A tema.....
Velika razlika u godinama
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
- Status: Offline
Re: Poznati parovi koji dokazuju da velika razlika u godinama nije prepreka pravoj ljubavi
Ona glumica iz kućanica ima 58 godina a partner joj 69.
A tema.....
A tema.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Re: Poznati parovi koji dokazuju da velika razlika u godinama nije prepreka pravoj ljubavi
Pa šta sam htio reći?Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:41storm wrote: 30 Oct 2019, 18:38
Baš čitam slo zakon...
Psihiatrija smatra da je granica 13 godina, no zakon propisuje dob 15 godina... Isto tako osoba ispod 16 godina starosti, ne može biti pedofil.
Samo mislim da ova tema nema veze sa pedofilijom, nego sklonosti ka ekstremno mladjima partnerima...![]()
malo je problematicna definicija pedofilije![]()
Pedofilijom možeš smatrati seksualni odnos izmedju osoba recimo 17 i 12 godina...
Dok 50 i 25 godina nije pedofilija, iako se radi o pet puta većoj razlici...
E sad ako ćemo oko moralnih aspekata, druga je priča. Kako vidimo na temi, moral je rastezljiv pojam današnjeg vakta
Habibti, ya nour el - ain... 
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
osoba od 14 godina je mlađi mlaoljetnik (dijete). a lejla što je htjela, rekla je eksplicitno, nije potrebna tvoja interpretacija.Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:45Lejla u ovom slučaju hoće reći da joj je kao osobi neprihvatljivo da stari ljudi imaju seks sa veoma mladim osobama bez obzira na to što je legalno.storm wrote: 30 Oct 2019, 18:43
Pa dobro, zakonski okvir ionako uglavnom nije potreban za normalne ljude, ali mora biti tu... Zbog onih drugih...
FBiH i RS imaju svoje posebne Krivične zakone i zato se ne može KZ FBiH automatski uzeti kao validan za RS. To je tehničko i pravno pitanje, ne nacionalno.
Da je drugačije bio bi jedan KZ BiH (Koji postoji ali ne tretira sva pitanja koja bi normalan KZ trebao regulisati) a entiteti ne bi imali svoje KZ-ove. Ali to je več druga i duga priča.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
postavljam akcenat na psihiski razvoj osobe od 14 godina, da li je zaista spreman biti sa osobom u 30tim godniama, a drugi problem je , da li tako malde osobe znaju reci NE ili su lakse podlozne manipualcijistorm wrote: 30 Oct 2019, 18:48Pa šta sam htio reći?
Pedofilijom možeš smatrati seksualni odnos izmedju osoba recimo 17 i 12 godina...
E sad ako ćemo oko moralnih aspekata, druga je priča. Kako vidimo na temi, moral je rastezljiv pojam današnjeg vakta![]()
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1772 times
- Been thanked: 3355 times
Ti si odvojio u svom tekstu BIH i RS , da si napsao FBIH i RS ja te ne bi ni citirao.Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:50FBiH i RS imaju svoje posebne Krivične zakone i zato se ne može KZ FBiH automatski uzeti kao validan za RS. To je tehničko i pravno pitanje, ne nacionalno.
Da je drugačije bio bi jedan KZ BiH (Koji postoji ali ne tretira sva pitanja koja bi normalan KZ trebao regulisati) a entiteti ne bi imali svoje KZ-ove. Ali to je več druga i duga priča.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Šta je ovo jbt
Klanje svukut dajte ljudi dont feed the trols...
Klanje svukut dajte ljudi dont feed the trols...
"ignorance is bliss"
Hajde molim te pročitaj uvodni članak...Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:50postavljam akcenat na psihiski razvoj osobe od 14 godina, da li je zaista spreman biti sa osobom u 30tim godniama, a drugi problem je , da li tako malde osobe znaju reci NE ili su lakse podlozne manipualcijistorm wrote: 30 Oct 2019, 18:48
Pa šta sam htio reći?
E sad ako ćemo oko moralnih aspekata, druga je priča. Kako vidimo na temi, moral je rastezljiv pojam današnjeg vakta![]()
![]()
Ne peglaj me, definicija pedofilije je ovdje svima jasna, samo ti tražiš neki kiseljak na temi..
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ovo je malo izvrtanje teza, drugarice učiteljice.lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 18:40 jebote, je li realno da su neki na tom nivou da traže uporište u zakonu je li legalno da starohan ima spolni odnos s djetetom od četrnaest godina.
dajte ba, odvratno je to o čemu razmišljate, pišete, citirate.
koji vam je klinac.
Osoba od 14 godina (ili bilo koje dobi koja se smatra za Age of Consent) ima svoju seksualnost, nezavisno od ljudi starijih od nje. A ti to potpuno iskljucujes. Ovdje je, dakle, pitanje da li ta osoba može zakonski dati saglasnost i kome.
I ništa manje i nista vise.
Moralne osude su OK, dok ne dođe do suda, a onda možemo ljude smatrati krivim ili pravim samo na osnovu zakona.
Last edited by Socrates on 30 Oct 2019, 18:56, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
Eh eo i Mute saće on s vjerske teme a ovi će kontru a koga je poslanik ženio, jednu mlađu jednu stariju.....zagorka is off
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Venera
- Seksologinja

storm wrote: 30 Oct 2019, 18:53Hajde molim te pročitaj uvodni članak...Venera wrote: 30 Oct 2019, 18:50
postavljam akcenat na psihiski razvoj osobe od 14 godina, da li je zaista spreman biti sa osobom u 30tim godniama, a drugi problem je , da li tako malde osobe znaju reci NE ili su lakse podlozne manipualciji![]()
Ne peglaj me, definicija pedofilije je ovdje svima jasna, samo ti tražiš neki kiseljak na temi..
