I ja sam takav. Baš ganjam da nađem kuću s malo većom garažom ili šupom i da je opremim alatom i mašinama.Sheval wrote: 19 Oct 2019, 01:56 E da...
Moram imati neki podrum...ili neko drugo mjesto za radionicu.
Volim rastavljati, sastavljati, uredjivati, farbati...kucevic sam:)
Tokarski stroj sam rekao da ću nabaviti. Stari kad je čuo gleda u mene, vrti glavom i nakon izvjesnog vremena “pa koji će ti q-ratz tokarski stroj?”
Badžo i svastika kupili kuću i ja otišao kod njih. Garaža u rasulu totalno, a on opet ko vjeverica, navukao svega i svačega i žao mu baciti. Da mu je radni stol, da mu je alat srediti na zid, da mu je ovo, ono... A nema vremena da to sredi. Ja bio slobodan od posla jednu sedmicu i uletim kod njega u garažu. Napravim od čvrstih dasaka radni stol, prišarafim na njega šaraftluk, pričvrstim omanji nakovanj, tablu koju je on prefarbao u žuto i objesio, organizujem i napravim da se tu drže ključevi, razni šrafcigeri, čekići, kliješta, omanje mašine. Dva tri dana sam ja to
radio da bi on došao s službenog puta i kad je vidio to sve - zaprepastio se, zagrlio me s suzama u očima (imao je teško djetinjstvo, težak život i nije navikao da neko nešto uradi za njega) i onda stavio dvije stolice tu i donio nam po pivo a ostala piva u frižider. Kaže, da muški popijemo

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)