Cijeli dan vani , u skafanderu, i dzaba, sve na tebi mokro, usne modre, prste ne osjecas.S prvim mrakom ulazis u kucu, ona mirise na domaci hljeb, mama pomaze skinuti mokru odjecu.Presvuces se, sjednes kraj sporeta na drva, ona iz rerne izvadi vrucu ciglu koju tu samo zbog tebe cuva, umota je u krpu, pa ti na to stavis promrzla stopala.Ona stavi vodu za caj i dok ne prokuha grije ti sake trljajuci ih svojim dlanovima i povremeno pusuci u njih.Konsultant wrote: 24 Oct 2019, 12:38Propustiti snijeg, grudvanje i sankanje je gore od 9. nivoa danteovog pakla. Svi mokri u snijegu, pravimo nesto, intergalaticki je problem sto moras kuci na rucak. I to s noga nabacas, presvuces se (ako stignes) i opet.spacebound wrote: 24 Oct 2019, 12:28 Najteze mi je palo jedne zime kad sam dobila grupu, snijeg do koljena, raspust, svi vani, cujem graju, zabavljaju se, sankaju, a meni Hanijeva sandzacka Hanijeva sandzacka glava nad lavorom.I sad mi zao kad se sjetim![]()
To je obiljezilo generacije i generacije. Negdje do 2000. se zivilo, onda je neko prebacio u drugi kolosjek.
Mama

Nama je walkman u ratu i tik sto je prestao bio k'o kucastorm wrote: 24 Oct 2019, 12:36Walkman je izašao prije tvog rođenjaspacebound wrote: 24 Oct 2019, 12:28
Blizu smo mi u godinama izgleda
Podsjetio si me na dosta toga.Igranje od jutra do mraka, ni gladna ni zedna, samo nek je drugarica, pasa i skitanja.
Lastisa smo igrale dok noge ne utrnu, a to znaci satima.
Znale smo stotinu igara.Sada lastise uopste ne vidjam.
Penjale se na svako drvo, sankali se kuda bi roditelji da su vidjeli infarkt dozivjeli.
Price, smijeh, nestasluci...
Jednom mi mama dala 10 KM, tik iza rata je to bila fina para, da sebi cuvam.Ja za 7 KM kupila Lesi mesa, a za preostale 3 prijateljici i sebi slatkisa.
Najteze mi je palo jedne zime kad sam dobila grupu, snijeg do koljena, raspust, svi vani, cujem graju, zabavljaju se, sankaju, a meni Hanijeva sandzacka Hanijeva sandzacka glava nad lavorom.I sad mi zao kad se sjetim
Danas to djeca nemaju, mojima je kazna da izadju vani se igrati, jos ja njima ipak kontrolisem vrijeme na tabletu, igrajuci igrice.
Edit: imala sam walkman, tetka donijela iz Njemacke![]()
![]()
...