Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Vrag
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Radi se koliko je potrebno da se zavrsi posao. Kako poslodavac tako i radnik treba da shvati da i on sam sebi pravi posao. Da ima robovanja ima, ali gdje ga nema? Ovakvih prica kao kod Ommadawn sam cuo bezbroj, a isto sam cuo i slicnih o cemu se raspravlja sada iz njegovog kraja. Dok nekom ne smrkne drugom ne svane. Uvijek je tako bilo i tako ce i biti. I limun citav iscijedimo, gledamo svaku kap.
Ako hoces bolju situaciju onda moras i ti biti vrijedniji radnik.
Problem mladih demokracija...Dorian wrote: 20 Oct 2019, 00:25 Nikada ne treba potcijeniti mogućnost naroda da trpi.
Da narod nije spreman da trpi ne bi razni diktatori opstajali na vlasti decenijama.
Narod nije naviknut da kazni vlast na izborima.
I zašto bi oni nešto mijenjali, kad tako fino ide? (njima naravno)
Habibti, ya nour el - ain... 
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Vrijedan i mudar. Jer svaki će gledati da uzme od tebe maksimalno. Dobio sam ja tih tapšanja po ramenu i osmijeha i pohvala ali naučio da svaku uzmem s dozom soli.Vrag wrote: 20 Oct 2019, 00:29 Radi se koliko je potrebno da se zavrsi posao. Kako poslodavac tako i radnik treba da shvati da i on sam sebi pravi posao. Da ima robovanja ima, ali gdje ga nema? Ovakvih prica kao kod Ommadawn sam cuo bezbroj, a isto sam cuo i slicnih o cemu se raspravlja sada iz njegovog kraja. Dok nekom ne smrkne drugom ne svane. Uvijek je tako bilo i tako ce i biti. I limun citav iscijedimo, gledamo svaku kap.
Postavim ja granicu.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 13988 times
- Been thanked: 23175 times
Sta ste to se u bizMise zadali,
Da nije Bake opet stagod zajebano obeco?
Da nije Bake opet stagod zajebano obeco?
Dozvolite da se obratimo
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Što bi vladao Vlah kad može naš. Što bi vladao Turčin kad može naš.storm wrote: 20 Oct 2019, 00:30Problem mladih demokracija...Dorian wrote: 20 Oct 2019, 00:25 Nikada ne treba potcijeniti mogućnost naroda da trpi.
Da narod nije spreman da trpi ne bi razni diktatori opstajali na vlasti decenijama.
Imamo Turke i Arape, to su naša braća.
Imamo Ruse, to su naša braća.
Nestaće nas.
I to je ta priča.
Ab yul ann idyad awt
- Vrag
- Forum [Bot]
Ocito si vrijedan radnik za firmu, pa mozes malo sebi dati oduska. Sto je okej. Ali isto tako je glupost odbiti prekovremeni rad za dobrobit firme. Mozda taj zavrseni posao donese puno pozitivnih stvari.Ommadawn wrote: 20 Oct 2019, 00:32Vrijedan i mudar. Jer svaki će gledati da uzme od tebe maksimalno. Dobio sam ja tih tapšanja po ramenu i osmijeha i pohvala ali naučio da svaku uzmem s dozom soli.Vrag wrote: 20 Oct 2019, 00:29 Radi se koliko je potrebno da se zavrsi posao. Kako poslodavac tako i radnik treba da shvati da i on sam sebi pravi posao. Da ima robovanja ima, ali gdje ga nema? Ovakvih prica kao kod Ommadawn sam cuo bezbroj, a isto sam cuo i slicnih o cemu se raspravlja sada iz njegovog kraja. Dok nekom ne smrkne drugom ne svane. Uvijek je tako bilo i tako ce i biti. I limun citav iscijedimo, gledamo svaku kap.
Postavim ja granicu.
Tako ja gledam.
Last edited by Vrag on 20 Oct 2019, 00:39, edited 1 time in total.
