Mutevelija wrote: 14 Oct 2019, 19:56Ne smatram da je moj odnos takav neprijateljski, vec smatram da si to cula od nekih forumasica, pa sad ponavljas za njima.Iskra wrote: 14 Oct 2019, 19:53 Ne znam da li je dozvoljeno ali ako nije nek moderacija briše a ja se unaprijed izvinjavam.
Nije mi jasno, Mutevelija, zašto ti ako smatra da evo lično ja, nisam u pravu, čemu takav tvrd stav, neprijateljski, napadački, snishodljiv? Zar nije tvoja zadaća, kao muslimana, vjernika, koji zna, da uputi ove koji ne znaju, da im pojasni rastumaci, a da ih pri tome ne ponižava? Jel to odraz vjere, muslimana, vjernika, Islama?
Ako smatras da smo udaljeni, približi nas vjeri, ne udaljavaj.
I fakat si bio bezobrazan prema Zagorki, i učinio si ono što si spočitava meni, stavljao si jok riječi koje ona nije izgovorila a ni izvrtala. Izvini se.
Odoh kupiti večeru, a ti izgiglaj tradiciju pa da se pofajtamo ko ljudi.![]()
Pa ona je mene uvrijedila a ne ja nju.
Za šta da se izvinim, nisi ni citala njene postove.
Ni od koga ništa o tebi nisam čula. Niti razmjenjujem mišljenja o tebi, ili bilo kome drugom, a takođe ne poznajem nikog ovdje. A ne zamjeram ti što to kažeš jer me ne poznajem da je suprotno znao bi da nisam povodljiva. Naprotiv. Samo mi je čudno da ne kažem neku tezu riječ, što se ti , koji se očigledno deklariras kao vjernik, ponašaš tako , po mom mišljenju i na ovoj temi , nesaukladno tome. Sve i da je Zagorka prva počela, osaburi, upiti je, ukazi joj.
Blago onom ko ima lijepu narav i čistu savjest i od čijeg su zla sigurni drugi ljudi! (Subhu-l-E'aša, 1/213, Džemheretu hutabi-l-'areb, 1/153 I.P.H. 40 )
Ali ne mislim da si zao, samo malo netolerantan.