Ceznuti za nekim kako se nositi sa tim
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
Re: Ceznuti za nekim kako se nositi sa tim
Pošla reću da mi nisu tačni ovi što godinama čeznu ali vidim da ih ima pa ću 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
da, ali me ista na duzi period iritira

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Pa nezdravo je da te vuce godinama.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ja nekad ceznem za domovinom, a kad odem vidim da domovina nije sto je nekad bila, a nisam ni ja sto sam nekad bila. Ceznem o mjestima, stvarima i ljudima, a znam da poslije svega sto sam prosla/imala/vidila, u njima vise ne bi onako uzivala.
A za ovu ceznju ljubavnu, odnekud sam prepisala ovo u jednu svoju biljeznicu. Sjecala sam se zadnje recenice i googlala.
Teško onome kome se, posle mnogo godina pruži prilika da provede noć sa nekom od svojih najvećih ljubavi koju nikad nije takao! Ostaće bez ičega u srcu, siromašniji za jednu najlepšu bajku. Kada se uveri da se ne razlikuje od drugih žena, da nije ni bolja, ni lošija, tačnije da nije bila ni iz bliza vredna onolike patnje, i da joj je svu vrednost koju je posedovala ustvari rasipnički poklanjala samo ta neuzvraćena ljubav. Hoću svoju ljubav natrag!
I nesto sam uvjerena da je bas ovako.
Mozda je bolje zivjeti s ceznjom vec s razocarenjem.
A za ovu ceznju ljubavnu, odnekud sam prepisala ovo u jednu svoju biljeznicu. Sjecala sam se zadnje recenice i googlala.
Teško onome kome se, posle mnogo godina pruži prilika da provede noć sa nekom od svojih najvećih ljubavi koju nikad nije takao! Ostaće bez ičega u srcu, siromašniji za jednu najlepšu bajku. Kada se uveri da se ne razlikuje od drugih žena, da nije ni bolja, ni lošija, tačnije da nije bila ni iz bliza vredna onolike patnje, i da joj je svu vrednost koju je posedovala ustvari rasipnički poklanjala samo ta neuzvraćena ljubav. Hoću svoju ljubav natrag!
I nesto sam uvjerena da je bas ovako.
Mozda je bolje zivjeti s ceznjom vec s razocarenjem.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
kako misliš još uvijek čezneš, a živite pod istim krovom?Nora Ibsenova wrote: 31 Oct 2019, 16:35 E, ali nekad neke priče imaju i sretan kraj.
Ja sam nakon 16 godina dočekala da mi dođe taj za kim čeznem.
A još uvijek čeznem.
I još uvijek se bojim kad idem kući, da li je tu, ili sam ja to sve samo sanjala.
Pa mu provirim u sobu i gledam ga, gledam, a ne mogu da se nagledam. I pitam se mogu li biti uvijek tako sretna, kao dok samo stojim i gledam u njega u onim trenucima kad me ne primjećuje.
meni ovaj način na koji si opisala čežnju više liči na opsesivnu vezanost za nekoga..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2548 times
- Been thanked: 4401 times
Pa lepo, kad ne možeš da se nekog nagledaš.lejlamo wrote: 31 Oct 2019, 21:42kako misliš još uvijek čezneš, a živite pod istim krovom?Nora Ibsenova wrote: 31 Oct 2019, 16:35 E, ali nekad neke priče imaju i sretan kraj.
Ja sam nakon 16 godina dočekala da mi dođe taj za kim čeznem.
A još uvijek čeznem.
I još uvijek se bojim kad idem kući, da li je tu, ili sam ja to sve samo sanjala.
Pa mu provirim u sobu i gledam ga, gledam, a ne mogu da se nagledam. I pitam se mogu li biti uvijek tako sretna, kao dok samo stojim i gledam u njega u onim trenucima kad me ne primjećuje.
meni ovaj način na koji si opisala čežnju više liči na opsesivnu vezanost za nekoga..
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Danas nam je pristup gomili informacija sve veci a sposobnost da održimo pažnju na duze vrijeme na bilo čemu sve manja, tako da sumnjam da i čežnja ima isto znacenje i intenzitet kao nekad.
Čast izuzecima.
Čast izuzecima.

. . . . . . . . .
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
pa kod tebe čežnja permanentno stanje....ne može prestati, bez obzira što je osoba tu, uz tebe...čeznula si što nije tu, pa sada opet čezneš iako je tu...
interesantno.
interesantno.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa jeste , kad rasteš bez brata 16 godina, nemoguće je da ga najednom vidiš i da ti se namiri svih 16 godina u dva danalejlamo wrote: 31 Oct 2019, 21:54 pa kod tebe čežnja permanentno stanje....ne može prestati, bez obzira što je osoba tu, uz tebe...čeznula si što nije tu, pa sada opet čezneš iako je tu...
interesantno.

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
ili ja ne razumijem dovoljno značenje riječi čežnja ili to kod tebe sada nije čežnja... 

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Opsesivno kompulsivna vezanost 

lejlamo wrote: 31 Oct 2019, 21:58 ili ja ne razumijem dovoljno značenje riječi čežnja ili to kod tebe sada nije čežnja...![]()
Po meni je čežnja želja za nečim u tom trenutku nemogućim. Ili generalno nemogućim.

- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
Mozda bas zahvaljujuci njoj, ja zapravo ne znam sta je samoca. Zato sto samoca nije stanje kad pored tebe nema nikoga, nego kad u tebi nema ceznje.
11/11/22
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13899 times
- Been thanked: 22859 times
- Status: Online
Ja sam bio zaljubljen u jednu Amru, nije me jebavala dva posto. Na kraju sam joj brata namaro ahahahaha
Sad mi je krivo sto sam bio nolki konj, mamu joj.
Dozvolite da se obratimo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8847 times
- Been thanked: 5607 times
To se zove racionalno razmisljanje i djelovanje.Fuddo wrote: 31 Oct 2019, 22:15 Ja sam bio zaljubljen u jednu Amru, nije me jebavala dva posto. Na kraju sam joj brata namaro ahahahaha

The Dark Side Of The Forum...
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13899 times
- Been thanked: 22859 times
- Status: Online
Ma nije, nece cura, sta...
Al haj ti to majmunu objasni?
Jbg, cojek se kofrcio u pogresnom momentu...e sad ces sve iskihat rodjo.
Dozvolite da se obratimo
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5039 times
- Been thanked: 6540 times
Ovo je tako tacno!navika wrote: 31 Oct 2019, 21:40
Vidis, kako je samo usko povezana ceznja sa ljubavlju

Ako ceznemo za nekim, znaci li to da tu osobu zaista volimo? Ili je ceznja samo zelja pa ta ljubav splasne kad se zelja ostvari?
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...