TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 3875 times
Status: Online

Re: Evo šta je Amina tražila od supruga kao mehr: Amel nakon njenih riječi zaplakao

Post by Laser » 15 Oct 2019, 11:07

Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 10:58 Najopsurdnije je kad se jedan moj rođak ženio i šerijatsko vjenčanje. Čisto sumnjam da taj zna i danas proučiti Bismillah kako treba a o dalje da ne pričam.
No eto, kao treba, ovako-onako i onda kasnije pravi “pravo” vjenčanje gdje smo se ubili od alkohola a uvjeren sam da su neki povukli par linija, da se malo “poprave”.

Nisam za to da se vjera koristi (ili bolje rečeno, zloupotrebljava) kao isprika za neka tvoja djela odnosno nedjela.
To nosiš u sebi i to je tvoja lična stvar.
Brčeš poredak stvari.

Vjenčanje ne spada u obredoslovlje.
Vjenčati se šerijatski može svako ko se deklariše kao musliman ili muslimanka, pa makar se svaki dan ubijao od alkohola.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7894 times
Been thanked: 18662 times
Status: Offline

Re: Evo šta je Amina tražila od supruga kao mehr: Amel nakon njenih riječi zaplakao

Post by Maja » 15 Oct 2019, 11:13

Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 10:58 Najopsurdnije je kad se jedan moj rođak ženio i šerijatsko vjenčanje. Čisto sumnjam da taj zna i danas proučiti Bismillah kako treba a o dalje da ne pričam.
No eto, kao treba, ovako-onako i onda kasnije pravi “pravo” vjenčanje gdje smo se ubili od alkohola a uvjeren sam da su neki povukli par linija, da se malo “poprave”.

Nisam za to da se vjera koristi (ili bolje rečeno, zloupotrebljava) kao isprika za neka tvoja djela odnosno nedjela.
Ne znam zasto se ne bi par vjencao i vjerski ako im se na svadbi poslije posluzuje i alkohol.
Konzumiranje alkohola je jedan grijeh.
Zivjeti zajedno i izroditi djecu u, pred bogom, vanbracnoj zajednici je drugi grijeh.
Drogirati se je treci grijeh.
Kradja cetvrti itd.
Pa ako neko ima alkohola na svadbi, ne znaci da se drogira i krade.
Svaki grijeh je za sebe.
Mozda je 0,5 posto onih koji zive ne cineci nikakav grijeh.
Osim toga, mozda ce mu dijete sutra prakticirati islam i smetat ce mu cinjenica da nije rodjen u braku sklopljenim pred bogom.

PS od licemjernih vjernika nimalo niste bolji vi sto kritikujete sve i svakoga. Neka svako odgovara za svoje grijehe.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23944 times
Been thanked: 6246 times

Post by Veca » 15 Oct 2019, 11:19

...Ina, ne pricas o meni, nego s menom :zubi znaci-Vecooooooo :ha ...vokativ :haha

:sunja
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5079 times
Been thanked: 7059 times

Post by ina » 15 Oct 2019, 11:35

Veca wrote: 15 Oct 2019, 11:19 ...Ina, ne pricas o meni, nego s menom :zubi znaci-Vecooooooo :ha ...vokativ :haha

Neka svako odgovara za svoje grijehe.
:852
Svijest ima sidrište.

Maja
Administrator
Administrator

Re: Tri forumaša

Post by Maja » 15 Oct 2019, 11:41

Muta na korak sam da ti zabranim ucesce na ovoj temi

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Oct 2019, 11:41

Ako, građanin BiH ili bilo koje države, otputuje recimo u Saudijsku Arabiju sa suprugom, pogotovo ako se namjerava tamo duže zadržati, u nekim situacijama će možda morati pokazati vjenčani list na uvid ili ovjereni prevod istog.
Iako se Saudija deklariše kao islamska država gdje je šerijat državni zakon, tražit će na uvid vjenčani list od države BiH bez obzira što je vjenčanje obavio neki "ćafirski" matičar.
Niko neće tražit niti priznati kao validan vjenčani list koji izdaje IZ prilikom šerijatskog vjenčanja.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija » 15 Oct 2019, 11:41

Nema potrebe da zauzimas strane prva je ona meni spojlala.
:mah
Do daljnjeg.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Ommadawn
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.

Post by Ommadawn » 15 Oct 2019, 11:46

Laser wrote: 15 Oct 2019, 11:07

Brčeš poredak stvari.

Vjenčati se šerijatski može svako ko se deklariše kao musliman ili muslimanka, pa makar se svaki dan ubijao od alkohola.
Ako sam dobro upucen, rijec musliman znaci onaj koji se predao Alahu, vjeruje u njega, klanja i drzi se islamskih propisa. Je li to tacno?
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd

F*CK CANCER! F*CK DIABETES!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23944 times
Been thanked: 6246 times

Post by Veca » 15 Oct 2019, 11:48

ina wrote: 15 Oct 2019, 11:35
Veca wrote: 15 Oct 2019, 11:19 ...Ina, ne pricas o meni, nego s menom :zubi znaci-Vecooooooo :ha ...vokativ :haha

Neka svako odgovara za svoje grijehe.
:852

:ljub bona!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra » 15 Oct 2019, 11:49

Ihhh sta ste nadrobili , a ja nemam vremena :auf
:srce Jer si moje, najmoje... :srce

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8498 times

Post by Duminjo » 15 Oct 2019, 11:52

Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 11:46

Brčeš poredak stvari.

Ako sam dobro upucen, rijec musliman znaci onaj koji se predao Alahu, vjeruje u njega, klanja i drzi se islamskih propisa. Je li to tacno?
to je vjernik

Ommadawn
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.

Post by Ommadawn » 15 Oct 2019, 11:53

Maja wrote: 15 Oct 2019, 11:13

Ne znam zasto se ne bi par vjencao i vjerski ako im se na svadbi poslije posluzuje i alkohol.
Konzumiranje alkohola je jedan grijeh.
Zivjeti zajedno i izroditi djecu u, pred bogom, vanbracnoj zajednici je drugi grijeh.
Drogirati se je treci grijeh.
Kradja cetvrti itd.
Pa ako neko ima alkohola na svadbi, ne znaci da se drogira i krade.
Svaki grijeh je za sebe.
Mozda je 0,5 posto onih koji zive ne cineci nikakav grijeh.
Osim toga, mozda ce mu dijete sutra prakticirati islam i smetat ce mu cinjenica da nije rodjen u braku sklopljenim pred bogom.

PS od licemjernih vjernika nimalo niste bolji vi sto kritikujete sve i svakoga. Neka svako odgovara za svoje grijehe.
Zar nije konzumiranje i sluzenje alkohola po Islamu zabranjeno?
Sta je tad svrha serijatskog vjencanja?

Ako mu se gosti na vjencanju drogiraju, a on to zna i dopusti im - dakle podrzava drogiranje, ne osudjuje to, automatski podrzava i kriminal.
Sta je tad svrha serijatskog vjencanja?

Naravno, ni jedan covjek na svijetu nije bezgresan, svjesno ili nesvjesno, pocev od mene samog pa nadalje.

Pravo na kritiku ima svako, bas kao i na misljenje i da to iznosi. Neka zivi kako ko hoce ali apsurd i licemjerje je nametati nekome jedno a ovamo ciniti upravo suprotno.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd

F*CK CANCER! F*CK DIABETES!

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 15 Oct 2019, 11:55

De ne brabonjaj. Nisam ni pomislila na Space vec sto par vas odgovara kratko i bezveze dok se ostali potrude da nesto napisu.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9905 times
Been thanked: 16704 times

Post by spacebound » 15 Oct 2019, 11:56

Prepao se da mu nisam prijavila post zbog onoga kako me je opisao pjesmom, k'o da je meni bitno sta mutevellija o meni misli i pise :D.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14023 times
Been thanked: 23266 times

Post by Fuddo » 15 Oct 2019, 11:56

Maja wrote: 15 Oct 2019, 10:28
Veca wrote: 15 Oct 2019, 09:14 ...ja sam se sinoc, ovdje sama, grohotom smijala :888 ...nije normalan!
Vala zna i pretjerati. I uvijek u tim pricicama on ko ispadne neki pozitivni luDZak.
Maxo druze, jbg, de to malo...ponasaj se. :oo
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8498 times

Post by Duminjo » 15 Oct 2019, 12:01

il mu je krivo sto sam ja onako opiso malu, pa ljubomoran ..

i de nemojte mi mutu. space ti si najgora

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9905 times
Been thanked: 16704 times

Post by spacebound » 15 Oct 2019, 12:04

Duminjo wrote: 15 Oct 2019, 12:01 il mu je krivo sto sam ja onako opiso malu, pa ljubomoran ..

i de nemojte mi mutu. space ti si najgora
mora neko i babaroga bit :nokti
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Oct 2019, 12:04

Brčeš poredak stvari.

Definicija je tačna, ali ti nisi dobro upućen.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14023 times
Been thanked: 23266 times

Post by Fuddo » 15 Oct 2019, 12:08

Laser wrote: 15 Oct 2019, 12:04
Definicija je tačna, ali ti nisi dobro upućen.
Ja ba, more to...

Moj tetak rahmetli razduzi flasu badelovog konjaka i kaze ode klanjat...
Tetak bolan, djes to?
Sine Fudo, bolje ikako neg’ nikako k’o ti, i haj razligu.
Dozvolite da se obratimo

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 15 Oct 2019, 12:10

Kad se vec spominje nametanje, uvijek je stav da vjernici ugrozavaju "nevjernike", da im namecu ovo i ono.
A ja sto vidim, agresivniji su ateisti prema vjernicima. I uvijek imaju iste argumente, piju a nece svinjetine, pa se ubaci koji clip teroristickog napada ili kamenovanje zena koji veze s vezom nema itd.
A imaju i blazi kriticari kao ti Omere, pa oni kojima cak smeta sto dosta omladine danas posti do onih bas mizernih likova koji bockaju npr zene koje pricaju o iftaru uz komentar "sta imas isticati, postis sam za sebe". Znaci ako postis, po njihovom moras to kriti od drugih, mozda cak i lagati da ne postis.
Tako to ide, od agresivaca do onih, kako u Bosni kazu, mahalasa. Svako bi svakome odredjivao sta ce i kako ce.

Post Reply

Return to “Pričaona”