Velika razlika u godinama

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times
Status: Offline

Re: Poznati parovi koji dokazuju da velika razlika u godinama nije prepreka pravoj ljubavi

Post by Zagorka » 30 Oct 2019, 18:47

Ona glumica iz kućanica ima 58 godina a partner joj 69.
A tema..... :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Poznati parovi koji dokazuju da velika razlika u godinama nije prepreka pravoj ljubavi

Post by storm » 30 Oct 2019, 18:48

Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:41
storm wrote: 30 Oct 2019, 18:38

Baš čitam slo zakon...
Psihiatrija smatra da je granica 13 godina, no zakon propisuje dob 15 godina... Isto tako osoba ispod 16 godina starosti, ne može biti pedofil.
Samo mislim da ova tema nema veze sa pedofilijom, nego sklonosti ka ekstremno mladjima partnerima...
:ok

malo je problematicna definicija pedofilije :hm
Pa šta sam htio reći?
Pedofilijom možeš smatrati seksualni odnos izmedju osoba recimo 17 i 12 godina...
Dok 50 i 25 godina nije pedofilija, iako se radi o pet puta većoj razlici...
E sad ako ćemo oko moralnih aspekata, druga je priča. Kako vidimo na temi, moral je rastezljiv pojam današnjeg vakta :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo » 30 Oct 2019, 18:49

Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:45
storm wrote: 30 Oct 2019, 18:43

Pa dobro, zakonski okvir ionako uglavnom nije potreban za normalne ljude, ali mora biti tu... Zbog onih drugih...
Lejla u ovom slučaju hoće reći da joj je kao osobi neprihvatljivo da stari ljudi imaju seks sa veoma mladim osobama bez obzira na to što je legalno.
osoba od 14 godina je mlađi mlaoljetnik (dijete). a lejla što je htjela, rekla je eksplicitno, nije potrebna tvoja interpretacija.

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 30 Oct 2019, 18:50

Mutevelija wrote: 30 Oct 2019, 18:42 Meni je najvise zapelo za oko ono RS i BIH i RS je U BIH.
FBiH i RS imaju svoje posebne Krivične zakone i zato se ne može KZ FBiH automatski uzeti kao validan za RS. To je tehničko i pravno pitanje, ne nacionalno.

Da je drugačije bio bi jedan KZ BiH (Koji postoji ali ne tretira sva pitanja koja bi normalan KZ trebao regulisati) a entiteti ne bi imali svoje KZ-ove. Ali to je več druga i duga priča.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 30 Oct 2019, 18:50

storm wrote: 30 Oct 2019, 18:48
Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:41

:ok

malo je problematicna definicija pedofilije :hm
Pa šta sam htio reći?
Pedofilijom možeš smatrati seksualni odnos izmedju osoba recimo 17 i 12 godina...
E sad ako ćemo oko moralnih aspekata, druga je priča. Kako vidimo na temi, moral je rastezljiv pojam današnjeg vakta :oo
postavljam akcenat na psihiski razvoj osobe od 14 godina, da li je zaista spreman biti sa osobom u 30tim godniama, a drugi problem je , da li tako malde osobe znaju reci NE ili su lakse podlozne manipualciji :hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1772 times
Been thanked: 3355 times

Post by Mutevelija » 30 Oct 2019, 18:51

Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:50
Mutevelija wrote: 30 Oct 2019, 18:42 Meni je najvise zapelo za oko ono RS i BIH i RS je U BIH.
FBiH i RS imaju svoje posebne Krivične zakone i zato se ne može KZ FBiH automatski uzeti kao validan za RS. To je tehničko i pravno pitanje, ne nacionalno.

