Francuska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Hollande ismijan zbog patuljastog izgleda u Londonu (VID
I karakter/vladanje/ ponasanje nam je od Boga, pa ne vidim da se nesto mnogo pazi a da se tudji "ne pogazi"...
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
na karakter i vladanje itekako mozemo uticati,ali na visinu ne... 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
ma pametno moje,volim realne ljudeDust wrote:I karakter/vladanje/ ponasanje nam je od Boga, pa ne vidim da se nesto mnogo pazi a da se tudji "ne pogazi"...

Mozes sakriti od drugih ali si onakav kakav si. Ne mozes se sam promjeniti, a ljudi misle da TE mogu promjeniti (zena se recimo uda pa pokusava promjeniti karakter svog muza.. mission impossible).
- Zagorka
izvini Dust ali ne nalazim vezu izmedju izrugivanja ruznim ljudima i ovoga?
(ne zamjeri,mozda je do mene,umorna sam)
...samo hoću reći da mi je malo ruznijih ljudi nekako zao,pa i oni bi voljeli biti visi,ljepsi....mislim,ako imaju urodjene mane...eh,sad ako se neko namjerno zapusti zbog lijenosti,to bas i nije za nekog zaljenja,ali sta znam,svakom svoje,i dalje mi je nepojmljivo cemu se rugaju ljudi koji su najvjerovatnije tamo neki luzeri i zivotna dostignuća su im nula bodova....
..i oni kao daju kriterije,kao da su oni mjerilo....

(ne zamjeri,mozda je do mene,umorna sam)
...samo hoću reći da mi je malo ruznijih ljudi nekako zao,pa i oni bi voljeli biti visi,ljepsi....mislim,ako imaju urodjene mane...eh,sad ako se neko namjerno zapusti zbog lijenosti,to bas i nije za nekog zaljenja,ali sta znam,svakom svoje,i dalje mi je nepojmljivo cemu se rugaju ljudi koji su najvjerovatnije tamo neki luzeri i zivotna dostignuća su im nula bodova....
..i oni kao daju kriterije,kao da su oni mjerilo....

biti nizak uopste nije ruzno, zasto sada mislis da je on ruzan...
p.s. upravo se sjetih nozdrva one glumice kojima si se ti izrugivala... nije li to dvostruki standard
p.s. upravo se sjetih nozdrva one glumice kojima si se ti izrugivala... nije li to dvostruki standard

- Zagorka
...pa oni ga smatraju ruznijim,i zato mu se smiju...ja sam u prvom postu napisala da tip uopće nije neki kepec(kontekst)i da ovi nose subare od metra pa vjerovatno zato i zgleda nize.....
ali tokom svog citavog boravka na forumu valjda si mogla zakljuciti da ne mjerim velicinu ljudi centimetrima,i to sam jasno naglasavala....
ali ocito nismo na istom levelu,tebi se tjera mak na konac,(iako ne vidim razlog)a ja sam umorna......
(p.s.ocito ne razumijes,tema je bila ko nam nije lijep,a ja smatram da su neki ljudi precijenjeni,a da nisu nista bolji od potcijenjenih....znaci malo vise jednakosti)
hajde jos koju iz naftalina,majke ti
ali tokom svog citavog boravka na forumu valjda si mogla zakljuciti da ne mjerim velicinu ljudi centimetrima,i to sam jasno naglasavala....
ali ocito nismo na istom levelu,tebi se tjera mak na konac,(iako ne vidim razlog)a ja sam umorna......
(p.s.ocito ne razumijes,tema je bila ko nam nije lijep,a ja smatram da su neki ljudi precijenjeni,a da nisu nista bolji od potcijenjenih....znaci malo vise jednakosti)
hajde jos koju iz naftalina,majke ti

Last edited by Zagorka on 12 Jul 2012, 23:01, edited 1 time in total.
Ne tjera vala, samo onako ... smetaju mi dvostruki arsini... No hard feelings madame 

- Zagorka
...tako ih ti vidiš(aršine)ali ne znaci da je nesto tako samo zato sto mi smatramo......nemam nikakvih osjećaja,ali ne volim natezanja bezze........
očito me ne poznajes dovoljno i to je sve....ali neznacajno

madam Bovary wrote:...tako ih ti vidiš(aršine)ali ne znaci da je nesto tako samo zato sto mi smatramo......nemam nikakvih osjećaja,ali ne volim natezanja bezze........
Sada razmisli o ovome sto si rekla

- Zagorka
ala si zavrla....(to moze znaciti vise stvari ali nebitno)....da ne moram raniti i ja bih vjerovatno unedogled razvlacila,trudila se da nesto iscijedim iz konteksta i dadakala.......srećom nemam pms,niti kakvu drugu boljku da me tjera na to
....eto neka ti bude,ti si to sve super skontala(nesto ti je promaklo,ali nema veze,ide to tebi).....
.... samo ostani u svojim uvjerenjima i zelim ti laku noć....

....eto neka ti bude,ti si to sve super skontala(nesto ti je promaklo,ali nema veze,ide to tebi).....
.... samo ostani u svojim uvjerenjima i zelim ti laku noć....

Laku noc i tebi 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9630 times
- Been thanked: 11376 times
ZNATE LI šta je do sada uradio Francois Hollande?
Smanjio plate državnim službenicima, ukinuo službena vozila i podršku crkvi...

Znate li šta je za samo nekoliko mjeseci na vlasti učinio francuski predsjednik Francois Hollande?
100% je ukinuo protokolarna vozila i prodao ih na aukciji.
Prihod je namijenjen za izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u do sada neuređenim predgrađima.
Objavio je i dokument koji sadrži 12 alineja gdje svim državnim preduzećima ukida službena vozila. Oland vjeruje da svaki privrednik koji zarađuje 600.000 eura godišnje, ili više, može da kupi automobil. Ako to ne učini, ili je škrt, ili nesposoban, ili korumpiran, a državnim preduzećima i ne trebaju takvi ljudi…
Pažnja. Ovako se dobija 345.000.000 eura, koji će biti od 15. avgusta ove godine investirani u nove istraživačke institute modernih tehnologija i opet, PAŽNJA, zaposlio je 2560 mladih naučnih istraživača.
Šira javnost jedino zna da je odbio upis fiskalnog pravila u ustav, jer je to kao glupo, ali je urgentnim predsjedničkim dekretom za 75%, povećao porez svim porodicama, ne pojedincima, čiji neto godišnji prihod premašuje pet miliona eura. Tim novcem, a da nije ni dodirnuo državni budžet, ove godine će zaposliti 59,870 nezaposlenih obrazovanih kadrova, a od 1. septembra 6900 i od 1. oktobra još 12500 nastavnika i profesora u državnim obrazovnim institucijama.
Opet PAŽNJA. Crkvi je ukinuo potporu u iznosu od 2,3 milijarde eura, kojima je rimokatolička crkva finansirala privatne liceume i škole. To je novac kojim će se graditi 4500 državnih dječjih vrtića i 3600 osnovnih škola.
On je uveo i poreske olakšice na “bonus kulture”, na primjer, bibliotekama, a oni koji budu zaposlili najmanje dva diplomirana stručnjaka biće sasvim oslobođeni poreza.
Ukinuo je vladine i državne novine, revije, fondacije i izdavačke kuće…
Zamenio ih je klubovima ili zadrugama koje promovišu razvoj preduzetništva s većom dodatnom vrednošću.
Bankama koje investiraju razvoj domaće privrede dat će poreske olakšice, a bankama, koje se bave samo novčanim transakcijama će ih povećati.
Snizio je plate svim državnim službenicima za 25%, do 33% poslanicima u parlamentu, a drugim visokim državnim službenicima, koji zarađuju više od 800.000 € godšnje – za 40%!
Sa četiri milijarde uštede, finansiraće socijalne kategorije. Samohrane majke će imati olakšice u prvih pet godina djeteta, a druge, s malo starijom djecom, tri godine. Dobijaće redovan zajamčeni dohodak, a sve navedeno ne dotiče ni jedan cent iz državnog budžeta!
Cijela Evropa se boji ovih šokantnih mjera. A rezultati: inflacije nema, a produktivnost i konkurentnost su se povećale prvi put u posljednje tri godine.

