Hidžab, nikab, burka
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
- Status: Offline
Re: Hidžab, nikab, burka
Ja vala ne bih prisla ni razgovarala ni sa kim,sta me briga kakvi su.....neka pokriju i bebu u povoju vala,dosta mi je,ponajvise munafika kojih danas susrecem sve vise,i njihovog izmotavanja i tumacenja ajeta okrecuci ih sebi u korist....ja poznajem jednog iskrenog vjernika koji cijeli zivot isto radi:moj otac....
Dakako da ne smatram da ih nema jos,ali kako rekoh,ja ovog poznajem....da nikad nije u kafanu usao,da nije ostao duzan feninga,da klanja svaki vakat,da nikad nije pio,jeo svinjetinu,da obecanja drzi cvrsto kao stubove,da komsije postuje cak i kad mu stete,da ustupi dio zemlje koja je jako vrijedna da se nebi zavadio oko "međe",da nikad ni sa kim nije bio da ne govori,da je plaćao stvari i u ratu dok su drugi iznosili dzabe kraj njega,da radi crnacki svojim rukama,da blago zakrene glavu kad je zena skroz golisava,da posti svaki ramazan i uz teske fizicke poslove,da ne pije ni bezalkoholno pivo.....ne pretjerujem,ne hvalim se....samo iznosim cinjenice.....
I znam neke koji cijeli zivot rade suprotno i sad samo znaju reci "postoji tobe" i pametovati mom starom,koji nije htio biti komunist iako ga to kostalo boljeg posla....
Sad su crveni zeleni,sad su svi pametni,sad iskacu ajeti do sad nevidjeni,sad tumače sve svakako....
Ja sam postila od sedme godine i nisam to smatrala dogadjajem za javnost,vec duznoscu,dakako da imam grijeh,ali je mkoja vjera(vec sam pisala)danas vise orijentirana na to da neko ne zaplace zbog mene....
Sta je prava istina i ko je u pravu nikad niko od nas do kraja ne moze biti siguran.....pokrivena nisam i necu biti,a kad vidim ko je sve pokriven,a kako se ponasa dodje mi da se skinem gola i hodam namjerno....
Dakako da ne smatram da ih nema jos,ali kako rekoh,ja ovog poznajem....da nikad nije u kafanu usao,da nije ostao duzan feninga,da klanja svaki vakat,da nikad nije pio,jeo svinjetinu,da obecanja drzi cvrsto kao stubove,da komsije postuje cak i kad mu stete,da ustupi dio zemlje koja je jako vrijedna da se nebi zavadio oko "međe",da nikad ni sa kim nije bio da ne govori,da je plaćao stvari i u ratu dok su drugi iznosili dzabe kraj njega,da radi crnacki svojim rukama,da blago zakrene glavu kad je zena skroz golisava,da posti svaki ramazan i uz teske fizicke poslove,da ne pije ni bezalkoholno pivo.....ne pretjerujem,ne hvalim se....samo iznosim cinjenice.....
I znam neke koji cijeli zivot rade suprotno i sad samo znaju reci "postoji tobe" i pametovati mom starom,koji nije htio biti komunist iako ga to kostalo boljeg posla....
Sad su crveni zeleni,sad su svi pametni,sad iskacu ajeti do sad nevidjeni,sad tumače sve svakako....
Ja sam postila od sedme godine i nisam to smatrala dogadjajem za javnost,vec duznoscu,dakako da imam grijeh,ali je mkoja vjera(vec sam pisala)danas vise orijentirana na to da neko ne zaplace zbog mene....
Sta je prava istina i ko je u pravu nikad niko od nas do kraja ne moze biti siguran.....pokrivena nisam i necu biti,a kad vidim ko je sve pokriven,a kako se ponasa dodje mi da se skinem gola i hodam namjerno....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Lijepo si ovo napisala. Znam i ja neke muslimanke pretezno koje su zenska verzija tvog oca, i oni cine ono najljepse od Bosanaca i tzv. bosanskog Islama. Ljudi koji nisu samo tebi, nego primjer svima koji ih zele vidjeti.ali je mkoja vjera(vec sam pisala)danas vise orijentirana na to da neko ne zaplace zbog mene....
Silence nema veze, zaboravi.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ja sam mislio na arabiju jer je to spominjala Call da tamo postoje odvojene plaže jer bio sam tamo.Gdje su te plaze kod nas?
Kod nas ne postoje ali se naravno može naći neki dio plaže udaljen od mase ,sve se može kad se hoće. Znam isto da su preko jednog foruma se žene okupljale i u zimskom periodu zaplaćivale bazene u Sa
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ja sam mislio da ne može biti tebi nanijeta, a to što će nekoj pokrivenoj osobi biti nanijeta zbog toga što vidi druge nepokrivene to bi valjda treba biti njen problem . Opet ako ti kažeš da se ti samo brineš za nju ,postavlja se pitanje zašto se ne brineš prvo za sebe itd . Ne prodikujem ti samo kažem kako stvari stojeČarobnjak, kako ne može biti nanijeta šteta nečijim odjevanjem? Može. Tvoj pogled na nekog slobodnije obučenog, tebi će da nanese štetu, odvešće te u grijeh...
S druge strane kad razmisliš mi imamo plaže i po ulicama pogotovu ljeti svaki dan ,šta da se radi?
Zato meni to i nije neki sad šok vidjeti tu ženu na plaži (kao onom francuzu one dvije cure u SA),pa to vidi svaki dan na ulici . Veći je problem muškarcima ,mi se lakše uzbudimo ,a osim toga žena će se teško uzbuditi ako prođe druga golišava žene pored nje
Ljepota je relativna stvar,..... e jes lijepa