Although there is substantial evidence in the historical and anthropological record of the sexual use of children by adults, surprisingly little is known about the etiology of pedophilia or its relation to other forms of sexual aggression. After briefly reviewing the research on pedophilia, we argue that one major difficulty in conducting or interpreting such research lies in the different definitions “pedophilia” has received. Most important, much of the research has accepted a legal definition of pedophilia, treating all offenders convicted of “child molestation” as pedophiles, regardless of the age or appearance of the victim. We argue that a distinction should be made between biological children and sociolegal children. Laws governing child molestation reflect sociolegal childhood, regardless of its discrepancy with biological childhood. “True” pedophiles should be identified by their preference for biological children. By using legal classifications, researchers may well be confusing two distinct types of offenders, child molesters and rapists, and confounding attempts to understand pedophilia.
Vidjeno
- Bego
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 271 times
- Been thanked: 1863 times
Tema je zrela za ključa.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
🐽
Tvoj problem što je zakon suprotan od onoga šta se tebi kao osobi ne sviđa je ipak samo tvoja stvar.lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 18:49osoba od 14 godina je mlađi mlaoljetnik (dijete). a lejla što je htjela, rekla je eksplicitno, nije potrebna tvoja interpretacija.Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:45
Lejla u ovom slučaju hoće reći da joj je kao osobi neprihvatljivo da stari ljudi imaju seks sa veoma mladim osobama bez obzira na to što je legalno.
Ja ga nisam pisao, niti glasao u Paralmentu za njega, pa se ljutiš na pogrešnu adresu.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1772 times
- Been thanked: 3355 times
NEmam interes raspravljati se ovde ovoliko ne bi ni usao da mi nije zapelo za oci on BIH i RS odvojeno.Zagorka wrote: 30 Oct 2019, 18:55 Eh eo i Mute saće on s vjerske teme a ovi će kontru a koga je poslanik ženio, jednu mlađu jednu stariju.....zagorka is off
Kolko god je bio ogorcen na BEJHA ne mogu mi ove stvari proci neopazeno.
Last edited by Mutevelija on 30 Oct 2019, 19:03, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
Ko kaže da je ovo sklonost? George Clooney, kao i većina ovdje pominjanih je imala veze sa svojim vršnjacima prije, i neki će vjerovatno imati i poslije. To što neko u nekom trenutku "klikne" sa nekom puno mlađom od sebe, ne znači da je to njegova sklonost, mada vjerovatno ima i takvih slučajeva. Ali ako bi se zarovili u historijat veza gore pobrojanih, siguran sam da bi se ispostavilo da ne izlaze samo sa puno mlađima od sebe.storm wrote: 30 Oct 2019, 18:38
Samo mislim da ova tema nema veze sa pedofilijom, nego sklonosti ka ekstremno mladjima partnerima...
Vrati se na moj post pa ga ponovo pročitaj.Mutevelija wrote: 30 Oct 2019, 18:51Ti si odvojio u svom tekstu BIH i RS , da si napsao FBIH i RS ja te ne bi ni citirao.Dorian wrote: 30 Oct 2019, 18:50
FBiH i RS imaju svoje posebne Krivične zakone i zato se ne može KZ FBiH automatski uzeti kao validan za RS. To je tehničko i pravno pitanje, ne nacionalno.
Ja sam dao linkove za KZ FBiH i rekao da oni koji su u RS ili u drugim državama traže "svoje" zakone.
-
Venera
- Seksologinja

Mutevelija wrote: 30 Oct 2019, 19:03NEmam interes raspravljati se ovde ovoliko ne bi ni usao da mi nije zapelo za oci on BIH i RS odvojeno.Zagorka wrote: 30 Oct 2019, 18:55 Eh eo i Mute saće on s vjerske teme a ovi će kontru a koga je poslanik ženio, jednu mlađu jednu stariju.....zagorka is off
Kolko god je bio ogorcen na BEJHA ne mogu mi ove stvari proci neopazeno.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
napisala sam komentar isključivo na upise na ovoj temi, ne na zakonske odredbe.Socrates wrote: 30 Oct 2019, 18:54Ovo je malo izvrtanje teza, drugarice učiteljice.lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 18:40 jebote, je li realno da su neki na tom nivou da traže uporište u zakonu je li legalno da starohan ima spolni odnos s djetetom od četrnaest godina.
dajte ba, odvratno je to o čemu razmišljate, pišete, citirate.
koji vam je klinac.
Osoba od 14 godina (ili bilo koje dobi koja se smatra za Age of Consent) ima svoju seksualnost, nezavisno od ljudi starijih od nje. A ti to potpuno iskljucujes. Ovdje je, dakle, pitanje da li ta osoba može zakonski dati saglasnost i kome.
I ništa manje i nista vise.
Moralne osude su OK, dok ne dođe do suda, a onda možemo ljude smatrati krivim ili pravim samo na osnovu zakona.
kao osobi koja poznaje razvojnu psihologiju, radi s djecom i mlađim maloljetnicima, učestvuje u odgoju i obrazovanju kroz svakodnevni praktični rad s djecom od njihove šeste godine, smatram se kompetentnom izreći gnušanje nad osoboma koje kopaju po zakonu baleći na tijelom djeteta od četrnaest godina i u mislima imaju spolni akt, te su ga spremne i realizovati.
zdravorazumskoj odrasloj osobi za ovaj slučaj zakon ne bi trebao biti ni na kraj pameti.
Last edited by lejlamo on 30 Oct 2019, 19:08, edited 1 time in total.