Maja wrote: 17 Oct 2019, 23:32
A stvarno, meni bi bolje bilo da svi prave jedno jelo pa da se glasa.
Ovako neko moze dobiti przenice a neko pacija prsa krem de la krem a la 4 vrste sira al dente s rukolom i zutim pomidorom
Mirelam wrote: 17 Oct 2019, 20:51
Hajde da dodam koju , varijanta koja je bila na jednom drugom forumu. Izabere se namirnica i onda svako od nje pravi sta hoce. Salju se slike Muneverici@ i nakon toga postavi sve slike. Glasanje, objava rezultata, pobjednik bira slijedecu namirnicu i tako svake sedmice. Meni je bilo fino druzenje i zezanje.
ovo je možda i najbolja varijanta, ja sam čak mislio da imamo odredženi budžet tipa 10 kera da se napravi jelo, i tu da se uradi na kreativnosti. Jer zaista nema smisla da se nešto kuha jer tu samo aranžiranje može odnijeti pobjedu jer nemoguće je pomirisati probati i tako....
Vako namirnica sedmice ili određeni budžet za jelo... tada ima smisla
Prijavljujem se i ja.
Prije prijedloga za jelo, ja predlazem da pokretaci teme, za prvo jelo oni daju prijedlog. Da to bude jedno jelo, koje cemo mi prijavljeni da pravimo i ko pobijedi, daje prijedlog za slijedece jelo.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Cvrle wrote: 18 Oct 2019, 09:35
Prijavljujem se i ja.
Prije prijedloga za jelo, ja predlazem da pokretaci teme, za prvo jelo oni daju prijedlog. Da to bude jedno jelo, koje cemo mi prijavljeni da pravimo i ko pobijedi, daje prijedlog za slijedece jelo.
Moze i to limitirati budzetom. Mozda je to cak najbolja varijanta za iskazivanje kreativnosti
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Jeste saglasni ovo sa budžetom, stvarno mislim da nam je to najbolje nego sad nešto zadavati nazive neka jela jedni drugim, i da idemo mjesečno jednom zbog vremena i zbog svega??