Il ova :

A tek ova ;

Il ova :

A tek ova ;

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
A od kuda ti spoznaja da je ova dole bas ONA ?mrki62 wrote:Ljepota je relativna stvar,..... e jes lijepa![]()
Il ova :
A tek ova ;
Jes' vala lijepa/lijep je kolutka, sta joj/mu fali ?
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Nindža odjeća je čudo božije a vehabija najbolje zna ,............... pojma nemam jel muško il žeMsko - vehabija najbolje zna a ja nisan vehabija 
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Sramota fuj sram da bude vas,obojicu poigravate se s drugim i drugacijim a ni svoje ne znate postovat

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Aida Begić ,naša slavna režiserka

ovo je sasvim solidno i nemam nista protiv togacarobnjak Nurudin wrote:Aida Begić ,naša slavna režiserka
ali one slike sto je mrki postavio predstavljaju sramotu nase vjere
dobro ih je nazvao nindjama
stvarno ne znas je li musko ili zensko
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Lavlje_srce
- Alienka

Hm.blento59 wrote: ali one slike sto je mrki postavio predstavljaju sramotu nase vjere
Kada se ovakve i slicne uvrede (tipa Nindza sto nije samo uvreda, nego i vrlo infantilna uvreda) upotrebe da se opisu vjernice, sjetim se rijeci jedne Zapadnjakinje koja je tamo rodjena, odrasla, i onda svojom voljom prigrlila Islam. A onda jos (mozes misliti) stavila nikab.
Upoznala sam je u zenskom dijelu dzamije, i tu je bila bez nikaba. Dozivjela sam je ne samo pametnom, prijatnom i obrazovanom, nego i lijepom. I tako je pitam kako se odlucila na nikab. Kaze da joj donosi zastitu i mir (od pogleda i uznemiravanja na ulici). A onda je sama dodala da joj je najsmjesnije kada joj na ulici njeni sugradjani dobacuju odurne rijeci, misleci da je Arapkinja i da ih ne razumije.
Pitala sam da li je takvi komentari ljute. Rekla je da ih zali.
Pa poznato je da je ljepota relativna i u oku posmatraca. Neki bi rekli da je to i ljudska pamet, a ja kazem da svako ko poznaje zensku ljepotu moze vidjeti da se ispod ovog nikaba krije nista manje nego ljepotica. Ali je ta ljepotica izabrala da se posveti Bogu i vjeri, bas kao sto se na to odluce casne sestre, ortodoksne Jevrejke i tako dalje.mrki62 wrote:Ljepota je relativna stvar,..... e jes lijepa![]()
![]()
Ne vidim da ih neko vrijedja ni na ulici, niti na Internetu.
Vama se one ne moraju svidjati, one i nisu tu da bi vam se svidjele. Mozda upravo to mnogima smeta. A pametnom je i isaret dosta.
Memento Mori
ovo je ljepota

