mislim da je, kod nekih osoba, problem u miješanju autoritarnosti i autoriteta.vila wrote: 28 Oct 2019, 17:46Gledam objektivnodadojović wrote: 28 Oct 2019, 17:33 Nisam mislio da ih se uči da su nastavnici i roditelji apsolutni autoritet, to se više odnosilo na one situacije u kojima djeca nisu u pravu. Ti gledaš na problematiku iz kuta majke, odnosno roditelja i tvoj stav je razumljiv i očekivan. Ja to više gledam kao neutralni promatrač koji čuje obje strane. I onu roditeljsku ali i onu nastavničku. Dakle, kao što sam naveo treba naći sredinu.
Srecom moja djeca su bila i dobri ucenici i skroz mirni i prostojni pa nisam morala nikad ici na roditeljski u strahu
Ja samo hocu reci da ni nastavnici nisu uvjek u pravu,niti trebaju biti "bog i batina" i itekako moraju biti podlozni kritici
Isto tako mislim da je to jako podcijenjeno zanimanje,i jako tesko zanimanje koje sa sobom nosi odgovornost oblikovanja mladih licnosti
I divim se svakom savijesnom i predanom nastavniku
Ali ima velik broj onih koji nisu takvi
autoritarnost je bespogovorno povinjavanje nekome, slijepo slušanje zapovijedi....kao društvo, dugo smo bili oblikovani upravo tim stilom, i umjesto da se prebacimo na autoritativan stil, mi smo se prebacili u anarhiju kojoj nismo dorasli....
neće na dobro.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)