TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13960 times
Been thanked: 23065 times
Status: Offline

Re: Evo šta je Amina tražila od supruga kao mehr: Amel nakon njenih riječi zaplakao

Post by Fuddo » 15 Oct 2019, 12:40

Maja wrote: 15 Oct 2019, 12:32Fudo idi lezi
Pa jel nije?
Mislim, imas drustva gdje vladaju, imas i ona gdje su pokusali, a imas i televizor da upalis u pogledas na sta to lici. Lete glave ko u filmovima.

Imas i ovdje tih likova, samo se drugacije mole, kad vise ne mogu nista, naprave sektu i ograde se zicom.
Na kraju ih fbi mora facat okolo.
Bizi bona, goni to.
Neka to bude tvoja privatna stvar, imas slobodu da upraznjavas, praktikujes, vjerujes...i kapak.
Dozvolite da se obratimo

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9848 times
Been thanked: 16596 times

Re: ŽIVINICE: Izrešetao ljubavnicu jer je pobjegla na vašar u Puračiće

Post by spacebound » 15 Oct 2019, 12:40

Ko je od forumasa bio na vaseru :obrve E, kad je mene spreca obec'o vodit, pa sipak :tuzna
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1219 times
Been thanked: 3863 times

Re: Evo šta je Amina tražila od supruga kao mehr: Amel nakon njenih riječi zaplakao

Post by Laser » 15 Oct 2019, 12:41

Vidjeli smo Albaniju, Kubu i druge države.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Oct 2019, 12:44

Laser wrote: 15 Oct 2019, 12:41 Vidjeli smo Albaniju, Kubu i druge države.
Pa isti je to mentalni sklop, sam drugaciji dres.
Uzengije na ocima ko u konja, i sam pravo.
Dozvolite da se obratimo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7846 times
Been thanked: 18540 times

Post by Maja » 15 Oct 2019, 12:45

Pa napisala sam gore da vam je glavni argument kamenovanje zena, terorizam itd. Je li tebi izmedju takvih idiota iz pojedinih istocnih zemalja i naseg prakticiranja islama znak jednakosti? U tome i jest problem. Sto ljudi na spomen islama vide ono najgore sto na kraju krajeva i nema veze s islamom.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Oct 2019, 12:46

Fuddo wrote: 15 Oct 2019, 12:44
Pa isti je to mentalni sklop, sam drugaciji dres.
Uzengije na ocima ko u konja, i sam pravo.
Naravno, zato ne uzimajmo ekstremne slučajeve kao primjer.

Ommadawn
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.

Post by Ommadawn » 15 Oct 2019, 12:47

Maja wrote: 15 Oct 2019, 12:10 Kad se vec spominje nametanje, uvijek je stav da vjernici ugrozavaju "nevjernike", da im namecu ovo i ono.
A ja sto vidim, agresivniji su ateisti prema vjernicima. I uvijek imaju iste argumente, piju a nece svinjetine, pa se ubaci koji clip teroristickog napada ili kamenovanje zena koji veze s vezom nema itd.
A imaju i blazi kriticari kao ti Omere, pa oni kojima cak smeta sto dosta omladine danas posti do onih bas mizernih likova koji bockaju npr zene koje pricaju o iftaru uz komentar "sta imas isticati, postis sam za sebe". Znaci ako postis, po njihovom moras to kriti od drugih, mozda cak i lagati da ne postis.
Tako to ide, od agresivaca do onih, kako u Bosni kazu, mahalasa. Svako bi svakome odredjivao sta ce i kako ce.
Bilo ko da podrzava i ne osudjuje teroristicke napade ili kamenovanje nekoga, pa bio on ateista ili vjernik (bilo koje vjere) - za mene je manje vrijednosti.

Ja pijem a ne jedem svinjetinu ali moji razlozi po pitanju i jednog i drugog sasvim licni i nemaju veze sa vjerom.
Meni ne smeta sto neko posti, cak meni neki jako dragi ljudi poste za Ramazan, na poslu se susrecem sa takvima i iz cistog respekta tih mjesec dana posta ne pijem vodu niti jedem hranu pred njima.
Problem je sto kod nas u Bosni je to postala politicka stvar, mondenska stvar, stvar u koju ce te svrstati da li si "gradsko celjade" ukoliko oca zoves tata a ne babo ili ne, da li mozes u jedan odredjen tor ili ne ako se prije toga ne identifikujes odredjenom vjerom iako mozda ti sam licno ne vjerujes da postoji Bog. Ali eto de da se rodbina, komsije i prijatelji ne naljute.
Kao sto je sa mnom islo njih nekoliko u srednju skolu, svi stavili krstove na lancice ili mindjuse, obukli dresove hrvatske nogometne reprezentacije a u svakoj drugoj rijeci psuju Isusa, Boga i svetu Nedjelju... :roll Dakle, objekti za izbjegavanje.

PS. Ne zovem se Omer niti to ime ima ikakve veze sa nickom Ommadawn.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd

F*CK CANCER! F*CK DIABETES!

Ommadawn
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.

Post by Ommadawn » 15 Oct 2019, 12:49

Znamo dokle su dogurali Albanija i Kuba, znamo dokle je dogurao i Iran. Saudijska Arabija bi tu negdje bila no ih vadi to sto imaju naftu.
Ab yul ann idyad awt

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2706 times
Been thanked: 8390 times

Post by Duminjo » 15 Oct 2019, 12:51

April. Mujo i Fata odose na vasar kod Vareša. Cijeli dan muzika, igranka. Jelo se, pilo se. Sve super. Krenu navecer kuci i dvojica ih u mraku zaustave. Muju namlate ko vola u kupusu, Fatu siluju.
Juli. Ima neki vasar kod Visokog. Odu Mujo i Fata opet. Mujo teska srca al hajd.. Ide se Fati pa zbog nje. Opet sve super preko dana. Krenu navecer kuci i opet ih dvojica safataju. I opet Muju nalemaju a Fatu siluju.
Oktobar. Vasar u Puracicu 😂 Mujo nece a Fati se praaaaavo ide 🙈

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Oct 2019, 12:53

Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 12:49
Znamo dokle su dogurali Albanija i Kuba, znamo dokle je dogurao i Iran. Saudijska Arabija bi tu negdje bila no ih vadi to sto imaju naftu.
Opet fuliš suštinu.

Fudo i ja nismo referirali na to dokle je ko doguro, poznato je to svima, govorili smo o represivnom nametanju stavova čitavom društvu.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 15 Oct 2019, 12:54

Duminjo wrote: 15 Oct 2019, 12:51 April. Mujo i Fata odose na vasar kod Vareša. Cijeli dan muzika, igranka. Jelo se, pilo se. Sve super. Krenu navecer kuci i dvojica ih u mraku zaustave. Muju namlate ko vola u kupusu, Fatu siluju.
Juli. Ima neki vasar kod Visokog. Odu Mujo i Fata opet. Mujo teska srca al hajd.. Ide se Fati pa zbog nje. Opet sve super preko dana. Krenu navecer kuci i opet ih dvojica safataju. I opet Muju nalemaju a Fatu siluju.
:D. A što si meni dao onu reakciju onakvu, prvo sam mislila da te nervira sto se zajebavamo
Od juce si nesto slabog želuca.
De kamilice :jutarnja
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Oct 2019, 12:55

Maja wrote: 15 Oct 2019, 12:45 Pa napisala sam gore da vam je glavni argument kamenovanje zena, terorizam itd. Je li tebi izmedju takvih idiota iz pojedinih istocnih zemalja i naseg prakticiranja islama znak jednakosti? U tome i jest problem. Sto ljudi na spomen islama vide ono najgore sto na kraju krajeva i nema veze s islamom.