zar ovo lici na insana

zar ovo lici na insana

Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
E sad , ako skontaš šta si napisala i ako skontaš istinu iliti činjenicu u mom pitanju ; da li je moguće npr. u Saudijskoj Arabiji da žena bude gologlava, da li je moguće da se oblači kao ova :Lavlje_srce wrote:
Kada se ovakve i slicne uvrede (tipa Nindza sto nije samo uvreda, nego i vrlo infantilna uvreda) upotrebe da se opisu vjernice, sjetim se rijeci jedne Zapadnjakinje koja je tamo rodjena, odrasla, i onda svojom voljom prigrlila Islam. A onda jos (mozes misliti) stavila nikab.
Upoznala sam je u zenskom dijelu dzamije, i tu je bila bez nikaba. Dozivjela sam je ne samo pametnom, prijatnom i obrazovanom, nego i lijepom. I tako je pitam kako se odlucila na nikab. Kaze da joj donosi zastitu i mir (od pogleda i uznemiravanja na ulici). A onda je sama dodala da joj je najsmjesnije kada joj na ulici njeni sugradjani dobacuju odurne rijeci, misleci da je Arapkinja i da ih ne razumije.

Pazi, da se razumijemo, u islamu nema prisile al u mnogim arapskim zemljama upravo se to radi; žene prisiljavaju šta i kako obući , nema može vako il nako a pogotovo to što ti pišeš za tu Zapadnjakinju,.............. ona se je odlučila , a da li se u arapskim zemljama može bilo koja žena odlučiti mimo vjerskih vođa, mimo vjerske policije ?
Nismo djeca, to pogrdno ime nindža je blago , za takve slučajeve treba izmisliti rigorodniju imenicu, nindžaje melem
-
Blackhawk
Po ko zna koji put da ponovim... Nema prisile u vjeru, ali ima kad si vec u vjeri.. A to je velika razlika..
Ako si musliman onda treba da zivis po islamskim propisima i vjerovanjima.. A ako se nekom ne svidjaju pravila islama, onda neka izadje iz vjere bude nesto drugo, ateist krscanin ili slicno..
Kur'an i sunnet se ne smiju osporavati, i ne smiju se tumaciti na nacin na koji to nama odgovara.. Imaju vrlo jasni i striktni propisi kojih se trebamo pridrzavati..
I za tebe su znaci nindze i beduini i arapi koji nose turbane ili palestinke omotane oko glave i takodje gdje se samo oci vide.. A zasto nose tako, zbog podneblja, zbog klime, zastite o sunca i od pijeska..
Ali problem je sto ti ne kontas, i vjerujem da je tvoje negodovanje iz tog razloga sto ne mozes da vidis im lica i tijelo i da ne mozes stvarati fantazije sa njima i odmah ti takve osobe nisu ljudi...
Bas sam juce u prodavnici vidio jednu ovako pokrivenu, i vjeruj da mi je to lijepo vidjeti tako, mnogo mnogo ljepse nego vidjeti neku kojoj je 70 % tijela golo.
I nadam se da ces prestati sa vrijedjanjem postenih i casnih muslimanki...
Ako si musliman onda treba da zivis po islamskim propisima i vjerovanjima.. A ako se nekom ne svidjaju pravila islama, onda neka izadje iz vjere bude nesto drugo, ateist krscanin ili slicno..
Kur'an i sunnet se ne smiju osporavati, i ne smiju se tumaciti na nacin na koji to nama odgovara.. Imaju vrlo jasni i striktni propisi kojih se trebamo pridrzavati..
I za tebe su znaci nindze i beduini i arapi koji nose turbane ili palestinke omotane oko glave i takodje gdje se samo oci vide.. A zasto nose tako, zbog podneblja, zbog klime, zastite o sunca i od pijeska..
Ali problem je sto ti ne kontas, i vjerujem da je tvoje negodovanje iz tog razloga sto ne mozes da vidis im lica i tijelo i da ne mozes stvarati fantazije sa njima i odmah ti takve osobe nisu ljudi...
Bas sam juce u prodavnici vidio jednu ovako pokrivenu, i vjeruj da mi je to lijepo vidjeti tako, mnogo mnogo ljepse nego vidjeti neku kojoj je 70 % tijela golo.
I nadam se da ces prestati sa vrijedjanjem postenih i casnih muslimanki...
- Lavlje_srce
- Alienka

Od strane koga? Vjerske policije mozda?BlackHawk wrote:Po ko zna koji put da ponovim... Nema prisile u vjeru, ali ima kad si vec u vjeri.. A to je velika razlika..
Svaki covjek je grijesan. Oni koji misle da nisu i da time mogu ili smiju (i to nista manje nego u Bozije ime) maltretirati ostale, ne protive se samom zdravom razumu, nego samom Bogu koji kaze na vise mjesta u Kur'anu da:
6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.
177. Nije čestitost u tome da okrećete lica svoja prema istoku i zapadu; čestiti su oni koji vjeruju u Allaha i u onaj svijet, i u meleke, i u knjige, i u vjerovjesnike, i koji od imetka, iako im je drag, daju rođacima, i siročadi, i siromasima, i putnicima, i prosjacima, i za otkup iz ropstva, i koji molitvu obavljaju i zekat daju, i koji obavezu svoju, kada je preuzmu, ispunjavaju, naročito oni koji su izdržljivi u neimaštini, i u bolesti, i u boju ljutom. Oni su iskreni vjernici, i oni se Allaha boje i ružnih postupaka klone.
(Sura 2. Al-Baqara - Krava)
I mogla bih citirati Kuran Casni do Sudnjeg dana, a u njemu ne bi bilo ni rijeci tzv. vjerskoj policiji (sramoti).
Razlika izmedju podrzavanja muslimanki koje izaberu nikab i prisiljavanja svih zena na isti, je razlika izmedju slobodnog izbora i rezima. Rezim nije islamski.
Evo do cega dovodi prisila : The Kingdom in the closet.
Pricala sam i sa jednim Irancem koji je u 22 godini smjesten u jedan od njihovih zatvora; cuvari ne samo da su ga silovali u zatvoru, nego su mu i heroin donosili redovno, da ga potpuno uniste (u cemu su uglavnom i uspjeli).
Afganistanci takodje pricaju kako Talibani zlostavljaju djecake koje kosriste kao poslugu u kuci, i s prezirom pricaju o njima.
Nema prisile ni u vjeru, ni kada si u vjeri. Da je Bog zelio, sve ljude bi vjernicima ucinio.
Memento Mori
-
Blackhawk
Zasto onda postoji seriat??
Zasto postoje kazne za blud, za kradju, za ubistvo ???
Ne znam sto je Maja dala tebe za moderaciju i to na religiji , koju mirišeš na sve moguće načine - ne bi li dokazao kako je sve dozvoljeno.BlackHawk wrote:Zasto onda postoji seriat??
Kakav šerijat baaaa, pa daj imenuj ovdje javno , da svi vide, imenuj jednu jedinu državu gdje se provodi taj šerijat !?
Dalje, kazne ?!
Čije kazne ?
Jel nekakve vjerske policije ili nekog suda, koji zastupa pravni red države a ne vjere.
Dao sam primjer Saudijske Arabije, tamo nema mogućnosti bilo koja žena da bude gologlava, pa ona bila u islamu il ne bila , pa ona bila u islamu na naš način il egipćanski il turski il bilo čiji, tamo se praktikuje vehabijski islam i tamo postoje vehabijska pravila.
Tamo nema ; samo Allah zna, tamo važi ; samo vehabija zna!
Tamo nema ženi mrdnuti - sa islamom il bez njega, tamo islam ne određuje šta i kako, tamo vehabija šaka , nos - patos ,........... nema ja bih vako, ja bih nako.
I sad mi ovdje pametujemo kako je u islamu a namjerno se zapostavljaju sekte u islamu - kao da njih nema.
