Velika razlika u godinama

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Poznati parovi koji dokazuju da velika razlika u godinama nije prepreka pravoj ljubavi

Post by damir5 » 30 Oct 2019, 19:08

Hannibal wrote: 30 Oct 2019, 18:27 jedan komso od 60 godina dobi nedavno dijete sa 25 mladjom, ovo ni u holivudu nema ocm
:oo
Me? Wrong? Never! Image

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Re: Poznati parovi koji dokazuju da velika razlika u godinama nije prepreka pravoj ljubavi

Post by Venera » 30 Oct 2019, 19:08

lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 19:07
Socrates wrote: 30 Oct 2019, 18:54

Ovo je malo izvrtanje teza, drugarice učiteljice.

Osoba od 14 godina (ili bilo koje dobi koja se smatra za Age of Consent) ima svoju seksualnost, nezavisno od ljudi starijih od nje. A ti to potpuno iskljucujes. Ovdje je, dakle, pitanje da li ta osoba može zakonski dati saglasnost i kome.

I ništa manje i nista vise.

Moralne osude su OK, dok ne dođe do suda, a onda možemo ljude smatrati krivim ili pravim samo na osnovu zakona.
napisala sam komentar isključivo na upise na ovoj temi, ne na zakonske odredbe.

kao osobi koja poznaje razvojnu psihologiju, radi s djecom i mlađim maloljetnicima, učestvuje u odgoju i obrazovanju, kroz svakodnevni praktični rad s djecom od njihove šeste godine smatram se kompetentnom izreći gnušanje nad osoboma koje kopaju po zakonu baleći na tijelom djeteta od četrnaest godina i u mislima imaju spolni akt, te su ga spremne i realizovati.

zdravorazumskoj odrasloj osobi za ovaj slučaj zakon ne bi trebao biti ni na kraj pameti.
:aplauzz
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Oct 2019, 19:08

Oblak wrote: 30 Oct 2019, 19:03
storm wrote: 30 Oct 2019, 18:38
Samo mislim da ova tema nema veze sa pedofilijom, nego sklonosti ka ekstremno mladjima partnerima...
Ko kaže da je ovo sklonost? George Clooney, kao i većina ovdje pominjanih je imala veze sa svojim vršnjacima prije, i neki će vjerovatno imati i poslije. To što neko u nekom trenutku "klikne" sa nekom puno mlađom od sebe, ne znači da je to njegova sklonost, mada vjerovatno ima i takvih slučajeva. Ali ako bi se zarovili u historijat veza gore pobrojanih, siguran sam da bi se ispostavilo da ne izlaze samo sa puno mlađima od sebe.
Imali su dok su i oni bili u tridesetim...
Kad više nisu, prebacili pedeset... Opet bi one od dvaes tries :hihi
Malo šale, no i ne puno :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 30 Oct 2019, 19:11

Bez obzira na bilo ciju ličnu moralnu dispoziciju, osobe mlađe od 18 godina će imati seks. :cudi Neće se valjda odjednom promjeniti tinejdžeri.

Zato i postoje zakoni koje taj seks "ozakonjuju", jer bi ogromna većina tinejdžera praktično kršila zakon. Većina njih ionako stupa u prve seksualne odnose sa osobama blizu njihove starosti.

Za sve ostalo, konkretno, starijih ljudi koji traze mladje seksualne partnere, a, jbg, ima tu i do roditeljstva. Pričajte sa svojom djecom o seksu, emotivnim vezama, itd.
Last edited by Socrates on 30 Oct 2019, 19:16, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente » 30 Oct 2019, 19:11

Suplja... :kafa
{code}

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 30 Oct 2019, 19:13

Gvadalahara wrote: 30 Oct 2019, 19:11 Suplja... :kafa
Sta ima kod tebe ne vidjam te jesi to u poslu
"ignorance is bliss"

Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar » 30 Oct 2019, 19:13

storm wrote: 30 Oct 2019, 19:08
Oblak wrote: 30 Oct 2019, 19:03

Ko kaže da je ovo sklonost? George Clooney, kao i većina ovdje pominjanih je imala veze sa svojim vršnjacima prije, i neki će vjerovatno imati i poslije. To što neko u nekom trenutku "klikne" sa nekom puno mlađom od sebe, ne znači da je to njegova sklonost, mada vjerovatno ima i takvih slučajeva. Ali ako bi se zarovili u historijat veza gore pobrojanih, siguran sam da bi se ispostavilo da ne izlaze samo sa puno mlađima od sebe.
Pa mogu to i što ne bi :hihi Svi sline nad mlađim atraktivnim ženama, a kad vide nekoga svojih godina sa takvom, onda se ibrete. Meni je to zavist i ništa drugo :hihi

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente » 30 Oct 2019, 19:16

Salko_dvominutaš wrote: 30 Oct 2019, 19:13
Gvadalahara wrote: 30 Oct 2019, 19:11 Suplja... :kafa
Sta ima kod tebe ne vidjam te jesi to u poslu
Bezveze...Aha..pritislo...sad bih legao spavat :hm
{code}

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo » 30 Oct 2019, 19:17

Socrates wrote: 30 Oct 2019, 19:11
Za sve ostalo, konkretno, starijih ljudi koji traze mladje seksualne partnere, a, jbg, ima tu i do roditeljstva. Pričajte sa svojom djecom o seksu.
da.
pisala sam negdje već, kada je tema bila uvođenje seksualnog odgoja u škole, da je to nužno. koliko danas.
eto finska se često navodi kao zemlja sa uspješnim rezultatima u oblasti obrazovanja.
istovremeno su i zemlja sa najmanje maloljetničkih trudnoća.
a ljudi su prepoznali svrhu odgoja i obrazovanja-pripremanje za život, pa ih uče kritičkom promišljanju, rade po STEM sistemu, imaju seksualni odgoj kao redovni predmet.

kod njih je ta zakonska granica16 godina (stariji maloljetnik), a mi bez ičega nabrojanog, imamo granicu od 14 godina.

meni je problematika jako dobro jasna. nisu mi jasni pojedinci sa svojim komentarima.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 19:17

Za sve ostalo, konkretno, starijih ljudi koji traze mladje seksualne partnere, a, jbg, ima tu i do roditeljstva. Pričajte sa svojom djecom o seksu.
odgovorna je jednako starija ili znatno starija osoba koja pokusava imati seks sa 14godisnjom osobom :jutarnja

problem je sto djete od 14 godina ponekad popusti iz raznih razloga na seks , da budem konkretnija, to ne znaci da je upotpunosti pristalo na seks :jutarnja

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Oct 2019, 19:18

Oblak wrote: 30 Oct 2019, 19:13
storm wrote: 30 Oct 2019, 19:08

Pa mogu to i što ne bi :hihi Svi sline nad mlađim atraktivnim ženama, a kad vide nekoga svojih godina sa takvom, onda se ibrete. Meni je to zavist i ništa drugo :hihi
Pa slažem se, može im se, svi zadovoljni i kad je tako, ja nemam ništa protiv.
Ja se bome ne ibretim :hihi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 Oct 2019, 19:23

Venera wrote: 30 Oct 2019, 19:17
odgovorna je jednako starija ili znatno starija osoba koja pokusava imati seks sa 14godisnjom osobom :jutarnja

problem je sto djete od 14 godina ponekad popusti iz raznih razloga na seks , da budem konkretnija, to ne znaci da je upotpunosti pristalo na seks :jutarnja
Ja opet kažem, mi možemo o odgovornosti sa moralne tacke gledišta, ali, to je kao kad, recimo, raspravljamo o moralnoj opravdanosti kamata na kredit. :cudi Težina takvog moralnog osuđivanja je relativna.

Za svaki dobrovoljni seksualni odnos u granicama zakona, odgovorne su obje osobe. Nisam ja vidio ništa manje slučaja da čak i punoljetna osoba pristane na seks iz nejasnih razloga, pa čak i zbog toga sto je druga strana manipulativna.
. . . . . . . . .

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 30 Oct 2019, 19:25

lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 19:17
da.
pisala sam negdje već, kada je tema bila uvođenje seksualnog odgoja u škole, da je to nužno. koliko danas.
eto finska se često navodi kao zemlja sa uspješnim rezultatima u oblasti obrazovanja.
a ljudi su prepoznali svrhu odgoja i obrazovanja-pripremanje za život, pa ih uče kritičkom promišljanju, rade po STEM sistemu, imaju seksualni odgoj kao redovni predmet.

kod njih je ta zakonska granica16 godina (stariji maloljetnik), a mi bez ičega nabrojanog, imamo granicu od 14 godina.

meni je problematika jako dobro jasna. nisu mi jasni pojedinci sa svojim komentarima.
Jbg lejla
Kako se zvao onaj iz poreske sto je namlatio lovu
Poznat po izjavi
Sve po zakonu...

Kriju se mnogi iza toga...
"ignorance is bliss"

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 19:26

Socrates wrote: 30 Oct 2019, 19:23
Venera wrote: 30 Oct 2019, 19:17

Ja opet kažem, mi možemo o odgovornosti sa moralne tacke gledišta, ali, to je kao kad, recimo, raspravljamo o moralnoj opravdanosti kamata na kredit. :cudi Težina takvog moralnog osuđivanja je relativna.

Za svaki dobrovoljni seksualni odnos u granicama zakona, odgovorne su obje osobe. Nisam ja vidio ništa manje slučaja da čak i punoljetna osoba pristane na seks iz nejasnih razloga, pa čak i zbog toga sto je druga strana manipulativna.
Soc, mene ne brine moral, mene brine iskustvo mlade osobe u takvim situacijama , a nema potrebe sad dobacivati kako i punoljetne osobe dozive isti problem, jer takvom izjavom umajenjujes polozaj osobe koja jos nije psihicki ni emocionalno razvijena licnost :jutarnja :jutarnja

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by damir5 » 30 Oct 2019, 19:39

Salko_dvominutaš wrote: 30 Oct 2019, 19:25
lejlamo wrote: 30 Oct 2019, 19:17

da.

Jbg lejla
Kako se zvao onaj iz poreske sto je namlatio lovu
Poznat po izjavi
Sve po zakonu...

Kriju se mnogi iza toga...
Nedzad Branković je autor legendarnog "Sve po zakonu."
Me? Wrong? Never! Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 Oct 2019, 19:41

Venera wrote: 30 Oct 2019, 19:26
Socrates wrote: 30 Oct 2019, 19:23

Soc, mene ne brine moral, mene brine iskustvo mlade osobe u takvim situacijama , a nema potrebe sad dobacivati kako i punoljetne osobe dozive isti problem, jer takvom izjavom umajenjujes polozaj osobe koja jos nije psihicki ni emocionalno razvijena licnost :jutarnja :jutarnja
OK, iskustvo mlade osobe je na iskušenju tokom čitavog formiranja. Od vršnjackog pritiska pa da ne spominjem dalje.

Recimo, kao što bi recimo Mute ovdje rekao, dječak tinejdžer ako ne krene u stjecanje iskustava, za ovu temu izričito seksualnih, već sa napunjenom 18-tom godinom je daleko iza vecine svojih vršnjaka. I samim tim "smotan". Šta vi mislite, da se čovjek može automatski presaltati sa 18 na sticanje iskustava, pa i seksualnih. I da tako može držati korak sa promjenljivim svijetom oko sebe?

Ja razumijem da vi stremite idealnom svijetu, u kojem svako zna perfektno kako da se formira i da ima odnose, romantične i seksualne isključivo iz ljubavi, sa nekim ko je približno njegovih godina, ali taj svijet nije nimalo idealan.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 19:52

Socrates wrote: 30 Oct 2019, 19:41
Venera wrote: 30 Oct 2019, 19:26

OK, iskustvo mlade osobe je na iskušenju tokom čitavog formiranja. Od vršnjackog pritiska pa da ne spominjem dalje.

Recimo, kao što bi recimo Mute ovdje rekao, dječak tinejdžer ako ne krene u stjecanje iskustava, za ovu temu izričito seksualnih, već sa napunjenom 18-tom godinom je daleko iza vecine svojih vršnjaka. I samim tim "smotan". Šta vi mislite, da se čovjek može automatski presaltati sa 18 na sticanje iskustava, pa i seksualnih. I da tako može držati korak sa promjenljivim svijetom oko sebe?