Kojeg naseg praktikovanja Islama?
Jesi mozda cula za paradzemate?
A ako mislis na onaj prijeratni, to ti je sestro nase eksperimentisanje u fazonu, malo viski malo kokakola.
Realno, za vakat u kojem zivimo religizni nazori su, haj da ne upotrijebim grublji izraz, poprilicno besmisleni.
Meni je to sasvim ok kao dio tradicije, kulture, pa ako hos, haj, i identiteta.
Al cim to pocne postavljati drustvene norme, neko je ni kriv ni duzan najebo.
Nije to samo Islam, ovdje mozes ubaciti bilo koju religiju.
Uostalom, ti si na svojoj kozi najbolje osjetila kako to funkcionise kad su u pitanju neki drugi ekstremi, konkretno krscanski.
Dozvolite da se obratimo

Ommadawn
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ommadawn » 15 Oct 2019, 12:56

Laser wrote: 15 Oct 2019, 12:53
Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 12:49

Opet fuliš suštinu.

Fudo i ja nismo referirali na to dokle je ko doguro, poznato je to svima, govorili smo o represivnom nametanju stavova čitavom društvu.
Ti ne nalazis vezu izmedju toga sto ste ti i Fudo spomenuli i ovoga sto sam ja napisao?
Ab yul ann idyad awt

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Re: Tri forumaša

Post by Zagorka » 15 Oct 2019, 12:59

Lanci wrote: 14 Oct 2019, 23:20 Space top mama,zgodna drustvena uvijek rasplozena za salu🌹
Sibila dusha od zene,meni posebno draga obozavam da je citam,nekako uvijek pozitivna🌹
Vanilla,neko koga posebno ovdje gotivim,divna dama zena majka kraljica,neko ko zaista posjeduje samo dobre osobine❤️🌹😘💐

Cupe❤️
Damir
Doran
:grana :ha

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7846 times
Been thanked: 18540 times

Post by Maja » 15 Oct 2019, 13:01

Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 12:47
Maja wrote: 15 Oct 2019, 12:10 Kad se vec spominje nametanje, uvijek je stav da vjernici ugrozavaju "nevjernike", da im namecu ovo i ono.
A ja sto vidim, agresivniji su ateisti prema vjernicima. I uvijek imaju iste argumente, piju a nece svinjetine, pa se ubaci koji clip teroristickog napada ili kamenovanje zena koji veze s vezom nema itd.
A imaju i blazi kriticari kao ti Omere, pa oni kojima cak smeta sto dosta omladine danas posti do onih bas mizernih likova koji bockaju npr zene koje pricaju o iftaru uz komentar "sta imas isticati, postis sam za sebe". Znaci ako postis, po njihovom moras to kriti od drugih, mozda cak i lagati da ne postis.
Tako to ide, od agresivaca do onih, kako u Bosni kazu, mahalasa. Svako bi svakome odredjivao sta ce i kako ce.
Bilo ko da podrzava i ne osudjuje teroristicke napade ili kamenovanje nekoga, pa bio on ateista ili vjernik (bilo koje vjere) - za mene je manje vrijednosti.

Ja pijem a ne jedem svinjetinu ali moji razlozi po pitanju i jednog i drugog sasvim licni i nemaju veze sa vjerom.
Meni ne smeta sto neko posti, cak meni neki jako dragi ljudi poste za Ramazan, na poslu se susrecem sa takvima i iz cistog respekta tih mjesec dana posta ne pijem vodu niti jedem hranu pred njima.
Problem je sto kod nas u Bosni je to postala politicka stvar, mondenska stvar, stvar u koju ce te svrstati da li si "gradsko celjade" ukoliko oca zoves tata a ne babo ili ne, da li mozes u jedan odredjen tor ili ne ako se prije toga ne identifikujes odredjenom vjerom iako mozda ti sam licno ne vjerujes da postoji Bog. Ali eto de da se rodbina, komsije i prijatelji ne naljute.
Kao sto je sa mnom islo njih nekoliko u srednju skolu, svi stavili krstove na lancice ili mindjuse, obukli dresove hrvatske nogometne reprezentacije a u svakoj drugoj rijeci psuju Isusa, Boga i svetu Nedjelju... :roll Dakle, objekti za izbjegavanje.