Znate li šta je za samo nekoliko mjeseci na vlasti učinio francuski predsjednik Francois Hollande?
100% je ukinuo protokolarna vozila i prodao ih na aukciji.
Prihod je namijenjen za izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u do sada neuređenim predgrađima.
Objavio je i dokument koji sadrži 12 alineja gdje svim državnim preduzećima ukida službena vozila. Oland vjeruje da svaki privrednik koji zarađuje 600.000 eura godišnje, ili više, može da kupi automobil. Ako to ne učini, ili je škrt, ili nesposoban, ili korumpiran, a državnim preduzećima i ne trebaju takvi ljudi…
Pažnja. Ovako se dobija 345.000.000 eura, koji će biti od 15. avgusta ove godine investirani u nove istraživačke institute modernih tehnologija i opet, PAŽNJA, zaposlio je 2560 mladih naučnih istraživača.
Šira javnost jedino zna da je odbio upis fiskalnog pravila u ustav, jer je to kao glupo, ali je urgentnim predsjedničkim dekretom za 75%, povećao porez svim porodicama, ne pojedincima, čiji neto godišnji prihod premašuje pet miliona eura. Tim novcem, a da nije ni dodirnuo državni budžet, ove godine će zaposliti 59,870 nezaposlenih obrazovanih kadrova, a od 1. septembra 6900 i od 1. oktobra još 12500 nastavnika i profesora u državnim obrazovnim institucijama.
Opet PAŽNJA. Crkvi je ukinuo potporu u iznosu od 2,3 milijarde eura, kojima je rimokatolička crkva finansirala privatne liceume i škole. To je novac kojim će se graditi 4500 državnih dječjih vrtića i 3600 osnovnih škola.
On je uveo i poreske olakšice na “bonus kulture”, na primjer, bibliotekama, a oni koji budu zaposlili najmanje dva diplomirana stručnjaka biće sasvim oslobođeni poreza.
Ukinuo je vladine i državne novine, revije, fondacije i izdavačke kuće…
Zamenio ih je klubovima ili zadrugama koje promovišu razvoj preduzetništva s većom dodatnom vrednošću.
Bankama koje investiraju razvoj domaće privrede dat će poreske olakšice, a bankama, koje se bave samo novčanim transakcijama će ih povećati.
Snizio je plate svim državnim službenicima za 25%, do 33% poslanicima u parlamentu, a drugim visokim državnim službenicima, koji zarađuju više od 800.000 € godšnje – za 40%!
Sa četiri milijarde uštede, finansiraće socijalne kategorije. Samohrane majke će imati olakšice u prvih pet godina djeteta, a druge, s malo starijom djecom, tri godine. Dobijaće redovan zajamčeni dohodak, a sve navedeno ne dotiče ni jedan cent iz državnog budžeta!
Cijela Evropa se boji ovih šokantnih mjera. A rezultati: inflacije nema, a produktivnost i konkurentnost su se povećale prvi put u posljednje tri godine.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Re: ZNATE LI šta je do sada uradio Francois Hollande?
Ljudski gledano ovo je dobro, medjutim socijala ne gradi drzavu i to je kratkog zamaha. Trebao je prvo novac usmjeriti u razvoj novih tehnologija i gradnje sistema koji im nedostaju jer od toga dobija povrat novca kojima moze dalje i djeliti i investirati. Energija Atlantika je neiscrpna. Dobro je sto je investirao biblioteke, bez toga nema unapredjenja. Zestok je revolucionar ranga onih iz burzuarske revolucije, samo koliko ce dugo opstati. Jos je crkvi oduzeo velike prihode, bit ce dobro ako ga ne skrate za glavu.Krokodil Behko wrote:Sa četiri milijarde uštede, finansiraće socijalne kategorije. Samohrane majke će imati olakšice u prvih pet godina djeteta, a druge, s malo starijom djecom, tri godine. Dobijaće redovan zajamčeni dohodak, a sve navedeno ne dotiče ni jedan cent iz državnog budžeta!
Za nekih pola godine-godinu vidit cemo prve rezultate ili ce velika vecina naroda biti uz njega, spremna krvariti vise nego sto su oni za Babu ili ce mu poceti okretati ledja i poceti ga pljuvati.
- STrendzer
- Inventar foruma
kad cemo mi u Bosni imat jednog 'vakog??!...nikad haman!..

- Konsultant
- Legenda foruma
niko nema hrabrosti nesto ovako zatemeljiti. situacija se zapekla ko najstarija rerna, medjutim nije nemoguce uraditi samo trazi malo vise resursa.burek67 wrote:kad cemo mi u Bosni imat jednog 'vakog??!...nikad haman!..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14419 times
- Been thanked: 9980 times
- Status: Online
'vako ocu! vaaaakoooo ocu!!!
Pa zamislite samo koje bi se pare dobile od prodaje sluzbenih vozila u BiH?! To nama treba-revolucija! Covjek koji ima muda da kaze STOP!
Pa zamislite samo koje bi se pare dobile od prodaje sluzbenih vozila u BiH?! To nama treba-revolucija! Covjek koji ima muda da kaze STOP!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- STrendzer
- Inventar foruma
Konsultant wrote:niko nema hrabrosti nesto ovako zatemeljiti. situacija se zapekla ko najstarija rerna, medjutim nije nemoguce uraditi samo trazi malo vise resursa.burek67 wrote:kad cemo mi u Bosni imat jednog 'vakog??!...nikad haman!..
ma ne radi se samo o hrabrosti,nego kod nas je taj svakojaki lopovluk najgore vrste toliko zabetoniran,cementiran u svaku i najmanju kapilaru i poru/jedinku da ga je recimo skoro i nemoguce "razvezati",iskorijeniti,rasturiti..kod nas u sustini svi misle sablonski u stilu-"morel se sta 'vako"!?...bez obzira na posledice,bilo koje...
- Konsultant
- Legenda foruma
sluzbena auta ministara trebaju na drzavnom i federalnom novou, ovo na kantonalnom se moze drasticno smanjiti. najgore je sto su tretjerali sa skupim modelima, opremom i prekomjernim koristenjem u privatne svrhe.Julia-Klara wrote:Pa zamislite samo koje bi se pare dobile od prodaje sluzbenih vozila u BiH?!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9630 times
- Been thanked: 11376 times
Jel zna neko, šta je od sada, kod nas učinila vladajuća koalicija?
Posebno je pitanje, ko je kod nas uopšte na vlasti?
Nikako da upratim sve ove afere i smjene.
Posebno je pitanje, ko je kod nas uopšte na vlasti?
Nikako da upratim sve ove afere i smjene.