Ja razumijem da vi stremite idealnom svijetu, u kojem svako zna perfektno kako da se formira i da ima odnose, romantične i seksualne isključivo iz ljubavi, sa nekim ko je približno njegovih godina, ali taj svijet nije nimalo idealan.
Soc, imam sirok spketar druzenja sa svojim vrsnjacima, odnosno vrsnjacima sa kojim sa odrastala od doba vrtica , i danas smo u kontaktu , nikad, ali bas nikad nismo ismijavali osobe koje su prije ili poslije nas izgubiel nevinost, ili osobe koje su bile manje ili vise smotane :ok Ja nisam odrastala pod pritiskom da se prva seksulana isktuva moraju steci sto prije ili po svaku cijenu da budem u istom ritmu sa ostatkom dijela drustva; Drugo, prva seksulana iskustva u zivotu svih nas ju jako vazna, i sumanjam da je mnogo 16godisnjaka tezilo da budu sa osobom 15 godina starijom ; ipak veccina u tom preiodu se bolje osjeca za prva seksulna iskutva sa vrsnjacima ili par godina razlike :ok

Ja ne tezim idelanom svijetu , ali tezim da se ne hvale i podrzavaju prdonje i prdonjice koje vole spavati ssa djecom iz 7 ili 8 razreda osnovne skole :ok

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 Oct 2019, 20:09

Dosta vas pogrešno smatrate za podršku kada neko iznosi obicne zakonske odredbe. :ok

Eto, ja nisam podržao ništa ovdje. :D.

Al' evo, generacijski, prosjecna godina prvog seksualnog odnosa. Ne seksualnog iskustva, nego seksualnog odnosa. Godista generacija variraju, u zavisnosti od istrazivaca, ali se moraju nekako odrediti.

Ipak nije toliko crno. Ni bijelo. Prosječno je;

Baby Boomers (1945 - 1962) - 17.6 godina

Generation X (1963 - 1982) - 18.1 godina

Millenials (1983 - 2000) - 17.4 godina

Generation Z (after 2000) - 16.2 godina
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 20:12

doticni francuski film sam gledala prosle godine, njoj 17 a njemu 40 i nesto ( otac njene prijeteljice) :

Un moment d'egarement'

Image
A divorced fortysomething father finds himself having sex with the 17-year-old daughter of his best friend in One Wild Moment (Un moment d’egarement), a broad, glossy and mostly passable French entertainment from director Jean-Francois Richet (the upcoming Mel Gibson vehicle Blood Father). If the basic conceit sounds rather unoriginal, that’s because it is: Moment is not only a remake/update of the eponymous 1977 film from the late Claude Berri, whose son Thomas Langmann produced this film, but the original also was the inspiration for the 1984 Stanley Donen picture Blame It on Rio, with Michael Caine, Joseph Bologna and a very young Demi Moore.

In this 2015 French version, the dubious honor of having sex with an underage girl — here more of a Lolita type – falls to dependable French macho Vincent Cassel (Black Swan), who also headlined Richet’s superior Mesrine diptych. Intouchables star Francois Cluzet is cast as his best friend, a comically overprotective father who swears he’ll kill the older man who had sex with his child...
zanr : dramedy :hm

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Oct 2019, 20:14

Socrates wrote: 30 Oct 2019, 20:09 Dosta vas pogrešno smatrate za podršku kada neko iznosi obicne zakonske odredbe. :ok

Eto, ja nisam podržao ništa ovdje. :D.

Al' evo, generacijski, prosjecna godina prvog seksualnog odnosa. Ne seksualnog iskustva, nego seksualnog odnosa. Godista generacija variraju, u zavisnosti od istrazivaca, ali se moraju nekako odrediti.

Ipak nije toliko crno. Ni bijelo. Prosječno je;

Baby Boomers (1945 - 1962) - 17.6 godina

Generation X (1963 - 1982) - 18.1 godina

Millenials (1983 - 2000) - 17.4 godina

Generation Z (after 2000) - 16.2 godina
ali, zakonske odredbe cesto imaju stetan efekat :hm

Soc, ljudi su prije 100 godina znanto ranije stupali u seksulane kontakte , ne razumijem sto zelis dokazati gornjnom statistikom :jutarnja

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”