Uglavnom... I to se vješto koristi.Ommadawn wrote: 20 Oct 2019, 00:34Što bi vladao Vlah kad može naš. Što bi vladao Turčin kad može naš.storm wrote: 20 Oct 2019, 00:30
Problem mladih demokracija...
Imamo Turke i Arape, to su naša braća.
Imamo Ruse, to su naša braća.
Nestaće nas.
I to je ta priča.
Eto gledam, čak i u hr, koja nema problema sa visenacionalnom državom, ni entitetima, pa takva retorika odlično prolazi svake izbore... Nema veze što se tone, što ljudi odose, samo da mi ovo, ono imamo...
Blato...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa nije glupost prekovremeni rad, al pod uslovom da je svaki sekund duplo placen.Vrag wrote: 20 Oct 2019, 00:37Ocito si vrijedan radnik za firmu gdje radis, pa mozes malo sebi dati oduska. Sto je okej. Ali isto tako je glupost odbiti prekovremeni rad za dobrobit firme. Mozda taj zavrseni posao donese puno pozitivnih stvari.Ommadawn wrote: 20 Oct 2019, 00:32
Vrijedan i mudar. Jer svaki će gledati da uzme od tebe maksimalno. Dobio sam ja tih tapšanja po ramenu i osmijeha i pohvala ali naučio da svaku uzmem s dozom soli.
Postavim ja granicu.
Tako ja gledam.
Ok je i to dobrobit firme, ali...
Dozvolite da se obratimo
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5057 times
- Been thanked: 6556 times
Eh to je to. Ali ne ide odmah. Moras prvo vrecu soli pojesti do toga. Ne moze nista odmah i sadOmmadawn wrote: 20 Oct 2019, 00:32Vrijedan i mudar. Jer svaki će gledati da uzme od tebe maksimalno. Dobio sam ja tih tapšanja po ramenu i osmijeha i pohvala ali naučio da svaku uzmem s dozom soli.Vrag wrote: 20 Oct 2019, 00:29 Radi se koliko je potrebno da se zavrsi posao. Kako poslodavac tako i radnik treba da shvati da i on sam sebi pravi posao. Da ima robovanja ima, ali gdje ga nema? Ovakvih prica kao kod Ommadawn sam cuo bezbroj, a isto sam cuo i slicnih o cemu se raspravlja sada iz njegovog kraja. Dok nekom ne smrkne drugom ne svane. Uvijek je tako bilo i tako ce i biti. I limun citav iscijedimo, gledamo svaku kap.
Postavim ja granicu.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Vrag
- Forum [Bot]
Ali sta? U Americi nema ne placenog prekovremenog?Fuddo wrote: 20 Oct 2019, 00:40Pa nije glupost prekovremeni rad, al pod uslovom da je svaki sekund duplo placen.Vrag wrote: 20 Oct 2019, 00:37
Ocito si vrijedan radnik za firmu gdje radis, pa mozes malo sebi dati oduska. Sto je okej. Ali isto tako je glupost odbiti prekovremeni rad za dobrobit firme. Mozda taj zavrseni posao donese puno pozitivnih stvari.
Tako ja gledam.
Ok je i to dobrobit firme, ali...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Nema rocko.
Plati pa se klati, tj. drzi ljude prekovremeno.
Nije duplo, ali jeste jeaN i po. Nedjelja je duplo, ili praznik.
Dozvolite da se obratimo
Tako je isto i kod mene... Prekovremeni je 150% dogovorene satnice, nedjelja, praznik je 200%
- Vrag
- Forum [Bot]
NIje to problem samo mladih demokratija.storm wrote: 20 Oct 2019, 00:30Problem mladih demokracija...Dorian wrote: 20 Oct 2019, 00:25 Nikada ne treba potcijeniti mogućnost naroda da trpi.
Koliko su ljudi trpjeli diktatore SSSR-a i drugih komunističkih država? Koliko su Francuzi trpjeli razne kraljeve prije nego što su se digli na revoluciju. Pa prave psihopate kao recimo Idija Amina. Diktature raznih religijskih institucija, recimo inkvizicije. I tako dalje, i tako dalje.
Narodi, ljudi mogu trpjeti diktatore decenijama, pa i vijekovima prije nego što se dignu na ustanak.
Sličan mehanizam kao kod žena koje ostaju u brakovima sa nasilnim muževima.
Psihologija to dobro poznaje, koliko god da si maltretiran, paradoksalno ima nešto utješno u tome da ti je situacija u kojoj si poznata. I prilagodio si se toj situaciji, pa ti je to lakše podnijeti nego neizvjesnost promjene.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Post danaDorian wrote: 20 Oct 2019, 00:49NIje to problem samo mladih demokratija.storm wrote: 20 Oct 2019, 00:30
Problem mladih demokracija...
Koliko su ljudi trpjeli diktatore SSSR-a i drugih komunističkih država? Koliko su Francuzi trpjeli razne kraljeve prije nego što su se digli na revoluciju. Pa prave psihopate kao recimo Idija Amina. Diktature raznih religijskih institucija, recimo inkvizicije. I tako dalje, i tako dalje.
Narodi, ljudi mogu trpjeti diktatore decenijama, pa i vijekovima prije nego što se dignu na ustanak.
Sličan mehanizam kao kod žena koje ostaju u brakovima sa nasilnim muževima.
Psihologija to dobro poznaje, koliko god da si maltretiran, paradoksalno ima nešto utješno u tome da ti je situacija u kojoj si poznata. I prilagodio si se toj situaciji, pa ti je to lakše podnijeti nego neizvjesnost promjene.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

Nije problem raditi prekovremeno i nekad sam pristanem za dobrobit firme. Sa šeficom se dobro slažem ali znam nekada povući liniju i reći “Ej, čekaj, ovo ne može”.Vrag wrote: 20 Oct 2019, 00:37Ocito si vrijedan radnik za firmu gdje radis, pa mozes malo sebi dati oduska. Sto je okej. Ali isto tako je glupost odbiti prekovremeni rad za dobrobit firme. Mozda taj zavrseni posao donese puno pozitivnih stvari.Ommadawn wrote: 20 Oct 2019, 00:32
Vrijedan i mudar. Jer svaki će gledati da uzme od tebe maksimalno. Dobio sam ja tih tapšanja po ramenu i osmijeha i pohvala ali naučio da svaku uzmem s dozom soli.
Postavim ja granicu.
Tako ja gledam.
Neću reći za sebe da sam vrijedan radnik ali gledam da svoj posao odradim što bolje moguće.
Radio sam u raznim branšama, raznim radnim mjestima. Na jednom su mi dušu uzimali i gledao sam na sve moguće načine da se maknem odatle. Slao molbe, zvao telefonom, išao na intervjue. Koliko sam puta dobio odbijenicu pa progutam i idem dalje. I sve sa osmijehom pred porodicom. Sa šefom se znao posvađati i jedne prilike
kaže on meni “ne deri se na mene znaš ti ko sam ja” reko “znam ali ti nisi bog niti si mi ćaća! Ja ako nešto neću nema ni zakona koji će me na to natjerati a ti upravo radiš mimo zakona pa se prokontaj!” Odmah se ušuti.
I dođe napokon prilika da promijenim radno mjesto i odem fino, dam otkaz. Mogao sam iste sekunde napustiti radno
mjesto ali neću da ispadnem šupak nego daj da obučim nekoga ono najosnovnije makar par sedmica do godišnjeg. Neću guzicom da zatvaram vrata. I predam ključeve, karticu, potpišem papire, predam dokumentaciju, složim administrativu, pozdravim sa kolegama i preko vrata. Dan danas taj datum slavim.
Ali zato krv piju mom prijatelju koji godinama nema muda ni volje da uradi istu stvar a nema ni kučeta ni mačeta. I ja mu sugerirao jedno, pa drugo, pa treće. I on uvijek nalazi izgovor. I ja dignem ruke od njega.
Ab yul ann idyad awt
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Mogla bih i ja uskoro da imam takav dan, za slaviti 
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A jbg sad,
Narod zna
Nisu od marmelade, em je zakon, em mu nece niko ostat ako ga nece platiti extra.
Dozvolite da se obratimo