Ispovjedaonica
Moderator: VIP
-
vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
- Status: Offline
Re: Ispovjedaonica
Tu se ne slazem s tobom
Ne moras...to je tvoj izbor
Ta tvrdnja bi bila opravdana da ne postoji javno skolstvo a tebi odbijaju od place za isto to javno skolstvo
I nisam bas sigurna da ces izborom privatnog doktora ili skole dobiti bolju uslugu
Jedino ces fobiti to da si uvjek u pravu
A to isto nije dobro
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Nisam mislio da ih se uči da su nastavnici i roditelji apsolutni autoritet, to se više odnosilo na one situacije u kojima djeca nisu u pravu. Ti gledaš na problematiku iz kuta majke, odnosno roditelja i tvoj stav je razumljiv i očekivan. Ja to više gledam kao neutralni promatrač koji čuje obje strane. I onu roditeljsku ali i onu nastavničku. Dakle, kao što sam naveo treba naći sredinu.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
vila
- Forum [Bot]
Tocno to
Ja sam definitivno protivnik privatnih skola,privatnih fakulteta u nasem okruzenju
To ne moze nikako funkcionirati kako bi trebalo
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Razumijem da svako ima i ličnu odgovornost u svom shvatanju svijeta oko sebe.
Recimo, kad ti napišeš "nerade", ne mozes zato kriviti čitav obrazovni sistem, ucitelje, ministre, Boga, itd.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
-
vila
- Forum [Bot]
Gledam objektivnodadojović wrote: 28 Oct 2019, 17:33 Nisam mislio da ih se uči da su nastavnici i roditelji apsolutni autoritet, to se više odnosilo na one situacije u kojima djeca nisu u pravu. Ti gledaš na problematiku iz kuta majke, odnosno roditelja i tvoj stav je razumljiv i očekivan. Ja to više gledam kao neutralni promatrač koji čuje obje strane. I onu roditeljsku ali i onu nastavničku. Dakle, kao što sam naveo treba naći sredinu.
Srecom moja djeca su bila i dobri ucenici i skroz mirni i prostojni pa nisam morala nikad ici na roditeljski u strahu
Ja samo hocu reci da ni nastavnici nisu uvjek u pravu,niti trebaju biti "bog i batina" i itekako moraju biti podlozni kritici
Isto tako mislim da je to jako podcijenjeno zanimanje,i jako tesko zanimanje koje sa sobom nosi odgovornost oblikovanja mladih licnosti
I divim se svakom savijesnom i predanom nastavniku
Ali ima velik broj onih koji nisu takvi
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Mišljenja su nam otprilike usklađena.vila wrote: 28 Oct 2019, 17:46Gledam objektivnodadojović wrote: 28 Oct 2019, 17:33 Nisam mislio da ih se uči da su nastavnici i roditelji apsolutni autoritet, to se više odnosilo na one situacije u kojima djeca nisu u pravu. Ti gledaš na problematiku iz kuta majke, odnosno roditelja i tvoj stav je razumljiv i očekivan. Ja to više gledam kao neutralni promatrač koji čuje obje strane. I onu roditeljsku ali i onu nastavničku. Dakle, kao što sam naveo treba naći sredinu.
Srecom moja djeca su bila i dobri ucenici i skroz mirni i prostojni pa nisam morala nikad ici na roditeljski u strahu
Ja samo hocu reci da ni nastavnici nisu uvjek u pravu,niti trebaju biti "bog i batina" i itekako moraju biti podlozni kritici
Isto tako mislim da je to jako podcijenjeno zanimanje,i jako tesko zanimanje koje sa sobom nosi odgovornost oblikovanja mladih licnosti
Slažem se.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Nastavnici mogu biti kritikovani, naravno, ali, mjerodavna kritika ne može doći od roditelja, jer roditelji, prije svega, tu imaju konflikt interesa.vila wrote: 28 Oct 2019, 17:46Gledam objektivnodadojović wrote: 28 Oct 2019, 17:33 Nisam mislio da ih se uči da su nastavnici i roditelji apsolutni autoritet, to se više odnosilo na one situacije u kojima djeca nisu u pravu. Ti gledaš na problematiku iz kuta majke, odnosno roditelja i tvoj stav je razumljiv i očekivan. Ja to više gledam kao neutralni promatrač koji čuje obje strane. I onu roditeljsku ali i onu nastavničku. Dakle, kao što sam naveo treba naći sredinu.
Kritika može i mora doći jedino od stručnih ljudi.
. . . . . . . . .
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9164 times
- Been thanked: 5860 times
- Status: Online
Ako uciteljica/ profesor umjesto da odrzi predavanje prema rasporedu, puni djeci glavu kako joj je nije cemu plata i da je niko nista danas ne pita, jer nije raspolozena najbolje, sta je opcija?vila wrote: 28 Oct 2019, 17:31Tu se ne slazem s tobomMister No wrote: 28 Oct 2019, 17:21
Ne, nerade.
Nego ja moram da placam dodatno nesto sto mi je vec jednom kroz platu naplaceno.
Otprilike kao i zubare odnosno doktore.
Ne moras...to je tvoj izbor
Ta tvrdnja bi bila opravdana da ne postoji javno skolstvo a tebi odbijaju od place za isto to javno skolstvo
I nisam bas sigurna da ces izborom privatnog doktora ili skole dobiti bolju uslugu
Jedino ces fobiti to da si uvjek u pravu
A to isto nije dobro
To njeno stanje se ponavljalo svake sedmice.
Ako dozvole da djeca puse ispred osnovne skole, i ako na ulazu u krug skole redovito imas 15 pasa lutalica, a nemas kome iznijeti primjedbu (jer direktor skole ce biti tu jos mjesec dana, jebe ga se), onda moras gurnut ruku u novcanik i uzdahnut jako.
Vecina privatnih fakulteta nije cemu ali za Ganicev kazu da je odlican.
Slazem se da neke redovne drzavne skole imaju ok rad, ali mene takva nije zakacila.
The Dark Side Of The Forum...
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9164 times
- Been thanked: 5860 times
- Status: Online
Krivim ove u skoli sa kojom sam imao iskustva.Socrates wrote: 28 Oct 2019, 17:38Razumijem da svako ima i ličnu odgovornost u svom shvatanju svijeta oko sebe.Mister No wrote: 28 Oct 2019, 17:29
Ne razumijes zato sto nemas pojima o pojmu o cemu se pise, a kvartas se.
Jel to razumijes?
Recimo, kad ti napišeš "nerade", ne mozes zato kriviti čitav obrazovni sistem, ucitelje, ministre, Boga, itd.
Taj prosvjetni radnik nije radio svoj posao.
Direktor te skole nije se mijesao ni u sta a uglavnom nije bio nikada u skoli.
Pedagog je kampovao na bolovanju.
U nekim skolama je vjerovatno bolje.
The Dark Side Of The Forum...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
moja mama bi na roditeljskom sve govorila jaao pa ne mogu da verujem a meni kuci boli te briga sta zna ona
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood: