Mi možda imamo dobre stručnjake ali nam fali materijal za rad, koleginica nedavno imala nezgodu, naprsne joj vratni pršljen prilikom toga i trebalo je da joj stave Šancovu kragnu, koju nisu imali u bolnici, pa su malo improvizovali...

Moderator: VIP
Ima super stvari.
Pa ko ostane normalan do tridesete kasnije mu bude fino, smiri se i polako.srculence7 wrote: 27 Oct 2019, 02:41Uspeh je sve to preživetiFuddo wrote: 27 Oct 2019, 02:40
Ima super stvari.
Dolar, kafane, auta, koke, izobilje hrane i alkohola...![]()
![]()
Nemam pojma, iskreno, ne pada mi na pamet.Sheval wrote: 27 Oct 2019, 02:48 Salu na stranu, velika većina mojih poznanika, prijatelja ili rodbine, koji zive u SAD-u, ozbiljno rasmisljaju o preseljenju u Evropu.
Jesi ti kad ucestvovala u nekom izboru za Miss?Divlja_u_srcu wrote: 27 Oct 2019, 08:18 Biti zdrav, što više se smijati, uživati u ljepoti, zadobiti poštovanje i ljubav najbližih, izvesti djecu na pravi put, učiniti ovaj svijet bar malo boljim i ljepsim nekim našim angažovanjem..da znamo da bar neko lakše živi jer smo mi živjeli.
ne kakiDuminjo wrote: 27 Oct 2019, 10:07Jesi ti kad ucestvovala u nekom izboru za Miss?Divlja_u_srcu wrote: 27 Oct 2019, 08:18 Biti zdrav, što više se smijati, uživati u ljepoti, zadobiti poštovanje i ljubav najbližih, izvesti djecu na pravi put, učiniti ovaj svijet bar malo boljim i ljepsim nekim našim angažovanjem..da znamo da bar neko lakše živi jer smo mi živjeli.![]()
Najveci problemu BiH je nezaposljavanje skolovanih strucanjaka, vecina na ozbiljnim pozicijama u BiH rade osobe koje nemaju pojma o posluMister No wrote: 27 Oct 2019, 01:58 Pa sta hoces da ti se pokaze, i u konacnici sta vama stvarno nije jasno?
Najveci problem u BiH je zapravo nezaposlenost, a ne nekakva prosjecna plata.
Ta prosjecna plata se inace krece oko 900 KM, medjutim u nekom prosjecnom domacinstvu je zaradjuje samo jedan clan obitelji.
Eto sad racunaj kako ce bar troclana obitelj mjesec sastavit sa 900 KM.
Ovdje je gorivo duplo skuplje nego u tvojoj Americi, a hrana je u marketima skuplja bar 20%.
Takva porodica ni ne pomislja na vlastiti stan nego zivi (obicno) kod roditelja.
U Tuzli je kvadrat stana ovisno o lokaciji od 1600 - 2000 KM.
Struja, voda, grijanje, smece... mjesecno kostaju cca 250 - 300 KM.
Rentanje prosjecnog stana iznosi oko 300 KM.
Kad dijete krene u skolu niko ni marke ne pomaze.
Znaci od knjige do ostrila roditelji moraju da kupe.
Eto baci malo matematiku pa im izracunaj kako da sastave kraj sa krajem.
Koliko auta vozite u tvojoj porodici?
u US osobe rade da posla, da bi prezivjele poput tebe u Srbijisrculence7 wrote: 27 Oct 2019, 02:00 Eto ja sam humanista pa neki mesec radim i bez plate, znam stići će, samo kasne jedno 20-tak dana, niko mene ne pita da li imam od čega živeti i dete hraniti a posla i obaveza i radnih vikenda nikad više...Nego neću te teme, kasno je. Na kraju svako sebi bira, ne odgovara ti, misliš da je lakše i bolje, sa manje muke negde živeti, možeš se uvek predomisliti i otići.
A ja na to gledam ovako, jeste da nemam puno vremena za odmor, slobodne aktivnosti, nekad sam pod pritiskom, što zbog previše obaveza ili manjka novca ali radim nešto što volim i sve što sa tim dođe, lakše mi je da podnesem, imam divnog klinca kome se posvetim kad se vratim i uvek mi trči u zagrljaj sa osmehom. Onda me uhvati za ruku i traži da se igramo ili šetamo, zna da ga volim najviše na svetu i sve ću učiniti da i on pre svega jednoga dana bude zadovoljan i ponosan na to što jeste i to čime se bavi. Meni je to uspeh.
zato ja ne zivim vise u US , nikad mi se US nije dopadalaSheval wrote: 27 Oct 2019, 02:23 Meni su ove price iz SAD-a jako depresivne.
Ne bih mogao zivjeti tamo.
to je tocno , i ne znam, zasto ne pises nam ao Nrveskoj, to je Zapad, za BiH svi znamo u kakvom je stanjuSheval wrote: 27 Oct 2019, 02:54 Mucne su meni ove zalopojke...ne znam okle ovdje zaglavi...samo sa dodam...
Koliko vas, van BiH zna da tu zena ako zatrudni, ima velike šanse da ostane bez posla? Velike, ogromne...osim ako nije na drzavnim jaslama.
I kakve crne usporedbe praviti, koliko su negdje najke, pulover ili cokolino...ma bjezi bola
koji posao radisSheval wrote: 27 Oct 2019, 02:06
Moze izgledati bahato, meni je novac bio na dnu prioriteta kad sam odlučio da idem. Imao sam vise nego odlicna primanja u BiH, rijeseno stambeno pitanje, sve ... No, kad sam vec odlučio, izabrao sam i spremao se za tamo gdje se obilato cijeni rad.
Ne mogu ti ja opisati taj mir, opustenost i bezbrižnost...ne mogu.
Nije ovo preseravanje, nemam nijedan razlog da to cinim. Mene sindikat kao radnika koji uredno placa porez Norveskoj, cuva kao bijelog medvjeda. I ne samo mene.
A oprosti, gdje zivis ako smijem da pitam ?statebriga wrote: 27 Oct 2019, 10:51zato ja ne zivim vise u US , nikad mi se US nije dopadalaSheval wrote: 27 Oct 2019, 02:23 Meni su ove price iz SAD-a jako depresivne.
Ne bih mogao zivjeti tamo.![]()