Namjerno se zapostavljaju mezhebi ( pravne škole ) - koje svaka na svoj način tumače mnogo šta pa tako i odijevanje a mi ovdje pametujemo o islamu - kao da je on jedinstven
-
Blackhawk
Ja govorim o seriatu i seriatskim propisima.. a ne o drzavi koja sprovodi seriat..
Seriat je jedinstven, isto kao i vjera islam, i on se ne razlikuje od drzave do drzave.. Nego svugdje su ista seriatska pravila..
Jedan je Kur'an i nema vise verzija nego samo jedan.. Ajeti su svi isti u biilo kojem dijelu svijeta.
Isto tako i seriat..
Seriat je postojao i u vrijeme Muhammeda a.s., i on je donosio odluke za kamenovanje zbog bluda i ostalog.. Znaci to nije nikakva novotarija u vjeri, nego samo slijedjenje islamskih seriatskih propisa.
Glavni sudija je Bog, Allah dz.s. i On ce nam svima suditi. I nemoramo biti u seriatskoj drzavi da bi se morali pridrzavati seriatskog zakona, jer taj zakon prihvatamo sa Sehadetom ,tj sa ulaskom u islam.. I bicemo kaznjeni za svako krsenje tog zakona, bilo na ovom ili na buducem svijetu..
Seriat je jedinstven, isto kao i vjera islam, i on se ne razlikuje od drzave do drzave.. Nego svugdje su ista seriatska pravila..
Jedan je Kur'an i nema vise verzija nego samo jedan.. Ajeti su svi isti u biilo kojem dijelu svijeta.
Isto tako i seriat..
Seriat je postojao i u vrijeme Muhammeda a.s., i on je donosio odluke za kamenovanje zbog bluda i ostalog.. Znaci to nije nikakva novotarija u vjeri, nego samo slijedjenje islamskih seriatskih propisa.
Glavni sudija je Bog, Allah dz.s. i On ce nam svima suditi. I nemoramo biti u seriatskoj drzavi da bi se morali pridrzavati seriatskog zakona, jer taj zakon prihvatamo sa Sehadetom ,tj sa ulaskom u islam.. I bicemo kaznjeni za svako krsenje tog zakona, bilo na ovom ili na buducem svijetu..
Gdje ja to dokazujem da je sve dozvoljeno ??koju mirišeš na sve moguće načine - ne bi li dokazao kako je sve dozvoljeno.
Ne da ne čitaš mene, ti ne čitaš ni sebe.
Šerijat pa šerijat ,......... pa jedni su ajeti ,............
Dijete drago , nauči se da je islam privatiziran , podijeljen na sekte , mezhebe i da svako po svoje tumači.
To što ti opisuje, toga nema nigdje a ako ima, daj mi dokaze - u kojoj državi se to provodi.
Pa nismo djeca, daj ovdje javno da svi vide, de napiši u toj i toj državi se provodi islam kakvog ga ti opisuješ.
Ja sam ubijeđen da ne smetam samo tebi sa ovakvim činjenicama - mnogima smetam al to su činjenice, to je istina a zašto bježati od toga, zašto bježati od istine.
Muhamed a.s. je bio jako milostljiv i ne poturaj kako je on određivao koga i kako kaznuti jer on nije bio takav.
Nikad ne zaboravi da dio njegove familije nije prihvatio ni islam ni pravila islama.
Šerijat pa šerijat ,......... pa jedni su ajeti ,............
Dijete drago , nauči se da je islam privatiziran , podijeljen na sekte , mezhebe i da svako po svoje tumači.
To što ti opisuje, toga nema nigdje a ako ima, daj mi dokaze - u kojoj državi se to provodi.
Pa nismo djeca, daj ovdje javno da svi vide, de napiši u toj i toj državi se provodi islam kakvog ga ti opisuješ.
Ja sam ubijeđen da ne smetam samo tebi sa ovakvim činjenicama - mnogima smetam al to su činjenice, to je istina a zašto bježati od toga, zašto bježati od istine.
Muhamed a.s. je bio jako milostljiv i ne poturaj kako je on određivao koga i kako kaznuti jer on nije bio takav.
Nikad ne zaboravi da dio njegove familije nije prihvatio ni islam ni pravila islama.
-
Blackhawk
Islam u ocima vjernika ne moze biti privatiziran niti podijeljen.. Onaj ko vjeruje iskreno zna gdje je prava istina, a to je Kur'an i sunnet..
Propisi islama su jasno definisani, i tu nema polemike jeli nesto ispravno ili ne..
Ako si iskreni musliman, ti vjerujes iskreno bez sumnje...
Mnogi su protiv kamenovanja i bicevanja za blud, a samo kaznu je propisao Allah dz.s., i znaci ako negiramo tu kaznu, negiramo i Stvoritelja Allaha dz.s. i samim tim vise nismo muslimani..
Objavljujemo suru i njezine propise činimo obaveznim! U njoj objavljujemo jasne dokaze da biste pouku primili.
Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udaraca biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!
Bludnik se ne treba ženiti osim bludnicom ili mnogoboškinjom, a bludnica ne treba biti poželjna osim bludniku ili mnogobošcu, to je zabranjeno vjernicima. An-Nur 1-3
A slijedeci ajet govori i o pokrivanju
A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite. An-Nur 31 ajet
A njegova familija je bio i Ebu Leheb, pa je zbog mrznje prema Poslaniku proklet i cak i sura objavljena, koja ga proklinje i na ovom i buducem svijetu...
Propisi islama su jasno definisani, i tu nema polemike jeli nesto ispravno ili ne..
Ako si iskreni musliman, ti vjerujes iskreno bez sumnje...
Mnogi su protiv kamenovanja i bicevanja za blud, a samo kaznu je propisao Allah dz.s., i znaci ako negiramo tu kaznu, negiramo i Stvoritelja Allaha dz.s. i samim tim vise nismo muslimani..
Objavljujemo suru i njezine propise činimo obaveznim! U njoj objavljujemo jasne dokaze da biste pouku primili.
Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udaraca biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!
Bludnik se ne treba ženiti osim bludnicom ili mnogoboškinjom, a bludnica ne treba biti poželjna osim bludniku ili mnogobošcu, to je zabranjeno vjernicima. An-Nur 1-3
A slijedeci ajet govori i o pokrivanju
A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite. An-Nur 31 ajet
Muhammed a.s. je sudio prema Kur'anu i onome sto mu je Allah dz.s. objavio, nikad na svoju ruku..Muhamed a.s. je bio jako milostljiv i ne poturaj kako je on određivao koga i kako kaznuti jer on nije bio takav.
A njegova familija je bio i Ebu Leheb, pa je zbog mrznje prema Poslaniku proklet i cak i sura objavljena, koja ga proklinje i na ovom i buducem svijetu...