Pobogu znam da se ne zoves Omer.

Moj komentar u vezi ove teme se odnosio na to da su zesci oni koji kritikuju vjernike, pogotovo zato sto ih sve gledaju isto. I vjernike koji zive normalnim i mirnim zivotom, gledajuci svoja posla, i "vjernike" koji vjeruju zbog upada u stranku, zbog mode i "sta ce reci komsije".
To je isto kao da sad kazes npr Norvezani su najgora nacija zbog Breivika.
Evo gledajuci i na forumu, puno su bezobrazniji bili POJEDINI forumasi ateisti prema forumasima koji su se izjasnjavali kao vjernici.
Da je tako kako vi tvrdite sad bi npr Mute upadao u Outfit temu i napadao zene zbog dekoltea i uske odjece i citirao hadise koji govore o pravilnom odijevanju zena :oo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2706 times
Been thanked: 8390 times

Post by Duminjo » 15 Oct 2019, 13:05

Zagorka wrote: 15 Oct 2019, 12:54
Duminjo wrote: 15 Oct 2019, 12:51 April. Mujo i Fata odose na vasar kod Vareša. Cijeli dan muzika, igranka. Jelo se, pilo se. Sve super. Krenu navecer kuci i dvojica ih u mraku zaustave. Muju namlate ko vola u kupusu, Fatu siluju.
:D. A što si meni dao onu reakciju onakvu, prvo sam mislila da te nervira sto se zajebavamo
Joj kolko pitanja u dvije recenice 🙈

Mozel nana ili čubra? Od kamilice mi se Nesto zgurdumi u stomaku.
Pa reakcija je jer sam se pronaso 😂

I ne nerviram se na zezanje. Možda tako "zvuci" jer se baš i ne poznajemo. Samo ti udri.. Mogu ja 😂

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 15 Oct 2019, 13:05

Da i Maju vidim kako brani neki stav dosljedno. :D.

Sad bih se prekrstio da sam krscanin, a za muslimane ne znam sta rade u toj konkretnoj situaciji. :valja
. . . . . . . . .

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 15 Oct 2019, 13:06

Duminjo wrote: 15 Oct 2019, 13:05
Zagorka wrote: 15 Oct 2019, 12:54

Joj kolko pitanja u dvije recenice 🙈

Mozel nana ili čubra? Od kamilice mi se Nesto zgurdumi u stomaku.
Pa reakcija je jer sam se pronaso 😂

I ne nerviram se na zezanje. Možda tako "zvuci" jer se baš i ne poznajemo. Samo ti udri.. Mogu ja 😂
Nek ti se zgurdumi koliko hoće, kad ja nalijem ima da je srčeš :D.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 15 Oct 2019, 13:08

Nemoj da je ko vadio iz konteksta. Sad sam skontala da se moze i drugačije tumačit a znam vas :123

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 15 Oct 2019, 13:08

Maja wrote: 15 Oct 2019, 13:01
Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 12:47

Pobogu znam da se ne zoves Omer.

Moj komentar u vezi ove teme se odnosio na to da su zesci oni koji kritikuju vjernike, pogotovo zato sto ih sve gledaju isto. I vjernike koji zive normalnim i mirnim zivotom, gledajuci svoja posla, i "vjernike" koji vjeruju zbog upada u stranku, zbog mode i "sta ce reci komsije".
To je isto kao da sad kazes npr Norvezani su najgora nacija zbog Breivika.
Evo gledajuci i na forumu, puno su bezobrazniji bili POJEDINI forumasi ateisti prema forumasima koji su se izjasnjavali kao vjernici.
Da je tako kako vi tvrdite sad bi npr Mute upadao u Outfit temu i napadao zene zbog dekoltea i uske odjece i citirao hadise koji govore o pravilnom odijevanju zena :oo
A bi on, ali još više voli pogledati :888
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Pričaona”