Da je drugačije bio bi jedan KZ BiH (Koji postoji ali ne tretira sva pitanja koja bi normalan KZ trebao regulisati) a entiteti ne bi imali svoje KZ-ove. Ali to je več druga i duga priča.
Ti si odvojio u svom tekstu BIH i RS , da si napsao FBIH i RS ja te ne bi ni citirao.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 30 Oct 2019, 18:52

Šta je ovo jbt
Klanje svukut dajte ljudi dont feed the trols...
"ignorance is bliss"

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Oct 2019, 18:53

Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:50
storm wrote: 30 Oct 2019, 18:48

Pa šta sam htio reći?
postavljam akcenat na psihiski razvoj osobe od 14 godina, da li je zaista spreman biti sa osobom u 30tim godniama, a drugi problem je , da li tako malde osobe znaju reci NE ili su lakse podlozne manipualciji :hm
Hajde molim te pročitaj uvodni članak...
Ne peglaj me, definicija pedofilije je ovdje svima jasna, samo ti tražiš neki kiseljak na temi..

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 30 Oct 2019, 18:54

lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 18:40 jebote, je li realno da su neki na tom nivou da traže uporište u zakonu je li legalno da starohan ima spolni odnos s djetetom od četrnaest godina.
dajte ba, odvratno je to o čemu razmišljate, pišete, citirate.

koji vam je klinac.
Ovo je malo izvrtanje teza, drugarice učiteljice.

Osoba od 14 godina (ili bilo koje dobi koja se smatra za Age of Consent) ima svoju seksualnost, nezavisno od ljudi starijih od nje. A ti to potpuno iskljucujes. Ovdje je, dakle, pitanje da li ta osoba može zakonski dati saglasnost i kome.

I ništa manje i nista vise.

Moralne osude su OK, dok ne dođe do suda, a onda možemo ljude smatrati krivim ili pravim samo na osnovu zakona.
Last edited by Socrates on 30 Oct 2019, 18:56, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times

Post by Zagorka » 30 Oct 2019, 18:55

Eh eo i Mute saće on s vjerske teme a ovi će kontru a koga je poslanik ženio, jednu mlađu jednu stariju.....zagorka is off
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 18:56

storm wrote: 30 Oct 2019, 18:53
Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:50

Hajde molim te pročitaj uvodni članak...
Ne peglaj me, definicija pedofilije je ovdje svima jasna, samo ti tražiš neki kiseljak na temi..
Although there is substantial evidence in the historical and anthropological record of the sexual use of children by adults, surprisingly little is known about the etiology of pedophilia or its relation to other forms of sexual aggression. After briefly reviewing the research on pedophilia, we argue that one major difficulty in conducting or interpreting such research lies in the different definitions “pedophilia” has received. Most important, much of the research has accepted a legal definition of pedophilia, treating all offenders convicted of “child molestation” as pedophiles, regardless of the age or appearance of the victim. We argue that a distinction should be made between biological children and sociolegal children. Laws governing child molestation reflect sociolegal childhood, regardless of its discrepancy with biological childhood. “True” pedophiles should be identified by their preference for biological children. By using legal classifications, researchers may well be confusing two distinct types of offenders, child molesters and rapists, and confounding attempts to understand pedophilia.
:123

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Oct 2019, 18:58

Vidjeno

Bego
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 271 times
Been thanked: 1863 times

Post by Bego » 30 Oct 2019, 18:59

Tema je zrela za ključa.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 30 Oct 2019, 19:00

FB_IMG_1572458172519.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
🐽

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 30 Oct 2019, 19:02

lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 18:49
Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:45

Lejla u ovom slučaju hoće reći da joj je kao osobi neprihvatljivo da stari ljudi imaju seks sa veoma mladim osobama bez obzira na to što je legalno.
osoba od 14 godina je mlađi mlaoljetnik (dijete). a lejla što je htjela, rekla je eksplicitno, nije potrebna tvoja interpretacija.
Tvoj problem što je zakon suprotan od onoga šta se tebi kao osobi ne sviđa je ipak samo tvoja stvar.

Ja ga nisam pisao, niti glasao u Paralmentu za njega, pa se ljutiš na pogrešnu adresu.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1772 times
Been thanked: 3355 times

Post by Mutevelija » 30 Oct 2019, 19:03

Zagorka wrote: 30 Oct 2019, 18:55 Eh eo i Mute saće on s vjerske teme a ovi će kontru a koga je poslanik ženio, jednu mlađu jednu stariju.....zagorka is off
NEmam interes raspravljati se ovde ovoliko ne bi ni usao da mi nije zapelo za oci on BIH i RS odvojeno.
Kolko god je bio ogorcen na BEJHA ne mogu mi ove stvari proci neopazeno.
Last edited by Mutevelija on 30 Oct 2019, 19:03, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar » 30 Oct 2019, 19:03

storm wrote: 30 Oct 2019, 18:38
Samo mislim da ova tema nema veze sa pedofilijom, nego sklonosti ka ekstremno mladjima partnerima...
Ko kaže da je ovo sklonost? George Clooney, kao i većina ovdje pominjanih je imala veze sa svojim vršnjacima prije, i neki će vjerovatno imati i poslije. To što neko u nekom trenutku "klikne" sa nekom puno mlađom od sebe, ne znači da je to njegova sklonost, mada vjerovatno ima i takvih slučajeva. Ali ako bi se zarovili u historijat veza gore pobrojanih, siguran sam da bi se ispostavilo da ne izlaze samo sa puno mlađima od sebe.

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 30 Oct 2019, 19:03

Mutevelija wrote: 30 Oct 2019, 18:51
Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:50

Ti si odvojio u svom tekstu BIH i RS , da si napsao FBIH i RS ja te ne bi ni citirao.
Vrati se na moj post pa ga ponovo pročitaj.

Ja sam dao linkove za KZ FBiH i rekao da oni koji su u RS ili u drugim državama traže "svoje" zakone.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 19:04

Mutevelija wrote: 30 Oct 2019, 19:03
Zagorka wrote: 30 Oct 2019, 18:55 Eh eo i Mute saće on s vjerske teme a ovi će kontru a koga je poslanik ženio, jednu mlađu jednu stariju.....zagorka is off
NEmam interes raspravljati se ovde ovoliko ne bi ni usao da mi nije zapelo za oci on BIH i RS odvojeno.
Kolko god je bio ogorcen na BEJHA ne mogu mi ove stvari proci neopazeno.
:D.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo » 30 Oct 2019, 19:07

Socrates wrote: 30 Oct 2019, 18:54
lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 18:40 jebote, je li realno da su neki na tom nivou da traže uporište u zakonu je li legalno da starohan ima spolni odnos s djetetom od četrnaest godina.
dajte ba, odvratno je to o čemu razmišljate, pišete, citirate.

koji vam je klinac.
Ovo je malo izvrtanje teza, drugarice učiteljice.

Osoba od 14 godina (ili bilo koje dobi koja se smatra za Age of Consent) ima svoju seksualnost, nezavisno od ljudi starijih od nje. A ti to potpuno iskljucujes. Ovdje je, dakle, pitanje da li ta osoba može zakonski dati saglasnost i kome.

I ništa manje i nista vise.

Moralne osude su OK, dok ne dođe do suda, a onda možemo ljude smatrati krivim ili pravim samo na osnovu zakona.
napisala sam komentar isključivo na upise na ovoj temi, ne na zakonske odredbe.

kao osobi koja poznaje razvojnu psihologiju, radi s djecom i mlađim maloljetnicima, učestvuje u odgoju i obrazovanju kroz svakodnevni praktični rad s djecom od njihove šeste godine, smatram se kompetentnom izreći gnušanje nad osoboma koje kopaju po zakonu baleći na tijelom djeteta od četrnaest godina i u mislima imaju spolni akt, te su ga spremne i realizovati.

zdravorazumskoj odrasloj osobi za ovaj slučaj zakon ne bi trebao biti ni na kraj pameti.
Last edited by lejlamo on 30 Oct 2019, 19:08, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”