » 12 Oct 2019, 22:18

Naumili mi u “Bosnu” na muziku. Eh sad meni stari zaHeban, nema ostajat dugo. Te ti ja fol izmislim ja u nekakvom orkestru, jer sam tad svirala harmoniku u školi, imamo predstavu pa moramo vježbati. Još i mami istu priču slozim, da ona malo urgira...😂

Ih mi u Bosni lom napravile, iskakale, ismijale se...bili još neki momci s nama 🙈

Kad sutra...

Došla mama s pola, napErila se. Ja sve zujim kontam sta je bilo. Kad ona meni “jes izvježbala u Bosni” :sok

Bio njen kolega s posla tu noc. 🙈😂
(Ptice znaju sta joj je napričao. 😂)
the most beautiful thing you can wear is confidence”

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 12 Oct 2019, 22:18

Kod mene jw bio onaj mal'ko moderniji, ali je imao kljucic. Zakljucas i ne mozes pritisnuti tipku :ha
Samo sabura

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla » 12 Oct 2019, 22:20

Nido, u koju si to skolu isla?
I ja sam svirala harmoniku i fakat bila u orkestru :hihi

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 12 Oct 2019, 22:20

Pošto se ovdje, očito, piše o nepodopštinama koje činimo prije odrastanja, ja ću napisati nešto nakon što odrastem.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 12 Oct 2019, 22:22

A zato Nida ubija u birtiji
Samo sabura

Post Reply

Return to “Humor”