Moderator: spacebound
kakva teorija ili logika.....nepoznaniceMajor wrote:Po kakvoj teoriji ili logici jedna desetoclana porodica moze imati vise nafake u odnosu na cetvoroclanu porodicu.
Ako uzmemo zapad, kako obezbijediti djeci skolovnja..ausbildung.
Zapad ne poznaje nafaku, nego...uzdaj se use i u svoje kljuse
Ok. ja se sluzim nekakvom logikom.madam Bovary wrote:kakva teorija ili logika.....nepoznaniceMajor wrote:Po kakvoj teoriji ili logici jedna desetoclana porodica moze imati vise nafake u odnosu na cetvoroclanu porodicu.
"Dust", niko, ama bas niko od forumasa ne napisa da je protiv djeteta.Dust wrote:Ne prica se o apsolutnoj bijedi, niti o apsolutnom bogastvu.
Da li svako dijete ima nafaku.. IMA... Niti su sva djeca pomrla u Africi i Aziji, niti su sva prezivjela na usranom Zapadu.
Zalosno je citati komentare protiv radjanja djece.. pa djeca su NASE jedino i najvece bogastvo. Ko ne zna, saznace!
Major wrote:Ok. ja se sluzim nekakvom logikom.madam Bovary wrote:kakva teorija ili logika.....nepoznaniceMajor wrote:Po kakvoj teoriji ili logici jedna desetoclana porodica moze imati vise nafake u odnosu na cetvoroclanu porodicu.
A logicno je da je sa dvoje djece puno lakse nego sa 5-oro i vise.
Pazi madam....ta nafaka je bila rasprostranjena vrlo davno, u agrarnim zemljama, tamo gdje su ljudi iskljucivo od njihovih agrarnih
proizvoda zivjeli, i tada ko je imao vise djece (radne snage) taj je i mogao da obradi polja, pokosi, pozanje , stoku cuva itd. itd.
A svima nam je jasno ko i dan danas zastupa tezu o nekakvoj nafaki.
To su insani koji sole ljudima pamet, u nekom smislu to bi moralo biti kaznjivo isto tako sto je kaznjivo negirati genocid.
a zao ti odvojiti za dijete.
Joj sto si i ti cudna jbtNiti su sva djeca pomrla u Africi i Aziji, niti su sva prezivjela na usranom Zapadu.
Zalosno je citati komentare protiv radjanja djece.. pa djeca su NASE jedino i najvece bogastvo. Ko ne zna, saznace!
Mic-Sokoli wrote:a zao ti odvojiti za dijete.![]()
Joj sto si i ti cudna jbtNiti su sva djeca pomrla u Africi i Aziji, niti su sva prezivjela na usranom Zapadu.
Zalosno je citati komentare protiv radjanja djece.. pa djeca su NASE jedino i najvece bogastvo. Ko ne zna, saznace!,pitas shwabu imas li djece ustvari on tebe pita prvi ja nikad ne ulazim u privatluke sa kojekakvim,pa ti odgovoris i pitas isto njih,radi reda,a oni kazu NEIN imam kaze dva psa i tri macke npr.
Eh moj ti
Dust wrote:Ok. ja se sluzim nekakvom logikom.Major wrote: kakva teorija ili logika.....nepoznanice
A logicno je da je sa dvoje djece puno lakse nego sa 5-oro i vise.
Pazi madam....ta nafaka je bila rasprostranjena vrlo davno, u agrarnim zemljama, tamo gdje su ljudi iskljucivo od njihovih agrarnih
proizvoda zivjeli, i tada ko je imao vise djece (radne snage) taj je i mogao da obradi polja, pokosi, pozanje , stoku cuva itd. itd.
A svima nam je jasno ko i dan danas zastupa tezu o nekakvoj nafaki.
To su insani koji sole ljudima pamet, u nekom smislu to bi moralo biti kaznjivo isto tako sto je kaznjivo negirati genocid.
Samo da tí pohvalim argumentiranje i da naglasim da se slazem s tobom,na moj mozda cudan i neprecizan nacin .Dust wrote:Mic-Sokoli wrote:a zao ti odvojiti za dijete.![]()
Zalosno je citati komentare protiv radjanja djece.. pa djeca su NASE jedino i najvece bogastvo. Ko ne zna, saznace!,pitas shwabu imas li djece ustvari on tebe pita prvi ja nikad ne ulazim u privatluke sa kojekakvim,pa ti odgovoris i pitas isto njih,radi reda,a oni kazu NEIN imam kaze dva psa i tri macke npr.
Eh moj ti
Sad polako, udahni, pa reci ponovo sta si htio da kazes..
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests