Moderator: Krokodil Behko

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
I meni
Iz treceg pokusaja pregledah

Hvala na review-uSocrates wrote: 19 Oct 2019, 22:40 Ad Astra
Znaci, vrhZa mene, barem. Oni koji očekuju spektakularnu akciju, brzinu, or whatever neka ne idu. Ovo nije film za vas. Oni koji očekuju Odiseju 21-vog vijeka, ovo je film za vas.
Dobro, ko god odluci napraviti naucno-fantasticni film ovakve vrste mora se podvrgnuti testu poredjenja sa Odisejom. U posljednjih nekoliko godina, dosta ih je pokušalo. Interstellar, Arrival, Gravity, itd. Nolan je pao na ispitu zbog preobjasnjavanja. Arrival je prošao bolje, ali tu ima propovijedackog politiziranja, što je pokvarilo film. Gravity je opet pao, po mom misljenju, zbog nepotrebnog romantiziranja. Ima i Moon, ali to je malo drugačiji film.
Ad Astra prolazi sve ove testove. Neskriveno se daje priznanje Kubricku, kao "znam ja da ne mogu baš dostići te visine, jer niko ne moze, ali mogu ispričati intimnu pricu kosmickih proporcija za ovaj vijek".
I tu te film uzme. Sporo, bez zurbe, Bukvalno i simbolično, psihodelicna potraga za Stvoriteljem. Vizuelni praznik, filozofska rasprava čovječanstva gdje su zaista granice Svemira, i/ili naše duše.Odgovor na oba pitanja je vjerovatno isti. I to je najveći uspjeh filma - način na koji intimnu priču jednog čovjeka veze za univerzalno pitanje "who the fuck are we lost in this infinite "monstrosity"?"
Brad Pitt u najboljoj formi.![]()
I neće film zaraditi neke pare, a vjerovatno ni dobiti neke nagrade, jer ovakvi filmovi nikad ne dobiju paznju koju zasluzuju, ali vrijeme će pokazati da je u samom vrhu naucno-fantastičnih filmova.
Odgledati u kinu. Sjesti i uzivati.Od prve do posljednje sekunde.

Slabo sta i gledam u zadnje vrijeme..

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2011, 23:05 Sinoc na kablovskoj bas,gledao jedan izvanredan sa De Nirom..
A kakav bi i bio kad on glumi nego izvanredan.. I gledao ga drugi put
i opet mu ne upamtih ime
Ali mrak je.. To onaj kad on organizira bokserske borbe...

stariji noviji ??Krokodil Behko wrote: 21 Oct 2019, 16:57Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2011, 23:05 Sinoc na kablovskoj bas,gledao jedan izvanredan sa De Nirom..
A kakav bi i bio kad on glumi nego izvanredan.. I gledao ga drugi put
i opet mu ne upamtih ime
Ali mrak je.. To onaj kad on organizira bokserske borbe...
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests